Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
SaraFina

#14726 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:Hafise, nikad zlobnije nisam posmatrala nečiju propast:

Agrokora, koji će povući dobro državu tj već jest :D
pa Kolindu kako se uvlači Putinu i bankarima :D
Propast općenito HR politike prema BiH i EU...

Šlag na tortu će biti propast HDZ - a u BiH po bošnjačkom scenariju :D

Šestorka? I UZP?
I ne razmišljam :)

Toliko je sve ostalo dobro :D
Ma pusti Kolindu i ekipu, to su ionako što kažeš fašisti i islamofobi. Daleko him kuća.
Nego, ne vidim kakva tu mrsa ima za bošnjački džep. Prvi u Bošnjaka hrani ribice po Stambolu....stranka u rasulu. Nacinalsocijalisti bez Lagumdžije isto srednjoškolci na ekskurziji bez učitelja, a i onaj Fahro se već pomalo ofucao i dosadio.
Latini jebu malo s mostom, malo s plinom, đikanima opet nije vjerovati...vlah je to.

Gdje je tu svježa krv? Gdje je tu gol igrač?

Hafise, po prvi put ja mislim da 80% bošnjačkog biračkog tijela ne razmišlja ko će biti član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda, nego kako da HDZ-ejce pošalje na " klupu" idućih 4-8 godina :D

Ja prva :)

I po prvi put ti "djikani" su poželjniji za suradnju i dogovor bez vas i od vas.
I to SDS-ovci s zöočinačkom prošlošću a ne SNSD-ovci bez Dodika recimo :(
Hafis

#14727 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafise, po prvi put ja mislim da 80% bošnjačkog biračkog tijela ne razmišlja ko će biti član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda, nego kako da HDZ-ejce pošalje na " klupu" idućih 4-8 godina :D

I po prvi put ti "djikani" su poželjniji za suradnju i dogovor bez vas i od vas.
Jest, jest....80%. Eno se Dervo iz Donjeg Vakufa živ polomi razmišljajući koga zaokružiti između Slave Kukića i Dijane Zelenike.
Trebala bi vam za taj sinkronizirani poduhvat jedna malo podulja sveobuhvatna edukacija, koja bi se morala provoditi u svim segmentima društvene djelatnosti, počevši od IZ, preko tvorničkih hala pa do pučkih kuhinja.

Ja vam iskreno držim palčeve da se konačno riješite mladomuslimanske stranke i izetbegovićeve ostavštine. Dugoročno je to imperativ. Pa šta misliš ti, da bi EU to primila u svoje okrilje?
GeeTnT

#14728 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hafise treba li ti leda na arkade....Sara te bgm isprebija k'o kenjca..
SaraFina

#14729 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Jest, jest....80%. Eno se Dervo iz Donjeg Vakufa živ polomi razmišljajući koga zaokružiti između Slave Kukića i Dijane Zelenike.
Trebala bi vam za taj sinkronizirani poduhvat jedna malo podulja sveobuhvatna edukacija, koja bi se morala provoditi u svim segmentima društvene djelatnosti, počevši od IZ, preko tvorničkih hala pa do pučkih kuhinja.

Ja vam iskreno držim palčeve da se konačno riješite mladomuslimanske stranke i izetbegovićeve ostavštine. Dugoročno je to imperativ. Pa šta misliš ti, da bi EU to primila u svoje okrilje?

Edukacija je u tiJeKu :D ne brini.

Nego, višak 30 k glasova imamo od Cerića. Slatke muke. Kome dati :)?

A Čho će past na 80k :D

I sa tramvajskim kartama da glasate. :D

Kukić će nagurati i 200 k po prognozama. Kako ćete palamuditi onda o legitimnosti kad bude treći?

A u EU? Sam licemjeri poput stožernika zagovaraju te integracije pa onda glasaju protiv sa SNSD-OVCI MA :D
SaraFina

#14730 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

:-? :-? :-? Imamo “hrvatske” političare u BIH koji ne znaju što je Dom naroda i koji je njegov smisao

Šta očekivati kad se danas svaka budala može baviti politikom, 90% ih ne zna osnove na kojima je uređena država čije povlaštene plaće deru, onih 10% koji imaju nešto u glavi prodat će i rođenu mater za svoj interes.

HDZ1990 ustao protiv jednog od najvažnijih zakona za koji se Hrvati u BIH bore sve ove godine od Petritscha do danas.

Ne shvaćajući važnost izbornog zakona, i ne shvaćajući da Dom naroda nije direktno izabrano,neposredno građansko tijelo , parlament koji se puni primjenom osnovnog građanskog prava, nego posredno izabrano tijelo koje ne brani individualna građanska prava, nego kolektivno pravo pojedinog naroda, te ima ulogu zaštite konstitutivnosti naroda, HDZ1990 ustala se “zabrinuto” “u formi zaštite Hrvata u Bosni” idiotskim proglasom, koji ko foll brani dok u praksi upravo ustaje protiv kolektivnih prava istih tih Hrvata u Bosni pri tome koristeći klasični bošnjački unitarni narativ.

Da stvar bude još tužnija. doslovce su u HDZ1990 od Sarajeva prepisali dva identična argumenta:
Hrvati u Bosni neće u Domu naroda imati jednake šanse kao oni u Hercegovini. Prijedlog je kažu nepravedan.
Inače prema prijedlogu HNS-a, ZHŽ u kojoj živi više Hrvata nego u SrednjoBosanskoj županiji birala bi tri a SrednjoBosanska 4 Hrvata u Dom naroda. Netko u HDZ1990 očito slabo čita.

Drugi argument koji kopiraju od Sarajeva je sljedeći:
Za sav položaj Hrvata u Srednjoj Bosni krive su kantonalne hrvatske vlasti a ne drugi.
Jebote što je hrabro biti HDZ90. Za svo loše što se dogodilo Hrvatima u Bosni okriviš Hrvate. I dospiješ na TV kanale. Na koje ti stane cijela cijelcata glava. Zakon.

Nesudjeni konzul Ivan Šušnjar objavio na poskoku. Tko je idejni tvorac Tvrle ili Knezović?
Hafis

#14731 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Edukacija je u tiJeKu :D ne brini.

Nego, višak 30 k glasova imamo od Cerića. Slatke muke. Kome dati :)?

A Čho će past na 80k :D

I sa tramvajskim kartama da glasate. :D

Kukić će nagurati i 200 k po prognozama. Kako ćete palamuditi onda o legitimnosti kad bude treći?

A u EU? Sam licemjeri poput stožernika zagovaraju te integracije pa onda glasaju protiv sa SNSD-OVCI MA :D
Opet ona po svom :?
Ja te krstim, a ti prdiš.
Za boljitak tvog naroda u matici Bosni produktivnije se riješiti izetbegovićevskog naslijeđa i bratije na vlasti nego izabrati Slavu Kukića.
Pa valjda je veći dobitak riješiti se SDA klana s grbače nego izabrati Slavu Kukića na neku beznačajnu funkciju, s koje čak
ni genijalac i kapacitet kao što je Željko Komšić nije ništa značajno mogao uraditi u osam godina mandata...OSAM GODINA jaranice moja u tuđini.
Koji mazohizam.
SaraFina

#14732 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Bitnije je izabrati Kukića, jer član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda može biti bilo TKO izuzev Šćepe i t0čka.

Dakle nagradno pitanje Hafise za 100000 km.

Koga želite da vam Bošnjaci izaberu za legitimnog predstavnika HR naroda u BiH :D
seln

#14733 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafize, gdje ti je onaj avatar sa Harisom Burinom?
SaraFina

#14734 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Stožernik u Melbourne obilazi ustašku dijasporu i potomke. Sa lovom bosanskohercegovačkih poreznih obveznika :D

http://www.blic.rs/vesti/republika-srps ... te/r9w16sk
mO k3

#14735 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:Bitnije je izabrati Kukića, jer član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda može biti bilo TKO izuzev Šćepe i t0čka.

Koga želite da vam Bošnjaci izaberu za legitimnog predstavnika HR naroda u BiH :D
cuj koga zelite , od kada si se to sazalila :)

biramo onoga ko je nama podoban tako u ustavu kaze , jeli moralno da im mi izaberemo "legitimnog" predstavnika u ovom trenutku to nije vazno
SaraFina

#14736 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
SaraFina wrote:Bitnije je izabrati Kukića, jer član presjedništva iz reda bošnjačkog naroda može biti bilo TKO izuzev Šćepe i t0čka.

cuj koga zelite , od kada si se to sazalila :)

biramo onoga ko je nama podoban tako u ustavu kaze , jeli moralno da im mi izaberemo "legitimnog" predstavnika u ovom trenutku to nije vazno

Pa a i b

A. Kukić

B.Kukić

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/64 ... diste.html

Jest se Yugoslav raspištoljio kod ujkana :D
Hafis

#14737 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jao skandala :)
I šta kaže analitiĆar? U zloglasnom sjedištu ''ustaške emigracije'' :cry: . E jebem ti tu ustašku emigraciju. Najmlađi član kluba ne može biti mlađi od 104 godine.

I dalje veli strućnjak iz Slobodne Bosne - ''bista Ante Pavelića s isklesanim likom'' . Pa neće valjda bista Ante Pavelića biti s isklesanim likom Šabana Šaulića. Čuj ''s isklesanim likom'' :lol: Pa kako bi znali da je Ante ako nije lik isklesan. Ja novinara i govana. Čoban polupismeni.
Uostalom rekla-kazala. Nit' je klub ''zloglasan'', nit' ima ikakva Pavelićeva bista.

Što su ovo zapustili fašizam u Kiseljaku. Ja sam taman mislio da će to razvlačiti k'o Kemiš harmoniku.
Trteba malo te analitićare i ''dopisnike'' poslati negdje na obuku....postalo brate prozirno.
Mirza007

#14738 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Ne nasjedajte na HZHBovske podvale.
Clanove predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka, Srba i Hrvata biraju gradjani Bosne i Hercegovine.
To kaze Ustav BiH i Izborni zakon.
Ovdje se pokusava uvesti etnokracija i aparthejd kao najvece derivacije demokracije.
Ovo sto se trazi nigdje na svjetu ne postoji pa nece ni u BiH. Ma koliko ko kmecao okolo.
Maraschino

#14739 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:Jao skandala :)
Cuj skandal, valjda je to normalno.
spreca

#14740 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

I šta kaže analitiĆar? U zloglasnom sjedištu ''ustaške emigracije'' :cry: . E jebem ti tu ustašku emigraciju. Najmlađi član kluba ne može biti mlađi od 104 godine.
podmladak produzava tradiciju lipe NDH
I dalje veli strućnjak iz Slobodne Bosne - ''bista Ante Pavelića s isklesanim likom'' . Pa neće valjda bista Ante Pavelića biti s isklesanim likom Šabana Šaulića. Čuj ''s isklesanim likom''
ne boli tebe sto je novinar nepismen nego te boli sto ti uznemirava idola
:lol: Pa kako bi znali da je Ante ako nije lik isklesan. Ja novinara i govana. Čoban polupismeni.
Uostalom rekla-kazala. Nit' je klub ''zloglasan'', nit' ima ikakva Pavelićeva bista.
Nije klub zloglasan jer nisu odavno napravili nikakvo zlodjelo...mozda Cirili sta i dogovori da se osveti djihadistima a to ispade da koBilinda djaba prica
Što su ovo zapustili fašizam u Kiseljaku. Ja sam taman mislio da će to razvlačiti k'o Kemiš harmoniku.
Prpa prpa
Trteba malo te analitićare i ''dopisnike'' poslati negdje na obuku....postalo brate prozirno.
mO k3

#14741 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Mirza007 wrote:Ne nasjedajte na HZHBovske podvale.
Clanove predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka, Srba i Hrvata biraju gradjani Bosne i Hercegovine.
To kaze Ustav BiH i Izborni zakon.
Ovdje se pokusava uvesti etnokracija i aparthejd kao najvece derivacije demokracije.
Ovo sto se trazi nigdje na svjetu ne postoji pa nece ni u BiH. Ma koliko ko kmecao okolo.
:thumbup:
Tako kaze ustav i mi bosnjaci postujemo ustav , jeli moralno ko te pita :bih: :bih:
hizo ramidovic

#14742 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Просто је невероватно колико скривених исламиста и радикала делује под лажним идентитетима и желе да окаљају часно име генерала Шушка и председника Туђмана и херојску и часну борбу ХВО-а и против потурица, исламиста и других исламских фанатика:

http://www.rtvbn.com/3885005/tudjman-i- ... -poduhvata

Случајно налетих на овај чланак на издајничкој и происламски орјентисаној РТВ БН, те се уверих колико је јак исламистички лоби који ради против интереса српске и хрватске политике у тзв. бих. Довољно је видети ко даје овакве изјаве (наводно Kenneth Scott, а правим именом Кенан Соколовић) па да поштеном и часном припаднику херојских ослободилачких јединица ХВО-а буде јасно на шта се циља и да се увери у размере белосветске завере против ХВО-а.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Hafis

#14743 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:Просто је невероватно колико скривених исламиста и радикала делује под лажним идентитетима и желе да окаљају часно име генерала Шушка и председника Туђмана и херојску и часну борбу ХВО-а и против потурица, исламиста и других исламских фанатика:

http://www.rtvbn.com/3885005/tudjman-i- ... -poduhvata

Случајно налетих на овај чланак на издајничкој и происламски орјентисаној РТВ БН, те се уверих колико је јак исламистички лоби који ради против интереса српске и хрватске политике у тзв. бих. Довољно је видети ко даје овакве изјаве (наводно Kenneth Scott, а правим именом Кенан Соколовић) па да поштеном и часном припаднику херојских ослободилачких јединица ХВО-а буде јасно на шта се циља и да се увери у размере белосветске завере против ХВО-а.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Slučajno naletih na K. Scotta maločas na ulici. Stvarno. Voda ga Safet k'o mečku po gradu.
Ima nakvo antifašističko predavanje na Džemi u režiji Safinog Centra za mir i multietniĆku saradnju, sad u jedan sat. Bit će kažu hejbet raje. I to ne samo studenata.
Poslije predavanja vodi ga na mufte ćevape i limunaTu u Rote. I onda na autobus....međugorski Globtour, normala.
hizo ramidovic

#14744 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Рекох ја, белосветска завера.
Кенан Соколовић, алиас Kenneth Scott, уствари је прерушени исламски радикал на страни беле Ал-Каиде у тзв. бих, љубитељ ћевапа, баклаве и кадаифа. За добар бурек спреман је слагати и измислити шта год пожелиш, па чак и то да су Стари мост у Мостару срушили припадници ХВО-а.
Hafis

#14745 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:Рекох ја, белосветска завера.
Кенан Соколовић, алиас Kenneth Scott, уствари је прерушени исламски радикал на страни беле Ал-Каиде у тзв. бих, љубитељ ћевапа, баклаве и кадаифа. За добар бурек спреман је слагати и измислити шта год пожелиш, па чак и то да су Стари мост у Мостару срушили припадници ХВО-а.
Tako je. Za malo pažnje od neke privatne TV, mufte izleta i ćevapa u pola s lukom, taj bi rođenu mater prod'o.
Doduše, i nisu nam neki ćevapi ovdje, a pogotovo burek. Sarajevo je Sarajevo, ipak. Ali, kad je mufte, dobro je i kad ti muha upadne u guzicu.
SaraFina

#14746 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote:Рекох ја, белосветска завера.
Tako je. Za malo pažnje od neke privatne TV, mufte izleta i ćevapa u pola s lukom, taj bi rođenu mater prod'o.
Doduše, i nisu nam neki ćevapi ovdje, a pogotovo burek. Sarajevo je Sarajevo, ipak. Ali, kad je mufte, dobro je i kad ti muha upadne u guzicu.
Ako padne UZP i taj Kenan pogodi gatanjem, bogami Hafizaga neće biti nagodno ni tebi. Ti si ono bio krilnik u HVO-U? :D
SaraFina

#14747 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

I dalje veli strućnjak iz Slobodne Bosne - ''bista Ante Pavelića s isklesanim likom'' . Pa neće valjda bista Ante Pavelića biti s isklesanim likom Šabana Šaulića. Čuj ''s isklesanim likom'' :lol: Pa kako bi znali da je Ante ako nije lik isklesan. Ja novinara i govana. Čoban polupismeni.

Na Čovića Yugoslava i nesudjenog nam konzula Šušnjara, te te i takve spodobe treba napućkati ovu ustašku emigraciju. Zamisli ti ironije, da Čović koji se popišao na stradanja Hrvata Posavine i dijela BiH, koji je VJ i VRS čistila onim prisustvom na dvadesetogodišnji obljetnice osnutka RS dodje ovim ljudima u emigraciju i palamudi nešto.
Ustaška emigracija takve je tamanila diljem svijeta, samo ljudi veze nemaju u dalekoj australiji da je Čović srbofilna gnjida :D
spreca

#14748 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafiz je bio kuhar.....necemo sad ljagat posteno chojstvo
SaraFina

#14749 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons mi je svjedok da je rekao krilnik. :oops:
pemanapemani

#14750 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Sada je bista Pavelića i ustaška ideologija zajebancija i šega, a za vrijeme vlasti platforme HDZ mediji divljali zbog biste Pavelića u uredima HSP. Šušnjar i Milović provaljivali u navedene prostorije da uslikaju bistu. Digla se kuka i motika kako se hrvatski narod nelegitimno predstavlja kao ustaše i sl.
Post Reply