Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
bronhibombona
#14726 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudiiiii je l ja sad čekam pošiljku ili papirić od poštara?

- seoBIH
#14727 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Postara sa artiklom. Moguce da ima carine, ili minimalno 3.5KM.
- victom
#14728 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
šta god. ovo ti je 3,5 KM.bronhibombona wrote:Ljudiiiii je l ja sad čekam pošiljku ili papirić od poštara?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:25, edited 2 times in total.
- victom
#14730 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel ti stigo paket ?victom wrote:ako ne bude do subote, evo ruku mi sijeci.Sarajevo1970 wrote:Evo sad sam cuo da tek idem 11-og, pa bilo bi super ako si u pravu!![]()
-
jahac96
#14731 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije ni meni, izgleda tek iduce sedmice, mozda dolazi sedmicno ponedeljkom...Mehemed wrote:Izgleda da je nada umrla, nema promjene na trackingu, nije bilo moje pošiljke u avionu iz Kelna.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14732 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako je i u tebe krenulo 01.06. onda će vjerovatno zajedno stići, a predpostavio sam da neće ove sedmice jer sam prošli put čekao 20 ili 21 dan između slanja iz Kine i prispjeća u BiH, a sada je tek 7 dana.
-
jahac96
#14733 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A jos prosli put od izvoza do uvoza cekao 4 dana.... Imam i sliku ako treba da prikazem hahaMehemed wrote:Ako je i u tebe krenulo 01.06. onda će vjerovatno zajedno stići, a predpostavio sam da neće ove sedmice jer sam prošli put čekao 20 ili 21 dan između slanja iz Kine i prispjeća u BiH, a sada je tek 7 dana.
-
Mehemed
#14734 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To ti se posrećilo, jedan od 50 slučajeva.
-
edossbest
#14735 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudi brojevi tipa 31805921820 su 100% sigurni znaci ti brojevi za pracenje su znatno jeftiniji i prate posiljku samo do zemlje destinacije (posiljka se ne prati nakon sto sleti na aerodrom), ja neznam sta par korisnika ovog foruma glumi i pisu da su brojevi neregularni.. Znaci pratio sam barem 100 posiljki sa ovim brojevima, barem 80 nakon sto je stiglo na aerodrom tu posiljku bi dobio u roku od 5-10 dana a 20 posiljki od toga iako su stigle nisam ih nikad dobio. Ja mislim da ovi sto pisu da su ti brojevi neregularni da su bas osobe koje nam kradu postu godinama i zele da gradjanima koji nisu upuceni u kupovinu na internetu skrene paznju da ako posta ne dodje da je 100% kriv prodavac..
Jednom sam narucio zamjensku karticu jedne poznate Americke Banke koja se koristi u cijelom svijetu. Poslali su je prvo obicnom postom a ona nikada nije dosla znaci nije u pitanju neki prodavac na ebay od koga sam nesto kupio nego firma koja raspolaze milijardama dolara i koja nikad ne pravi takve greske... 1 zamjensku karticu nikada nisam dobio, neki nas seljacina koji radi u posti je vjerovatno mislio da je moze iskoristit ali se pin ipak namjesti online na accountu.
2 zamjenska kartica nikada nije dosla
3 zamjenska kartica nikada nije dosla
Na kraju ljudi iz te firme su mi poslali karticu preko DHL i kurir mi je za 3 dana dosao pred vrata i skenerom odpecatio kovertu prije nego sam je primio.. Znaci 100% dosta zaposlenika krade a pogotovo kada misle da su vrijedne stvari...
Pogledajte jedan video koji je snimljen prije 2 godine bas sam ga sada nasao da se malo podsjetimo ko nam sve radi u nasim Postama u oba Entiteta...
Molim vas ostavjajte glupe komentare da se plati pravi broj za pracenje jer onda to znaci da se ove druge posiljke mogu ukrast i nikom nista....
Jednom sam narucio zamjensku karticu jedne poznate Americke Banke koja se koristi u cijelom svijetu. Poslali su je prvo obicnom postom a ona nikada nije dosla znaci nije u pitanju neki prodavac na ebay od koga sam nesto kupio nego firma koja raspolaze milijardama dolara i koja nikad ne pravi takve greske... 1 zamjensku karticu nikada nisam dobio, neki nas seljacina koji radi u posti je vjerovatno mislio da je moze iskoristit ali se pin ipak namjesti online na accountu.
Na kraju ljudi iz te firme su mi poslali karticu preko DHL i kurir mi je za 3 dana dosao pred vrata i skenerom odpecatio kovertu prije nego sam je primio.. Znaci 100% dosta zaposlenika krade a pogotovo kada misle da su vrijedne stvari...
Pogledajte jedan video koji je snimljen prije 2 godine bas sam ga sada nasao da se malo podsjetimo ko nam sve radi u nasim Postama u oba Entiteta...
Molim vas ostavjajte glupe komentare da se plati pravi broj za pracenje jer onda to znaci da se ove druge posiljke mogu ukrast i nikom nista....
-
boshniak
#14736 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Znači da je pošiljka najvjerovatnije danas kod tebe, otpremljena je sa carine i poslata u tvoju lokalnu poštu.Sarajevo1970 wrote:Sta li ovo zadnje znaci?![]()
-
boshniak
#14737 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Plaća 3.5KMSarajevo1970 wrote:Ma super!![]()
Jel se ono placa ako ti carina otvori paketic?
- seoBIH
#14738 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Taj kod nije kod za pracenje posiljke od strane primatelja. Ne mozes se zaliti i reci da je uslo u BIH, jer ce ti traziti medjunarodno standarnizirani kod za pracenje, koji u ovom slucaju 25912512 nije.edossbest wrote:bla bla bla.
Da na posti kradu, kradu, to stoji. Zbog toga se fino javis prodavacu i trazis TN broj. U zavisnosti od iznosa, mozda ga dobijes dzabe, a mozda platis dolar-dva.
- victom
#14739 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koje korist ako znaš da je došlo u zemlju, a ti ne dobiješ pošiljku ili je ne možeš pratiti.edossbest wrote:Ljudi brojevi tipa 31805921820 su 100% sigurni znaci ti brojevi za pracenje su znatno jeftiniji i prate posiljku samo do zemlje destinacije
Samo pravi tracking broj je sigurna stvar.
Kako može nešto biti 100%, a nestane u zemlji.
Znači to su lažni tracking brojevi.
- klaki
#14740 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
edossbest wrote:Ljudi brojevi tipa 31805921820 su 100% sigurni znaci ti brojevi za pracenje su znatno jeftiniji i prate posiljku samo do zemlje destinacije (posiljka se ne prati nakon sto sleti na aerodrom), ja neznam sta par korisnika ovog foruma glumi i pisu da su brojevi neregularni.. Znaci pratio sam barem 100 posiljki sa ovim brojevima, barem 80 nakon sto je stiglo na aerodrom tu posiljku bi dobio u roku od 5-10 dana a 20 posiljki od toga iako su stigle nisam ih nikad dobio. Ja mislim da ovi sto pisu da su ti brojevi neregularni da su bas osobe koje nam kradu postu godinama i zele da gradjanima koji nisu upuceni u kupovinu na internetu skrene paznju da ako posta ne dodje da je 100% kriv prodavac..
dobar video. to za brojeve stoji, ali ja opet savjetujem "pravi" tracking broj koji se moze ocitati na stranici nase poste. Tada ne smiju ukrasti nista, jer sve imas crno na bijelo.
- victom
#14741 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ko šalje pare u kovarti djelomično je i sam kriv
to se radilo kad nije bilo drugih opcija.
Sada ima banka, Moneygramm, Western union, Paypal, Skrill i milion drugih opcija
Sada ima banka, Moneygramm, Western union, Paypal, Skrill i milion drugih opcija
-
boshniak
#14742 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Novac je zabranjeno slati običnom ili preporučenom poštom za to postoji vrijednosna pošiljka
- seoBIH
#14743 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jos jasno pise u SVAKOJ POSTI NA SVIJETU, da se NE SALJE NOVAC obicnom postom. Vecina njih ima i drugu uslugu prenosa novca, koji je osiguran. Pismo nije nacin slanja novca.victom wrote:ko šalje pare u kovarti djelomično je i sam kriv
- Hajlac
#14744 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I sta, to sad treba mozda biti opravdanje za ove silne kradje uposlenika Posta?boshniak wrote:Novac je zabranjeno slati običnom ili preporučenom poštom za to postoji vrijednosna pošiljka
Kakvi su vam to 'upadi' & komentari...
Ako je zabranjeno, to se uredno vrati posiljatelju a ne ovako - hladno presuti i UKRADE!
Meni Victorinox multitool vrijednosti cca 100KM prosle godine iz USA nikad nije dosao, s USPS economy tracking brojem (samo do izlaska iz USA pracenje).
Ubijedjen sam da su ga DUSMANI ukrali! Sjeme im se zatrlo dabogda
-
saale
#14745 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
moze li se fizicka osoba poslati paket drugoj fizickoj osobi iz dr drzave, i da se plati posiljka po preuzimanju?
tacnije iz Crne G za Bosnu, i koliko je postarina ako moze?
- seoBIH
#14746 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako je zabranjeno, zašto se onda korsiti i polemiše da li se krade ili ne?Hajlac wrote:
Ako je zabranjeno, to se uredno vrati posiljatelju a ne ovako - hladno presuti i UKRADE!
Da si se zalio, moglo se vrlo lahko saznati gdje je uslo/doslo. Naravno to bi uradio tvoj prodavač. Ako prodavač pokrene zahtjev da se istraži gdje je pošiljka i ustanovi se da je npr. iz Njemačke poslana u BIH pokreće se ozbiljna provjera i BhPošta mora dati odgovor na pitanje zbog čega ta pošiljka nije zabilježena.Hajlac wrote: Meni Victorinox multitool vrijednosti cca 100KM prosle godine iz USA nikad nije dosao, s USPS economy tracking brojem (samo do izlaska iz USA pracenje).
Ubijedjen sam da su ga DUSMANI ukrali! Sjeme im se zatrlo dabogda
Pri praćenim pošiljkama, mogućnost krađe je minimalna bez posljedica.
-
edossbest
#14747 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Eto covjek u Svedskoj nezna za Western union,Paypal, Skrill.. Pa vidis da je snimo da bi dokazo da posta u BIH nije sigurna... Po tvom komentaru sam je kriv sto su mu ukrali koverte sa parama a to su uradili sluzbene osobo sto je uveliko krivicno djelo. Ti znaci opravdavas njih jer covjek nije poslao pare preko Western Union ?victom wrote:ko šalje pare u kovarti djelomično je i sam kriv
-
Mehemed
#14748 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne. Nebitno fizičko ili pravno lice, usluga plačanja pouzeća nije moguća iz jedne u drugu državusaale wrote:moze li se fizicka osoba poslati paket drugoj fizickoj osobi iz dr drzave, i da se plati posiljka po preuzimanju?
- diablobih
#14749 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije nasoj posti ni pravi tracking number nista posebno, samo ga ne skeniraju i vozi. Koliko god tvrdili ljudi sto dostavljaju u nasu zemlju da je doslo, kad ovi nasi samo uzmu i zaboli ih. Prosli put bila mi swiss post, prolazilo kroz njemacku i onda sljedeca stanica smo mi. Znaci zvao ljude u njemacku, covjek u minuti sve provjerio, kaze otisla je posiljka sigurno. U BiH kao dosla tek za mjesec, da ih nisam zvao svakodnevno, ne bih ni dobio paket sigurno.
- victom
#14750 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne pravdam ja nikoga, nego ti idealiziraš .edossbest wrote:Eto covjek u Svedskoj nezna za Western union,Paypal, Skrill.. Pa vidis da je snimo da bi dokazo da posta u BIH nije sigurna... Po tvom komentaru sam je kriv sto su mu ukrali koverte sa parama a to su uradili sluzbene osobo sto je uveliko krivicno djelo. Ti znaci opravdavas njih jer covjek nije poslao pare preko Western Union ?victom wrote:ko šalje pare u kovarti djelomično je i sam kriv
ako ostaviš otvoreno auto, ne trebaš se čuditi da ti je kasetofon ukraden.
pošta nije odgovorna za novac u pismu.
A ako želiš da ti pismo stigne 100%, imaš opciju preporučenog pisma.
On stavio video dokaz, ko eto mi nismo znali da se krade novac iz pisama.