Nisam ovo ni vidiorimano wrote: ↑05/02/2022 00:11 @rovac13 koliko se sjecam ti kod roditelja imas daikina 50tku. Sta mislis kako bi se Daikin Sensira FTXC50B/RX50B ponasao kod grijanja u 50m2 relativno otvorenog prostora u obliku L slova plus otvoreni prolaz ka hodniku u kojem su stepenice za sprat. Izolacija 10cm, pvc stolarija.
Da li bi tu bilo problema sa modulacijom kada nije nesto pretjerano hladno?
Kod mojih je tacan model ftx50gv a vanjska rx50gv
Mogu reci da sam picajzla kod klima,puno probavam istrazujem sta radi kako radi,i nekako daikin klimama sam najmanje mana nasao u radu.
Ono sto sam isprobao i mogu reci iz prve ruke za ovu 50 ku :
-grije dobro,jer im drzi toplom cijelu kucu i na -15,moze da grije lijepo,za cijenu 1495KM tesko su mogli naci bolje i jace
-defrosti su nesto rjedji ,i traju ukupno 7 minuta sa svim pauzama od puhanja do puhanja,jedan od bolje programiranih defrosta
-vanjska ne buci,iako je pored prozora,unutra ne znaju kako vanjska radi,a i vani je to vise kao sum,vecina se zna cut malo brundat
-ne znaju ni za kakvo pucketanje plastike unutarnje,ne znaju za zvukove kod defrosta otpuhivanje brundanje i slicno,klima samo kratko prestane puhat i ubrzo nastavi to je sve
-ne radi kao male daikin klime,ova hoce da se ugasi nekad sa 200-300w nekad sa 500-600w,svakako hoce da se ugasi,hoce da pravi pauze sto ja i ne volim bas,ali nisam vidio problem kod nje oko toga,jer pauza traje nekad minut,nekad 2 minuta,skoro sam sjedio i vidio jednu od duzih pauza 3 minute,i odma je nastavila grijat,tako da nemas sigurno onih problema kao kod drugih da klima stane i cekas ju pola sata,pa tebi hladno postane,iako se gasi,temp je skroz precizna
Ono sto ne znam ali pretpostavljam slusajuci druge kako pisu o svojima je da sve daikin 50ke 60ke treba da rade ovako nekako kao i ova.......dok sve one male 20ke 25ice 35ice rade slicno kao i moja 35ica totalno drugacije od onih vecih
Nekako mislim da fujitsu 18ke griju jace,ako ti treba bas velika snaga,ali ces njih vjerovatno cuti,brundace mislim.
Fujitsu i kostaju preko 2000KM
Ova daikin ima snage lijepo,nesto manje od fujitsu,ali moji zadali na jesen temp i zaboravili na klimu.
Ja volim daikin klime.
Volim i fujitsu,jer hoce jako da grije,ali daikini mi rade gotivnije,ne znas da imas vanjsku jedinicu,za pucketanja,za otpuhivanja,nista drugo mi ne cujemo osim zvuka vjetra onoliko koliko si jako navio da puse.