tufo071 wrote:O dezerterstvu:
kad bi pogledali prvi saf SDA, i bilo koje tadasnje vladajuce strukture, direktore i bilo koju u to vrijem uticajnu opciju dosli bismo do zakljucka da su im svi clanovi familije, a u to vrijeme vojni obveznici, dezerteri. Stoga oprezno sa kvalifikacijama molicu. Ja sam od prvog dana bio u Armiji BiH, kuca mi je bila na prvoj linji pa sta cu. A i drzava mi je onda bila draga. Danas mi kuca nije vise na prvoj liniji a ni drzava mi ovakva kakave je danas nije vise draga.
Mislim da grijesis kada kazes da ti drzava, pa i ovakva, nije draga ....
tufo071 wrote: Sta sam ja dobio svojim doprinosom odbrane grada? Nista osim unutarnje satisfakcije, nesto polu ozbiljnih medicinskih dijagnoza, i strah od svakog nepredvidjenog jaceg zvuka koji me tjera da poskocim.
A zar si u odbranu Drzave Bosne i Hercegovine isao da nesto dobijes u materijalnom smislu ....
tufo071 wrote: E da sam se uclanio u SDA, kao borac, i jos univerziteski obrazovan, sa znanjem stranih jezika i kompjutera daleko bi dogurao, predpostavljam. Ali kako nikad nisam bio clanom te skupine samozivih organizovanih ljudi, nisam isao u dzamiju redovno, danas sam samo levat koji se onda borio a nije nista jamio. Danas sam samo levat koji ne posti pa ga svi gledaju cudno, budala koja tvrdi da se odluka Sijdic-Finci mora sprovesti za nase dobro, i budala koja izlazi na svake izbore a ne glasa ni za SDP niti za ijednu nacionalisticku opciju. Pri tome mislim na stranke koje tvrde da zastupaju narod(e). Dapace, misljenja sam da danas biti clanom tih stranaka mora negdje u dusi izazivati sram. Osim kod onih koji to clanstvo sami sebi ne predstavljaju kao karijeristicki cin, uslov za bolje sutra.
Ovo pokusaj sam sa sobom - kao psihijatar - da protumacis.
Btw - shvatam tvoj bijes i razocarenje - ali izgleda da si se prerano predao ... na zalost ....
Pedja, izvini na ovoj reakciji, ali u zadnjim postovima - malo ko te pita sta ....
Tvoja ideja otvaranja ove teme je bila dobra - ali izrodila se u nesto sasvim drugo. I onda se neko ( a Bogami i ja ) pita zasto ostali politicari - pogotovo ovi "glavni" - nemaju ovakve svoje teme ....
Veljaca,
s.r.