Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
emric

#14726 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by emric »

Maraschino wrote:Samo im jos salveta fali.
I optužnice koje nešto kasnije završe zatvorom.
Banksy

#14728 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Da, strašno.

Vjerovatno je to dno o kojem se govorilo, koje je čekalo da se dotakne u novoj hrvatskoj državi.

E, pa dotakli ste ga, to je to.

Veličanje ratnih zločinaca koji su počinili i/ili naredili zvjerska ubojstva civila, te su zato pravomoćno osuđeni (što na Haškom, a što na hrvatskom sudu), odvratno je neovisno o tome tko to čini. No kad to čine članovi vlade, najvišeg tijela izvršne vlasti u Hrvatskoj, tada se bez previše krzmanja može reći da se radi o službenoj politici Republike Hrvatske, onoj koja predstavlja sve nas koji smo još uvijek ostali u ovoj čemernoj zemlji.

Povratak Mirka Norca na službena događanja u organizaciji Plenkovićeve vlade nije krenuo jučer. Norac se, naime, pojavio u Ljubovu na obljetnici Oluje, gdje ga je u svojstvu izaslanika vlade pozdravio ministar branitelja Tomo Medved.

Jučer su, na obljetnicu akcije Medački džep, ratni zločinac Norac i njegovi obožavatelji iz Banskih dvora otišli korak dalje. Naime,
Norac se tako "spontano" pojavio na službenom obilježavanju akcije Medački džep - iste one akcije u kojoj je počinio ratne zločine za koje je osuđen na 15 godina zatvora.

Potom je Norcu, da stvari budu potpuno jasne, vladin protokol uputio službeni pozdrav, nazvavši ga pritom "generalom", unatoč činjenici da mu je čin generala oduzet upravo zbog činjenice da je pravomoćno osuđen zbog ratnih zločina. Pri tome se, da sramota bude potpuna, dvoranom prolomio glasan pljesak osuđenom ratnom zločincu.

Ako Norac "nosi svoj križ", što nosi starica kojoj je Norac pucao u glavu?

Nakon toga je Norčevo pojavljivanje na obljetnici prokomentirao i ministar obrane Damir Krstičević i to sljedećim riječima: "Što se tiče Mirka Norca, bio je rat, bio je zapovjednik Zbornog područja Gospić, i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj križ, a meni je drago što je danas ovdje s nama."

Krstičević je tako ratni zločin nazvao "onim što se tu dogodilo" te pokušao od Norca, čovjeka koji je osobno predvodio zvjerska smaknuća srpskih civila, napraviti žrtvu. Norac nosi svoj križ? Što onda nosi starica kojoj je Norac pucao u glavu kako bi potaknuo svoje vojnike da smaknu preostale srpske civile koje su odveli na stratište? Jesu li Norčeve žrtve zaslužile da ih se spomene ili je, kao što to tvrdi ministar Krstičević, samo Norac taj koji "nosi svoj križ"?

Mirko Norac je, ponovimo to još jednom, iz pištolja pucao srpskoj starici u glavu. Za razliku od golemog broja hrvatskih branitelja koji su domovinu od četničke agresije branili časno, Norac je smaknuo staricu i naredio svojim vojnicima da pobiju ostale civile na stratištu kod Gospića.

Takvom čovjeku danas se dive dva ministra u vladi Andreja Plenkovića. A premijer? On, naravno, šuti. Njega se to ne tiče.
radostan dan

#14729 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

muka...
POTRESNO: HRVATSKI BRANITELJ IMAO KOŠMAR DA PEVA BAJAGINU PESMU

SISAK, 12. septembar 2018, (Njuz) – Hrvatski branitelj Domagoj Žonja imao je prethodne noći stravičan košmar, jer je sanjao kako sa svojim drugarima braniteljima pjeva nekoliko Bajaginih pesama.

Image

Domagojevo trenutno stanje je stabilno, ali je on još uvek u šoku.

– Bio sam na ratištu, video sam svašta, ali ipak, ovo je ubjedljivo najstrašniji dan u životu. Sanjao sam da sjedim u kavani sa nekoliko svojih drugova sa fronta, kada smo počeli da pevamo pjesmu “Verujem, ne verujem”. I to baš tako, u originalu, na ekavici – kaže Domagoj i navodi da se tada probudio sam mokar i da je otišao do toaleta da se malo umije i smiri.

– Bilo je rano i ponovo sam otišao u krevet, misleći da je nemoguće da nastavim da imam isti košmar. Međutim, ono što sam sanjao bilo je još strašnije. Sanjao sam kako sam u nekom disko klubu i plešem na dens floru, dok na sav glas pevam četničke pjesme kao što su “Samo nam je ljubav potrebna”, “Ti se ljubiš” i “Godine prolaze” – kaže Domagoj i napominje da je, čim se probudio, morao da pusti nekoliko Cecinih pesama da se malo smiri.
radostan dan

#14730 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

muka...
POTRESNO: HRVATSKI BRANITELJ IMAO KOŠMAR DA PJEVA BAJAGINU PJESMU

SISAK, 12. septembar 2018, (Njuz) – Hrvatski branitelj Domagoj Žonja imao je prethodne noći stravičan košmar, jer je sanjao kako sa svojim drugarima braniteljima pjeva nekoliko Bajaginih pesama.

Image

Domagojevo trenutno stanje je stabilno, ali je on još uvek u šoku.

– Bio sam na ratištu, video sam svašta, ali ipak, ovo je ubjedljivo najstrašniji dan u životu. Sanjao sam da sjedim u kavani sa nekoliko svojih drugova sa fronta, kada smo počeli da pJevamo pjesmu “Verujem, ne verujem”. I to baš tako, u originalu, na ekavici – kaže Domagoj i navodi da se tada probudio sam mokar i da je otišao do toaleta da se malo umije i smiri.

– Bilo je rano i ponovo sam otišao u krevet, misleći da je nemoguće da nastavim da imam isti košmar. Međutim, ono što sam sanjao bilo je još strašnije. Sanjao sam kako sam u nekom disko klubu i plešem na dens floru, dok na sav glas pevam četničke pjesme kao što su “Samo nam je ljubav potrebna”, “Ti se ljubiš” i “Godine prolaze” – kaže Domagoj i napominje da je, čim se probudio, morao da pusti nekoliko Cecinih pesama da se malo smiri.
bleee_sa

#14731 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bleee_sa »

jeste i biće
problemnatravunu

#14732 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

Image :lol: :lol:
mayab

#14733 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

JOGURT OFENZIVA
POVJESNIČAR RASTURIO IZJAVU PREDSJEDNICE: Zaboravite jogurt, ovo je još luđe; ‘Svaki put kad čujem da daje intervju, znam da neću imati mira’
Živimo u svijetu u kojem se na temelju neistina, poluistina, potpuno neutemeljenih stavova pokreću ratovi, progone pojedinci, ali i biraju predsjednici.
Piše Hrvoje Klasić

Svaki put kad čujem da predsjednica daje intervju, posebno za strane medije, znam da sutradan neću imati mira. Jer unaprijed znam da će se dotaknuti i hrvatske povijesti. A onda krenu problemi.
Ne s poviješću nego s predsjedničinim poznavanjem i interpretiranjem povijesti. Pogrešna tumačenja prošlih događaja i procesa u Hrvatskoj su postala svakodnevna stvar, ali ipak nije isto kada ih čujete na tržnici, na stadionu ili iz usta ljudi koji obnašaju visoke i odgovorne funkcije.

Dakle, u posljednjem intervjuu austrijskim novinama gđa Kolinda Grabar Kitarović je, između ostalog, ustvrdila kako se u Jugoslaviji nije smijelo izjašnjavati kao Hrvat/ica, a ukoliko bi netko i “iskazao nacionalni ponos, tome je prijetio zatvor”.
I što sada na to odgovoriti? Reći da to nije istina i podastrijeti brojne dokaze koji demantiraju predsjedničine navode? Uputiti predsjednicu i sve zainteresirane na odredbe ustava iz vremena socijalizma, npr. onog iz 1974. (dakle nakon obračuna s hrvatskim “nacionalizmom”) u kojem stoji da je “Socijalistička Republika Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda”?

Ili na ustavnu odredbu da je “himna Socijalističke Republike Hrvatske ‘Lijepa naša domovino'”, i usput dodati da su Hrvati bili jedina nacija koja je uz jugoslavensku imala i svoju nacionalnu himnu.
Ili možda ukazati na volju i “hrabrost” (unatoč “prijetnji zatvorom”) većine građana SR Hrvatske da se na svakom popisu stanovništva izjašnjavaju kao Hrvati? Uostalom, ne bi li lakše od ičega bilo upitati ljude koji su živjeli u toj “tamnici naroda” jesu li i pod kojim okolnostima u vrijeme Jugoslavije smijeli reći da su Hrvati.

Ali sve to s dokazivanjem očitog gubi smisao. Jer najteže je kad počnete racionalizirati iracionalne stvari. Kad se počnu pojavljivati dileme koje to ustvari nisu, a vi upadnete u zamku da argumentima i činjenicama nastojite ukazati na istinu.

I onda trošite energiju i živce kako bi ljudima dokazali da je “Za dom spremni” ustaški a ne neki stari hrvatski pozdrav, da je logor u Jasenovcu bio pakao na zemlji a ne sportsko-rekreacijski centar, da Bajaga nikada nije pjevao četničke pjesme itd. itd.

Vremenom shvatite da jednostavno postoje ljudi kojima nije bitna istina, znanstveno utemeljene činjenice ili (ne)materijalni dokazi kako bi u nešto (ili nekoga) vjerovali. Jer oni, kao što bi rekao Mile Kekin, i kad nemaju pojma imaju stav. A upravo u takvom svijetu i živimo. Svijetu u kojem se na temelju neistina, poluistina, potpuno neutemeljenih stavova pokreću ratovi, progone pojedinci, ali i biraju predsjednici.

I zato je potpuno suvišno gđu Kolindu Grabar Kitarović, i najdobronamjernije, savjetovati da bude pažljivija u svojim izjavama, jer one često nisu u skladu s istinom.

Suvišno jer većini ljudi kojima se ona obraća to očito ne predstavlja nikakav problem. Naprotiv, takav pristup samo ih učvršćuje u uvjerenju da će i oni jednoga dana možda dogurati visoko unatoč tome što svoje stavove ne temelje na znanju nego predrasudama, lažnim vijestima i teorijama zavjere. Ili, što je najtužnije, baš zbog njih.
:shock: :shock:
ipak je priglupa plavuša, desničarka

:lol:
problemnatravunu

#14734 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Image :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#14735 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta je s tim jogurtima,nisam u toku?
problemnatravunu

#14736 Re: Desavanja u Hrvatskoj

kakavdanakneiskustvu wrote:šta je s tim jogurtima,nisam u toku?
http://lupiga.com/hiperlink/tragom-pred ... -trepnuvsi

:-) :-)
:facepalm:
kakavdanakneiskustvu

#14737 Re: Desavanja u Hrvatskoj

budaletina
Maraschino

#14738 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

plavusa
hizo ramidovic

#14739 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

kraljica balkana
insomnia78

#14740 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Nego niko ne komentarise to sto se drug Stari izjasnjav’o ko ‘rvat :lol:
Isto ko i danas. Ideja za prostodusnog Bosnju
Haj ti budi Jugosloven a mi cemo Srbi i Hrvati
:lol:
geralt

#14741 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by geralt »

Jugosloveni prema popisu 1981:
- Srbija: 439 265 (5,7%)
- Hrvatska: 379 057 (8,2%)
- BiH: 326 280 (7,9%)
- Crna Gora: 31 243 (5,3%)

Jugosloveni prema popisu iz 1991:
- Srbija: 312 595 (4,1%)
- Hrvatska: 106 041 (2,2%)
- BiH: 242 682 (5,5%)
- Crna Gora: 26 159 (4,3%)

Jugosloveni prema popisima iz 2011/2013:
- Srbija: 23 303 (0,3%)
- Hrvatska: 331 (0,01%)
- BiH: 2570 (0,01%)
- Crna Gora: 1154 (0,2%)

Al jebo statistiku, to je svakako podvala iz Srboslavije.
geralt

#14742 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by geralt »

I usput, ideja jugoslovenstva u SFRJ je uzela zamah tek u 1970-im. U 1950-im se jos uvijek povezivala sa neuspjelim unitaristickim eksperimentom Aleksandra Karadjordjevica, i bila je tabu tema za vecinu komunista.
spreca

#14743 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

sherbett wrote::lol: ajmeeee
njoj treba dobar zagondzija ili psihijatar :mrgreen: :lol:
pemanapemani

#14744 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pemanapemani »

geralt wrote:Jugosloveni prema popisu 1981:
- Srbija: 439 265 (5,7%)
- Hrvatska: 379 057 (8,2%)
- BiH: 326 280 (7,9%)
- Crna Gora: 31 243 (5,3%)

Jugosloveni prema popisu iz 1991:
- Srbija: 312 595 (4,1%)
- Hrvatska: 106 041 (2,2%)
- BiH: 242 682 (5,5%)
- Crna Gora: 26 159 (4,3%)

Jugosloveni prema popisima iz 2011/2013:
- Srbija: 23 303 (0,3%)
- Hrvatska: 331 (0,01%)
- BiH: 2570 (0,01%)
- Crna Gora: 1154 (0,2%)

Al jebo statistiku, to je svakako podvala iz Srboslavije.
@insomnia misli na Bosance. On ih izjednačava sa Jugoslovenima, odnosno, prikrivenim četnicima koji Bošnjake prevode žedne preko vode.
animals

#14745 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Ne znam za nju, ali ja sam se uvijek izjasnjavao kao Hrvat..
cak i u vojsci, iako to oficiru nije bilo drago..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14746 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

https://narod.hr/hrvatska/zlatko-hasanb ... e-metafora

deviza dećko deviza,

ja se sjećam da nije bilo HUMANE 0 hrane za bebe 1987./1988

razumijem da je u jugoslaviji bilo super...subjektivno naravno

i meni je 1996 najbolja godina u životu...subjekvino naravno, ali pokazatelji govore drugačije
kakavdanakneiskustvu

#14747 Re: Desavanja u Hrvatskoj

hasanbegovic ionako nije hrvat,njega ova izjava ne treba da pogadja

moji su roditelji hrvati i posve normalno su se izjasnili kao hrvati na predratnom popisu
spreca

#14748 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

kakavdanakneiskustvu wrote:hasanbegovic ionako nije hrvat,njega ova izjava ne treba da pogadja

moji su roditelji hrvati i posve normalno su se izjasnili kao hrvati na predratnom popisu
a zasto Hasanbegovic nije Hrvat?
insomnia78

#14749 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Pa zato sto je musliman :lol:
spreca

#14750 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Pa zato sto je musliman :lol:
balija :lol: :lol: samo katolik moze biti hrvat :mrgreen:
Post Reply