neću bgm nikoga da pravdam. pogotovo što mislim da u Vladi FBiH sjede ministri za koje mislim da su potkapacitirani.
no, jedno je uputiti kritiku prema stranci, ili koaliciji, drugo prema pojedincu. ja mislim da je Šteta odličan ministar, i da je profil osobe koja je sposobna organizovati posao i ima muda da ga pokrene i sage da ga završi.
jednostavno se vidi da se nije povlačio o državnom sektoru cijeli radni vijek i da je lik sposoban. evo dobar je period on tu. spočitava mu se što u trajanju od skoro jednog mandata nije riješio sve saobraćajne probleme sarajeva.
mislim hajmo biti fer prema liku. u svakom segmentu javnog prevoza nešto je pokrenuo. nešto završio, nešto je u toku, nešto je tek krenulo. fazon je što će se i završiti. sa ovakvima se vidi svjetlo na kraju tunela, nije minderaška hudna priča, eto nema para, eto to nije za nas, eto mi to ne možemo, prekomplikovano je to.
pruga je bila najzajebaniji projekat. najviše iz razloga što je iscimala običan puk koji se vozi tramvajem i trebalo je staviti muda na panj i rizikovati bijes javnosti kad se ista digne i ljudi krenu prevoziti autobusima. to je riješio. ostalo će ići lakše.
ono što meni konkretno smeta, a evo kod mog komšije @PM72 je to izraženo, taj grozni defetizam, gdje se za sve živo govorilo da se neće uraditi. od pruge, nabavke trolejbusa, trole za Vogošću, tramvaja za Hrasnicu... evo ja lično koristim gradski saobraćaj svaki dan i vidim dobro koliko valja ova nabavka trola.
mislim, nije čudno da su ljudi nepovjerljivi, jer su se razni naobećavali, ali jebote, nekad imam osjećaj da nas se ubjeđuje da ne vjerujemo vlastitim očima.
ono što ide traljavo jeste izgradnja transferzala. ne znam šta je tu tačno problem, birokratija, vlasnički odnosi ili šta, ali nije fer liku koji je neke stvari pokreno sa mrtve tačke i evidentno se nema namjeru zaustavljati, stavljati na teret apsolutno sve što se nije radilo 20 i kusur godina. ne treba mu ni aplaudirati kad ofula (reklame na troli, obećanja koja nije stigao ispuniti - adaptivni, Hrasnica) al majku mu, stvarno se treba biti slijepac i šiljiti kurac na liku koji se uhvatio rješavanja rak rane ovog grada.