Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HD_2015 wrote: ↑12/11/2022 07:53
Ja nisam htio potpisivati novi - ne isplati se obavezivati. Sada koristim na neodređeno. Eto, kao neću imati Pinkove - ko to još gleda.
Pozdrav @HD_2015,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. Ukoliko ste zainteresovani za obnovu Ugovora uz benefite i pogodnosti, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati najbolje benefite za obnovu Ugovora.
mayab wrote: ↑12/11/2022 07:31
Ne pratim baš ovu temu stalno, ali šta se dešava ,
jučer me zovu iz Telemacha , hoće da mi dostave novi (valjda isti) ugovor da ga potpišem, iako stari vrijedi ,
meni se čini do 3. mjeseca iduće godine ???
Još kaže gospojica što me nazvala , "ugovor će vam donijeti poštar , vi odmah pred njim da potpišete (dakle , ispada , ne neviđeno!) i da ga ovaj odmah vrati " Odbio sam sve to !
Fakat ne kontam , jel to neki lov u mutnom , gdje smo mi najstariji korisnici lovina
Tako su mojoj staroj podvalili, varalice.
Šta imaju podvaliti, znaš kad ti ističe ugovor, to je samo novi aneks na 24 mjeseca
Zadnjih nekoliko dana internet svako malo prekine na recimo 5 sec, i to se najbolje vidi na Tv kanalima, jer nestanu na toliko sec bude crn ekran. I prebacivanje je uzasno sporo, treba vremena dok ga prebaci.
Sta je razlog i kako popraviti?
Sam ubee ruter sam restartala vise puta, iz struje i sa onim pozadinskim dugmetom, restartovan je i onaj eon box iako je ocito do interneta ...
probala sam i restart aplikacije i boxa preko same aplikacije ...
TheRedhead wrote: ↑12/11/2022 14:08
Zadnjih nekoliko dana internet svako malo prekine na recimo 5 sec, i to se najbolje vidi na Tv kanalima, jer nestanu na toliko sec bude crn ekran. I prebacivanje je uzasno sporo, treba vremena dok ga prebaci.
Sta je razlog i kako popraviti?
Sam ubee ruter sam restartala vise puta, iz struje i sa onim pozadinskim dugmetom, restartovan je i onaj eon box iako je ocito do interneta ...
probala sam i restart aplikacije i boxa preko same aplikacije ...
Pozdrav @TheRedhead,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke, kako bismo izvršili detaljne provjere rada servisa na Vašoj adresi.
shape of despair wrote: ↑10/11/2022 21:59
cinestar comedy prevod nije sinhronizovan
Pozdrav @shape of despair,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite povratnu informaciju da li je navedeni problem i dalje prisutan, kako bi kolege izvršile detaljne provjere.
Ne valja opet. Kad vratim unazad film "Svakog dana" ne valja prijevod
Pitanje za @Telemach, čemu isključenje svih usluga nakon mjesec dana kašnjenja sa plaćanjem?
i telefon i internet i tv.
nije plaćen račun poslan 5. oktobra i sljedeći od 7. novembra da bi 10. novembra isključili sve usluge.
drugi račun i onako ne bi proknjižili do tog 10.11. znači da je dovoljno kasniti mjesec dana za isključenje.
pri tom nikakve opomene ili poziva koje olako upućujete u drugim prilikama.
@Telemach prenesite kolegama isto da nema potpisa nego samo gasenje usluge ako ne dobijem novi STB gdje nece trebati godina da vratim film od juce, da prebaci kanal, da zatamni kanal na par minuta pa izbaci da je greska. Dakle hocu stb gdje cu normalno prebacivati kanale i koji ce normalno raditi
shape of despair wrote: ↑12/11/2022 21:37
Hvala Vam na povratnim informacijama. Pružili smo Vam podršku za D3 resiver, a kolege će Vas ubrzo pozvati da izvrše provjeru da li navedeni kanal sada uredno radi, molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
shape of despair wrote: ↑12/11/2022 21:37
Hvala Vam na povratnim informacijama. Pružili smo Vam podršku za D3 resiver, a kolege će Vas ubrzo pozvati da izvrše provjeru da li navedeni kanal sada uredno radi, molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
gledamo sad TV preko eon aplikacje i vidim restartova se resiver. Uglavnom hvala,nije toliko bitno,ostalo sve fercera,beze htio pogledati film,prevod brza/ kasni po 15 sec
toska wrote: ↑12/11/2022 22:12
Pitanje za @Telemach, čemu isključenje svih usluga nakon mjesec dana kašnjenja sa plaćanjem?
i telefon i internet i tv.
nije plaćen račun poslan 5. oktobra i sljedeći od 7. novembra da bi 10. novembra isključili sve usluge.
drugi račun i onako ne bi proknjižili do tog 10.11. znači da je dovoljno kasniti mjesec dana za isključenje.
pri tom nikakve opomene ili poziva koje olako upućujete u drugim prilikama.
čemu takva politika?
Pozdrav @toska,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere i pružili Vam precizne povratne informacije. Do isključenja usluga dolazi nakon 10-15 dana od izdavanja trećeg neplaćenog računa, a kod korisnika koji su više puta isključivani u zadnjih 12 mjeseci zbog neplaćanja, isključenje usluga se vrši 10-15 dana od izdavanja drugog neplaćenog računa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
made_in_sarajevo wrote: ↑12/11/2022 22:51
@Telemach prenesite kolegama isto da nema potpisa nego samo gasenje usluge ako ne dobijem novi STB gdje nece trebati godina da vratim film od juce, da prebaci kanal, da zatamni kanal na par minuta pa izbaci da je greska. Dakle hocu stb gdje cu normalno prebacivati kanale i koji ce normalno raditi
Pozdrav @made_in_sarajevo,
Zahvaljujemo se na povratnim informacijama. Svi Vaši navodi i zahtjevi su proslijeđeni kolegama. Kolege će Vas pozvati sutra ujutro po prioritetu i pružiti Vam informacije za sve Vaše upite, te prezentovati ponudu za ubnovu Ugovora. Molimo za samo još malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
shape of despair wrote: ↑13/11/2022 08:47
gledamo sad TV preko eon aplikacje i vidim restartova se resiver. Uglavnom hvala,nije toliko bitno,ostalo sve fercera,beze htio pogledati film,prevod brza/ kasni po 15 sec
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege će izvršiti detaljne provjere da li su prisutne poteškoće sa prevodom na navedenom kanalu pri korištenju usluge TV Unazad putem D3 platforme, i ukoliko problem bude prisutan kod svih korisnika, isti će biti otklonjen u što kraćem roku. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Kako su mi promjenili cam modul za ovaj plasticni sve u jednom imam problema sa dekodiranjem kanala u smislu da tv-u treba previse vremene da otvori, dugo bude crno dok ponovo ne promjenim kanal pa vratim pa tek onda otvori kanal, nekad i ne otvori. Cak i one kanale koji nisu kodirani. A kad izvadim modul iz tv-a bez problema prebacuje kanale i one koji nisu kodirani otvori odmah a kodirane napise da su kodirani. Dok je na starom modulu gdje je bila i kartica otvarao kanale bez ikakvih problema. U cemu bi moglo biti ili nevalja modul ili previse sporo radi jer prijasnji je perfektno radio a oni ga zamjenili za ovaj novi neki plasticni sve u jednom.
shape of despair wrote: ↑13/11/2022 08:47
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege će izvršiti detaljne provjere da li su prisutne poteškoće sa prevodom na navedenom kanalu pri korištenju usluge TV Unazad putem D3 platforme, i ukoliko problem bude prisutan kod svih korisnika, isti će biti otklonjen u što kraćem roku. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
nista, ovo je problem samo sa ovim filmom. ostalo na comediju ok
kakaljin wrote: ↑13/11/2022 21:38
Kako su mi promjenili cam modul za ovaj plasticni sve u jednom imam problema sa dekodiranjem kanala u smislu da tv-u treba previse vremene da otvori, dugo bude crno dok ponovo ne promjenim kanal pa vratim pa tek onda otvori kanal, nekad i ne otvori. Cak i one kanale koji nisu kodirani. A kad izvadim modul iz tv-a bez problema prebacuje kanale i one koji nisu kodirani otvori odmah a kodirane napise da su kodirani. Dok je na starom modulu gdje je bila i kartica otvarao kanale bez ikakvih problema. U cemu bi moglo biti ili nevalja modul ili previse sporo radi jer prijasnji je perfektno radio a oni ga zamjenili za ovaj novi neki plasticni sve u jednom.
Pozdrav @kakaljin,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i izvršiti detaljne provjere Vaših navoda. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Last edited by Telemach on 14/11/2022 08:23, edited 1 time in total.
shape of despair wrote: ↑13/11/2022 21:44
nista, ovo je problem samo sa ovim filmom. ostalo na comediju ok
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da Vam sada usluga uredno radi. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
EKSER1337 wrote: ↑13/11/2022 22:00
Znaci maloprije, internet loš...
15/1Mbit, udaljen nema 5 metara i jedan zid....
Odem pola metra od rutera izmjeri 50/13Mbit
Odem na kabal povuce 230/13....
Resetujem ruter, sa iste pozicije gdje je bilo 15/1, drzi 35Mbit pa opade na nekih 27....
A sada sa iste te pozicije...
Cemu zurba ha ja.
Pozdrav @EKSER1337,
Izvršili smo podešavanje Vaših WiFi parametara na Home Gateway uređaju EPC3925. Dolazni internet parametri su uredni. Također Vas napominjemo da kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanje računara ili laptopa sa Home Gateway uređajem putem mrežnog kabla. Kako biste ostvarili brzine veće od 100 Mbps potrebno je da mrežni kabal bude strandarda CAT5e ili novijeg, a mrežna kartica u računaru ili laptopu gigabitna. Također na adresi koristite privatni extender uređaj i dodatni TP Link router. Kompanija Telemach ne vrši podršku za privatnu mrežnu opremu na adresi korisnika. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Tp-link ruter radi kao extender.
Ovo se desava manje vise svakodnevno, ne trazim 10000Mbit na wifiu, ali nije normalno da bude 30Mbit i nakon nekog vremena ode na ovaj jad, sa iste pozicije.
Extender je u prizemlju i ne koristim ga skoro nikad, niti radim speedtest preko njega.
EKSER1337 wrote: ↑14/11/2022 08:36
Tp-link ruter radi kao extender.
Ovo se desava manje vise svakodnevno, ne trazim 10000Mbit na wifiu, ali nije normalno da bude 30Mbit i nakon nekog vremena ode na ovaj jad, sa iste pozicije.
Extender je u prizemlju i ne koristim ga skoro nikad, niti radim speedtest preko njega.
Pozdrav @EKSER1337,
Izvršili smo podešavanje WiFi parametara za najbolju optimizaciju WiFi mreže. Na rad WiFi mreže ne možemo utjecati, jer na WiFi mrežu utječu mnogi vanjski faktori. Također preporučujemo da EPC3925 uređaj postavite u vertikalni položaj, te oko uređaja ne bi trebalo biti prepreka u vidu namještaja ili zidova. Također između EPC3925 uređaja i uređaja koji se spaja na WiFi mrežu ne smije biti fizičkih prepreka, a korištenje WiFi mreže preporučujemo na udaljenosti ne većoj od 5 metara, u prostoriji gdje se nalazi WiFi uređaj. Ukoliko želite proširiti domet i brzinu WiFi mreže, preporučujemo Vam da u privatnoj režiji nabavite router sa više eksternih antena, gigabitnim WAN portom, te podrškom za standard 802.11ac ili 802.11ax. S obzirom da su svi dolazni parametri uredni, prelažemo Vam da internet brzinu provjerite na ispravan način uz povezivanje računara ili laptopa sa EPC3925 uređajem putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg, te gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu. Mjerenje brzine je potrebno izvršiti putem SpeedTest.net web stranice ili aplikacije prema Telemach serveru u Sarajevu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 14/11/2022 13:10, edited 1 time in total.