Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
sencobih
#14726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije problem nego si me prozvao sto me se tice za skidanje itd. Likovi se hvale da skinu hiljede giga filmova sa torenta, a ja nisam izmislio da je to kaznjivo. Sta bi se desilo da se neko napravi lud i pusti u svoju semu sport klub i kaze ko vas je..e, a sport klub dao ogromnu lovu za otkup prava. Isto se desava sa bhrt1, ljudi dali pare za SP a telemah ne zatamni hrt2 , naravno da je to lopovluk.
Koristim analognu telemaha ako te zanima
- semirsar
#14727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O.K. Kontam, ne tice me se. Nisam te prozvao, nego sam se osvrnuo na post, jer mi naprosto bode oci kad se rasprava sa druge teme prenese na ovu, i onda se poce o necemu... niDJe veze, kuzis. Moj stav je poznat o sportklubu, HRT-u, odnosu T-macha prema korisnicima na cijelom podrucju koje pokriva svojom kablovskom tv i o tome pisem ovdje. Ne pada mi na pamet pisati o tome sta ko skida i koja mu je brzina neta dovoljna i statijaznam a ponajmanje o tome je li to legalno. Zasto, jer nisam korisnik T-mach neta, niti telefonije, pa tako neces nigdje naci moj post o tome u zadnje dvije tri godine. Da dalje ne offtopicarimosencobih wrote:Nije problem nego si me prozvao sto me se tice za skidanje itd. Likovi se hvale da skinu hiljede giga filmova sa torenta, a ja nisam izmislio da je to kaznjivo. Sta bi se desilo da se neko napravi lud i pusti u svoju semu sport klub i kaze ko vas je..e, a sport klub dao ogromnu lovu za otkup prava. Isto se desava sa bhrt1, ljudi dali pare za SP a telemah ne zatamni hrt2 , naravno da je to lopovluk.
no sikirli be hairli
-
ahasoho
#14728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav,
Kako vi rjesavate probleme sa losim Telemach DNS serverom i sporim otvaranjem odredjenih stranica?
Dakle, do DNS-a je 100%. Ako odem na speedtest, prikaze mi da imam full brzinu. Al onda podjem otvarati odredjene US siteove i svaku stranicu otvara pola minute. A radi se o ogromnim servisima tako da ne mislim da je njih.
Pokrenuo sam program za analizu DNS-a i trazenje najbzeg DNS servera (Ubuntu sistem, aplikacija "namebench") i izbacio mi je da je Telemach SI (Slovenija) najbrzi DNS server za nas. Podesio sam taj server i otvaranje se malo ubrzalo, ali i dalje je to lose.
Koji vi DNS server koristite? Otvoreni tipa OpenDns ne pomazu mnogo.
Kako vi rjesavate probleme sa losim Telemach DNS serverom i sporim otvaranjem odredjenih stranica?
Dakle, do DNS-a je 100%. Ako odem na speedtest, prikaze mi da imam full brzinu. Al onda podjem otvarati odredjene US siteove i svaku stranicu otvara pola minute. A radi se o ogromnim servisima tako da ne mislim da je njih.
Pokrenuo sam program za analizu DNS-a i trazenje najbzeg DNS servera (Ubuntu sistem, aplikacija "namebench") i izbacio mi je da je Telemach SI (Slovenija) najbrzi DNS server za nas. Podesio sam taj server i otvaranje se malo ubrzalo, ali i dalje je to lose.
Koji vi DNS server koristite? Otvoreni tipa OpenDns ne pomazu mnogo.
-
Mustang1
#14729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje je danak da mu kazem gdje sam sinoc gledao utakmicu na HRT2 
-
kakavdanakneiskustvu
#14730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mustang1 wrote:Gdje je danak da mu kazem gdje sam sinoc gledao utakmicu na HRT2
tu sa,tu sam,znaš da ja sve to pratim
-
Mustang1
#14731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U sred Busovace
Odmah si mi naumpao 
-
kakavdanakneiskustvu
#14732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mustang1 wrote:U sred BusovaceOdmah si mi naumpao
ništa novo
- Warashii
#14733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U cemu je fazon sa D3GO?
Mislim zasto ne mogu imati istu listu kanala koju inace i placam?
Haj kontam ne mogu gledati SK na BHTelecom konekciji .
Al da ne mogu Discovery SC, Fox-ove i sl. kao i da nema BHT1 na D3GO mi fakat nema smisla .
Al da ne mogu Discovery SC, Fox-ove i sl. kao i da nema BHT1 na D3GO mi fakat nema smisla .
-
febo_acm
#14734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Joj Sence trolla majko mila...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Maharadza
#14735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Valja dnevnicu ubiti!febo_acm wrote:Joj Sence trolla majko mila...
-
sencobih
#14736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a vi kao volontirate za telemahMaharadza wrote:Valja dnevnicu ubiti!febo_acm wrote:Joj Sence trolla majko mila...
- Maharadza
#14737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nope, samo mrzim monopoliste i bagru kriminalno-korumpiranu (koja između ostalog vlada i ovom jadnom državom od kraja Agresije na RBiH) koja bi voljela da još imaju limiti i da nema konkurencije pa da nastavi deranje 'ovaca' kao nekada, kako zovu svoje korisnike btw. Šućur Allahu pa se sve promijenilo ZAUVIJEK pa smo i mi izašli iz kamenog doba.sencobih wrote:a vi kao volontirate za telemahMaharadza wrote:Valja dnevnicu ubiti!febo_acm wrote:Joj Sence trolla majko mila...
-
febo_acm
#14738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ja volontiram za Telemach. Procitaj sta sam pisao pred SP vezani za BHT HD i sve ce ti biti jasno 
-
sencobih
#14739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@maharadza
ti si se sad kao oslobodio pa ti je sveta misija da oslobadjas nas, spasitelju oprosti nisam te prepoznao
ti si se sad kao oslobodio pa ti je sveta misija da oslobadjas nas, spasitelju oprosti nisam te prepoznao
- avaks
#14740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošalji im podatke na pp neka ti to srede. I kod mene je bilo ali je brzo riješeno.Warashii wrote:U cemu je fazon sa D3GO?
- Maharadza
#14741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U boj u boj za narod svoj.sencobih wrote:@maharadza
PS. Evo nađoh i ja ovaj BHT HD preko kablovske DVB-C (snimak sinoćnje tekme Gana SAD) i moram reći da je još bolja slika nego preko resivera (ti TM je pustio kako na digitalnoj na resiverima tako i na ovoj 'sirovoj' digitali preko DVB-C) , mada mi se možda samo čini i sve je možda i subjektivno ali slika dosta 'bogatija' kada su boje u pitanju.
- Don Zivconi
#14742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi jel neko od vas imao ukljucene HD sport klub paket od prosle godine? Intersuje me posto sam imao na svakom racunu popust od 4KM do prije dva mjeseca sad ponovo moram placat 
sta je fol jel to istekla neka akcija
- titinho
#14743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
de malo objasnite kako nalazite kaanle preko dvb.cMaharadza wrote:U boj u boj za narod svoj.sencobih wrote:@maharadza
ti si se sad kao oslobodio pa ti je sveta misija da oslobadjas nas, spasitelju oprosti nisam te prepoznao![]()
PS. Evo nađoh i ja ovaj BHT HD preko kablovske DVB-C (snimak sinoćnje tekme Gana SAD) i moram reći da je još bolja slika nego preko resivera (ti TM je pustio kako na digitalnoj na resiverima tako i na ovoj 'sirovoj' digitali preko DVB-C) , mada mi se možda samo čini i sve je možda i subjektivno ali slika dosta 'bogatija' kada su boje u pitanju.
jel samo prikopca kabal (onaj koji ide u resiver) direktno u tv i trazis kanale mimo resivera ili ?
-
febo_acm
#14744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da. I u opcijama izaberes dvb-c prilikom skeniranja.
-
DON_eARL
#14745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prilikom potpisivanja ugovora si vjerovatno dobio SK HD i D3Go besplatno za vrijeme trajanja ugovora. Sad kad ti je istekao ugovor, po zakonu si dužan odjaviti tu uslugu ako ne želiš da je koristiš, a ako to ne uradiš oni imaju pravo da ti naplate uslugu.Don Zivconi wrote:Ljudi jel neko od vas imao ukljucene HD sport klub paket od prosle godine? Intersuje me posto sam imao na svakom racunu popust od 4KM do prije dva mjeseca sad ponovo moram placat
-
shandrprcSA
#14746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
upravo tako samo sto oni to presute namjernoDON_eARL wrote: Prilikom potpisivanja ugovora si vjerovatno dobio SK HD i D3Go besplatno za vrijeme trajanja ugovora. Sad kad ti je istekao ugovor, po zakonu si dužan odjaviti tu uslugu ako ne želiš da je koristiš, a ako to ne uradiš oni imaju pravo da ti naplate uslugu.
- Telemach
#14747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Warashii
Postovani,
Radi prava koje Telemach ima za kanale u ovoj usluzi, ograniceno je koristenje usluge D3GO na internet mrezama drugih operatera, tako da neki od kanala iz ponude ,ukoliko se usluga koristi preko drugih internet provider-a, nemogu biti dostupni.
Za sva ostala pitanja,stojimo Vam na raspolaganju.
Srdacan pozdrav,
Postovani,
Radi prava koje Telemach ima za kanale u ovoj usluzi, ograniceno je koristenje usluge D3GO na internet mrezama drugih operatera, tako da neki od kanala iz ponude ,ukoliko se usluga koristi preko drugih internet provider-a, nemogu biti dostupni.
Srdacan pozdrav,
-
Domy31
#14748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach nekad je i HBO bio na D3Go, to vise nema ili je do mene?
-
kakaljin
#14749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kako je ograniceno koristenje u BiH kada je to vasa usluga za koja imate prava na cijeloj teritoriji BiH.Telemach wrote:@Warashii
Postovani,
Srdacan pozdrav,
Jedino onda da i tu nemate prava za cijelu teritoriju BiH, normalno da se nemoze koristiti u drugim zemljama jer ste i sa net tv plusom i totalom imali problem oko prava na englesku ligu jer se koristilo van teritorije BiH, ali D3GO uslugu ako se koristi na teritoriji BiH onda nebi trebalo biti problema za sve kanale koje imate u ponudi kada neko dodatno plati D3GO uslugu ocekuje da ima sve kanale koje placa u normalnoj kablovskoj da moze gledati i na D3Go usluzi.
Usluga D3GO se i placa da bi se svi kanali gledali.
- Telemach
#14750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Domy31
Postovani,
HBO ne ide vise na D3GO usluzi.
Srdacan pozdrav,
Postovani,
HBO ne ide vise na D3GO usluzi.
Srdacan pozdrav,