Sirija

Locked
hocu ja da dijelim

#14701 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Šije su stvarno neumorni. U borbi "protiv Izraela" pobiju 100.000 sunita :-)

Mimi zna!
славянин

#14702 Re: Sirija

Post by славянин »

hocu ja da dijelim wrote:Šije su stvarno neumorni. U borbi "protiv Izraela" pobiju 100.000 sunita :-)

Mimi zna!
Ne pisi lazi opet pls. cca 100 000 ljudi je ukupno poginulo u Siriji,a kako se da viditi to nisu samo Suniti niti je to vojska samo ubijala.Uostalom vidili smo agendu terorista kako i sta rade sa ljudi.
hocu ja da dijelim

#14703 Re: Sirija

славянин wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Šije su stvarno neumorni. U borbi "protiv Izraela" pobiju 100.000 sunita :-)

Mimi zna!
Ne pisi lazi opet pls. cca 100 000 ljudi je ukupno poginulo u Siriji,a kako se da viditi to nisu samo Suniti niti je to vojska samo ubijala.Uostalom vidili smo agendu terorista kako i sta rade sa ljudi.
Istina, nisu samo suniti, zaplatilo je i par stotina Hezbalija, što jest, jest
славянин

#14704 Re: Sirija

Post by славянин »

hocu ja da dijelim wrote:
uhhh, pa vecina Sirijske vojske su Suniti.Dakle ovi veliki Suniti nebi trebali da pucaju na Sirijsku vojsku (da vidimo kako ce se to zavrsiti).Konstantno se primjeti pokusavanje ljudi da cijeli rat dole stave u nekakav sektaski sukob,ali ocito je da to dole nije slucaj.
hocu ja da dijelim

#14705 Re: Sirija

славянин wrote:
uhhh, pa vecina Sirijske vojske su Suniti.Dakle ovi veliki Suniti nebi trebali da pucaju na Sirijsku vojsku (da vidimo kako ce se to zavrsiti).Konstantno se primjeti pokusavanje ljudi da cijeli rat dole stave u nekakav sektaski sukob,ali ocito je da to dole nije slucaj.
Istina, bilo je i Bošnjaka u Vojsci RSa pa sigurno ima i sunita u Bašarovoj vojsci. Jedina je razlika što se Srbi nisu borili protiv Izrela...
славянин

#14706 Re: Sirija

Post by славянин »

славянин wrote:
Istina, bilo je i Bošnjaka u Vojsci RSa pa sigurno ima i sunita u Bašarovoj vojsci. Jedina je razlika što se Srbi nisu borili protiv Izrela...
:-) :-) :-) :-) :-) :-) Pricamo o tvojim tvrdnjama da je dole cisto sektaski sukob u Siriji a odjednom iskoci VRS , Bosnjaci ,Srbi , Izrael.... :-)
mmaar

#14707 Re: Sirija

Post by mmaar »

Ampak je stvarno nepokolebljiv i u svojim jeftinim pokusajima sijanja mrznje, nadmasio je i neke najvatrenije forumske poklonike cionistickog kancera. Ne obracajte paznju na trola, jer on zivi od toga da mu replicirate.
DzeBra

#14708 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote:Istina, bilo je i Bošnjaka u Vojsci RSa pa sigurno ima i sunita u Bašarovoj vojsci. Jedina je razlika što se Srbi nisu borili protiv Izrela...
Bilo je, ali ne 70% kao sto je sunija u SAA. Koliko je Bosnjaka bilo u komandnom sastavu VRS-a i koliko je visokorangiranih srpskih politicara bilo Bosnjaka ? U SAA se sunije nalaze u svim kljucnim funkcijama, kako vojno-komandnim tako i u politickim!
hocu ja da dijelim

#14709 Re: Sirija

DzeBra wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Istina, bilo je i Bošnjaka u Vojsci RSa pa sigurno ima i sunita u Bašarovoj vojsci. Jedina je razlika što se Srbi nisu borili protiv Izrela...
Bilo je, ali ne 70% kao sto je sunija u SAA. Koliko je Bosnjaka bilo u komandnom sastavu VRS-a i koliko je visokorangiranih srpskih politicara bilo Bosnjaka ? U SAA se sunije nalaze u svim kljucnim funkcijama, kako vojno-komandnim tako i u politickim!
Jedini suniti u Siriji koji još uvijek vole Bašara su oni uhapšeni, koji iz sve snage skandiraju: Bašar je naš Bog, Sirija je naša vjera!
asurbanipal

#14710 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Mimi zna!
Jos jedna vehabijsko-cionisticka laz. Kriju se pod krinkom islama, lafo k'o suniti, a u stvari obicna sejtanska sekta. Samo siju smutnju i razdor medu ljudima.
asurbanipal

#14711 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

DzeBra wrote:
Ne vrijedi sa njima raspravljati. Vire iz dupeta "sejtanske glave". Nego, ima li kakvih informacija o kralju, "cuvaru dva sveta mjesta" ? Je li preselio u drustvo "odabranih" ?
muhafuca

#14712 Re: Sirija

Post by muhafuca »

The White House has "high confidence" that the Syrian regime is using chemical weapons against rebel forces, and the U.S. is prepared to offer military assistance to the opposition, a senior administration official said Thursday.
Deputy National Security Adviser Ben Rhodes said that an estimated 100 to 150 Syrians have been killed in attacks using sarin gas, although the figure "is likely incomplete."

Code: Select all

http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2013/06/13/191395435/report-u-s-europe-conclude-syria-used-chemical-weapons
Ben Rhodes - Savjetnik i Glavni pomocnik Obame za komunikaciju sa medijima po pitanju Nacionalne sigurnosti

Image

Covjek iza price o upotrebi Hemijskog oruzja od strane SAA ima diplomu kao pisac Naucne Fantastike

Zasluzan je i za izraz "kinticka upotreba sile" pomocu kojeg Obama zaobisao kongres u odluci o ucescu u ratu u Libiji
Rhodes had just earned a master’s degree in fiction writing from New York University when he was offered a job as a writer for Hamilton in 2002. A Manhattan native, Rhodes went on to write the Iraq Study Group Report and help draft policy recommendations for the 9/11 Commission, which Hamilton co-chaired.

http://dyn.politico.com/printstory.cfm?uuid=472061AC-18FE-70B2-A81F9BB7F375AE41
If you weren't working in politics, what would you be doing?
I'd probably be living in New York trying to write novels but making a living off of non-fiction.

http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2023831_2023829_2025191,00.html
Klavikula

#14713 Re: Sirija

Post by Klavikula »

cetmi wrote:
DzeBra wrote:
Ja koliko znam, na komandnim mjestima u vojsci, a posebno na najvažnijim političkim funkcijama u Siriji i prije rata su uglavnom bili alawiti, tako da ne znam na osnovu čega baziraš ovu svoju tvrdnju. Tako je od samostalnosti. Ostalih je bilo na izvršnim funkcijama u vladi, premijeri, ministri i sl. Međutim Sirija je presjednička država u punom kapacitetu, da tu ne dodajemo činjenicu da je to klasična kontrolirana diktatura, je dovoljno samo po sebi.
Rat je dovoljno brutalan, ne treba nikome ovje ničije laži da bi situaciju dodatno pogoršao.
Suzdržite se zbog sebe samih.
premijer, ministar vanjskih poslova i ministar odbrane su suniti, komandant SAA je alavit. prije nego su teroristi ubili prijasnjeg ministra odbrane, krscanina, komandant SAA je bio sunit.

toliko o dominaciji alavita.

generalno, nemaju alaviti dominantnu ulogu u Siriji, vec Baath partija.
Herr Flick

#14714 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Jesu li Ameri svjesni da ukoliko zapocnu bilo kakve vojne operacije u Sirji da ce to dovestI do WWIII :roll: :roll:
Challenger__

#14715 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Herr Flick wrote:Jesu li Ameri svjesni da ukoliko zapocnu bilo kakve vojne operacije u Sirji da ce to dovestI do WWIII :roll: :roll:
"Amer" je političko-poetska fikcija. Građanin SAD ne odlučuje ništa i u načelu zna malo ili nimalo. Odlučuje uski krug finansijsko-političke elite, ili kako to moderna sociološka teorija zove - dominacija političkih faktora (lobija, banaka, medija) nad državom.

Američka država je puko sredstvo u rukama tih političkih faktora.
Challenger__

#14716 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da dodam na jučerašnji upis o eventualnoj no-fly zone još par linkova:

- LINK
- LINK
- LINK
agnostic_front

#14717 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Challenger__ wrote:
Herr Flick wrote:Jesu li Ameri svjesni da ukoliko zapocnu bilo kakve vojne operacije u Sirji da ce to dovestI do WWIII :roll: :roll:
"Amer" je političko-poetska fikcija. Građanin SAD ne odlučuje ništa i u načelu zna malo ili nimalo. Odlučuje uski krug finansijsko-političke elite, ili kako to moderna sociološka teorija zove - dominacija političkih faktora (lobija, banaka, medija) nad državom.

Američka država je puko sredstvo u rukama tih političkih faktora.
:thumbup: :thumbup:
PerverzMusharaf

#14718 Re: Sirija

Post by PerverzMusharaf »

ovaj argument da su na strani assada samo alaviti i krscani jednostavno ne pije vode. to bi bilo max 22 % stanovnistva. u tolikoj zemlji ma koliko god da su bolje naoruzani ne bi imali sta da traze u ratu.

međutim očito da simpatije stanovništva sirije nisu tako podjeljene.

prije ce biti da je max 25% ljudi za ekstremiste, 25% su manjine i oni nemaju izbora nego da budu za assada. ali oko 50% su negdje između, tj. rado bi da vide da assad napusti vlast ali ne na nacin da bude svrgnut i ne da ga zamjene fundamentalisti. vecina ljudi u siriji bez obzira na religiju prosto ne zeli da zivi pod rezimom poput onog u saudijskoj arabiji. iako bi htjeli da aassad ode znaju da ovi koji se bore protiv njega ne bi uspostavili sekularni sistem i to je assadova najveca snaga.
AleksoMKD

#14719 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

PerverzMusharaf wrote:ovaj argument da su na strani assada samo alaviti i krscani jednostavno ne pije vode. to bi bilo max 22 % stanovnistva. u tolikoj zemlji ma koliko god da su bolje naoruzani ne bi imali sta da traze u ratu.

prije ce biti da je max 25% ljudi za ekstremiste, 25% su manjine i oni nemaju izbora nego da budu za assada. ali oko 50% su negdje između, tj. rado bi da vide da assad napusti vlast ali ne na nacin da bude svrgnut i ne da ga zamjene fundamentalisti. vecina ljudi u siriji bez obzira na religiju prosto ne zeli da zivi pod rezimom poput onog u saudijskoj arabiji. iako bi htjeli da aassad ode znaju da ovi koji se bore protiv njega ne bi uspostavili sekularni sistem i to je assadova najveca snaga.
Quoted for truth
Challenger__

#14720 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

PerverzMusharaf wrote:ovaj argument da su na strani assada samo alaviti i krscani jednostavno ne pije vode. to bi bilo max 22 % stanovnistva. u tolikoj zemlji ma koliko god da su bolje naoruzani ne bi imali sta da traze u ratu.

- već su na ovoj temi postavljene statistike iz američkih izvora prema kojima:

1. suniti čine 70 % pripadnika SAA,
2. 70 % stanovnika su uz Vladu i SAA, 15 % su neopredjeljeni (Kurdi??) i 15 % podržava "rebelse".

Šta hoću da kažem?

- hoću da kažem da je agenda neprijatelja Sirije - podjela zemlje po sektaškim šavovima - propala;
- na toj retorici insistiraju mainstream mediji koji su jedno od oružja agresije na Siriju;
- na toj retorici insistira proamerička i proizraelska ulema koja je jedan od aktera agresije na Siriju.

Forumaše koji iznose takvu vrstu lažne retorike treba gledati samo kao žalosne posljedice te propagande.
snaga_znanja

#14721 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Ako mislis da ce Rusi reagovati protiv Amera grdno se varas...

Btw. Imaju dobar skor u WW. Do sad dva meca dvije pobjede. :D
hocu ja da dijelim

#14722 Re: Sirija

opa, opa

Mudžahidi osvojili vojni kompleks u Idlibu!

Mudžahidi nekoliko džihadskih skupina preuzeli su kontrolu nad vojnim kopleksom u distriktu Idlib, pritom ubivši desetine režimskih vojnika i uništivši određeni broj borbenih oklopnih vozila.

I to bez ikakve cionističke pomoći! Svaka čast, dečki znaju svoj posao.

http://www.youtube.com/watch?v=CQXkQ68V ... r_embedded
Last edited by hocu ja da dijelim on 15/06/2013 13:58, edited 1 time in total.
Challenger__

#14723 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dešavanja na terenu:

- "Sirijska perspektiva" tvrdi da je u rejonu Homsa i Alepa, broj onih koji su se predali ili su zarobljeni - 719.

LINK
Herr Flick

#14724 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image :D
PerverzMusharaf

#14725 Re: Sirija

Post by PerverzMusharaf »

Challenger__ wrote:

- već su na ovoj temi postavljene statistike iz američkih izvora prema kojima:

1. suniti čine 70 % pripadnika SAA,
2. 70 % stanovnika su uz Vladu i SAA, 15 % su neopredjeljeni (Kurdi??) i 15 % podržava "rebelse".

Šta hoću da kažem?

- hoću da kažem da je agenda neprijatelja Sirije - podjela zemlje po sektaškim šavovima - propala;
- na toj retorici insistiraju mainstream mediji koji su jedno od oružja agresije na Siriju;
- na toj retorici insistira proamerička i proizraelska ulema koja je jedan od aktera agresije na Siriju.

Forumaše koji iznose takvu vrstu lažne retorike treba gledati samo kao žalosne posljedice te propagande.

pa prosta računica je jednostavna.

prema wikipediji u siriji imamo ovakvu kompoziciju stanovnistva:

šiiti alaviti, druzi, i sl 16%, kršćani 10% i kurdi 9%. ovi su za assada ili u savezništvu sa assadom (kurdi). to je 35%. znači da ako je još makar 15% od ukupnog stanovnistva ili 20% od svih sunita za assada, to je minimum 50%.
Locked