Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#14701 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Apple approves $999.99 app that allows the Apple iPhone 5s to shoot 4K video

http://www.phonearena.com/news/Apple-ap ... eo_id60696

https://itunes.apple.com/us/app/vizzywi ... 24818?mt=8

:shock:
shalla

#14702 Re: Android OS

Post by shalla »

Kako ću izbrisati sve kontakte odjednom (da ne brišem jedan po jedan). Ujebao sam jer sam importovao kontakte i sa google acc i sa HTC-a pa se sad sve uduplalo :mrgreen:
Urbana

#14703 Re: Android OS

Post by Urbana »

A taj 4k mi je precijenjen. Imam ga na One i zauzima previse prostora. 1 minuta - 700 MB :shock:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_4K ... ng_devices
Eto odjednom sad svi zele snimati filmove i biti profesionalni fotografi sa mobitelima. Preseravanje.
febo_acm

#14704 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Urbana wrote:A taj 4k mi je precijenjen. Imam ga na One i zauzima previse prostora. 1 minuta - 700 MB :shock:

Eto odjednom sad svi zele snimati filmove i biti profesionalni fotografi sa mobitelima. Preseravanje.
Sve je to OK, ali pazi molim te cijena aplikacije 999$ :D
febo_acm

#14705 Re: Android OS

Post by febo_acm »

shalla wrote:Kako ću izbrisati sve kontakte odjednom (da ne brišem jedan po jedan). Ujebao sam jer sam importovao kontakte i sa google acc i sa HTC-a pa se sad sve uduplalo :mrgreen:
Kod mene uđeš i kontakte pa menu i delete i na vrhu ekrana u lijevom ćošku se pojavi delete all.
shalla

#14706 Re: Android OS

Post by shalla »

Završeno :mrgreen:
Skinuo ovaj neki "contact optimizer" sa google playa...
Drvosjeca iz Dejcica

#14707 Re: Android OS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Urbana wrote:A taj 4k mi je precijenjen. Imam ga na One i zauzima previse prostora. 1 minuta - 700 MB :shock:

Nije precjenjen nego je bezveze imati uređaj koji snima UHD a ne možeš ubaciti memorijsku karticu jer isti nema. :( Tih 16GB koliko ima OnePlus One ode za par minuta snimanja. Zato volim Samsung, stavi 32/64GB ili 128GB karticu i deri miško. :)
mufa1

#14708 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Sto se tiče tastature, ja korisim SwiftKey samo zbog reda brojeva koji stalno stoji gore. Jebga navika od s4. Mada je ova stock stvarno prelijepa i funkcionalna.
Nego ima li koja fora ili tweak na telefonu generalno da ste otkrili, da je ono bas praktično.
Meni je recimo genijalno smanjenje i pojačavanje osvjetljenja gore preko trake za notifikaciju, samo povučeš lijevo ili desno, bez da ulaziš bilo gdje.

Sent from my OnePlus One
Son1

#14709 Re: Android OS

Post by Son1 »

Koja je procedura bila za invite i kako bezbolno doci do istog?
Odlican su posao napravili ovim potezom, raja ih bukvalno moli da potrosi pare kod njih.
Koliko vidim i @urbana ima 1+, pa ako moze da napisete kakav je kvalitet poziva, tacnije ovaj interni zvucnik?
Sad ste i mene zainteresovali, ovaj telefon stvarno izgleda kao best buy.
zateznistub

#14710 Re: Android OS

Post by zateznistub »

shalla wrote:Kako ću izbrisati sve kontakte odjednom (da ne brišem jedan po jedan). Ujebao sam jer sam importovao kontakte i sa google acc i sa HTC-a pa se sad sve uduplalo :mrgreen:
Mislim da ima aplikacija koja objedinjava imena u imeniku, ali ne znam kako se zove... :-)
Ady88

#14711 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Maharadza wrote:
Kataklinger wrote:Pokusao sam rootat S4 na 4.4.2 preko Towelroota ali bezuspjesno. Kaze da ne podrzava mobitel. Mijenjao sam i ona 3 koda u Towelrootu ali ne radi ni s jednim. Ima li kakva jednostavna alternativa?
Odin + CF-Root, radio tako na starim s2, s3, uvijek bez problema:

Sretno! :thumbup:
Ima li ko kakav savjet za mene jer nikako ne mogu rootati galaxy s4 sta god pokusao. Prvo probao, kingston root tako nesto i nije uspjelo, zatim isao preko odina sa CF Root, i trazi mi .pit file, skinem pit file ubacim preko odina zajedno sa cf root ali opet nista samo izbaci gresku. Instalirao sve drivere, za samsung, onda kies2, kies3, mijenjao usb portove nista.
Probao sa towelroot ali izbaci da je nemoguce na mom uredjaju i googlanjem dodjem da su zakrpljene rupe i moram promijeniti kernel preko odina, zatim rootati preko towelroot i onda vratiti svoj stari kernel. Ali problem je sto mi nikako ne da preko odina, stalno .pit problem. Skroz mobitel vratio na fabricke postavke , probao sve verzije odina i opet nista :( ima li ko kakav savjet? Hvala

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Maharadza

#14712 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ady88 wrote:
Maharadza wrote:
Kataklinger wrote:Pokusao sam rootat S4 na 4.4.2 preko Towelroota ali bezuspjesno. Kaze da ne podrzava mobitel. Mijenjao sam i ona 3 koda u Towelrootu ali ne radi ni s jednim. Ima li kakva jednostavna alternativa?

Ima li ko kakav savjet za mene jer nikako ne mogu rootati galaxy s4 sta god pokusao. Prvo probao, kingston root tako nesto i nije uspjelo, zatim isao preko odina sa CF Root, i trazi mi .pit file, skinem pit file ubacim preko odina zajedno sa cf root ali opet nista samo izbaci gresku. Instalirao sve drivere, za samsung, onda kies2, kies3, mijenjao usb portove nista.
Probao sa towelroot ali izbaci da je nemoguce na mom uredjaju i googlanjem dodjem da su zakrpljene rupe i moram promijeniti kernel preko odina, zatim rootati preko towelroot i onda vratiti svoj stari kernel. Ali problem je sto mi nikako ne da preko odina, stalno .pit problem. Skroz mobitel vratio na fabricke postavke , probao sve verzije odina i opet nista :( ima li ko kakav savjet? Hvala

Pokreneš li taj odin kao admin? Desni klik na odin ikonu "run as administrator"!
Ady88

#14713 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Pokrenem ali nisam se sjetio da napisem jer valjda je normalno da ide run as administrator :). Imas jos mozda kakav savjet jer svaki samsung sam dosad uspio rootati a nije mi jasno sto ovaj nece. Jos ga vratio na fabricke postavke sve izbrisao a on trazi pit file. Ne kontam :)

Maharadza

#14714 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ady88 wrote:Pokrenem ali nisam se sjetio da napisem jer valjda je normalno da ide run as administrator :). Imas jos mozda kakav savjet jer svaki samsung sam dosad uspio rootati a nije mi jasno sto ovaj nece. Jos ga vratio na fabricke postavke sve izbrisao a on trazi pit file. Ne kontam :)

Ne znam vjeruj, s3-ici sam radio šta sam htio, nikad problema nije bilo, a za s4 nemam iskustva! Možda taj knox nešto zeza?!

Elem, divi ovdje šta kažu:

http://forums.androidcentral.com/verizo ... -work.html
OP never said what firmware he is on.
If he is not on MDK then he can't do anything except Safestrap. no LOKI exploit.
From his post, he has a KNOX flag, which means he is on a 4.3 variant and he can't use TWRP.
He will need to use Safestrap and only TW variants with an unmodified kernel will work.
:-)
Ady88

#14715 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Image
Kod mene je MDF cini mi se, pokusat cu u toku dana na drugom kompjuteru sve ponoviti i onda ako opet nece gledat cu sta je ovaj safestrap itd. Hvala ;)

Pjanic15

#14716 Re: Android OS

Post by Pjanic15 »

Ady88 wrote:
Maharadza wrote:

Jel imaš instalirane sve drivere od mobitela na pc-u i onaj universal adb driver? Kingoroot je odličan program, teško da on neće uspjeti, vjerovatno je nešto do drivera ti ili slično...
mufa1

#14717 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Image

Nešto novo, malo drugacije iz Panasonic-a. Kamera sa smartphone mogucnostima. Znaci ne telefon sa kamerom, nego kamera sa telefonom, bukvalno tako furaju marketing.
Moram reci da me dizajn oborio na guzicu, obožavam ovaj retro dizajn. Doduše cijena je ta koja obara sve impresije, ali eto uzećemo ovo kao uredjaj za entuzijaste i ljude koji imaju viška para. Ja da imam, sigurno bi uzeo.

LUMIX CM1: The world's slimmest communication cam…: http://youtu.be/WNxlsBHtIBA

http://www.theverge.com/2014/9/15/61516 ... ameraphone

Sent from my OnePlus One
zateznistub

#14718 Re: Android OS

Post by zateznistub »

mufa1 wrote:Image

Nešto novo, malo drugacije iz Panasonic-a. Kamera sa smartphone mogucnostima. Znaci ne telefon sa kamerom, nego kamera sa telefonom, bukvalno tako furaju marketing.
Moram reci da me dizajn oborio na guzicu, obožavam ovaj retro dizajn. Doduše cijena je ta koja obara sve impresije, ali eto uzećemo ovo kao uredjaj za entuzijaste i ljude koji imaju viška para. Ja da imam, sigurno bi uzeo.

LUMIX CM1: The world's slimmest communication cam…: http://youtu.be/WNxlsBHtIBA

http://www.theverge.com/2014/9/15/61516 ... ameraphone

Sent from my OnePlus One
Leica optika? Ovo ne mere da ne valja...
shalla

#14719 Re: Android OS

Post by shalla »

Samo baterija je drama dobra, drndam mobitel od jutros bez prestanka i baterija je trenutno na 59%...

Sent from my 1+ One
febo_acm

#14720 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Kazu da moze 7-8 sati screen on time...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Drvosjeca iz Dejcica

#14721 Re: Android OS

shalla wrote:Samo baterija je drama dobra, drndam mobitel od jutros bez prestanka i baterija je trenutno na 59%...

Sent from my 1+ One
Jeli ti cijelo vrijeme uključen WiFi?

Šteta što se ne može mijenjati već moraš u servisu.
shalla

#14722 Re: Android OS

Post by shalla »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
shalla wrote:Samo baterija je drama dobra, drndam mobitel od jutros bez prestanka i baterija je trenutno na 59%...

Sent from my 1+ One

Vjeruj mi citavo vrijeme ukljucen i wifi i 3g (koji sam aktivno koristio dok nisam bio na wirelessu, provjeravao mail i sl). Brightness skoro na maksimumu, isprobana sve i jedna moguca aplikacija, isprobavanje kamere i snimanja, ma dakle klasicno izivljavanje zvano "prvi dan sa mobitelom" :D
Ne znam na sta se odnosi druga recenica, vjerovatno na bateriju jel? Sta ja znam, ja sam svakako freak koji ima vjecito prisutnu paranoju da ce mu se isprazniti baterija na mobu kad mu najvise bude trebalo tako da svakako mislim dopunjavati mob svaku noc, jebiga valjda ce izdurati tako bar godinu-dvije :D

Sent from my 1+ One
Drvosjeca iz Dejcica

#14723 Re: Android OS

shalla wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Sent from my 1+ One

Vjeruj mi citavo vrijeme ukljucen i wifi i 3g (koji sam aktivno koristio dok nisam bio na wirelessu, provjeravao mail i sl). Brightness skoro na maksimumu, isprobana sve i jedna moguca aplikacija, isprobavanje kamere i snimanja, ma dakle klasicno izivljavanje zvano "prvi dan sa mobitelom" :D
Ne znam na sta se odnosi druga recenica, vjerovatno na bateriju jel? Sta ja znam, ja sam svakako freak koji ima vjecito prisutnu paranoju da ce mu se isprazniti baterija na mobu kad mu najvise bude trebalo tako da svakako mislim dopunjavati mob svaku noc, jebiga valjda ce izdurati tako bar godinu-dvije :D

Sent from my 1+ One
Ako je WiFi bio uključen cijelo vrijeme onda respect. Ja na S5 moram također dopunjavati svaku noć, pogotovo kada je WiFi uključen. Doduše zavisi, ako si uključio neki PowerSave mod i optimizirao onda možda može pregurati i noć ali onda ujutro punjenje. :)

Da, mislio sam na zamjenu baterije. Ali isto tako gledam ima dosta dobrih izdržljivijih baterija u odnosu na originalne pa zato i kažem da je šteta da ne možeš zamijeniti po potrebi sa nekom boljom ali i nije tako strašno.

Sretno sa telefonom. :thumbup:
mufa1

#14724 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Pored ovog monstruma od baterije i optimizacije softvera, stvarno nema potrebe o razmišljanju o nekoj drugoj bateriji. Ima li išta gotivnije, dodjes kući predveče (a dan ti poceo u 5 ujutru), zavališ se u trosjed, uzmeš telefon, a baterija na 63%.

Sent from my OnePlus One
febo_acm

#14725 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Baš mi je drago da je CM došao sebi po tom pitanju. Sjećam se prije nisu mogli ni 60-70% imati bateriju kao na stock romu... To me najviše odbijalo.
Post Reply