http://www.phonearena.com/news/Apple-ap ... eo_id60696
https://itunes.apple.com/us/app/vizzywi ... 24818?mt=8
Moderator: Benq
Sve je to OK, ali pazi molim te cijena aplikacije 999$Urbana wrote:A taj 4k mi je precijenjen. Imam ga na One i zauzima previse prostora. 1 minuta - 700 MB![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_4K ... ng_devices
Eto odjednom sad svi zele snimati filmove i biti profesionalni fotografi sa mobitelima. Preseravanje.
Kod mene uđeš i kontakte pa menu i delete i na vrhu ekrana u lijevom ćošku se pojavi delete all.shalla wrote:Kako ću izbrisati sve kontakte odjednom (da ne brišem jedan po jedan). Ujebao sam jer sam importovao kontakte i sa google acc i sa HTC-a pa se sad sve uduplalo
Nije precjenjen nego je bezveze imati uređaj koji snima UHD a ne možeš ubaciti memorijsku karticu jer isti nema.Urbana wrote:A taj 4k mi je precijenjen. Imam ga na One i zauzima previse prostora. 1 minuta - 700 MB![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_4K ... ng_devices
Eto odjednom sad svi zele snimati filmove i biti profesionalni fotografi sa mobitelima. Preseravanje.
Mislim da ima aplikacija koja objedinjava imena u imeniku, ali ne znam kako se zove...shalla wrote:Kako ću izbrisati sve kontakte odjednom (da ne brišem jedan po jedan). Ujebao sam jer sam importovao kontakte i sa google acc i sa HTC-a pa se sad sve uduplalo
Ima li ko kakav savjet za mene jer nikako ne mogu rootati galaxy s4 sta god pokusao. Prvo probao, kingston root tako nesto i nije uspjelo, zatim isao preko odina sa CF Root, i trazi mi .pit file, skinem pit file ubacim preko odina zajedno sa cf root ali opet nista samo izbaci gresku. Instalirao sve drivere, za samsung, onda kies2, kies3, mijenjao usb portove nista.Maharadza wrote:Odin + CF-Root, radio tako na starim s2, s3, uvijek bez problema:Kataklinger wrote:Pokusao sam rootat S4 na 4.4.2 preko Towelroota ali bezuspjesno. Kaze da ne podrzava mobitel. Mijenjao sam i ona 3 koda u Towelrootu ali ne radi ni s jednim. Ima li kakva jednostavna alternativa?
Sretno!
Pokreneš li taj odin kao admin? Desni klik na odin ikonu "run as administrator"!Ady88 wrote:Ima li ko kakav savjet za mene jer nikako ne mogu rootati galaxy s4 sta god pokusao. Prvo probao, kingston root tako nesto i nije uspjelo, zatim isao preko odina sa CF Root, i trazi mi .pit file, skinem pit file ubacim preko odina zajedno sa cf root ali opet nista samo izbaci gresku. Instalirao sve drivere, za samsung, onda kies2, kies3, mijenjao usb portove nista.Maharadza wrote:Odin + CF-Root, radio tako na starim s2, s3, uvijek bez problema:Kataklinger wrote:Pokusao sam rootat S4 na 4.4.2 preko Towelroota ali bezuspjesno. Kaze da ne podrzava mobitel. Mijenjao sam i ona 3 koda u Towelrootu ali ne radi ni s jednim. Ima li kakva jednostavna alternativa?
Sretno!
Probao sa towelroot ali izbaci da je nemoguce na mom uredjaju i googlanjem dodjem da su zakrpljene rupe i moram promijeniti kernel preko odina, zatim rootati preko towelroot i onda vratiti svoj stari kernel. Ali problem je sto mi nikako ne da preko odina, stalno .pit problem. Skroz mobitel vratio na fabricke postavke , probao sve verzije odina i opet nistaima li ko kakav savjet? Hvala
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Ne znam vjeruj, s3-ici sam radio šta sam htio, nikad problema nije bilo, a za s4 nemam iskustva! Možda taj knox nešto zeza?!Ady88 wrote:Pokrenem ali nisam se sjetio da napisem jer valjda je normalno da ide run as administrator. Imas jos mozda kakav savjet jer svaki samsung sam dosad uspio rootati a nije mi jasno sto ovaj nece. Jos ga vratio na fabricke postavke sve izbrisao a on trazi pit file. Ne kontam
OP never said what firmware he is on.
If he is not on MDK then he can't do anything except Safestrap. no LOKI exploit.
From his post, he has a KNOX flag, which means he is on a 4.3 variant and he can't use TWRP.
He will need to use Safestrap and only TW variants with an unmodified kernel will work.

Jel imaš instalirane sve drivere od mobitela na pc-u i onaj universal adb driver? Kingoroot je odličan program, teško da on neće uspjeti, vjerovatno je nešto do drivera ti ili slično...Ady88 wrote:Ima li ko kakav savjet za mene jer nikako ne mogu rootati galaxy s4 sta god pokusao. Prvo probao, kingston root tako nesto i nije uspjelo, zatim isao preko odina sa CF Root, i trazi mi .pit file, skinem pit file ubacim preko odina zajedno sa cf root ali opet nista samo izbaci gresku. Instalirao sve drivere, za samsung, onda kies2, kies3, mijenjao usb portove nista.Maharadza wrote:Odin + CF-Root, radio tako na starim s2, s3, uvijek bez problema:Kataklinger wrote:Pokusao sam rootat S4 na 4.4.2 preko Towelroota ali bezuspjesno. Kaze da ne podrzava mobitel. Mijenjao sam i ona 3 koda u Towelrootu ali ne radi ni s jednim. Ima li kakva jednostavna alternativa?
Sretno!
Probao sa towelroot ali izbaci da je nemoguce na mom uredjaju i googlanjem dodjem da su zakrpljene rupe i moram promijeniti kernel preko odina, zatim rootati preko towelroot i onda vratiti svoj stari kernel. Ali problem je sto mi nikako ne da preko odina, stalno .pit problem. Skroz mobitel vratio na fabricke postavke , probao sve verzije odina i opet nistaima li ko kakav savjet? Hvala

Leica optika? Ovo ne mere da ne valja...mufa1 wrote:
Nešto novo, malo drugacije iz Panasonic-a. Kamera sa smartphone mogucnostima. Znaci ne telefon sa kamerom, nego kamera sa telefonom, bukvalno tako furaju marketing.
Moram reci da me dizajn oborio na guzicu, obožavam ovaj retro dizajn. Doduše cijena je ta koja obara sve impresije, ali eto uzećemo ovo kao uredjaj za entuzijaste i ljude koji imaju viška para. Ja da imam, sigurno bi uzeo.
LUMIX CM1: The world's slimmest communication cam…: http://youtu.be/WNxlsBHtIBA
http://www.theverge.com/2014/9/15/61516 ... ameraphone
Sent from my OnePlus One
Jeli ti cijelo vrijeme uključen WiFi?shalla wrote:Samo baterija je drama dobra, drndam mobitel od jutros bez prestanka i baterija je trenutno na 59%...
Sent from my 1+ One
Vjeruj mi citavo vrijeme ukljucen i wifi i 3g (koji sam aktivno koristio dok nisam bio na wirelessu, provjeravao mail i sl). Brightness skoro na maksimumu, isprobana sve i jedna moguca aplikacija, isprobavanje kamere i snimanja, ma dakle klasicno izivljavanje zvano "prvi dan sa mobitelom"Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jeli ti cijelo vrijeme uključen WiFi?shalla wrote:Samo baterija je drama dobra, drndam mobitel od jutros bez prestanka i baterija je trenutno na 59%...
Sent from my 1+ One
Šteta što se ne može mijenjati već moraš u servisu.
Ako je WiFi bio uključen cijelo vrijeme onda respect. Ja na S5 moram također dopunjavati svaku noć, pogotovo kada je WiFi uključen. Doduše zavisi, ako si uključio neki PowerSave mod i optimizirao onda možda može pregurati i noć ali onda ujutro punjenje.shalla wrote:Vjeruj mi citavo vrijeme ukljucen i wifi i 3g (koji sam aktivno koristio dok nisam bio na wirelessu, provjeravao mail i sl). Brightness skoro na maksimumu, isprobana sve i jedna moguca aplikacija, isprobavanje kamere i snimanja, ma dakle klasicno izivljavanje zvano "prvi dan sa mobitelom"Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jeli ti cijelo vrijeme uključen WiFi?shalla wrote:Samo baterija je drama dobra, drndam mobitel od jutros bez prestanka i baterija je trenutno na 59%...
Sent from my 1+ One
Šteta što se ne može mijenjati već moraš u servisu.
Ne znam na sta se odnosi druga recenica, vjerovatno na bateriju jel? Sta ja znam, ja sam svakako freak koji ima vjecito prisutnu paranoju da ce mu se isprazniti baterija na mobu kad mu najvise bude trebalo tako da svakako mislim dopunjavati mob svaku noc, jebiga valjda ce izdurati tako bar godinu-dvije
Sent from my 1+ One