Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
BAK-eV

#14701 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:Zanimljiva situacija na fontu, hafiza baniraš bez razloga a onda pješadinci opletu sve u 16, odjednom sve znaju jer im nitko ne odbrusi koliko ne znaju. Što bi rekli lako je tuđim kurcem gloginje mlatit tako ako si na pravoj strani možeš sve a ako nisi ban.
Nego de samo razmislite kako u listopadu nakon izbora mislite i implementirati rezultate istih????
Pa isto kako ih vi mislite implementirati.
Isto nam se piše.
Ili misliš, da Bošnjaci u slučaju neimplementacije gube nešto više od Hrvata?
mO k3

#14702 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:Zanimljiva situacija na fontu, hafiza baniraš bez razloga a onda pješadinci opletu sve u 16, odjednom sve znaju jer im nitko ne odbrusi koliko ne znaju. Što bi rekli lako je tuđim kurcem gloginje mlatit tako ako si na pravoj strani možeš sve a ako nisi ban.
Nego de samo razmislite kako u listopadu nakon izbora mislite i implementirati rezultate istih????
eki njega pa djesi jebo te pun bus , nismo te odavno vidjeli :)
jesi ti onaj sto rece za medicinske sestre?? :mrgreen: :mrgreen:
Škobo Habu

#14703 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

pici wrote:[

da nisu ovi pali kod staljingrada

Pali na Galipolju, pretežno.
Škobo Habu

#14704 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Čemu implementacija izbornih rezultata ako ako su izbori neregularni?
SaraFina

#14705 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

"DEVEDESETKA" IZ SREDNJE BOSNE PISALA ZAGREBU: "Hrvati iz BiH nestaju zbog hrvatske politike, a ne zbog Izbornog zakona"!

''Moramo Vam skrenuti pozornost da je prijedlog koji se nameće od strane HDZ-a BiH (HNS-a) neprihvatljiv i diskriminirajući za Hrvate koji žive u Središnjoj Bosni, Posavini i Republici Srpskoj, jer su pojedine regije u potpunosti izostavljene iz prijedloga'', navodi se u pismu HDZ-a 1990 Središnje Bosne koje je upućeno predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović te hrvatskom Saboru.

Navodeći kako se trenutno kao najaktualnija problematika Hrvata u Bosni i Hercegovini nameću izmjene i dopune Izbornog zakona, srednjobosanski HDZ 1990 navodi kako podržava izmjene Izbornog zakona BiH, ''ali ako se tim izbornim zakonom jasno prepoznaju vrijednosti Hrvata na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a ne samo u pojedinim područjima kako stoji u sadašnjem prijedlogu HDZ BiH-HNS-a.

''Ali izborni zakon nije ono zbog čega narod u Središnjoj Bosni nestaje niti su narodi krivi za nestanak Hrvata iz Središnje Bosne. Ma koliko ovo bilo teško reći: Hrvati u Središnjoj Bosni nestaju zbog hrvatske politike koja ih predstavlja i vlada već više od dvadeset godina. Ako se uzme u obzir da samo u ovom sazivu Vlade Županije Središnja Bosna od osam ministarstava Hrvati obnašaju pet (HDZ BiH), jasno je čija je odgovornost. Također, važno je istaknuti da su Hrvati (HDZ BiH) u Središnjoj Bosni na vlasti kontinuirano od 1995. godine te da su imali sve poluge zaštite vitalnog nacionalnog interesa, kao i mogućnost razvoja naših područja kroz ministarstva i druge institucije na čijem su čelu bili, krajnje bi neozbiljno bilo okriviti druge narode za naš nerad'', navele ja 'Devedesetka'.

Navodi se kako pomoć iz Republike Hrvatske ''nije ni transparentna niti jednaka, jer je dodjeljivana samo pogodnima i podobnima''.
spreca

#14706 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

SaraFina wrote:
"DEVEDESETKA" IZ SREDNJE BOSNE PISALA ZAGREBU: "Hrvati iz BiH nestaju zbog hrvatske politike, a ne zbog Izbornog zakona"!

''Moramo Vam skrenuti pozornost da je prijedlog koji se nameće od strane HDZ-a BiH (HNS-a) neprihvatljiv i diskriminirajući za Hrvate koji žive u Središnjoj Bosni, Posavini i Republici Srpskoj, jer su pojedine regije u potpunosti izostavljene iz prijedloga'', navodi se u pismu HDZ-a 1990 Središnje Bosne koje je upućeno predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović te hrvatskom Saboru.

Navodeći kako se trenutno kao najaktualnija problematika Hrvata u Bosni i Hercegovini nameću izmjene i dopune Izbornog zakona, srednjobosanski HDZ 1990 navodi kako podržava izmjene Izbornog zakona BiH, ''ali ako se tim izbornim zakonom jasno prepoznaju vrijednosti Hrvata na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a ne samo u pojedinim područjima kako stoji u sadašnjem prijedlogu HDZ BiH-HNS-a.

''Ali izborni zakon nije ono zbog čega narod u Središnjoj Bosni nestaje niti su narodi krivi za nestanak Hrvata iz Središnje Bosne. Ma koliko ovo bilo teško reći: Hrvati u Središnjoj Bosni nestaju zbog hrvatske politike koja ih predstavlja i vlada već više od dvadeset godina. Ako se uzme u obzir da samo u ovom sazivu Vlade Županije Središnja Bosna od osam ministarstava Hrvati obnašaju pet (HDZ BiH), jasno je čija je odgovornost. Također, važno je istaknuti da su Hrvati (HDZ BiH) u Središnjoj Bosni na vlasti kontinuirano od 1995. godine te da su imali sve poluge zaštite vitalnog nacionalnog interesa, kao i mogućnost razvoja naših područja kroz ministarstva i druge institucije na čijem su čelu bili, krajnje bi neozbiljno bilo okriviti druge narode za naš nerad'', navele ja 'Devedesetka'.

Navodi se kako pomoć iz Republike Hrvatske ''nije ni transparentna niti jednaka, jer je dodjeljivana samo pogodnima i podobnima''.
Ma pusti ti ove iz srednje bosne...nisu oni iz 'ercegovine pa zato i nisu mjerodavni da pisu u Zagreb a i Cirilo im nije dao Certifikate.....sve su to izdajnici evropskih vrijeddnosti i uljudbe a plus svi su se oni prezderali baklave,kadaifa,tulumbi,sutlije i hosafa pa im je to udarilo u glavu pa neznaju sta rade oprosti im Cirilo Pape :mrgreen:
SaraFina

#14707 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Izdaja nacionalnih interesa :bih:
hizo ramidovic

#14708 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

o cemu ti trabunjas?
uzalud mu se na sve moguce nacine pokusavalo dokazati da je predlozeni zakon diskriminirajuci...a evo, upravo to veli i hdz 90:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-199 ... /171106059

doduse, mozda i ovi iz srednje bosne nisu legitimni i autohtoni hrvati...
moa

#14709 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

hizo ramidovic wrote:
o cemu ti trabunjas?
uzalud mu se na sve moguce nacine pokusavalo dokazati da je predlozeni zakon diskriminirajuci...a evo, upravo to veli i hdz 90:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-199 ... /171106059

doduse, mozda i ovi iz srednje bosne nisu legitimni i autohtoni hrvati...
Samo HDZ ima autorsko pravo na izdavanje potvrde ko je bosnjacki katolik a ko ne i to je davno utvrdjeno.
Hafis

#14710 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ma jok. To treba biti isključivo pravo prosječno obrazovanog Bošnjaka, osrednje upućenog u pojmove katoličanstva, hrvatstva i ostalih proustaških špica.
Sve mimo toga je čisti amaterizam.
SaraFina

#14711 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Ma jok. To treba biti isključivo pravo prosječno obrazovanog Bošnjaka, osrednje upućenog u pojmove katoličanstva, hrvatstva i ostalih proustaških špica.

Eselamu Alejkum Werahmetulah Veberekijatuhu!!!!! :D

Djes' ja mislila kukom te po Neretvi tražiti :D

Nego, raspada se HNS. Pa tebe eto da pitamo gdje ćemo onih 30k Reisa Cerića? ( legitimni si hr intelektualac na klixu )
Ja kontala Kukić 170k i Zelenika 130 - 140.
Da Čho bude 3-ći! Kad 3-ćeg nema, makar figurativno :D
Hafis

#14712 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:Ma jok. To treba biti isključivo pravo prosječno obrazovanog Bošnjaka, osrednje upućenog u pojmove katoličanstva, hrvatstva i ostalih proustaških špica.

Eselamu Alejkum Werahmetulah Veberekijatuhu!!!!! :D

Djes' ja mislila kukom te po Neretvi tražiti :D

Nego, raspada se HNS. Pa tebe eto da pitamo gdje ćemo onih 30k Reisa Cerića?
Ja kontala Kukić 170k i Zelenika 130 - 140.
Da Čho bude 3-ći! Kad 3-ćeg nema, makar figurativno :D
Sumnjam. Iz prazne pucaš.
Vi ćete se o svom jadu zabaviti.
SaraFina

#14713 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Imamo viška 30k. Kirbe mi! A VI manjak bog zna koliki. Dil? ???
Hafis

#14714 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Imamo viška 30k. Kirbe mi! A VI manjak bog zna koliki. Dil? ???
Ma jok.
Mislim da će ove godine biti jako zanimljiva utakmica za bošnjačkog člana.
Držim vam palčeve da skinete konačno Izetbegovićeve. Jebote, došli ste k'o Kurdi ili Druzi i Maroniti u Libanu. Vazda ih jedna obitelj jaše. K'o da je Azija.
SaraFina

#14715 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Ma jok.
Držim vam palčeve da skinete konačno Izetbegovićeve. Jebote, došli ste k'o Kurdi ili Druzi i Maroniti u Libanu. Vazda ih jedna obitelj jaše. K'o da je Azija.

LOL reče mi hercegovački sjevernokoreanac. Liże pokretne u Mempas - u kad stožernik s Bernardicom u kupovini :D
Pa lokalni izbori najbolji su pokazatelj i demant tvoje tvrdnje. TK i mnoštvo neovisnih načelnika diljem gradova gdje bošnjački puk većina :D
Jedino vi Hrvati iz Hercegovine sve koji su kontra HDZ - A zovete izdajnicima nacionalnih interesa.
Eno nesudjeni konzul Zrikavac sikće na poskoku da je devedesetka iz srednje Bosne izdala :D

I ti meni o skidanju Izetbegovića :D

Rekoh ti biće treći! Konačno!

1.Kukić

2.Zelenika

3.Čović :D
spreca

#14716 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:
Ma jok.
Skinite vi Covica ako mozete(ali nemozete, zato cemo ga mi skinuti)a sto se tice Bakira ode on insallah u MP3.....pa djesi ti bolan pajdo
sta ono 'oce oni 90tke...ono su haman sve alijini 'rvati :mrgreen:
Hafis

#14717 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
Ma jok.

LOL reče mi hercegovački sjevernokoreanac. Liże pokretne u Mempas - u kad stožernik s Bernardicom u kupovini :D
Pa lokalni izbori najbolji su pokazatelj i demant tvoje tvrdnje. TK i mnoštvo neovisnih načelnika diljem gradova gdje bošnjački puk većina :D
Jedino vi Hrvati iz Hercegovine sve koji su kontra HDZ - A zovete izdajnicima nacionalnih interesa.
Eno nesudjeni konzul Zrikavac sikće na poskoku da je devedesetka iz srednje Bosne izdala :D

I ti meni o skidanju Izetbegovića :D

Rekoh ti biće treći! Konačno!

1.Kukić

2.Zelenika

3.Čović :D
Nosi mi šuplju. Te špice izdaje i folove možeš valjati uz bozu u nekoj garaži na dijasporskom patriJotskom okupljanju.
Zajahali vas ima 30 godina. Lik hrani ribice po Turskoj, vode ga kao nestalu osobu jer mu još samo peraje vire koliko se uvuk'o, a ona mi dipli o Kukiću.
Trebate se otrgnuti iz letargije i poraditi malo na sebi, a onda razmišljati o nama.-
Hafis

#14718 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Evo nam i prašinara :) Jebo bazar bez prosjaka.
seln

#14719 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Evo nam i prašinara :) Jebo bazar bez prosjaka.
Ohani, legitimni... taman ti ukinulo surgun, a ti se opet qurcis.
Haman bi opet malo kod Kuke?
GeeTnT

#14720 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Od Dike do Kuke dva putica....
Hafis

#14721 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Šta je ovo :? Ne možeš sa žeMskom u miru razmijeniti ni par postova, i odmah se ovi kibiceri ubacuju.
Nikad se vi nećete osoliti s takvom pameću.
seln

#14722 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Šta je ovo :? Ne možeš sa žeMskom u miru razmijeniti ni par postova, i odmah se ovi kibiceri ubacuju.
Nikad se vi nećete osoliti s takvom pameću.
Ne radi se lud (kaze li se tako na herc... ovaj, hrvatskom?). Mislio sam na ovo.
Evo nam i prašinara :) Jebo bazar bez prosjaka.
Hafis

#14723 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Evo ih još nadiru. Peko, dodaj mi onaj šarac :)
SaraFina

#14724 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafise, nikad zlobnije nisam posmatrala nečiju propast:

Agrokora, koji će povući dobro državu tj već jest :D
pa Kolindu kako se uvlači Putinu i bankarima :D
Propast općenito HR politike prema BiH i EU...

Šlag na tortu će biti propast HDZ - a u BiH po bošnjačkom scenariju :D

Šestorka? I UZP?
I ne razmišljam :)

Toliko je sve ostalo dobro :D
Hafis

#14725 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Hafise, nikad zlobnije nisam posmatrala nečiju propast:

Agrokora, koji će povući dobro državu tj već jest :D
pa Kolindu kako se uvlači Putinu i bankarima :D
Propast općenito HR politike prema BiH i EU...

Šlag na tortu će biti propast HDZ - a u BiH po bošnjačkom scenariju :D

Šestorka? I UZP?
I ne razmišljam :)

Toliko je sve ostalo dobro :D
Ma pusti Kolindu i ekipu, to su ionako što kažeš fašisti i islamofobi. Daleko him kuća.
Nego, ne vidim kakva tu mrsa ima za bošnjački džep. Prvi u Bošnjaka hrani ribice po Stambolu....stranka u rasulu. Nacinalsocijalisti bez Lagumdžije isto srednjoškolci na ekskurziji bez učitelja, a i onaj Fahro se već pomalo ofucao i dosadio.
Latini jebu malo s mostom, malo s plinom, đikanima opet nije vjerovati...vlah je to.

Gdje je tu svježa krv? Gdje je tu gol igrač?
Post Reply