Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Katamaran_Sa

#14701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Pedja Kojovic wrote:katamaran sa

Ja nakon nekoliko vasih posljednjih postova ne osjecam vise obavezu da vam odgovaram.

p.k.
Ali ja imam obavezu da zapamtim ovaj vas stav i da ga proslijedim ljudima kojih se konkretno tice, takvih nije malo i nije im svejedno kada vide ovakvu dozu komoditeta i bezobrazluka na racun ljudi koji su se borili protiv politike SDS-a u cijem rezultati i samo uzivate uz novcanu naknadu..Trebate se sramiti
pcelica_maja

#14702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pcelica_maja »

Amira Srna, član UO u JU „Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo“ je nevjenčana supruga Stjepana Kljuića
veljaca

#14703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Katamaran_Sa wrote:
veljaca wrote:Cijenjeni Pedja,

Mali, prijateljski savjet, nemoj upletati svoju porodicu, kada pokusavas sebe odbraniti od necega. Ako se ne mozes odbraniti sam - ne brani se preko svoje porodice.

To pogotovo u kontekstu price o Malicki i o onoj ( na znam kako se zove ) u Vijecu opcine Centar - kada im je zamjereno zbog porodice. Moj stav i tada ( a i u tvome slucaju ) je da svako POJEDINACNO odgovara za svoja (ne)djela.

I drugo - nema toga generala koji bi meni zabranio da stanem sa svojom rajom ( svih nacionalnosti - ako je to uopste i vazno ) u odbrani svoje jedine domovine BiH.

I ima jedna izreka narodna ( a takve su uvijek najbolje ):

- Ne kara majka sina sto se kocka - nego sto se vadi ...

Puno srece i uspjeha i zivi svoj zivot onako kako ga osjecas i ne brani se ni pred kim ....

Veljaca,
s.r.
Nitko ga to nije ni pitao, igra malo na emocije ali one nikoga ne zanimaju.. da se pitao SDS koji ti izjednacavas sa SDA znam da bi moje kosti vjerovatno trazili po masovnim grobnicama sirom Bih, za tvoje nisam siguran jer bi vjerovatno nasao neko opravdanje sa ostanak "sa ove strane" ali posto nije ti imas mogucnost da pravis ova poredjenja i da sjedis u onoj skupstino i slobodno govoris sta mislis.
Nisi ti puske vidio i ti nisi ni branio ovu zemlju pa je sa te strane razumljivo da ti zelis sve izjednaciti, relativizirati ali prosetaj pored parka i pogledaj broj na onom spomeniku pa onda reci da je sve isto, jos jednom sram te bilo i nastavi sa ovom pricom ali u Banja Luci ako imate "gradjanske hrabrosti" za takvo sto
Katamaran_Sa

Citirao si moj post i onda napisao ovo sto si napisao. Ako nije pogreska, da ti odgovorim ( izvinjavam se Cijenjenom Pedji, ali posto sam prozvan - da odgovorim ), a ako je pogreska - zanemari ovaj moj odgovor:

Ja sam se donekle slozio da su u pocetku SDA, HDZ i SDS bile iste, ali samo u pocetku osnivanja. Kasnije - pogotovo u vremenu agresije na Drzavu BiH ne mogu se porediti SDA i SDS. Nikako. Ja sam to osjetio na svojoj kozi za 4 godine provedene u Sarajevu kao borac Armije RBiH. Sa mnom su bili i sadasnji Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i Ostali ( o Boze kada bi moglo da se ukine ovo etno prebrojavanje i zatvaranje u torove ) i borili smo se kao Bosanci i Hercegovci. Niko se nije dijelio. I sada imam prijatelje ne svim stranama.
Ovo sto sam bio u Armiji BiH - ja time ne dajem sebi neki plus - jer mislim da je duznost svakoga da brani svoju domovinu. Nisam na osnovu toga izvukao nikakvu korist, cak su me sa porodicom delozirali na ulicu. Ali ja to ne zamjeram Drzavi - nego pojedincima.
Nikada ne izjednacavam odbranu BiH i agresore. Cak se grozim na to. I nikada u mome postu nece biti relativiziranja.

Jos jednom, posto si mene citirao, odgovorio sam ti, a ako sam te pogresno protumacio - zaboravi sve ovo i oprosti.

Veljaca,
s.r.
Last edited by veljaca on 04/03/2013 20:55, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#14704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Prpa.ba »

Ako stavimo emocije na stranu, i posmatramo cisto Ustav SRBiH i vazece zakone te Republike, najveci dio rukovodstava i operativaca tih stranaka bi dobio smrtne ili dugotrajne kazne zatvora. Jasno, iz razlicitih razloga. No svima bi bila zajednicka veleizdaja Republike i napustanje Ustavnih okvira kao djela kaznjiva, izmedju ostalog i smrtnom kaznom. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja..sta im se pravdas? Pocjenjujes sam sebe, a i mene licno, jer sam ti ja licno dao svoj glas jer sam vjerovao u tvoje ljudske kvalitete i tebe kao individuu. sa ovim etno-nacionalistima nema rasprave na civilizovan nacin, dok god oni prebrojavaju krvna zrnca i na taj nacin nekoga, automatizmom, diskvalifikuju.

Sada ti je valjda puno jasnije sto smo mi, koji smo dali svoj glas NS, zbog saradnje sa SDA bili toliko bucni i istrajni protiv bilo kojeg vida sinhronizovane medjusobne podrske i medjusobnog izglasavanja. (trudim se da ne kazem koaliranja..mada....)
Maystor wrote:Čitajući sve ove postove ne mogu a da se još jedamput ne zapitam kako ste, g. Peđa, mogli sa ovakvima u koaliciju? Ni mjesto gradonačelnika (ako ga dobijete) nije vrijedno štete koju ste sami sebi napravili.
Poenta!!!!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:Pedja..sta im se pravdas? Pocjenjujes sam sebe, a i mene licno, jer sam ti ja licno dao svoj glas jer sam vjerovao u tvoje ljudske kvalitete i tebe kao individuu. sa ovim etno-nacionalistima nema rasprave na civilizovan nacin, dok god oni prebrojavaju krvna zrnca i na taj nacin nekoga, automatizmom, diskvalifikuju.

Sada ti je valjda puno jasnije sto smo mi, koji smo dali svoj glas NS, zbog saradnje sa SDA bili toliko bucni i istrajni protiv bilo kojeg vida sinhronizovane medjusobne podrske i medjusobnog izglasavanja. (trudim se da ne kazem koaliranja..mada....)
Maystor wrote:Čitajući sve ove postove ne mogu a da se još jedamput ne zapitam kako ste, g. Peđa, mogli sa ovakvima u koaliciju? Ni mjesto gradonačelnika (ako ga dobijete) nije vrijedno štete koju ste sami sebi napravili.
Poenta!!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

A sada spektakl , citiram osobu koja se na ovaj forum registrirala pod nickom convict a koja je u pet rečenica objasnila temu i ideju. Rečenice glase :
convict wrote: "Niko ne kritikuje sporazum sa SDA zato što sumnja da će vijećnici Naše stranke u GV podržavati politike koje su u suprotnosti sa onim za šta se zalaže Naša stranka. Kritika sporazuma je zbog toga što ćete, da bi omogućili nekolicini svojih vijećnika da provode politiku Naše stranke, dozvoliti daleko većem broju vijećnika SDA da provode svoju politiku i "politiku". Pretpostavljam da se većina (dosadašnjih) glasača Naše stranke jednostavno grozi SDA politika i ta cijena je jednostavno previsoka.

Čak i ako vijećnici Naše stranke formalno budu glasali protiv određenih odluka SDA u GV, a te odluke ipak prođu, nećete moći prati ruke od toga i govoriti da ste bili protiv jer ste vi svojim rukama doveli te vijećnike SDA u poziciju da odlučuju. Da ne bude zabune, ni SDP ne smatram boljim rješenjem."
PS. Nosioc teme (p.k) je dosada neumorno odgovarao na gotovo sva naša pitanja. Mislim da bi naši apeli trebali biti upućeni "nenosiocima" teme odnosno ostatku "vrha" Naše Stranke ...

Iskali su..eto im....
crnoplavo

#14707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by crnoplavo »

nemam sta reci, osim 600. jubilarna stranica na forumu
Pedja Kojovic

#14708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tv sabina

Slazem se da je convict precizno iznio svoje misljenje.
U predposljednoj recenici citiranog posta on iznosi argument, koji bi da je tacan, imao izrazitu snagu.

"Čak i ako vijećnici Naše stranke formalno budu glasali protiv određenih odluka SDA u GV, a te odluke ipak prođu, nećete moći prati ruke od toga i govoriti da ste bili protiv jer ste vi svojim rukama doveli te vijećnike SDA u poziciju da odlučuju. Da ne bude zabune, ni SDP ne smatram boljim rješenjem."

Naime. Da je NS donijela odluku o apstinenciji iz GV potrebnu vecinu (15) bi u tom slucaju imao jedan od blokova.
(Moja brza racunica kaze da bi to bio blok SDA/SDU zbog "povoljnije" etnicke strukture vjecnika koji su izabrani u OV).
Jedini nacin da se to pokusa sprijeciti je bilo da NS ne apsitinira iz GV.

p.k.
convict

#14709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

.
Last edited by convict on 18/02/2014 00:08, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#14710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Pedja Kojovic wrote:katamaran sa
Ja nakon nekoliko vasih posljednjih postova ne osjecam vise obavezu da vam odgovaram.
p.k.
Ma jel, duša draga, uvrijedila se.
Jbt, još ćemo svi redom žaliti što smo te ničim izazvani izvrijeđali. Osim što si izjednačio žrtvu i agresora (ne ograničavajući se makar ni na najuže rukovodstvo, već paušalno spominjući SDA), nisi niš' loše napisao, ne ?
Kao što napisah, lijepo je znati da su maske pale, i veliko ti HVALA na iskrenosti. Lijepo je znati da za predsjedništvo nazovi stranke, koja se jedva bori da prijeđe izborni prag, gledate na SDA 90-tih kao na SDS i HDZ (tamo svi kolektivno gledate tako, koliko sam shvatio, i niko se ne buni haman). Jedva čekam da to kažete na prvom predizbornom skupu, pa makar i u Sarajevu, gdje možeš pljuvati po kome hoćeš. Neću previše tražiti pa reći da odete u Podrinje ili mjesta koja su malo više stradala...
drug_profi

#14711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

SDA je mozda samo malkice bolja od SDS-a i HDZ-a jer nisu imali javan program etnickog ciscenja.
Sve ostalo je u pet deka.
udrch

#14712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

drugi profil wrote:SDA je mozda samo malkice bolja od SDS-a i HDZ-a jer nisu imali javan program etnickog ciscenja.
djela su kriterij, kolega..takva djela ne možeš našiti toj stranci..
veljaca

#14713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

drugi profil wrote:SDA je mozda samo malkice bolja od SDS-a i HDZ-a jer nisu imali javan program etnickog ciscenja.
:(

Kakve sve gluposti se mogu procitati od pojedinaca ....
nosara

#14714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Prpa.ba wrote:Ako stavimo emocije na stranu, i posmatramo cisto Ustav SRBiH i vazece zakone te Republike, najveci dio rukovodstava i operativaca tih stranaka bi dobio smrtne ili dugotrajne kazne zatvora. Jasno, iz razlicitih razloga. No svima bi bila zajednicka veleizdaja Republike i napustanje Ustavnih okvira kao djela kaznjiva, izmedju ostalog i smrtnom kaznom. :mrgreen:
:lol:

Opet, sjajno... :thumbup:

Ovo mi je teska magla... :-?
Sto se tice mog angazmana tokom rata...
Ja bih i danas uradio isto sto i onda, ako bi to bilo moguce.
Prijavio se i radio sta mi nadredjeni naloze.
(General Delic, za kojeg zalim da je po principu objektivne odgovornosti osudjen kao ratni zlocinac, mi je u sedmicama prije izbijanja otvorenog sukoba, vjerovatno s pravom, zabranio da se javljam u vojsku jer, po njegovim rijecima, od mene nikad nece biti neki vojnik (jer ne slusam), i da on smatra da sam najkorisniji ako nastavim raditi to sto radim.
Zato me je u danima neposredno pred pocetak otvorenog sukoba u ruke dao jedan, od prvih sto, BH pasosa i "papir da me niko ne dira").
Pedja, koji general Delic...? :?

Slazem se da su pred prve izbore sda-hdz-sds u mislecem dijelu drustva percipirani kao troglava azdaja koja ce nam jebat mater... I jebase, svako na svoj nacin... :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Znam za samo jednog generala Delića, mislim da je ime Božidar, koji je bio svjedok obrane Miloševiću za Kosovo, akter rata na Kosovu i član Srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj... :roll:

Ali po postu, ovdje se izgleda radi o Rasimu Deliću :D
nosara

#14716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:Znam za samo jednog generala Delića, mislim da je ime Božidar, koji je bio svjedok obrane Miloševiću za Kosovo, akter rata na Kosovu i član Srpske radikalne stranke dr. Vojislav Šešelj... :roll:

Ali po postu, ovdje se izgleda radi o Rasimu Deliću :D
Ma Pedja misli na Rasima, sto je nelogicno vremenski...
drug_profi

#14717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

veljaca wrote:
:(

Kakve sve gluposti se mogu procitati od pojedinaca ....
:D Sta li vam se jos sve treba desiti pa da progledate.
Banksy

#14718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Sto se tice mog angazmana tokom rata...
Ja bih i danas uradio isto sto i onda, ako bi to bilo moguce.
Prijavio se i radio sta mi nadredjeni naloze.
(General Delic, za kojeg zalim da je po principu objektivne odgovornosti osudjen kao ratni zlocinac, mi je u sedmicama prije izbijanja otvorenog sukoba, vjerovatno s pravom, zabranio da se javljam u vojsku jer, po njegovim rijecima, od mene nikad nece biti neki vojnik (jer ne slusam), i da on smatra da sam najkorisniji ako nastavim raditi to sto radim.
Zato me je u danima neposredno pred pocetak otvorenog sukoba u ruke dao jedan, od prvih sto, BH pasosa i "papir da me niko ne dira"). p.k.
I šta kažeš, rek'o Delić: ''Nemoj, sinko, nije puška za tebe ...'' ... :mrgreen: :mrgreen:

Boško Buha ... odakle da krenemo ... :mrgreen:
Delić nije bio general, već potpukovnik,
''Sedmicama prije izbijanja otvorenog sukoba'' potpukovnik Delić je vrijedno radio za JNA, što bi sigurno i nastavio da nije uhapšen od strane TO BiH na Trebeviću 12. aprila, kad su granate već uveliko sipale po Sarajevu,
dan pred početak napada na Sarajevo potpukovnik Delić je na Zlatištu i Mojmilu postavljao artiljeriju,
tako da ako si se ''prijavio'' Deliću, mogao si se prijaviti samo u JNA ...

Dalje, ko god se dobrovoljno ''prijavio'' da uzme pušku za odbranu grada nije odbijen, ja ni za jedan slučaj nikad nisam čula,
mobilizacija je sprovedena negdje u maju, tako da ako si uopće bio tu, a izbjegao je, morao si imati deeebelu štelu i debele veze,

Dalje, u danima neposredno pred pocetak otvorenog sukoba (gen Delić) u ruke dao jedan, od prvih sto, BH pasosa i "papir da me niko ne dira")
Potpukovnik Delić ti je mogao dati samo JNA papir da te ''niko ne dira'', a pasoš nikako, pogotovo ne ''u danima neposredno prije agresije'' jer koliko me pamćenje služi pasoši su se počeli izdavati puno kasnije, mislim negdje u maju ili junu, dok je Delić još bio tek svjež zarobljenik ...

I tako ... (Ne prva) Hrpa laži i konstrukcija ...
E jedino ako je postojao neki gen ABiH Delić - izgleda vrlo uticajan i moćan, a s kojim si bio blizak - za kojeg javnost nikad nije čula. Ako je tako, izvinjavam se.

edit,
ot, ali VRLO zanimljivo,
o gen Deliću:
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... eznica.txt
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Pedja

Fakat malo presaberi datume, imena i činove u tom dijelu koji je citirala @Banksy, jer nas ima koji smo stariji od 22 i bili u Sarajevu :D Tako, da nije slučajno da sam asocirala Božidara Delića... :roll:
Katamaran_Sa

#14720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Genije wrote:
Hrpa laži i konstrukcija
:thumbup: :roll:

---------------

a ovo za sda
da nije imala javan program etničkog čišćenja
odavno me više nikakvo mišljenje ne može iznenaditi
ima svega
neki vjeruju u duhove, neki u vanzemaljce
neki su samo zlonamjerni ili provokatori
neki mišljenje zasnivaju na vlastitim projekcijama umjesto činjenicama
nek su mi svi zdravi i živi :bih:
Jos malo pa ce poceti traziti da se izvinjavamo sto smo se uopste i branili,to ce traziti oni koji nisu uopste bili tu ali su danas "gradjanski" prihvatljivi ali sto se mene tice ja vise nemam zabluda slicnih 92 godini, da nece komsija na mene, jedino sto znam da necu ja na njega i da treba oruzje redovno odrzavati, ovi ni izbiliza nije zavrseno :twisted:
novi.dan.nova.nafaka

#14721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Katamaran_Sa wrote:
Genije wrote:
Hrpa laži i konstrukcija
:thumbup: :roll:
---------------
a ovo za sda
da nije imala javan program etničkog čišćenja
odavno me više nikakvo mišljenje ne može iznenaditi
ima svega
neki vjeruju u duhove, neki u vanzemaljce
neki su samo zlonamjerni ili provokatori
neki mišljenje zasnivaju na vlastitim projekcijama umjesto činjenicama
nek su mi svi zdravi i živi :bih:
Jos malo pa ce poceti traziti da se izvinjavamo sto smo se uopste i branili,to ce traziti oni koji nisu uopste bili tu ali su danas "gradjanski" prihvatljivi ali sto se mene tice ja vise nemam zabluda slicnih 92 godini, da nece komsija na mene, jedino sto znam da necu ja na njega i da treba oruzje redovno odrzavati, ovi ni izbiliza nije zavrseno :twisted:
Jest' da je malo OT, ali se itekako naslanja na Peđinu priču o "podjednakoj krivici svih" - slušam jutros na radiju tipa iz Podrinja kako odgovarajući na pitanje u suživotu sa četnicima koji su ih do jučer klali veli, parafraziram: "ma eto, mi (Bošnjaci) bi voljeli da se družimo sa njima, mi njih ne mrzimo, ali oni neće sa nama. Vidi se da oni nas mrze i ne vole, ne kriju to".
Opetja033

#14722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Opetja033 »

Dragi Pedja, obzirom da si dezerter (nazovimo stvari pravim imenom -a u normalnim drzavama se lezi u zatvoru zbog toga) tvoje providne, jeftine lazi o nekom superjunaku Delicu su samo patetican pokusaj da to opravdas - nemas moralno pravo da bilo kome pametujes oko organizacije otpora. Ti si dezerter, a hiljade i hiljade clanova i simpatizera SDA je polozilo zivote u temelj ove drzave da bi ti danas mogao primati lezihljebovicku platu i pljuvati po tim ljudskim zrtvama. U tvoje lazi mogu povjerovati samo oni koji su na prijelazu '91-'92 imali manje od deset godina. I obzirom da ti mrtav hladan, kao dezerter, pljujes po hiljadama simpatizera i clanova SDA koji su kao sehidi pali braneci grad i drzavu (u koju si se ti hladno vratio debelo nakon zavrsetka agresije), obzirom da pokusavas opravdati cinjenicu da si dezerter lazima u koje ni maloumnik ne bi povjerovao - ona tvoja famozna recenica o civilizacijskim razlikama nikada vise nije bila na mjestu nego sada.
Katamaran_Sa

#14723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Opetja033 wrote:Dragi Pedja, obzirom da si dezerter (nazovimo stvari pravim imenom -a u normalnim drzavama se lezi u zatvoru zbog toga) tvoje providne, jeftine lazi o nekom superjunaku Delicu su samo patetican pokusaj da to opravdas - nemas moralno pravo da bilo kome pametujes oko organizacije otpora. Ti si dezerter, a hiljade i hiljade clanova i simpatizera SDA je polozilo zivote u temelj ove drzave da bi ti danas mogao primati lezihljebovicku platu i pljuvati po tim ljudskim zrtvama. U tvoje lazi mogu povjerovati samo oni koji su na prijelazu '91-'92 imali manje od deset godina. I obzirom da ti mrtav hladan, kao dezerter, pljujes po hiljadama simpatizera i clanova SDA koji su kao sehidi pali braneci grad i drzavu (u koju si se ti hladno vratio debelo nakon zavrsetka agresije), obzirom da pokusavas opravdati cinjenicu da si dezerter lazima u koje ni maloumnik ne bi povjerovao - ona tvoja famozna recenica o civilizacijskim razlikama nikada vise nije bila na mjestu nego sada.
Upravo, nega nadje te civilizacijske razlike u cinjenici da smo mi tokom rata cuvali crkve u Sarajevu i nismo ih raznosili eksplozivom kao Dzamije na teritoriji kojom je upravljao SDS, nema spomenika ubijenoj djeci u Banja Luci nego u Sarajevu, nema Srebrenice koja je rezultat politike SDA, nema nicega zajednickog.
Zbog takvih kao ti, dakle dezertera ja ne smatram rat gotovim, ti ga nastavljas politicki u svom komoditetu koji ti je izmedju ostalog omogucila SDA
Last edited by Katamaran_Sa on 05/03/2013 11:46, edited 1 time in total.
Opetja033

#14724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Opetja033 »

Katamaran_Sa wrote:
Opetja033 wrote:Dragi Pedja, obzirom da si dezerter (nazovimo stvari pravim imenom -a u normalnim drzavama se lezi u zatvoru zbog toga) tvoje providne, jeftine lazi o nekom superjunaku Delicu su samo patetican pokusaj da to opravdas - nemas moralno pravo da bilo kome pametujes oko organizacije otpora. Ti si dezerter, a hiljade i hiljade clanova i simpatizera SDA je polozilo zivote u temelj ove drzave da bi ti danas mogao primati lezihljebovicku platu i pljuvati po tim ljudskim zrtvama. U tvoje lazi mogu povjerovati samo oni koji su na prijelazu '91-'92 imali manje od deset godina. I obzirom da ti mrtav hladan, kao dezerter, pljujes po hiljadama simpatizera i clanova SDA koji su kao sehidi pali braneci grad i drzavu (u koju si se ti hladno vratio debelo nakon zavrsetka agresije), obzirom da pokusavas opravdati cinjenicu da si dezerter lazima u koje ni maloumnik ne bi povjerovao - ona tvoja famozna recenica o civilizacijskim razlikama nikada vise nije bila na mjestu nego sada.
Upravo, nega nadje te civilizacijske razlike u cinjenici da smo mi tokom rata cuvali crkve u Sarajevu i nismo ih raznosili eksplozivom kao Dzamije na teritoriji kojom je upravljao SDS, nema spomenika ubijenoj djeci u Banja Luci nego u Sarajevu, nema Srebrenice koja je rezultat politike SDA, nema nicega zajednickog.
Zbog takvih kao ti, dakle dezertera ja ne smatram rat gotovim, ti ga nastavljas politicku u svom komoditetu koji ti je izmedju ostalog SDA omogucila
Drskost, bahatost i bezobrazluk. U te tri rijeci se moze opisati ovo sto je Predrag napisao. Sve sto si ti napisao stoji, medjutim ta drskost, bahatost i bezobrazluk - ide i korak dalje pa je Predrag opsjednut sa SDA a neces ga cuti previse cesto da komentarise SNSD i SDS. Vjerovatno jer mu stranka svoju suplju prosipa na potezu Kozija Cuprija - Stupska Petlja pa svoje parazitsko bitstvo traze upravo i na toj relaciji ocekujuci zabludjele ovcice koje ce glasati za njih.
VjecitiStudent

#14725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Čitajući zadnje redove pomislio bi naivni posmatrac bosanske politike da su u danasnjoj SDA sve sami prvoborci iz 1991. ili maksimalno '92. i da se ratne biografije itekako gledaju prilikom zaokruživanja kandidata.

A u stvarnosti, istinski dezerteri već druge mandate uživaju, izglasani ovim istim ručicama patriotske SDA omladine.
Za primjer pogledati pod: "načelnik Ilidže"
Locked