FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#14701 Re: FC Barcelona
ma vidi, teoretski mogu i lahko je to nama odavde naprđivati i ocjenjivati ali nemoguće je sve te godine održati isti nivo motivacije, zasite se ljudi, pogotovo kad sve osvoje.
Pretpostavljam da je i to dio "problema" ali očito i Villanova nešto drugo pokušava, i on je insan, ima tu malo ponosa pa hoće da i on ubaci neku novu dimemziju da se ne priča o njemu da je samo ko figura tamo nakon što je Guardiola napravio posao.
Mada, slično je to sve osim nedostatka tog pressinga sa kojim je Barcelona ubijala protivnike prije. Drugačije je kad ti protivnicima 3-4 puta zaredom uzmeš loptu čim je osvoje i konstantno praviš pritisak na obranu nego kad im daš vremena da iznesu malo loptu, metiljaju nešto malo s njom i daju obrani vremena da se psihički odmori na minutu, a i postavi kako treba.
I Barcelona, i Real, uz svu igračku kvalitetu, svoje protivnike su najviše ubijali konstantnim pressingom i ubijanjem u mozak tom stalnom agresijom i napadima. Čak i kad se oni sastanu, uglavnom pobijedi onaj koji u tom bude jači.Ili preciznije - barcelona je morala biti bar na istom levelu trke da bi došla do izražaja prednost u tehnici koju imaju.
Pretpostavljam da je i to dio "problema" ali očito i Villanova nešto drugo pokušava, i on je insan, ima tu malo ponosa pa hoće da i on ubaci neku novu dimemziju da se ne priča o njemu da je samo ko figura tamo nakon što je Guardiola napravio posao.
Mada, slično je to sve osim nedostatka tog pressinga sa kojim je Barcelona ubijala protivnike prije. Drugačije je kad ti protivnicima 3-4 puta zaredom uzmeš loptu čim je osvoje i konstantno praviš pritisak na obranu nego kad im daš vremena da iznesu malo loptu, metiljaju nešto malo s njom i daju obrani vremena da se psihički odmori na minutu, a i postavi kako treba.
I Barcelona, i Real, uz svu igračku kvalitetu, svoje protivnike su najviše ubijali konstantnim pressingom i ubijanjem u mozak tom stalnom agresijom i napadima. Čak i kad se oni sastanu, uglavnom pobijedi onaj koji u tom bude jači.Ili preciznije - barcelona je morala biti bar na istom levelu trke da bi došla do izražaja prednost u tehnici koju imaju.
-
LSD
#14702 Re: FC Barcelona
Na žalost, bojim se da si u pravu ovo za Tita....hoce i on nešto svoje, da ostavi neki svoj dio trenerskog "rukopisa" (sve u cilju izlaska iz Pepove sjene) i da ce se to sve syebati vrlo brzoodesveuhonduras wrote:ma vidi, teoretski mogu i lahko je to nama odavde naprđivati i ocjenjivati ali nemoguće je sve te godine održati isti nivo motivacije, zasite se ljudi, pogotovo kad sve osvoje.
Last edited by LSD on 23/09/2012 03:06, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#14703 Re: FC Barcelona
Very true.odesveuhonduras wrote: Barcelona, i Real, uz svu igračku kvalitetu, svoje protivnike su najviše ubijali konstantnim pressingom i ubijanjem u mozak tom stalnom agresijom i napadima. Čak i kad se oni sastanu, uglavnom pobijedi onaj koji u tom bude jači.Ili preciznije - barcelona je morala biti bar na istom levelu trke da bi došla do izražaja prednost u tehnici koju imaju.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#14704 Re: FC Barcelona
e ovo sam danas primjetio i zaibretio se skroz.. nikad prije to nije radiopa i onaj mahniti Valdes poceo nabijati lopte na špiceve od 170 cm= neminovno gubljenje lopte, što u zadnje 4 godine nikad nije radio,
- odesveuhonduras
#14705 Re: FC Barcelona
ovo mi je bilo jako, najjače je kad se ovi malci počnu kofrčiti na terenu jer znaju da ne mogu puno degeneka dobit
na fudbalskim terenima su svi zafrkaTi, ko na forumima
- taxi_driver
#14706 Re: FC Barcelona
Iskreno, ja nisam vidio razliku sinocne utakmice i one protiv celzija. Isti bunker isto mucenje da dodju u zonu suta. S tim da su prvo poluvrijeme igrali bez inieste i xavija. I bilo je propustenih prilika Mesia, fabregasa, pa cak i xavia u drugom poluvremenu. Igra ista kao kao i prosle godine.s tim da je ovo pocetak sezone pa se moze i oprostiti. Pod pepeom , nisu imali ovakav 100% ucinak ni prosle ni predprosle godine. I fale jos piqe i puyol. Vidicemo veceras real. Da li ce ostati -11 ili opet na -8.
-
Madrid
#14707 Re: FC Barcelona
Ne znam, nije svakome lijepa igra Barce i ono mucenje
Al opet kao sto Honduras kaze, đabe Luzerpulu 100 precki i stativa, kada nema pobjeda
Al opet kao sto Honduras kaze, đabe Luzerpulu 100 precki i stativa, kada nema pobjeda
-
tutku
#14709 Re: FC Barcelona
Da se i ja malo javim na temu mog kluba
Sto se tice sinocnje tekme, ono je bilo patnja i gledati, pogotovo prvo poluvrijeme...
Misljenja sam da Fabregas i Alexis - barem u ovom trenutku ne mogu imati mjesto u prvih 11. Volio bih napokon vidjeti Jordija Albu na lijevom beku, znam da je bolovao od gripe neke cini mi se, mislim da ce biti spreman vec u sljedecoj tekmi ? U odbrani se mora krpiti dok nema puyola i piquea, znaci stoperi mascherano i alex( treba dati priliku i bartri), desno naravno alves lijevo alba. U vezi, manje vise sve poznato Bus( koji se, barem po meni, jos uvijek nije nasao ove sezone, nije mi u nekoj formi), Xavi i Thiago - naravno samo dok nema Inieste.. U napadu, po meni bi to trebalo biti jasno, napad koji se uvijek pokazivao efikasnim - MVP, messija staviti desno a villu u spic...
eto neki moj laicki pogled na neke eventualne promjene koje bi mogle donijeti ljepsu i efikasniju igru. Sto se tice tekme sa Realom, ne znam zasto, ali ubijedjen sam u pobjedu - siguran sam da Tito sprema nekog asa iz rukava
Sto se tice sinocnje tekme, ono je bilo patnja i gledati, pogotovo prvo poluvrijeme...
Misljenja sam da Fabregas i Alexis - barem u ovom trenutku ne mogu imati mjesto u prvih 11. Volio bih napokon vidjeti Jordija Albu na lijevom beku, znam da je bolovao od gripe neke cini mi se, mislim da ce biti spreman vec u sljedecoj tekmi ? U odbrani se mora krpiti dok nema puyola i piquea, znaci stoperi mascherano i alex( treba dati priliku i bartri), desno naravno alves lijevo alba. U vezi, manje vise sve poznato Bus( koji se, barem po meni, jos uvijek nije nasao ove sezone, nije mi u nekoj formi), Xavi i Thiago - naravno samo dok nema Inieste.. U napadu, po meni bi to trebalo biti jasno, napad koji se uvijek pokazivao efikasnim - MVP, messija staviti desno a villu u spic...
eto neki moj laicki pogled na neke eventualne promjene koje bi mogle donijeti ljepsu i efikasniju igru. Sto se tice tekme sa Realom, ne znam zasto, ali ubijedjen sam u pobjedu - siguran sam da Tito sprema nekog asa iz rukava
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#14710 Re: FC Barcelona
Busquets je nevjerovatno podcijenjen. Pa on je uvijek konzistentan i uvijek igra besprijekorno, a ti kažeš da ti nije baš u formi. Heh.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#14711 Re: FC Barcelona

Je l' ovo istina?
-
solo2
#14712 Re: FC Barcelona
Nije samo ova zadnja, United igra sa Newcastleom a Shity sa SunderlandomEntropio wrote:
Je l' ovo istina?
-
weltschmertz
-
Rob_Atl
#14714 Re: FC Barcelona
8 decembra tek igraju city-utd al dobro nije to tema, ne znam ni odakle su izvukli 7 okt 
- hoćeli_ko_rasol
#14715 Re: FC Barcelona
Rosell: "Razum mi govori da nam je potreban novi stadion, dok srce želi da ostanemo na Camp Nou. Debata je započela, članovi kluba će donijeti konačnu odluku."
- hoćeli_ko_rasol
#14716 Re: FC Barcelona
Andres u novim kopačkama:

- hoćeli_ko_rasol
#14717 Re: FC Barcelona
Cijena godišnjih ulaznica u odnosu na druge evropske klubove:

- hoćeli_ko_rasol
- hoćeli_ko_rasol
- hoćeli_ko_rasol
#14720 Re: FC Barcelona
Alves: "Bio bih jako sretan ako bi Abidal ponovo zaigrao. Ali najvažnija stvar je njegovo zdravlje. Čini se kako pobjeđuje u najvažnijoj utakmici u svom životu."
"PSG je kontaktirao mog agenta ovo ljeto, ali cijena je bila veoma visoka. Ali, nikad ne reci nikad. Ako me jednog dana Barça ne bude više htjela..."
"Barça je kao Ferrari, a Messi je dugme za turbo."
"PSG je kontaktirao mog agenta ovo ljeto, ali cijena je bila veoma visoka. Ali, nikad ne reci nikad. Ako me jednog dana Barça ne bude više htjela..."
"Barça je kao Ferrari, a Messi je dugme za turbo."
- hoćeli_ko_rasol
#14721 Re: FC Barcelona
Statistika Lea Messija u La Ligi (golovi i asistencije):

-
barca20
#14722 Re: FC Barcelona
hoćeli_ko_rasol wrote:Statistika Lea Messija u La Ligi (golovi i asistencije):
- skenderija04
#14723 Re: FC Barcelona
22;00 Sevilla - Barcelona
Valdés, Alves, Song, Mascherano, Alba, Sergio, Xavi, Cesc, Pedro, Alexis ,Messi
Valdés, Alves, Song, Mascherano, Alba, Sergio, Xavi, Cesc, Pedro, Alexis ,Messi
- p206
#14724 Re: FC Barcelona
baš me zanima kako će Spaha odigrati protiv Messija večeras, prošli put je bilo kroz noge 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14725 Re: FC Barcelona
Spaha je iskusniji za jednu sezonu u primeri. Uzeo je skalp Cristianu, moze i Messijup206 wrote:baš me zanima kako će Spaha odigrati protiv Messija večeras, prošli put je bilo kroz noge