FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#14701 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

ma vidi, teoretski mogu i lahko je to nama odavde naprđivati i ocjenjivati ali nemoguće je sve te godine održati isti nivo motivacije, zasite se ljudi, pogotovo kad sve osvoje.

Pretpostavljam da je i to dio "problema" ali očito i Villanova nešto drugo pokušava, i on je insan, ima tu malo ponosa pa hoće da i on ubaci neku novu dimemziju da se ne priča o njemu da je samo ko figura tamo nakon što je Guardiola napravio posao.

Mada, slično je to sve osim nedostatka tog pressinga sa kojim je Barcelona ubijala protivnike prije. Drugačije je kad ti protivnicima 3-4 puta zaredom uzmeš loptu čim je osvoje i konstantno praviš pritisak na obranu nego kad im daš vremena da iznesu malo loptu, metiljaju nešto malo s njom i daju obrani vremena da se psihički odmori na minutu, a i postavi kako treba.

I Barcelona, i Real, uz svu igračku kvalitetu, svoje protivnike su najviše ubijali konstantnim pressingom i ubijanjem u mozak tom stalnom agresijom i napadima. Čak i kad se oni sastanu, uglavnom pobijedi onaj koji u tom bude jači.Ili preciznije - barcelona je morala biti bar na istom levelu trke da bi došla do izražaja prednost u tehnici koju imaju.
LSD

#14702 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:ma vidi, teoretski mogu i lahko je to nama odavde naprđivati i ocjenjivati ali nemoguće je sve te godine održati isti nivo motivacije, zasite se ljudi, pogotovo kad sve osvoje.

Pretpostavljam da je i to dio "problema" ali očito i Villanova nešto drugo pokušava, i on je insan, ima tu malo ponosa pa hoće da i on ubaci neku novu dimemziju da se ne priča o njemu da je samo ko figura tamo nakon što je Guardiola napravio posao.

Mada, slično je to sve osim nedostatka tog pressinga sa kojim je Barcelona ubijala protivnike prije. Drugačije je kad ti protivnicima 3-4 puta zaredom uzmeš loptu čim je osvoje i konstantno praviš pritisak na obranu nego kad im daš vremena da iznesu malo loptu, metiljaju nešto malo s njom i daju obrani vremena da se psihički odmori na minutu, a i postavi kako treba.
Na žalost, bojim se da si u pravu ovo za Tita....hoce i on nešto svoje, da ostavi neki svoj dio trenerskog "rukopisa" (sve u cilju izlaska iz Pepove sjene) i da ce se to sve syebati vrlo brzo :roll: ...poceli su neke duge lopte, Mascherano neke dijagonale pri tome preskacuci vezni red :shock: nidje veze (što je blasfemija za Barcinu igru), pa i onaj mahniti Valdes poceo nabijati lopte na špiceve od 170 cm :shock: = neminovno gubljenje lopte, što u zadnje 4 godine nikad nije radio, zatim ova furka bez klasicnih stopera :shock: i još neke novotarije od kojih nema selameta....ova ekipa je stvorena, godinama pažljivo selektirana i odgajana da igra onaj Pepov sistem...sve ostalo je avantura i pustolovina jer Barca nema fizicki jake i visoke igrace (kao npr. Real, Čelzi i Bayern) za neki drugi stil....a to kažeš za motivaciju- je tacno....to je jako bitna stvar motivisati te igrace koji su tako kratkom roku svojili sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu....ali jbg i ti sami igraci prije svake sezone ponavljaju ko papagaju, da imaju motivaciju, da nisu izgubili tu "glad" za ponovnim osvajanjem trofeja bla bla bla...stardardne fudbalske izjave.
Last edited by LSD on 23/09/2012 03:06, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#14703 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote: Barcelona, i Real, uz svu igračku kvalitetu, svoje protivnike su najviše ubijali konstantnim pressingom i ubijanjem u mozak tom stalnom agresijom i napadima. Čak i kad se oni sastanu, uglavnom pobijedi onaj koji u tom bude jači.Ili preciznije - barcelona je morala biti bar na istom levelu trke da bi došla do izražaja prednost u tehnici koju imaju.
Very true.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#14704 Re: FC Barcelona

pa i onaj mahniti Valdes poceo nabijati lopte na špiceve od 170 cm :shock: = neminovno gubljenje lopte, što u zadnje 4 godine nikad nije radio,
e ovo sam danas primjetio i zaibretio se skroz.. nikad prije to nije radio
odesveuhonduras

#14705 Re: FC Barcelona

ovo mi je bilo jako, najjače je kad se ovi malci počnu kofrčiti na terenu jer znaju da ne mogu puno degeneka dobit :D na fudbalskim terenima su svi zafrkaTi, ko na forumima :D

taxi_driver

#14706 Re: FC Barcelona

Post by taxi_driver »

Iskreno, ja nisam vidio razliku sinocne utakmice i one protiv celzija. Isti bunker isto mucenje da dodju u zonu suta. S tim da su prvo poluvrijeme igrali bez inieste i xavija. I bilo je propustenih prilika Mesia, fabregasa, pa cak i xavia u drugom poluvremenu. Igra ista kao kao i prosle godine.s tim da je ovo pocetak sezone pa se moze i oprostiti. Pod pepeom , nisu imali ovakav 100% ucinak ni prosle ni predprosle godine. I fale jos piqe i puyol. Vidicemo veceras real. Da li ce ostati -11 ili opet na -8.
Madrid

#14707 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Ne znam, nije svakome lijepa igra Barce i ono mucenje :D
Al opet kao sto Honduras kaze, đabe Luzerpulu 100 precki i stativa, kada nema pobjeda :mrgreen:
Distortion

#14708 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

tutku

#14709 Re: FC Barcelona

Post by tutku »

Da se i ja malo javim na temu mog kluba :D
Sto se tice sinocnje tekme, ono je bilo patnja i gledati, pogotovo prvo poluvrijeme...
Misljenja sam da Fabregas i Alexis - barem u ovom trenutku ne mogu imati mjesto u prvih 11. Volio bih napokon vidjeti Jordija Albu na lijevom beku, znam da je bolovao od gripe neke cini mi se, mislim da ce biti spreman vec u sljedecoj tekmi ? U odbrani se mora krpiti dok nema puyola i piquea, znaci stoperi mascherano i alex( treba dati priliku i bartri), desno naravno alves lijevo alba. U vezi, manje vise sve poznato Bus( koji se, barem po meni, jos uvijek nije nasao ove sezone, nije mi u nekoj formi), Xavi i Thiago - naravno samo dok nema Inieste.. U napadu, po meni bi to trebalo biti jasno, napad koji se uvijek pokazivao efikasnim - MVP, messija staviti desno a villu u spic...
eto neki moj laicki pogled na neke eventualne promjene koje bi mogle donijeti ljepsu i efikasniju igru. Sto se tice tekme sa Realom, ne znam zasto, ali ubijedjen sam u pobjedu - siguran sam da Tito sprema nekog asa iz rukava :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14710 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Busquets je nevjerovatno podcijenjen. Pa on je uvijek konzistentan i uvijek igra besprijekorno, a ti kažeš da ti nije baš u formi. Heh.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14711 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Image

:shock:

Je l' ovo istina?
solo2

#14712 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Entropio wrote:Image

:shock:

Je l' ovo istina?
Nije samo ova zadnja, United igra sa Newcastleom a Shity sa Sunderlandom :evil:
Rob_Atl

#14714 Re: FC Barcelona

Post by Rob_Atl »

8 decembra tek igraju city-utd al dobro nije to tema, ne znam ni odakle su izvukli 7 okt :D
hoćeli_ko_rasol

#14715 Re: FC Barcelona

Post by hoćeli_ko_rasol »

Rosell: "Razum mi govori da nam je potreban novi stadion, dok srce želi da ostanemo na Camp Nou. Debata je započela, članovi kluba će donijeti konačnu odluku."
hoćeli_ko_rasol

#14716 Re: FC Barcelona

Andres u novim kopačkama:

Image
hoćeli_ko_rasol

#14717 Re: FC Barcelona

Cijena godišnjih ulaznica u odnosu na druge evropske klubove:

Image
hoćeli_ko_rasol

#14718 Re: FC Barcelona

Image
hoćeli_ko_rasol

#14719 Re: FC Barcelona

Image
hoćeli_ko_rasol

#14720 Re: FC Barcelona

Alves: "Bio bih jako sretan ako bi Abidal ponovo zaigrao. Ali najvažnija stvar je njegovo zdravlje. Čini se kako pobjeđuje u najvažnijoj utakmici u svom životu."

"PSG je kontaktirao mog agenta ovo ljeto, ali cijena je bila veoma visoka. Ali, nikad ne reci nikad. Ako me jednog dana Barça ne bude više htjela..."

"Barça je kao Ferrari, a Messi je dugme za turbo."
hoćeli_ko_rasol

#14721 Re: FC Barcelona

Statistika Lea Messija u La Ligi (golovi i asistencije):

Image
barca20

#14722 Re: FC Barcelona

Post by barca20 »

hoćeli_ko_rasol wrote:Statistika Lea Messija u La Ligi (golovi i asistencije):

Image
:thumbup:
skenderija04

#14723 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

22;00 Sevilla - Barcelona
Valdés, Alves, Song, Mascherano, Alba, Sergio, Xavi, Cesc, Pedro, Alexis ,Messi
p206

#14724 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

baš me zanima kako će Spaha odigrati protiv Messija večeras, prošli put je bilo kroz noge :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#14725 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

p206 wrote:baš me zanima kako će Spaha odigrati protiv Messija večeras, prošli put je bilo kroz noge :)
Spaha je iskusniji za jednu sezonu u primeri. Uzeo je skalp Cristianu, moze i Messiju :)
Post Reply