Hvala.
I samo naprijed, umom i srcem!
mesnikaranana wrote:Kad je veceras iftar sarajevo?
krvava wrote:Jeste li pospani postači?
ja sam prosle godine smrso 5-6 kila....al ja samo iftarim i na sehuru se vode napijemess wrote:je li iko uspio smršati za ramazan, ili se svi kao ja redovno udebljaju![]()
Konsultuj se s doktorom jer se vjerovatno radi o dehidraciji prouzrokovanoj apstinencijom, a ona je bas opasna. Kafetinima se samo dodatno trujes, a ne vjerujem da bi se supstance koje modifikuju biohemiju mozga mogle uzeti za halal, naročito tokom Mjeseca.krvava wrote:mene je prethodnih ramazana glava uvijek boljela prvih par dana posta i tada sam uvijek.na sehur pila i kafetin da preduprijedim glavobolju. ove godine hB nemam taj problem ali sam stalno pospana. sa snom jedva na kraj izlazimskafiskafsnjak wrote:Pa ne znam... ujutro se napijem dosta vode. Ne pijem previse jer nema koristi . Popijem dvije vece case.....
A sna... pa zaspim do 00h uglavnom. Budjenje na sehur, pa onda budjenje oko 7 ....
Znam da je sevap na sehur ustati, ali par dana cu jesti prije nego zaspim pa da vidim hoce li bolje biiti ista
NIN wrote:Konsultuj se s doktorom jer se vjerovatno radi o dehidraciji prouzrokovanoj apstinencijom, a ona je bas opasna. Kafetinima se samo dodatno trujes, a ne vjerujem da bi se supstance koje modifikuju biohemiju mozga mogle uzeti za halal, naročito tokom Mjeseca.krvava wrote:mene je prethodnih ramazana glava uvijek boljela prvih par dana posta i tada sam uvijek.na sehur pila i kafetin da preduprijedim glavobolju. ove godine hB nemam taj problem ali sam stalno pospana. sa snom jedva na kraj izlazimskafiskafsnjak wrote:Pa ne znam... ujutro se napijem dosta vode. Ne pijem previse jer nema koristi . Popijem dvije vece case.....
A sna... pa zaspim do 00h uglavnom. Budjenje na sehur, pa onda budjenje oko 7 ....
Znam da je sevap na sehur ustati, ali par dana cu jesti prije nego zaspim pa da vidim hoce li bolje biiti ista
Ipak, zdravlje je dakako bitnije od forme rituala, kako i stoji u teoloskoj literaturi.