SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_EMA_

#14701 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Cini mi se da nije velika razlika izmedju vrata i njega...ali nekako mi nije to to, mislila sam da ce biti svjetliji...Bas me interesuje kakav je ovaj 15 Opal...je li bas primjetna razlika ili su oni svi zuckastog podtona...
manekenka u penziji

#14702 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Ima i roskasti podton, ali za njega ne znam nijanse niti koje apoteke ga nabavljaju.
Sacekaj dan- dva pa možda ti se ipak svidi
lavorpunvode

#14703 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

Lilyen wrote:Flormar juče vidjela u Importane centru u Flormar radnji, čini mi 11 KM.Imaju neku maskaru 5 KM.
Bila je i na Siranu radnjica, ne znam šta sve ima, nit radi li još uvijek. Ima ta radnja na MD.
Meni su njihovi lakovi super, rumenilo/bronzer takođe, samo mu je ambalaža lošija. Puca brzo
maskaru njihovu koristim upravo, onako, srednja zalost, a privuklo me to sto je uz nbilo koji kupljen proizvod cijena iste 5KM za razliku od regularne cijene (8KM), pa haj reko da probam.
Kod njih u radnji u importanneu kupila par lakova, svi su inace po 3KM a onda kod djevojke na otoci nadjem sve njihove lakove po cijeni od 1KM :D :-)
ema_

#14704 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Može li preporuka za neko postojano sjajilo za usne, ruževe nešto ne volim, ali ako ima i od njih nešto slično teksturi sjajila, može :) .

(cijenom do 10 km max :D )
una_bo

#14705 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by una_bo »

ema,

sephora lip gloss :)
ema_

#14706 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Gdje ima ta marka? :-D Do sada sam samo Essence većinom kupovala, al sad mi treba nešto dugotrajnije haman :D .
Ductus Holedocus

#14707 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

nesto za ciscenje lica,neki piling i sl.?
Imam nekih neklasičnih bubuljica po bradi,ko potkozne..ili su to metamorfozirani miteseri :roll: :D
suspect_zero

#14708 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

Lilyen wrote:Flormar juče vidjela u Importane centru u Flormar radnji, čini mi 11 KM.Imaju neku maskaru 5 KM.
Bila je i na Siranu radnjica, ne znam šta sve ima, nit radi li još uvijek. Ima ta radnja na MD.
Meni su njihovi lakovi super, rumenilo/bronzer takođe, samo mu je ambalaža lošija. Puca brzo
Prošle godine, kada se zatvarao Sam shop u Štrosi, potrefim na rasprodaju sve za 50%....elem, kupila baš svega :D i između ostalog Flormar mat tek.puder i kameni....ujutro u troli, meni nešto smrdi ne mogu durat, hajd reko trola smrdi svakako, ja prvi trimestar trudnoće pa garant mi od toga...izađem iz trole, smrdi....dođem a posao, smrdi :? :? ....trebalo mi je malo da skontam da puderi smrde :twisted: :twisted: ništa gore na lice nisam stavila :oops: :evil: isto otčepljivač odvoda ona dax :cry: :oops:

Manekenka spomenu nude nijanse :-D ako imaš nekoga ko tuši Oriflame, pogledaj njihove nude nijanse....http://ba.oriflame.com/products/catalog ... per=201317
boracha

#14709 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

Partizzanka wrote:zar moze valjati nesto od sminke ako kosta 5km??

:D
moze jasta, nemoj da imas predrasude :D

jos kad za 5 maraka kupim 3 komada sminke od ovih sto sveracaju iz njemacke :D
LenaB

#14710 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LenaB »

ema_ wrote:Može li preporuka za neko postojano sjajilo za usne, ruževe nešto ne volim, ali ako ima i od njih nešto slično teksturi sjajila, može :) .

Jesi probala Essence Stay Matt Lip Cream? :)
ema_

#14711 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

LenaB wrote:
ema_ wrote:Može li preporuka za neko postojano sjajilo za usne, ruževe nešto ne volim, ali ako ima i od njih nešto slično teksturi sjajila, može :) .

Nisam :) , do sada sam kupovala samo lip gloss njihovo... Jesi ti osobno probala? Jel bude dugotrajno? :)
LenaB

#14712 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LenaB »

ema_ wrote:
LenaB wrote:

Nisam :) , do sada sam kupovala samo lip gloss njihovo... Jesi ti osobno probala? Jel bude dugotrajno? :)
Jesam,cijena koliko s sjecam 4,5 KM, slicna ambalaza, spuzvica, ali je kremasto, pigmentirano i meni se sasvim solidno drzi :) Imam crvenu nijansu od čini mi se 4 koje su u prodaji (jedna od djevojaka/zena vec je objavila sliku 3-4 stranice unazad :) ). A hvale i Rimmel Apocalypse, no to nisam probala.
NoaLada

#14713 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

Danas sam i ja probila led i narucila figaro sa feelunique :)
Ako neko nije stavio vec, promotivni kod koji vrijedi do 13.12: BLK5DAY (5%)
Krizzia

#14714 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Milloni wrote:-15% na Feelunique, PARTY15

od sutra http://www.feelunique.com/christmas-par ... mailvision
NoaLada wrote:Danas sam i ja probila led i narucila figaro sa feelunique :)
Ako neko nije stavio vec, promotivni kod koji vrijedi do 13.12: BLK5DAY (5%)

Ja danas probala i ovaj gore -15% i radio :mrgreen:

Nego, jel zna tko zasto ova prekrasnoca http://m.feelunique.com/p/Elizabeth-Ard ... Collection ne ide u BiH :-| :evil:
BJB

#14715 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zbog glupog laka ne salju ovo gore, 100|%...Lakove, parfeme i bilo sta sa pumpicom na potisni gas ne isporucuju u BiH. :(
Beautybay i lakove salje, ima li iko objasnjenje za ovo?
Partizzanka

#14716 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

drugarice,

ja kada stavim puder/toniranu bilo sta "obojeno"
meni odmah postanu vidljive i pore po licu a bogme i neke se cudne bore pojave ... odjednom imam i smijalice i oko usta neke bore gluho bilo

jel ima neko objasnjenje ...==??
Krizzia

#14717 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

BJB wrote:Zbog glupog laka ne salju ovo gore, 100|%...Lakove, parfeme i bilo sta sa pumpicom na potisni gas ne isporucuju u BiH. :(
Beautybay i lakove salje, ima li iko objasnjenje za ovo?
Ima i na lookfantasticu ali je 300£ !!!!
Poslat cu im mail i zamoliti da izvade lak :P :grin:
Krizzia

#14718 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Partizzanka wrote:drugarice,

ja kada stavim puder/toniranu bilo sta "obojeno"
meni odmah postanu vidljive i pore po licu a bogme i neke se cudne bore pojave ... odjednom imam i smijalice i oko usta neke bore gluho bilo

jel ima neko objasnjenje ...==??
Dehidracija?

Sent from my HTC Desire HD A9191
Partizzanka

#14719 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

pa namazem se ja finom kremom ispod prvo ... pa tek onda tonirana

ali mozda se ne namazem dovoljno :)

cemo da vidimo :)
Krizzia

#14720 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Sta koristis? Ja trenutno vrtim Estee Lauder ANR serum, Hipp kremu i Estee Lauder DayWear po danu, ali dzabe. Kad stavim puder na celu mi se pojave dvije vodoravne bore kojih inace nema :grin: i oko ociju sitne i bas lice nekako djeluje suho i sivo :/
Kona__

#14721 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

@Krizzia kakav ti je anr serum od el? Je li stvarno čudesan kako kažu? :)
boracha

#14722 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

mozda pore filler pomogne, nisam probala doduse, al kontam uzet ovaj nyxov
boracha

#14723 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

LenaB wrote:
ema_ wrote:
LenaB wrote:

Jesam,cijena koliko s sjecam 4,5 KM, slicna ambalaza, spuzvica, ali je kremasto, pigmentirano i meni se sasvim solidno drzi :) Imam crvenu nijansu od čini mi se 4 koje su u prodaji (jedna od djevojaka/zena vec je objavila sliku 3-4 stranice unazad :) ). A hvale i Rimmel Apocalypse, no to nisam probala.
ja imam onu berry nijasnu, i boja mi je super, mozda malo isusuje usne, ali dugo traje, to je vise tekuci ruz nego sjajilo, kao i apocalips, s tim sto se rimmelovi mogu malo razlit kad se stave pa je mozda bolje s olovkom, i oni malo isusuju, ali su mi super nijanse, imam tri a jos koju bih
manekenka u penziji

#14724 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Partizzanka wrote:pa namazem se ja finom kremom ispod prvo ... pa tek onda tonirana

ali mozda se ne namazem dovoljno :)

cemo da vidimo :)

pored dobre hidratantne kreme moras piti i dosta tecnosti kako bi ti se koza iznutra hidratizirala.

i da javim za nudace: ne nadjoh odgovarajucu nijansu danas.... :(
Krizzia

#14725 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Kona__ wrote:@Krizzia kakav ti je anr serum od el? Je li stvarno čudesan kako kažu? :)
Hmm, koristim ga skoro oko mjesec dana i ne bih mirne duse nekom mogla reci: daj novac za njega. Ja sam ga dobila, hvala Bogu nosam ga platila :P
Kad ga stavim prvo malo kao da zategne kozu, al taj osjecaj kasnije prodje i koza bude bas fino mekana, ali sad da se probudim ujutro blistava, nisam. :mrgreen: Puno sam vise ocekivala od njega ako uzmemo u obzir koliko kosta i jos se potajno nadam da nisam izvukla maksimum iz njega i da me taj maksimum ceka na dnu bocice :mrgreen:
Post Reply