Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Challenger__ wrote:He,he... Ja ću se posrati po onom govnu i smradu Obami.
- Njegova avijacija je prije nekoliko mjeseci s*ebala termoelektranu istočno od Alepa (koju sada oslobađa sirijska vojska, ako već nije preuzela čitav objekat). Koja je to "vojna logika" da se uništava srce jednog grada? A znali su da SAA ide u tom pravcu, da je samo pitanje vremena kada će preuzeti objekat... Odgovor je jedan i jasan: govno je to naredilo (i da nije on lično, odgovoran je, najodgovorniji!) da bi se iz grada Alepa i okoline protjerao još koji milion ljudi, da se a) još više optereti i zavali Evropa i b) da se dodatno očisti prostor ispod Eufrata, za Veliki Izrael.
Bogu hvala, od toga nema ništa, a nadam se da će sirijski stručnjaci u što kraćem roku osposobiti teško oštećenu elektranu.
grijesis u temelju, a galamis sa potkrovlja..
jednostavno ne razumijes ili neces da razumijes MO americkih oruzanih snaga...
solar7 wrote:Ti gledas u "nama"ocaj kad prizivamo plisanog Erdoana a ja pitam zar nije ista stvar kod "vas"i rusa kad ste zavapili iz ocaja za njima jer vam velika SAA ode u propast.
Ko si ti ili bilo ko drugi na planeti da u tuđu državu pozivaš nezvanog gosta. Zna se kako se odlazi u tuđu kuću: na poziv ili po osnovu sudskog naloga. Tako je i sa državama: a) na poziv vlade ili b) rezolucijom UN
Ankara, odnosno ona brkata budala nema ni jedno ni drugo.
sumirprimus wrote:grijesis u temelju, a galamis sa potkrovlja..
jednostavno ne razumijes ili neces da razumijes MO americkih oruzanih snaga...
To je nacistički modus operandi a sve drugo je sviranje kurcu.
druze sve je to nauka...
doduse prvo moras iscitat jominia i clausewitza...
da bi probao shvatit osnove djelovanja modernih oruzanih snaga...od kojih su ameri vrh...
stani malo skreces s pravog puta...
ja ti kajem,po njihovom ustrojstvu obama se ne bavi takvim sitnicama,a ti velis daj on licno naredio...
nema rata bez komandne odgovornosti...
cak i uvoom ratu onda bi trebalo sudit redom svim liderima upletenih zemalja...ne?
#SAA captured Duwayr al-Zeytoun fully according to pro SAA source / North Aleppo
Znaci krenuli su prema Nubli i Zahri ako oslobode ova dva grada stavit ce teroriste u nezavisan polozaj jer ce ih presjeci totalno veliki uspjeh SAA ako je info tacan.
#اللاذقية كتائب الثوار تتمكن من تدمير مدفع رشاش عيار 23 م وسيارة محملة بالعناصر لقوات الأسد على محور قرية #طعوما في جبل #الأكراد بصاروخ تاو مضاد للدروع.
#Latakia rebels battalions announce destroying canon 23mm and a troop carrier loaded with Assad's forces members on the axis of #Taoma village in #Kurds_Mountain with a Tow missile
Maystor wrote:Direktno podržavanje zločina isila u Damasku, kao i relativizacije svih vrsta (Assad je kriv za sve), te tobožnja žal za civilima uz opasku da su napadnuti vojnici, pokazuje pravo lice forumskog proisilovskov šljama. A stalno prizivanje plišanog sultana u pomoć, pokazatelj je koliko su očajni.
Da kazes za nekog ovdje da je forumski isilov sljam je stvarno ruzno receno i ovo je mozda nesto za sto se salje u banovice al ja ne prijavljujem nikoga a mozda ti sam uvidis svoju gresku,pa najzad svi smo ljudi i svi grijesimo al nemoj da se vrijedjamo jer koliko god da napisem postova uvijek gledaám da ne uvrijedim nekog.I meni mnogo toga smeta kod vas sto asada podrzavate al ja nikom ne mogu nametnut svoju volju i misljenje i svak radi po svom nahodjenju a tako onda i grijesi ponekad.Sto se tice napada u Damasku licno mislim da ce toga biti sve vise jer ovaj rat sve vise dobija prizvuke vjerskog a toliko nametanje hezbulaha,sita iz Iraka Afganistana Irana u izricito sunitsko podrucje ce samo problem donositi u daljnjem.A siti to sad koriste jer sad il nikad im je sansa da se uzdignu na pdrucju Sirije.Ti gledas u "nama"ocaj kad prizivamo plisanog Erdoana a ja pitam zar nije ista stvar kod "vas"i rusa kad ste zavapili iz ocaja za njima jer vam velika SAA ode u propast.
A šta drugo reći za one koji veličaju najveće zlo na planeti? Šta reći za nekoga ko bombaške napade u centru Damaska (Pariza, Londona, bilo gdje ...) opravdava i relativizira?
U Turskoj sam bio više puta od većine vas iz "onog" tabora. I za ovu godinu imam u planu obilazak nekoliko gradova. Ne volim Erdogana, smatram ga slugom cionista, izdajnikom i mega-štetočinom. Nadam se da će jednog dana odgovarati za svoja nedjela.
Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama SAA i njeni saveznici uspostavili kontrolu nad dva sela sjeverno od Aleppa, Dwei al Zeitun i Tall Jibin, sudeći po reakcijama pobunjeničkih grupa ovaj napad nisu očekiali unatoč gomilanju snaga Al Nusre koje smo vidjeli proteklih dana oni su vjerovatno očekivali napad na Istok prema Nublu ili južno prema Taftanazu.
Kako navode izvori sa terena ovo se ne može smatrati početkom dugo najavljivane ofanzive koju SAA planira pokrenuti u Aleppu jer glavnina vojske nije ni pokrenuta već je ovo više iznenadni napad koji je potpomognut Sirijskom i Ruskom avijacijom urodio plodom. Kako navodi Magnier pobunjenici su zatražili opću mobilizaciju u Azazu i Basqoiu.
- Najmanje 20 poginulih i oko 50 ranjenih u ruskom bombardovanju sela Kafer Hama u Halebu.
- UN: Sirijski režim 45 000 civila drži u okruženju u gradu Mademijetu Eš-Šam... Izgladnjivanje civila je zločin protiv čovječnosti, i svi koji su učestvovali u tome morat će odgovarati.
#دير_الزور_تذبح_بصمت
#Deirezzor #Syria #ISIS
تقرير للوكالة الفرنسية عن حصار مدينة ديرالزور , يظهر فيه شحّ الطعام والماء في المدينة و الأوضاع الإنسانية الصعبة التي يعانيها المدنيّون.
A video report by AFP about the siege in DeirEzzor city, and some shoots about the lack of water of food, in addition to the major humanitarian crises that the civilians are living
#حلب اشتباكات عنيفة تدور بين كتائب الثوار وقوات الأسد على جبهة #باشكوي في ريف حلب الشمالي, استطاعت كتائب الثوار من خلالها تدمير ثلاثة عربات بي ام بي بالإضافة إلى تدميرها قاعدة كورنيت, في حين آخر مازالت المعارك مستمرة في محيط قرية #دوير_الزيتون تزامنا مع استهداف المنطقة بقذائف المدفعية الثقيلة وعدة غارات من قبل الطيران الحربي الروسي.
#Aleppo fierce clashes are taking place between rebels battalions and Assad's forces on #Bashkoy front in the northern suburbs. The rebels could destroy 3 BMP vehicles and Kornet launcher. Meanwhile, the battles near #Doweir_Zaiton village continue along with targeting the village with Rusian airstrikes an artillery shells