Ukrajina

Post Reply
Hrmpallier

#14701 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

mirsek wrote: >Ti jesi ali 8000 ljudi iz srebrenice i 15000 ljudi iz sarajeva plus mnogi drugi po BIH nisu.
Zahvalni smo sto su ih pustili da nas ubijaju 4 godine a kad smo trebali da oslobodimo drzavu rekli no no ili lete bombe na vas.
Jbg, zbog tog tvog jebe mi se nije ni cudo sto nas mogu zavitlavati jos od 92. kako su uz nas i rone krokodilske suze a onda nam onako do jaja utjerat i zaustavit nas na putu oslobodjenja.
A kako vidim i sada ko fol pustaju da se dogovaramo.
Sa onima koji su nas htjeli istrijebiti i koji drze svoj aparathejd.
A svi znamo da sa takvima dogovora nema.
Bez konacnog poraza sigurno. :bih:
Jel' bogoti, a što to ABiH ne oslobodi npr. Zvornik ? Ili Višegrad ? Ili Brčki ? ili Foču ? Ili Doboj ? Svi su manji od Lubanja Uke, i to puno manji. Ili, eto da ne idemo dalje, zašto sokole ne oslobodi Trembević ? Za Bosnu je, možda s izuzetkom Foče i Doboja, svako od ovih mjesta važnije od Lubanja Uke. Hoćeš još ?
Zašto je onda ABiH čekala da se dogodi Srebrenica, pa da "oslobađa Lubanja Uku" ? Tu se radi o svega dva ili tri mjeseca razlike.
Šta misliš da nije "onih što nas spriječiše da oslobodimo", šta bi bilo bez zabrane letenja ? Šta misliš da je Srbija imala odriješene ruke ? Je li možda vjeruješ u tekstove rahmetli "Ljigana", da je II korpus ABiH, najjača vojna formacija na Balkanu ? Ili ...
Šta misliš, šta bi bilo od ofanzive u Bosanskoj krajini da ne bi artiljerije HV i HVO ?
Nisam siguran da vjeruješ u bilo šta od toga, nego vjeruješ u glupost i pileće pamćenje članova ovog foruma.
L u c i f e r

#14702 Re: Odg: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Hrmpallier wrote:
mirsek wrote: >Ti jesi ali 8000 ljudi iz srebrenice i 15000 ljudi iz sarajeva plus mnogi drugi po BIH nisu.
Zahvalni smo sto su ih pustili da nas ubijaju 4 godine a kad smo trebali da oslobodimo drzavu rekli no no ili lete bombe na vas.
Jbg, zbog tog tvog jebe mi se nije ni cudo sto nas mogu zavitlavati jos od 92. kako su uz nas i rone krokodilske suze a onda nam onako do jaja utjerat i zaustavit nas na putu oslobodjenja.
A kako vidim i sada ko fol pustaju da se dogovaramo.
Sa onima koji su nas htjeli istrijebiti i koji drze svoj aparathejd.
A svi znamo da sa takvima dogovora nema.
Bez konacnog poraza sigurno. :bih:
Jel' bogoti, a što to ABiH ne oslobodi npr. Zvornik ? Ili Višegrad ? Ili Brčki ? ili Foču ? Ili Doboj ? Svi su manji od Lubanja Uke, i to puno manji. Ili, eto da ne idemo dalje, zašto sokole ne oslobodi Trembević ? Za Bosnu je, možda s izuzetkom Foče i Doboja, svako od ovih mjesta važnije od Lubanja Uke. Hoćeš još ?
Zašto je onda ABiH čekala da se dogodi Srebrenica, pa da "oslobađa Lubanja Uku" ? Tu se radi o svega dva ili tri mjeseca razlike.
Šta misliš da nije "onih što nas spriječiše da oslobodimo", šta bi bilo bez zabrane letenja ? Šta misliš da je Srbija imala odriješene ruke ? Je li možda vjeruješ u tekstove rahmetli "Ljigana", da je II korpus ABiH, najjača vojna formacija na Balkanu ? Ili ...
Šta misliš, šta bi bilo od ofanzive u Bosanskoj krajini da ne bi artiljerije HV i HVO ?
Nisam siguran da vjeruješ u bilo šta od toga, nego vjeruješ u glupost i pileće pamćenje članova ovog foruma.
Bravo. :)
JohnnyS

#14703 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Apropo tog rata u nas, treba imati u vidu da je Srbija imala zaštitnike i to ne u vidu tad propale Rusije već Francuske i Velike Britanije. Sjetimo se samo kako je Miteran doletio u Sarajevo u "mirovnu misiju", a zapravo da spriječi savezničko bombardiranje. Ne kažem da Ameri nisu mogli više, jesu i morali su, ali od svih zemalja svijeta, prijateljskih, "bratskih", ovih onih, oni su najviše pomogli. I tko ti danas drži ovu zemlju na okupu, gdje nitko ni s kim ne priča, koja bi pukla po šavovima i opet u krvavom ratu da nije tih mrskih Amera. Pa sve je i otišlo u totalni kurac otkako su nas EU prepustili...
sinuhe

#14704 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Zapad je jednoglasno drzao Srbiju pod sankcijama preko tri godine sto Bosnjaci i Hrvati zaboravljaju.
dječak sa šibicama

#14705 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

AleksoMKD wrote:Dok je sva paznja na nastradalom avionu borbe se i dalje vode.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

U blizini Krasnodona pozicija Ukrajinske vojske unistena (ponovo) vrlo preciznim artiljeriskim napadom.
Znaci, nista od Obaminog primirja... dzaba ga je rusio.

Ovi ili ce se predati, ili da bjeze preko grane kod Putina. Nema im druge.
dječak sa šibicama

#14706 Re: Ukrajina

zilog wrote:
dječak sa šibicama wrote:sjetimo se one price o neostecenim dokumentima iz aviona koji su udarili u NY WTC nebodere.

e pazi ovo

https://twitter.com/Serdyukov_AE/status ... 60/photo/1

Neosteceni, i nevazeci pasosi iz Malezijskog aviona... prvo, kako je moguce da su neosteceni, kao novi, kao drugo i puno vaznije, sta rade ponisteni/nevazeci/istekao im rok, pasosi u avionu????
Ti bi komotno mogao biti svjedok u Haagu. Ponesi nogu od lutke.

Ovo je najpristojnije sto ti mogu reci nakon ovako degutantnog posta.

Kako te nije sramota???

Sidi se.

Moderacija ne mora reagovati, uopste, moje je samo da te tretiram kao i dr Dabica na forumu.
Glavu dajem da si bio jedan od onih sto su cmizdrili "aaaaa kako to da su dokumenti iz aviona koji je udario u WTC citavi, islamofobija, cionisti, masoni"

A kako ces ti mene tretirati, znas sta me zaboli.... pokusaj zamisliti.
sanjin_1

#14707 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

GAU8 wrote:
sanjin_1 wrote:
dragma wrote: Samo sam cekao da ovo napises. :mrgreen:
Zar ISIL, Nusra i ostale frakcije u Siriji ne vode vjerski motivisan rat protiv nevjernika i pripadnika druge vjere? Zar oni nisu islamski fundamentalisti koji hoce da zatru sve sto se kosi sa njihovim poimanjem vjere i nacina zivota uopste i zar metode njihovog ratovanja nemaju teroristicka obiljezja?
Nemoj da se ljutis ali mijesas kruske i jabuke prijatelju.
Auuufff sad si me zad'o..ne znam kud udaram nakon ovog "cekanja"..
Vidi motivi svih ratova su uvjek isti a motiv svih motiva je profit
I ovi separatisti u Rusiji vode vjerski rat, bar sudeci po ranijim izjavama njivog "komadanta' (onog sto je ratovao sa cetnicima na strani genocidne tvorevine a protiv "muslimanskih" hordi..ili tako nesto, imas njegov citat ne nekolike posljednje stranice pa nadji)..
dakle, eto ga "vjerski" = kvalifikovan da bude pravoslavni terorista
E sad metode ratovanja? hhmmmm pa kako bi ti nazvao raketiranje aviona u kome se nalazi 296 putnika koji nemaju ama bas nikakve veze sa Ukrainom!?
Da se ne trudis..to ti je moj "prijatelju" klasicni terorizam..i naravno nemoj da se ljutis ali ti ovo nije trebalo :izet:
Jadan pokušaj
Jadniji pokusaj odgovora..
AleksoMKD

#14708 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

dječak sa šibicama wrote:

Doduse mislim da je ovo slikano juce popodne, ali borbe se vode na vrlo velokoj teritoriji sa relativno malim snagama (za toliku teritoriju) i izgleda zato cesto manje jedinice ostaju izolirane i unistene.

Po Ukrajniskim clanovima (koji se meni cine realni) na stranim forumima ispada da je jos uvek na terenu rat 2 labave koalicije a ne 2 unificirane vojske.
Pro-Ruska ekipa ima minimum 3 "milicije" dok Ukrajinska strana ima vojsku, "nacionalnu gardu", minimum 3 "posebna bataljona" od kojih je jedan desnog sektora, jedan je osnovan i naoruzan od nekog oligarha (privatna vojska) a sada imaju i neke budale koji tvrde da su oni (Ukrajinci) u stvari pravi Rusi a da su Moskovljani (kako zovu svoje neprijatelje) ustvari jevrejsko-tatarska mesavina.

Jedino se slazu da su pro-Ruske milicije ipak bolje koordinirane, a kako su se povukli na kompaktniju teritoriju definitivno bolje organizovani.
100% im Rusija pomaze ometanjem komunikacije Ukrajinaca, a i odjednom je artiljerija koja tuce po Ukrajinskim snagama neverovatno precizna sto se da objasniti time da su sada pro-Rusi u posedu Ruskih dronova kojima navode vatru.

Image
Evo jos jednog koga su oborili Ukrajinci.
Last edited by AleksoMKD on 19/07/2014 10:48, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#14709 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

zaista ne znam zasto pojedinci trose vrijeme na argumente i rasprave... teoreticare cinjenice jednostavno ne zanimaju, osobe koje pate od tih poremecaja kroje stvarnost koja im odgovara - kao da s nekim u ludari ko glumi napoleona pocnete pricati o visokoj politici

rijec je o ljudima koji misle da su amerikanci sami ubili 3000 ljudi u njujorku, da su sarajlije i tuzlaci postavljali bombe da ubijaju svoje sugradjane i rodbinu, da su se kurdi i sirijci sami trovali cisto da napakoste sadamu i asadu... ako se sta ne uklapa u pricu - jebi ga, to se ignorise ili se izmisli nesto novo

jednostavno ne vidim bilo kakav prostor za raspravu jer uistinu vjerujem da tim ljudima treba strucna pomoc... rijec je o odraslim ljudima koji rezonuju kao djeca
sanjin_1

#14710 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

AleksoMKD wrote:Dok je sva paznja na nastradalom avionu borbe se i dalje vode.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

U blizini Krasnodona pozicija Ukrajinske vojske unistena (ponovo) vrlo preciznim artiljeriskim napadom.

Pravi izvor informacija..."radikal.ru"..hebem ti pamet...

Kad vas covjek cita pomislio bih da su pravoslavni teroristi sa ruskom fasistickom armijom upotpunosti opkolili Kijev i odsjekli ga od ostatka Ukraine. A u realnosti pravoslavni teroristi pobjegli sa polovine teritorije koju su kontrolisali..prvi ozbiljniji sukob zavrsio se traktorijadom ruskih zlikovaca....tako ce biti i sa Donjeckom.. :izet:
sanjin_1

#14711 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Alfons Kauders wrote:zaista ne znam zasto pojedinci trose vrijeme na argumente i rasprave... teoreticare cinjenice jednostavno ne zanimaju, osobe koje pate od tih poremecaja kroje stvarnost koja im odgovara - kao da s nekim u ludari ko glumi napoleona pocnete pricati o visokoj politici

rijec je o ljudima koji misle da su amerikanci sami ubili 3000 ljudi u njujorku, da su sarajlije i tuzlaci postavljali bombe da ubijaju svoje sugradjane i rodbinu, da su se kurdi i sirijci sami trovali cisto da napakoste sadamu i asadu... ako se sta ne uklapa u pricu - jebi ga, to se ignorise ili se izmisli nesto novo

jednostavno ne vidim bilo kakav prostor za raspravu jer uistinu vjerujem da tim ljudima treba strucna pomoc... rijec je o odraslim ljudima koji rezonuju kao djeca
Ma kakvo trosenje vremena ..meni konkretno ovo je bolja zabava od podforuma vicevi...
The 51st State

#14712 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Alfons Kauders wrote:zaista ne znam zasto pojedinci trose vrijeme na argumente i rasprave... teoreticare cinjenice jednostavno ne zanimaju, osobe koje pate od tih poremecaja kroje stvarnost koja im odgovara - kao da s nekim u ludari ko glumi napoleona pocnete pricati o visokoj politici

:thumbup:
Alfons Kauders

#14713 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

sanjin_1 wrote:

Ma kakvo trosenje vremena ..meni konkretno ovo je bolja zabava od podforuma vicevi...
zabavno jeste, ali osjecam griznju savjest kad ih pocnem maltretirati.... isto kao da ismijavam retardirano dijete... jednostavno nije ok :roll:
L u c i f e r

#14714 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Image
AleksoMKD

#14715 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

sanjin_1 wrote: Pravi izvor informacija..."radikal.ru"..hebem ti pamet...

Kad vas covjek cita pomislio bih da su pravoslavni teroristi sa ruskom fasistickom armijom upotpunosti opkolili Kijev i odsjekli ga od ostatka Ukraine. A u realnosti pravoslavni teroristi pobjegli sa polovine teritorije koju su kontrolisali..prvi ozbiljniji sukob zavrsio se traktorijadom ruskih zlikovaca....tako ce biti i sa Donjeckom.. :izet:
sanjine, slike su od fotografa koji radi za radikal.ru.
Sigurno da je na strani "svojih" ali ova jedinica je bila Ukrajinska i je unistena jucer artiljerijom.

Sve informacije mozes proveriti vrlo lako.
Ja koristim pre svega militaryphotos jer ima clanova sa obje strane sukoba a moderatori su vrlo strogi te vrlo brzo nadju i opovrgnu lazne informacije.

Stanje na terenu je takvo kakvo je, Ukrajinci su presli u ofanzivu i brzo proterali pro-Ruse sa pola teritorije, a kada su usli na drugu polovinu pocelo je ometanje komunikacija (100% iz Rusije) a njihove linije snabdevanja su razvucene i nedovoljne te je prilicno jedinica ostalo bez goriva, hrane i municije da bi potom bile unistene.

Sami Ukrajinci tvrde da imaje preko 200 poginulih u 3 dana borbe. (14, 15 i 16.07)
insomnia78

#14716 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

zilog wrote:
dječak sa šibicama wrote:sjetimo se one price o neostecenim dokumentima iz aviona koji su udarili u NY WTC nebodere.

e pazi ovo

https://twitter.com/Serdyukov_AE/status ... 60/photo/1

Neosteceni, i nevazeci pasosi iz Malezijskog aviona... prvo, kako je moguce da su neosteceni, kao novi, kao drugo i puno vaznije, sta rade ponisteni/nevazeci/istekao im rok, pasosi u avionu????
Ti bi komotno mogao biti svjedok u Haagu. Ponesi nogu od lutke.

Ovo je najpristojnije sto ti mogu reci nakon ovako degutantnog posta.

Kako te nije sramota???

Sidi se.

Moderacija ne mora reagovati, uopste, moje je samo da te tretiram kao i dr Dabica na forumu.
Glavu dajem da si bio jedan od onih sto su cmizdrili "aaaaa kako to da su dokumenti iz aviona koji je udario u WTC citavi, islamofobija, cionisti, masoni"

A kako ces ti mene tretirati, znas sta me zaboli.... pokusaj zamisliti.
A kako su ove ostale stvari citave, majice, igracke isl
Sto se tice ponistenih pasosa vec ti je odgovoreno, imo je neko vazecu vizu u njemu, to se stalno desava
Nego si ti poletio vidjevsi "dokaz" za jos jednu svoju teoriju

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
dječak sa šibicama

#14717 Re: Ukrajina

AleksoMKD wrote:

Doduse mislim da je ovo slikano juce popodne, ali borbe se vode na vrlo velokoj teritoriji sa relativno malim snagama (za toliku teritoriju) i izgleda zato cesto manje jedinice ostaju izolirane i unistene.

Po Ukrajniskim clanovima (koji se meni cine realni) na stranim forumima ispada da je jos uvek na terenu rat 2 labave koalicije a ne 2 unificirane vojske.
Pro-Ruska ekipa ima minimum 3 "milicije" dok Ukrajinska strana ima vojsku, "nacionalnu gardu", minimum 3 "posebna bataljona" od kojih je jedan desnog sektora, jedan je osnovan i naoruzan od nekog oligarha (privatna vojska) a sada imaju i neke budale koji tvrde da su oni (Ukrajinci) u stvari pravi Rusi a da su Moskovljani (kako zovu svoje neprijatelje) ustvari jevrejsko-tatarska mesavina.

Jedino se slazu da su pro-Ruske milicije ipak bolje koordinirane, a kako su se povukli na kompaktniju teritoriju definitivno bolje organizovani.
100% im Rusija pomaze ometanjem komunikacije Ukrajinaca, a i odjednom je artiljerija koja tuce po Ukrajinskim snagama neverovatno precizna sto se da objasniti time da su sada pro-Rusi u posedu Ruskih dronova kojima navode vatru.

Image
Evo jos jednog koga su oborili Ukrajinci.
Naravno da im Rusi pomazu, ta nece gledati ove puciste iz Kijeva kako orgijaju uz rusku granicu. Rusija brani prvenstveno sebe, odnosno Putin. Nije glup, prosjecno inteligentan covjek vidi igru, i zna sta je domino efekt.

Zato i jeste Obama brzebolje pozvao Europu da "okrene Rusiji ledja", zato sam i prilicno siguran kome je obaranje ovog aviona savrseno odgovaralo, treba sad pritisnuti europljane da okrenu Putinu ledja, do sada nisu slusali Obamu jer europske drzave ovise prilicno o saradnji sa Rusijom.

Nisu uspjeli uvuci Rusiju u otvoreni rat, u otvorenu intervenciju, Putinko ih izignorisao i ratuje preko proruskih milicija koje su sve jace a Kijevska vojska sve slabija, vrijeme je za nove poteze.

Jedan veliki deja vu, Bijela kuca je postala predvidljiva, ne sto su nesposobni da sakriju svoje poteze, vec sto im je ovo ko zna koja igra u istoriji, u zadnjih 70 ili koliko vec godina, a koja se igra na identican nacin. Pola planete su prakticno preorali uz istu i opetovanu strategiju.
Alfons Kauders

#14718 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

i jope gubljenje vremena... jer fizika je neka kapitalisticko-cionisticka zavjera

nijedna ideologija koja je u sukobu s naukom na duge staze nije prezivjela... teoreticarsko brabonjanje nije nista drugo - ljudi koji ne vole nauku, rad i znanje, a vole da pametuju... vlastito neznanje koriste kao argument u diskusijama, a ako se neko pozove na nauku i cinjenice - postaje neprijatelj, jer eto nije fer pozivati se na nesto sto ne razumiju

kao da djetetu od 5-6 godina pokusas objasniti kako radi tablet... pa pocnes pricati o arhitekturi cipova, razlikama izmedju raznih implementacija i proizvodnih procesa koji se koriste u njihovoj izradi, pa onda malo o softveru, standardima, naknadama za intelektualno vlasnistvo itd... dzaba ti

al zato fino skines par igara, das djetetu tablet i skonta kako da se s njim igra u roku od nekoliko minuta... sareno, zanimljivo - a ono sto je iza jednostavno nije bitno
sanjin_1

#14719 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Zato i jeste Obama brzebolje pozvao Europu da "okrene Rusiji ledja", .
Ova mi je najbolja...halo doktore Evropa vec JESTE uvela sankcije Rusiji... :-)
GAU8

#14720 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Hajlac wrote:
Ja to ne tvrdim. Kažem da, ako ni na jednom snimku nema traga kakav BUK zemlja-zrak raketa ostavlja, kako se onda može uporno spinovati po medijima baš o BUK-u?
Isto tako je mogla biti ispaljena iz blizine tj. gore na visini iz vojnog aviona na taj civilni...
U avionu je mogla biti bomba.
Mogao je motor eksplodirati (a tako i izgleda na onom snimku jer samo dio krila gori dok avion pada - ne djeluje odvaljeno npr. nekom velikom eksplozijom kakvu projektili čine).
Sve što je do sad sigurno jeste da je avion kriminalno navođen na prelazak upravo ratnom zonom Donjecka i da se srušio uz zapaljeno krilo/motor, ne eksplodirao/raspao u zraku, kao i da do sad nema snimaka na kojima se vidi trag projektila/rakete.
Jeste se svezali traga....
Prvo, nema kvalitetnih snimaka da mozemo tvrditi ne vidi se trag rakete. Drugo, svi snimci su kilometrima od mjesta pada, i ko zna koliko kilometara daleko od mjesta lansiranja rakete (radijus djelovanja je 35km za BUK)
Ko normalan moze golim okom vidjeti trag raketnog motora cak i na 10KM. Pa nije lansiran jebeni space shuttle...
sanjin_1

#14721 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

AleksoMKD wrote:
sanjin_1 wrote: Pravi izvor informacija..."radikal.ru"..hebem ti pamet...

sanjine, slike su od fotografa koji radi za radikal.ru.
Sigurno da je na strani "svojih" ali ova jedinica je bila Ukrajinska i je unistena jucer artiljerijom.

Sve informacije mozes proveriti vrlo lako.
Ja koristim pre svega militaryphotos jer ima clanova sa obje strane sukoba a moderatori su vrlo strogi te vrlo brzo nadju i opovrgnu lazne informacije.

Stanje na terenu je takvo kakvo je, Ukrajinci su presli u ofanzivu i brzo proterali pro-Ruse sa pola teritorije, a kada su usli na drugu polovinu pocelo je ometanje komunikacija (100% iz Rusije) a njihove linije snabdevanja su razvucene i nedovoljne te je prilicno jedinica ostalo bez goriva, hrane i municije da bi potom bile unistene.

Sami Ukrajinci tvrde da imaje preko 200 poginulih u 3 dana borbe. (14, 15 i 16.07)
Sve ok, postavljaj slike do besvjesti ali mi je zapelo za oko mjesto gdje ides da "sakupis" informacije
Dalje, samo letimicnim pogledom na slike moze se vidjeti da su ove olupine na tom mjestu vec danima :-) (ali nebitno, nemam namjeru da ulazim u tehnicke detalje moga zakljucka)..
Ono sto mene licno fascinira je ispranost mozga pojedinaca na ovoj temi!?
Na pocetku sukoba ovdje su nadugacko i nasiroko opisivali nepostojanje Ukrainske armije, prebjegu ljudstva, nedostatku MTS-a i niskom moralu, o marsiranju Ruskih jedinica ulicama Kijeva,...itd...itd..da bi odjedanput "kao grom iz vedra neba" stigla vijest o oslobadjanju Slavjenska, okruzenju Donjecka i Lughanska, itd..itd... i oni i dalje ne vide kakve gluposti pisu?
Ali kao sto rekoh....siroko im polje "ko Novorusija" :mrgreen:
GAU8

#14722 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

daxon wrote: Uostalom, sve i da je tako da su odletili ne znam koliko, trag koji ide 10500 m u visinu, začinjen eksplozijom na kraju, vidio bi se i sa 200 km udaljenosti.

Još jednom, kako izgleda trag ispaljivanja te rakete koji se na nebu zadržava duže nego trag mlaznog aviona, koji ostaje dugo nakon što se avion više ne vidi.
Pobrisi ovu glupost dok neko nije vidio...
Renta

#14723 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:Da... A sad u smirenijem tonu, mimo forumaškog kontriranja da sažmem svoje upise, informacije, spoznaje i razmišljanja vezano za ovaj tragični događaj...

________

- Ova dešavanja su direktno povezana sa stanjem na jugoistočnom frontu Ukrajine. Bilo je očigledno da hunta nije u stanju da ostvari zadate ciljeve. Počeli su da gube na svim frontovima, gubici su bili ogromni, dezerterstvo je bilo sve veće a moral sve mizerniji.

Image

- Na vidiku je bio potpuni slom ofanzive što bi u kombinaciji sa katastrofalnom ekonomskom situacijom dovelo do smjene instaliranog proameričkog režima u Kijevu. To bi bio epohalni geopolitički nokaut koji se morao spriječiti jer bi urušio posljednje ostatke autoriteta kojeg na račun prošlosti uživa posrnula anglocionistička imperija. Zato su SAD morale da urade nešto. Kreirali su ovaj skandal da bi na talasu isforsirane antiruske histerije pokušali da preokrenu stanje u međunarodnim odnosima i na terenu, u Ukrajini.

Image

Žrtvovali su 300 ljudi za svoje geopolitičke razloge, da bi spriječili ili odgodili poraz.

________

:pisnuo:

Đizs...pa ti čak i kad si "smiren" :lol: baljezgaš nesuvisle bedastoće. Što je tek kad si uzbuđen... :lol:

Ovaj tvoj upis je u rangu najboljih provala nekad ruskokomunističke propagande iz doba hladnog rata, velikosrpske kuhinje RTS iz Beograda 90' ili recimo danas Sjeverne Koree i njihovog "osvajanja" svjetskog prvensta i pobjede u finalu 8:1 nad Brazilom. :lol: :lol:
Veći nonsens, nebulozu i propagandno antimisaoni pamflet nisam dugo pročitao na ovoj temi.

Hvala za ovaj upis, u ovo subotnje jutro donio mi je salve smijeha. :pisnuo: :pisnuo:

Idemo dalje, kako ti voliš reći, u tvoje nove provale i legendarne upise.... Pratim. :lol:
Last edited by Renta on 19/07/2014 12:06, edited 2 times in total.
sanjin_1

#14724 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

dječak sa šibicama wrote: Nisu uspjeli uvuci Rusiju u otvoreni rat, u otvorenu intervenciju, Putinko ih izignorisao i ratuje preko proruskih milicija koje su sve jace a Kijevska vojska sve slabija, vrijeme je za nove poteze.
Nisu uspjeli uvuci Rusiju u otvoreni rat, u otvorenu intervenciju
oho..evo jos jedne "goleme"..halo doktore zar niste (vi = putincad) drvili o Ruskoj vojnoj nadmoci? zasto bi neko "uvlacio" u sukob drugu stranu koja je (po vasim tvrdnjama) vojno superiorna?
Putinko ih izignorisao
Ma ni slucajno..ocigledno je da se putinko "sasro ko grlica" jer je mislio da ce mu proci isti scenario kao u Abhaziji i Juznoj Osetiji. Kad je vidio da je djavo odnio salu, vec se zaglavio u zivom blatu iz kojeg mu nema izlaska
ratuje preko proruskih milicija koje su sve jace a Kijevska vojska sve slabija, vrijeme je za nove poteze.
halo doktore...Slavjanski oslobodjen, Donjeck skoro pod kompletnom blokadom, ogroman dio istocne Ukraine je oslobodjen, Rusija je pod sankcijama...o kakvom slabljenju Ukrainske vojske ti pricas?
ylli

#14725 Re: Ukrajina

Post by ylli »

Prenjesiti vjesti od Ruske TV (RT) je ista propaganda kao 90'-ih godina RTS ( TV Srbije) .
Ruska se propaganda temelji na laži slicna RTS-a ..
Nije lako dobiti pravu informaciju o tome šta se zaista dešava u Ukrajini. A ruski mediji čine sve da se to pretvori u gotovo nemoguću misiju.
Fašisti hodaju Kijevom; rijeka izbjeglica iz istočne Ukrajine teče prema Rusiji; antisemiti nemilosrdno napadaju; napadi na pravoslavne crkve - samo su neki od naslova ili izvrnutih, ili lako dokazivih lažnih priča koje ruski mediji šire.

I ne samo da ih šire mediji, nego ih koriste i ruski političari kada govore za zapadne medije, pa se neke od neistina uzimaju “zdravo za gotovo”, jer ih je saopštio visoki ruski funkcioner.
Robert Coalson
Ovdje imate dokazane falsifikate : http://fakecontrol.org/
Post Reply