Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14676 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Kako je Konaković u KS riješio taj problem ?.
Nije
Zaitsev

#14677 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Napuše mi se svi bošnjaci, srbi, hrvati, jevreji i nacionalne manjine ćune! Zenica zenička i kraj priče! 600 stranica teme sve normalno, odjednom se nađe neki nacional-moralista gdje su bošnjaci ovo ili ono, srbi ovo ili ono, hrvati ovo ili ono. Jebali vas stereotipi i trpanje u torove. Ko živi od sjećanja na rat, da bog da mu u kući bio!
vwlover

#14678 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Zaitsev wrote:Napuše mi se svi bošnjaci, srbi, hrvati, jevreji i nacionalne manjine ćune! Zenica zenička i kraj priče! 600 stranica teme sve normalno, odjednom se nađe neki nacional-moralista gdje su bošnjaci ovo ili ono, srbi ovo ili ono, hrvati ovo ili ono. Jebali vas stereotipi i trpanje u torove. Ko živi od sjećanja na rat, da bog da mu u kući bio!
:bih: :bih: :bih:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14679 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Zaitsev wrote:Napuše mi se svi bošnjaci, srbi, hrvati, jevreji i nacionalne manjine ćune! Zenica zenička i kraj priče! 600 stranica teme sve normalno, odjednom se nađe neki nacional-moralista gdje su bošnjaci ovo ili ono, srbi ovo ili ono, hrvati ovo ili ono. Jebali vas stereotipi i trpanje u torove. Ko živi od sjećanja na rat, da bog da mu u kući bio!
:bih:
belfy

#14680 Re: Zeničani

Post by belfy »

jes' to prepoznao o kom jaranu govorim? :) ili si opet lizao kakve krastave zabe? :D

P.S. Bobi sprecava ono: "k'o prvi pljune u prst.." isto ko Chmoljo na politici... :D fali malo postova hebiga. :D
Ajatolah_

#14681 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Warashii wrote:
Casual's wrote:
Warashii wrote:Ma od cuka nece biti nista, nema nacina. Azil je premali, zakon ne poznaje eutanaziju, na nacin na koji mnogi zele i prizivaju, pat pozicija.
Taman da nam je Trump gradonacelnik ova problematika bi se tesko rijesila.
Kako je Konaković u KS riješio taj problem ? Kako u Tuzli nema tog problema ? Goraždu ? Tešnju ? ..itd.
Za Sarajevo nisam siguran, ostalo azilima i saradnjom sa "borcima za prava zivotinja" :zzzz:
Ne znam otkud vam da je Sarajevo išta riješilo.
Za Tuzlu nisam siguran, čini mi se da sam ih ipak viđao kad sam bio, mada Tuzlaci nisu naročito glasni po ovom pitanju, pa stanje vjerovatno jeste dosta bolje nego kod nas.
nadžak

#14682 Re: Zeničani

Post by nadžak »

U mnogim manjim mjestima i gradovima je javna tajna da se ti psi pobiju i uklone. Organizuju se lovci i drugi prikladni i to se riješi. Džaba je, od dva zla izabrali ljudi manje, kod njih još uvijek razum po tom pitanju vlada, ne daju da im ublehaši mozak ispiraju sa pričom da psi ( ali samo psi-mrtva ekskluziva, ništa mačke, ribe, miševi itd) imaju ista, čak i veća prava od homo sapiensa. Odustajem od rasprave sa svima koji u pitanje dovode nejednakost životinja i ljudi, probao pa vidim da je smiješno.

Ogromno licemjerstvo je ovo slijepo pozivanje na zakon o dobrobiti životinja. Svako od učesnika u ovoj tragi-komičnoj priči o psima vadi iz tog zakona šta mu odgovara. Npr udruženja zbog svoje ljubavi ( da ne govorimo o onima koji tu ljubav dobro naplate ) prema psima uživaju u čarima da se psi ne smiju ubijati i da se oni mogu nesmetano družiti sa njima i njihovim govnima svuda i uvijek a istovremeno prešučuju odredbu tog istog zakona gdje je dozvoljeno izvršiti eutanaziju bolesnog, opasnog i/ili agresivnog psa (parafraziram).

One neradnike iz lokalnih vlasti još više boli briga jer hudi nit znaju nit mogu ( možda bi neki i htjeli) da se nose sa ovim problemom.

Veterinare boli briga, ne moraju se zamarat, svakako dobro naplaćuju svako postupanje prema psima, markice, kastracija fazoni. Takođe ljubitelje lutalica baš briga što u svijetu postoji određeno samo vrijeme
koje pas može provesti u azilu prije eutanazije. Oni bi da ih dovijeka, dok azrail ne dođe po njihovu dušu, gledaju u azilu sa nadom da će ih neko nekad udomit. I mene duša boli kad vidim da nema mačaka, da ih pobiše ovi kerovi i čopori, da samo određeno vrijeme mogu biti u azilu i onda pa-pa maco ali jbg, emocije su jedno a razum je drugo. Koji su to licemjeri, kako rekoh ranije, ovi pozivači na zakon radi dobrobiti pasa, baš ih libo ona stvar kad vide da je ugrožena populacija mačaka i kakve gadne stvari im priređuju njihovi klijenti. Jbg, ne boli ih duša za njima jer ih ne vole pa onda ne mašu tim zakonom kad naiđu na raskomadanu mačku ili mačića.

Vrh bezobrazluka je kad počnu padat optužbe i ismijavanja po društvenim mrežama da ljudi lažu da ih psi napadaju, ujedaju, da im prave štetu na autima, traumiraju djecu i sl. Koji bezobrazluk kralj te jebo...
Freamon Lester

#14683 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Meni je i dalje najjaci spin da su za cuke lutalice krive NVO, a ne SDA... :lol:
Ci-Nick

#14685 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Ne mogu da shvatim šta nas ubija,..zrak, voda, hrana,.. ili život.
Kad odem nekom na dženazu , primjećujem da je mnogo ljudi umrlo prerano,.. čini mi se više od pola umrlih nije doživjelo ni šezdeset godina.
Šetao sam i po groblju u Njemačkoj i čudio se kako je mnogo ljudi umrlo poslije osamdesete a nisam primjetio značajniji broj onih koji su umrli mladi.
Freamon Lester

#14686 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Kakve su sanse da se Duce prodaju za 10 mil eura? To bi bilo dosta i da se sanira Celik bez problema... :izet:
veliki_ah

#14687 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Ajatolah_ wrote:
Warashii wrote:
Casual's wrote: Kako je Konaković u KS riješio taj problem ? Kako u Tuzli nema tog problema ? Goraždu ? Tešnju ? ..itd.
Za Sarajevo nisam siguran, ostalo azilima i saradnjom sa "borcima za prava zivotinja" :zzzz:
Ne znam otkud vam da je Sarajevo išta riješilo.
Za Tuzlu nisam siguran, čini mi se da sam ih ipak viđao kad sam bio, mada Tuzlaci nisu naročito glasni po ovom pitanju, pa stanje vjerovatno jeste dosta bolje nego kod nas.
U Sarajevu ih ima dosta manje nego što je bilo.. Nisu skroz istrijebljeni, ali ih je osjetno manje..
kakavdanakneiskustvu

#14688 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:
Warashii wrote:Ma od cuka nece biti nista, nema nacina. Azil je premali, zakon ne poznaje eutanaziju, na nacin na koji mnogi zele i prizivaju, pat pozicija.
Taman da nam je Trump gradonacelnik ova problematika bi se tesko rijesila.
Kako je Konaković u KS riješio taj problem ? Kako u Tuzli nema tog problema ? Goraždu ? Tešnju ? ..itd.

Banjaluci,bijeljini,ljubuskom,livnu,capljini itd. Itd.
kakavdanakneiskustvu

#14689 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

nadžak wrote:U mnogim manjim mjestima i gradovima je javna tajna da se ti psi pobiju i uklone. Organizuju se lovci i drugi prikladni i to se riješi. Džaba je, od dva zla izabrali ljudi manje, kod njih još uvijek razum po tom pitanju vlada, ne daju da im ublehaši mozak ispiraju sa pričom da psi ( ali samo psi-mrtva ekskluziva, ništa mačke, ribe, miševi itd) imaju ista, čak i veća prava od homo sapiensa. Odustajem od rasprave sa svima koji u pitanje dovode nejednakost životinja i ljudi, probao pa vidim da je smiješno.

Ogromno licemjerstvo je ovo slijepo pozivanje na zakon o dobrobiti životinja. Svako od učesnika u ovoj tragi-komičnoj priči o psima vadi iz tog zakona šta mu odgovara. Npr udruženja zbog svoje ljubavi ( da ne govorimo o onima koji tu ljubav dobro naplate ) prema psima uživaju u čarima da se psi ne smiju ubijati i da se oni mogu nesmetano družiti sa njima i njihovim govnima svuda i uvijek a istovremeno prešučuju odredbu tog istog zakona gdje je dozvoljeno izvršiti eutanaziju bolesnog, opasnog i/ili agresivnog psa (parafraziram).

One neradnike iz lokalnih vlasti još više boli briga jer hudi nit znaju nit mogu ( možda bi neki i htjeli) da se nose sa ovim problemom.

Veterinare boli briga, ne moraju se zamarat, svakako dobro naplaćuju svako postupanje prema psima, markice, kastracija fazoni. Takođe ljubitelje lutalica baš briga što u svijetu postoji određeno samo vrijeme
koje pas može provesti u azilu prije eutanazije. Oni bi da ih dovijeka, dok azrail ne dođe po njihovu dušu, gledaju u azilu sa nadom da će ih neko nekad udomit. I mene duša boli kad vidim da nema mačaka, da ih pobiše ovi kerovi i čopori, da samo određeno vrijeme mogu biti u azilu i onda pa-pa maco ali jbg, emocije su jedno a razum je drugo. Koji su to licemjeri, kako rekoh ranije, ovi pozivači na zakon radi dobrobiti pasa, baš ih libo ona stvar kad vide da je ugrožena populacija mačaka i kakve gadne stvari im priređuju njihovi klijenti. Jbg, ne boli ih duša za njima jer ih ne vole pa onda ne mašu tim zakonom kad naiđu na raskomadanu mačku ili mačića.

Vrh bezobrazluka je kad počnu padat optužbe i ismijavanja po društvenim mrežama da ljudi lažu da ih psi napadaju, ujedaju, da im prave štetu na autima, traumiraju djecu i sl. Koji bezobrazluk kralj te jebo...

Bolesnici su to,bolesnici,u sarajevu su napali covjeka koji je otjerao pse koji su napali njegovu trudnu suprugu
Norm

#14691 Re: Zeničani

Post by Norm »

...hahahahahaaaaa....
Casual's

#14692 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ajatolah_ wrote: Ne znam otkud vam da je Sarajevo išta riješilo.
Nisam naravno mislio da je riješeno tako da ih nema na ulici, ali ne napadaju. Agresivni su sklonjeni, uža jezgra grada je prodisala - baš ono što nama treba.
s@mson

#14694 Re: Zeničani

Post by s@mson »

Ima jeftinog fasiranog mesa, kao ono sto vecina buregdzinica kupuje, oko 4 km po kilogramu, a unutra samo drob i neke hrskavice pa kad jedes burek osjetis samo biber kojim ubijaju ukus takvog mesa a kad sam vidio kako ga prave (u nekakvom vanjiku neka sluzava masa pa time posipaju namascene jufke)...
Eh, posto nisu aktuelne buregdzinice vec cuke, ovo meso se da upotrijebiti na mnogo bolji nacin... Svi lako mozemo doci do sredstava deratizacije i ostalih picki materinih pa pomijesati sa dvije kile jeftinog fasiranog i samo fino rasporediti tamo gdje se cuke skupljaju i sutradan neka ih sapa pokupi...
Mogu vala i burek praviti, niko ne bi primijetio (cast par pitara drzi pod sacem na staroj pijaci i ladjana a ovo ostalo fujjj)...

EDIT: evo uleti link sa pacovima i slikovito objasni kako treba sa cukama...
Casual's

#14695 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jedini normalan portal u gradu i najbolji radio organizuju : http://www.zenit.ba/u-centru-zenice-org ... -moj-grad/
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14696 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Jedini normalan portal u gradu i najbolji radio organizuju : http://www.zenit.ba/u-centru-zenice-org ... -moj-grad/
Senči je uvijek bio regularan momak i ima ideja.
Amagon

#14697 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Ako nekog zanima...

Sutra je dženaza momku koji je neki dan izvršio samoubistvo, Helvida Armin, na gradskom groblju Prašnice u 14,00 sati. :(
belfy

#14698 Re: Zeničani

Post by belfy »

nedavno izvrsena deratizacija je mozda uzrok ovome...
belfy

#14699 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote:Jedini normalan portal u gradu i najbolji radio organizuju : http://www.zenit.ba/u-centru-zenice-org ... -moj-grad/
Senči je uvijek bio regularan momak i ima ideja.
:thumbup:
channel10

#14700 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ako su najbolji, zasto im se gubi signal svakih par sekundi?

Svaka im cast na ideji i nadam se realizaciji iste :thumbup:
Post Reply