Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pasiflora

#14676 Re: Gdje u Sa......

Post by Pasiflora »

quarterback wrote:
Pasiflora wrote:Hvala puno svima... nemam baš potrebu da je šijem :-D , treba mi samo privremeno da se pokrije havarisano vozilo.
U svakom slučaju, hvala, pomogli ste mi.
pasiflora, uzmi gradjevinsku foliju, imas je u peniju recimo, prilicno je jeftina, 2 m kvadratna su oko 1 KM, debela je i izdrzljiva, uzmi koliko ti treba te folije i samo oko auta "uhvati" heftaricama...
Upravo je to urađeno. Hvala :-D
Nisrin

#14677 Re: Gdje u Sa......

Post by Nisrin »

DiA 2005 wrote:
brown.sugar wrote:
emi_eft wrote:Jel neka od zeMskih negdje vidjela kaputic, rado crni i da je strukiran - naravno da nije preko neke 2-3 stoje, i da je malo kraci, iznad koljena tj.. Trazim po citavom gradu, nema, sve oversize, do gleznja, ma fuj. Help
Pisala sam na temi Sarajevo Shopping. Pogledaj u Hertexu, Mitexu i Sana Linei, a January je predlozila i Borac kod Estrade i radnje na potezu Socijalno-Pofalici. :thumbup:
Gdje u Sarajevu ima Hertex ?

U Merkuru na Otoci
rinna0304

#14678 Re: Gdje u Sa......

Post by rinna0304 »

Image

Da li neko zna gdje ima da se kupi ovakva ili slicna jakna?
U_kost

#14679 Re: Gdje u Sa......

Post by U_kost »

rinna0304 wrote:Da li neko zna gdje ima da se kupi ovakva ili slicna jakna?
P&B SCC je imao nešto na ovaj fol, prsluke i jakne.
CherryLips

#14680 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

DiA 2005 wrote:
brown.sugar wrote:
emi_eft wrote:Jel neka od zeMskih negdje vidjela kaputic, rado crni i da je strukiran - naravno da nije preko neke 2-3 stoje, i da je malo kraci, iznad koljena tj.. Trazim po citavom gradu, nema, sve oversize, do gleznja, ma fuj. Help
Pisala sam na temi Sarajevo Shopping. Pogledaj u Hertexu, Mitexu i Sana Linei, a January je predlozila i Borac kod Estrade i radnje na potezu Socijalno-Pofalici. :thumbup:
Gdje u Sarajevu ima Hertex ?
Mislim da ima i u Importane centru
mali_balon

#14681 Re: Gdje u Sa......

Post by mali_balon »

JanuaryJones wrote:
duboka_misao wrote:to sigurno treba za mamac za zohare ili neke baje pa treba u prahu, ali tesko.
Za mrave one male žute, da ih potamanim dok nisu uzeli fursata. Apoteke neće prodat a acidi borici imam ;)
Probaj tus traku kod mene pali, postavis je prostoriju u kojoj obitaviaju, inace ti mravi ce uvijek biti, da ih ogranicis uzmes tus traku ali ne bi bilo lose silikonom preci sve coskove i gdje se dodiruju zid i drvo (stokovi...). Oni navodo dodju u siporeksu, negdje na nekom stovaristu udju u siporeks napeave koloniju i eto ga nama u stanove, dalje znamo...
Last edited by mali_balon on 29/10/2015 15:05, edited 1 time in total.
quarterback

#14682 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

mali_balon wrote:
JanuaryJones wrote:
duboka_misao wrote:to sigurno treba za mamac za zohare ili neke baje pa treba u prahu, ali tesko.
Za mrave one male žute, da ih potamanim dok nisu uzeli fursata. Apoteke neće prodat a acidi borici imam ;)
Probaj tus traku kod mene pali, postavis je prostoriju u kojoj obitaviaju,
i onda ih nema?

gdje si kupio tus traku drug, nisam je vidio stoljecima
mali_balon

#14683 Re: Gdje u Sa......

Post by mali_balon »

Agricom poljoprovredna apoteka u stometarci 100% ima, a mislim da imaju i druge, a mislim da sam vidio i u bingu nisam siguran....
quarterback

#14684 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

mali_balon wrote:Agricom poljoprovredna apoteka u stometarci 100% ima, a mislim da imaju i druge, a mislim da sam vidio i u bingu nisam siguran....
hvala drug !
Filter

#14685 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

quarterback wrote:
gdje si kupio tus traku drug, nisam je vidio stoljecima
pogledaj u bingu na markalama sestro. bilo je ljetos svega, po jako pristupacnim cijenama
studiorum_tuzlaensis

#14686 Re: Gdje u Sa......

Post by studiorum_tuzlaensis »

Gdje ima kupiti PH metar, za mjerenje kiselosti vode..?
holowey

#14687 Re: Gdje u Sa......

Post by holowey »

studiorum_tuzlaensis wrote:Gdje ima kupiti PH metar, za mjerenje kiselosti vode..?
ako si kojim slucajem u sa, javi mi se na pp, mogu ti dati par listica za mjerenje ph vrijednosti vode... ja to koristim u akvaristici...
Filter

#14688 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

studiorum_tuzlaensis wrote:Gdje ima kupiti PH metar, za mjerenje kiselosti vode..?
vjerovatno imas po apotekama lakmus papira.
studiorum_tuzlaensis

#14689 Re: Gdje u Sa......

Znam za lakmus papir, ali treba mi digitalni PH metar sa kojim ću tačno znati kiselost vode sa kojom zalijevam, s obzirom da imam veliki terarij gdje mi rastu specifične tropske vrste biljaka koje samo pod određnnim vrijednostima ph-a mogu da apsorbuju azot, kalij i fosfor iz zemlje.

@holowey
zahvaljujem na ponudi, jesam iz Sa, ali lakmus mi nije od pomoći, jer ne može dovoljno precizno dati rezultat.
Filter

#14690 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

studiorum_tuzlaensis wrote:Znam za lakmus papir, ali treba mi digitalni PH metar sa kojim ću tačno znati kiselost vode sa kojom zalijevam, s obzirom da imam veliki terarij gdje mi rastu specifične tropske vrste biljaka koje samo pod određnnim vrijednostima ph-a mogu da apsorbuju azot, kalij i fosfor iz zemlje.

@holowey
zahvaljujem na ponudi, jesam iz Sa, ali lakmus mi nije od pomoći, jer ne može dovoljno precizno dati rezultat.
http://www.pce-grupa.ba/analiza-vode/ph-metri.html
studiorum_tuzlaensis

#14691 Re: Gdje u Sa......

Paša moj, ovo je preskupo heheh :D Evo naš sam na e-bayu za 5 dolara neki digitalni, jbg nije sarajevo, al doće valjda iz kine brzo. :D
vješalica

#14692 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

Pasiflora wrote:Ako ste apsolvirali temu borne kiseline :D , ja bih opet da priupitam: zna li neko gdje ima kupiti one cerade za prekriti automobil?
Konzum Socijalno ex.Merkator na policama gdje drze autokozmetiku ima goodyear (kofol) cerada za auto xca 50KM mislim da ima jos ja uzela jednu prosli mjesec
vješalica

#14693 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

karanana wrote:tus traka u istoj radnji takodjer pomaze.
Ne pomaze,kod mene navalili jos jesenas mali sitni zuti/oranz mravi.
I to nekako izlaze iz rupe kroz koju prolazi radijatorska cijev u stanu...stavila okolo jedno vrijeme drzalo,sad uredno prolaze kroz kutiju tus-a.
Sta da se radi...
pakica_

#14694 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

Nisrin wrote:
pakica_ wrote:Ne pitajte me sta ce mi :lol: ali ako neko zna gdje ima imitacija crocks gumenih cizama (ili oridjidji ali da nisu plaho skupe) da mi kaze hihi

u azelu sam vidjela!

inace, zene, imate fine gumene kratke cizme, sa masnicom naprijed u fontani...60KM :D
Hvala, pogledam tamo :)
Bas mi trebaju ove na fazon crocksica :zid: pa cu valjda imati srece :lol:
pakica_

#14695 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

vješalica wrote:
karanana wrote:tus traka u istoj radnji takodjer pomaze.
Ne pomaze,kod mene navalili jos jesenas mali sitni zuti/oranz mravi.
I to nekako izlaze iz rupe kroz koju prolazi radijatorska cijev u stanu...stavila okolo jedno vrijeme drzalo,sad uredno prolaze kroz kutiju tus-a.
Sta da se radi...
Meni je cimet rijesio problem mrava.. Probaj, nemas sta izgubiti :) (osim eventualno mrava :lol: )
walk_M-A-N

#14696 Re: Gdje u Sa......

Post by walk_M-A-N »

Pasiflora wrote:
quarterback wrote:
Pasiflora wrote:Hvala puno svima... nemam baš potrebu da je šijem :-D , treba mi samo privremeno da se pokrije havarisano vozilo.
U svakom slučaju, hvala, pomogli ste mi.
pasiflora, uzmi gradjevinsku foliju, imas je u peniju recimo, prilicno je jeftina, 2 m kvadratna su oko 1 KM, debela je i izdrzljiva, uzmi koliko ti treba te folije i samo oko auta "uhvati" heftaricama...
Upravo je to urađeno. Hvala :-D
To radi zimi, ali ljeti je sunce potpuno sprži i raspadne se.
quarterback

#14697 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

treba par mjeseci da stoji na suncu da se to desi
adda_sa

#14698 Re: Gdje u Sa......

Post by adda_sa »

pada mi na pamet one rolne, cini mi se da tu to kao plasticni stolanjaci, vodonepropusni..rolna, znaci ide na metar
Meri777

#14699 Re: Gdje u Sa......

Post by Meri777 »

Gdje mogu kupiti muffine na komad, ali ne one obične, već da su ukrašeni (za rođendan). :?
Hvala. :)
šatirana_ljubičica

#14700 Re: Gdje u Sa......

Post by šatirana_ljubičica »

Meri777 wrote:Gdje mogu kupiti muffine na komad, ali ne one obične, već da su ukrašeni (za rođendan). :?
Hvala. :)
Vidi u pekari Mrvica na Čvili.
Post Reply