"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
amar1994

#14676 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

:mrgreen: :lol: :lol:
mahalas505

#14677 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mahalas505 »

mobsterc wrote:
mahalas505 wrote:
mobsterc wrote:Nemas, jer mozes napraviti da se samo radi upload slike direktno sa aplikacije, odnosno u toku "prijave".
Jesi ti siguran da je ovo dovoljno?
Jesam, moze se kroz aplikaciju ograniciti, odnosno dozvoliti samo slikanje kroz app.
Moze li se aplikacija pokrenuti na necemu drugom, osim mobitela, recimo na obicnom pc-ju?
hopi

#14678 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

kakavdanakneiskustvu wrote:
condy wrote:
amar1994 wrote:Image
:-) :-) :run:
Može se tu još nagurati auta :D :thumbup:

Kako kod nas postaje sasvim normalno, da te neko blokira na parkingu... i ode sasvim opušteno, a to što ti ne možeš od njega izaći to nije njegov problem, ...samo ključem po vratima pa nek stoji vazdan :)

upravo tako
sjeti me ova slika, nedavno parkirao na m. dvoru, kod onih kafana tamo u kranjčevićevoj,(recimo na ovoj slici kao da sam u ćošku) inače ne ostavljam tu auto pa ne znam kako ide, i uredno ga parkiram, poslije sat dolazim 3 auta iza mene zagrađen. Nema nikog, nema brojeva telefona. sviraj, pa izađi, pa gledaj traži, pa sviraj, i onda sam stao na sirenu i pustio do kraja dok nije prestala više raditi. I naravno niko se od te trojice nije pojavio. I šta ću, jaši preko najvećeg mogućeg trotoara ( a alu felge) pa preko trave do ceste.
klaki

#14679 Re: "Majstori" parkiranja

Post by klaki »

hopi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
condy wrote: Može se tu još nagurati auta :D :thumbup:

Kako kod nas postaje sasvim normalno, da te neko blokira na parkingu... i ode sasvim opušteno, a to što ti ne možeš od njega izaći to nije njegov problem, ...samo ključem po vratima pa nek stoji vazdan :)

upravo tako
sjeti me ova slika, nedavno parkirao na m. dvoru, kod onih kafana tamo u kranjčevićevoj,(recimo na ovoj slici kao da sam u ćošku) inače ne ostavljam tu auto pa ne znam kako ide, i uredno ga parkiram, poslije sat dolazim 3 auta iza mene zagrađen. Nema nikog, nema brojeva telefona. sviraj, pa izađi, pa gledaj traži, pa sviraj, i onda sam stao na sirenu i pustio do kraja dok nije prestala više raditi. I naravno niko se od te trojice nije pojavio. I šta ću, jaši preko najvećeg mogućeg trotoara ( a alu felge) pa preko trave do ceste.
takve bolide samo lagano izgurati ako je moguce.
vješalica

#14680 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

holowey wrote:
un1ted wrote:
relax11 wrote:O kakvom vi razmaku pricate, sta treba nekom da se priljepim uz vrata i da me opali svojim vratima i zguli farbu, kad smo kod toga vec, neki dan baba otvori svoja vrata (nije me vidjela da sam ja u svom autu) toliko da mi je zaljuljala auto, jeste ucila na polaganju (ja jesam) da kad se parkiras moras ostaviti prostora tako da se vrata mogu skroz otvoriti, sjecam se da se ja parkiram a instruktor nakon svakog parkiranja otvara vrata da vidi ima li dovoljno razmaka otvaranjem vrata, ako nema hajmo opet...

Jedino sto je malo drugi red kritican
Gdje imas parking da mozes vrata otvoriti citavom sirinom?
u avliji :D
nema parkinga da bi mogao parkirati i da bi otvorio vrata "do daske"
treba biti pažljiv i radi sebe
a rokalji nek mater udaraju vratima kad već neće da paze ili sklapaju retrovizore jer se ne znaju parkirat
ili u krajnjoj liniji nek kupe peglicu ili fiću
holowey

#14681 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

vješalica wrote:
holowey wrote:
un1ted wrote:
Gdje imas parking da mozes vrata otvoriti citavom sirinom?
u avliji :D
nema parkinga da bi mogao parkirati i da bi otvorio vrata "do daske"
treba biti pažljiv i radi sebe
a rokalji nek mater udaraju vratima kad već neće da paze ili sklapaju retrovizore jer se ne znaju parkirat
ili u krajnjoj liniji nek kupe peglicu ili fiću
a ono u ex mercatoru, kad se parkiras uz stub? cini mi se da se vrata onda mogu otvoriti skroz...

daleko sam od vitke osobe, ali meni je dovoljno da vrata otvorim "na jedan zub" da mogu izaci... ne znam kako bi to bilo sa autom koje ima 2/3 vrata jer su kod njih vrata obicno veca, ali auta sa 4/5 vrata dovoljno da se otvore toliko da mogu izaci...
vješalica

#14682 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

Navikli udarati vratima od štale pa onda tu tradiciji nastavili njegovati po gradu
amar1994

#14683 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

vješalica wrote:Navikli udarati vratima od štale pa onda tu tradiciji nastavili njegovati po gradu
:thumbup: :-) :lol: :lol:
mobsterc

#14684 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mobsterc »

mahalas505 wrote: Moze li se aplikacija pokrenuti na necemu drugom, osim mobitela, recimo na obicnom pc-ju?
Ne moze. Ima vec aplikacija u hr i iskljucivo je za mobitel, naravno ako bi krenuli slicnim putem...
Bakir1

#14685 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bakir1 »

Optimist wrote:Da nam ovo nije @Bakir1 sa svojom sluzbenom? :evil:
ma jok, ovo ti je benzin vidis po ratkapama i 13 felga, sem toga moja nije uniformisana :D
dgL_

#14686 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dgL_ »

Citava desna traka u Grbavickoj parking mjesta rade.. Od jutros... Kako komentarisete ovo? U sustini nije lose jer je ovde uvijek krkljanac za parking.. Ali strsi nekako ruzno izgleda.. Iszo neka seoska ulica..
problemnatravunu

#14687 Re: "Majstori" parkiranja

Post by problemnatravunu »

dgL_ wrote:Citava desna traka u Grbavickoj parking mjesta rade.. Od jutros... Kako komentarisete ovo? U sustini nije lose jer je ovde uvijek krkljanac za parking.. Ali strsi nekako ruzno izgleda.. Iszo neka seoska ulica..
Meni bi bila pametnija opcija da je ta Grbavička dvosmjerna ulica, ali ako je već jednosmjerna nije loše što prave parking mjesta
dgL_

#14688 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dgL_ »

problemnatravunu wrote:
dgL_ wrote:Citava desna traka u Grbavickoj parking mjesta rade.. Od jutros... Kako komentarisete ovo? U sustini nije lose jer je ovde uvijek krkljanac za parking.. Ali strsi nekako ruzno izgleda.. Iszo neka seoska ulica..
Meni bi bila pametnija opcija da je ta Grbavička dvosmjerna ulica, ali ako je već jednosmjerna nije loše što prave parking mjesta
Jednosmjerna je oduvijek... Jedno vrijeme odmah nakon rata je bila dvosmjerna ali vrlo vrlo kratko... Parking mjesta skroz do pekare na Grbavici... Nije lose, uvijek je ovde za parking bio problem pogotovo stanarima jer bankari i kojekakvi "administratori" i "sluzbenici" poparkiravaju svoje jeftine automobile... Znao sam po sat vremena cekat parking ispred zgrade... Strava
haris0032

#14689 Re: "Majstori" parkiranja

Post by haris0032 »

problemnatravunu wrote:
Ne bi bila loša opcija, pogotovo rad čepa koji se stvara kod bivšeg elpi-a, mada kad skontam kakva je ulica kad je Džuma, ili kraj škole, ovo s' parking mjestima je najbolja opcija...
adv.K

#14690 Re: "Majstori" parkiranja

Post by adv.K »

Ako iscrtavaju parking mjesta, moguce da je uvod u naplatu parkinga, u skladu sa nedavnom odlukom Vlade KS o zonama i naplati parkiranja. Ne bi me iznenadilo.
quarterback

#14691 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

nista posebno, maloprije sam prosao tuda, tamo je mozda 20, maksimalno 30 mjesta sto je kap u moru, skoro su sva popunjena a na ostalim parkinzima je i dalje pakao, parkiranih svakako, jedva se prolazi

iako radi vas ostalih pozdravljam potez (licno ga ne pozdravljam jer meni postojanje parkinga ne odgovara) mislim da nece nista znacajno rijesiti, tek malo ublaziti problem

ocekujem isto vrlo brzo i neposrednoj blizini, kruzna ulica koja ide oko kurcevog grbavica shopping centra

edit:
danas su nastavili ocrtavanje i parking je od skretanja na kovacicima pa sve do DMa kod pijace Grbavica
Last edited by quarterback on 24/06/2016 19:06, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#14692 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

dgL_ wrote:
problemnatravunu wrote:
Jednosmjerna je oduvijek... Jedno vrijeme odmah nakon rata je bila dvosmjerna ali vrlo vrlo kratko... Parking mjesta skroz do pekare na Grbavici... Nije lose, uvijek je ovde za parking bio problem pogotovo stanarima jer bankari i kojekakvi "administratori" i "sluzbenici" poparkiravaju svoje jeftine automobile... Znao sam po sat vremena cekat parking ispred zgrade... Strava
a ti kao imas veca prava na taj parking jer imas skupi automobil? :zzzz:
dgL_

#14693 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dgL_ »

Imam veca prava jer sam stanar zgrade u toj ulici ako te bas zanima.. Ovo za skupocu auta je pod navodnim znacima ali posto ne znas sta to znaci onda jbg...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14694 Re: "Majstori" parkiranja

Post by un1ted »

Pa niko ti ne ugrozava stan, ili mjesto zivljenja. Kupi garazu i onda uzivaj. Parking ni po kojem pravu nije tvoj. Ko prvi, njegova mlada.
mayab

#14695 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

dgL_ wrote:Imam veca prava jer sam stanar zgrade u toj ulici ako te bas zanima.. Ovo za skupocu auta je pod navodnim znacima ali posto ne znas sta to znaci onda jbg...
Ha jarane, tako ti je kad zivis u centru grada (uslovno receno), i mozes se Titi žaliti da imaš veća prava, nemaš, javna površina, javni parking, visoki neboderi na maloj povrsini "okucnice", uz to kafici, restorani, firme...
Zato u svekolikom civiliziranom svijetu ljudi odseljavaju iz takvih naselja i mir nalaze malo dalje od centra
mahalas505

#14696 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mahalas505 »

mobsterc wrote:
mahalas505 wrote: Moze li se aplikacija pokrenuti na necemu drugom, osim mobitela, recimo na obicnom pc-ju?
Ne moze. Ima vec aplikacija u hr i iskljucivo je za mobitel, naravno ako bi krenuli slicnim putem...
Ja sam mislio da imaju neki emulatori da to zavrte na pc-ju...
Raigor Stonehoof

#14697 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

dgL_ wrote:Imam veca prava jer sam stanar zgrade u toj ulici ako te bas zanima.. Ovo za skupocu auta je pod navodnim znacima ali posto ne znas sta to znaci onda jbg...
Nit imas veca prava, nit si stavio navodnike na jeftina auta.
sarajevo-x.com

#14698 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sarajevo-x.com »

Ovo je naš "majstor " :mrgreen:

Image

Image
amar1994

#14699 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

:-) :-) 8-) 8-) :lol: :lol:
nargila.ba

#14700 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:58, edited 1 time in total.
Locked