Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#14676 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

SSemir wrote:https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2017962

Ono kad sami skontaju koga su izabrali da ih predstavlja u europi i koliko su daleko od normalne evrope
Pa donekle je u duhu trenutne atmosfere u nekim evropskim zemljama.prema burki.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14678 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

https://narod.hr/kultura/video-17-kolov ... a-genocida

kako-je-balvan-revolucijom-poceo-fasisticki-ustanak-s-elementima-genocida

zanimljivo se prisjetiti
dječak sa šibicama

#14679 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Black swan wrote:https://narod.hr/kultura/video-17-kolov ... a-genocida

kako-je-balvan-revolucijom-poceo-fasisticki-ustanak-s-elementima-genocida

zanimljivo se prisjetiti
Sjecam se ko danas, mi na moru puno turista ko sipak, odjednom na dnevniku nekakvi balvani na cesti. Ja dijete, ne znam ni sta je to, ovi stranci se hvataju za glavu ne znaju kako ce kuci.

Nije to slucajno u sred sezone bilo. Kao sto danas ni brojni pozari nisu slucajni.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14680 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

ja se ne sjećam do one kolone tenkova i onog što je parkirao pred beogradsku skupštinu BMP

ali sam pisao ovdje kako sam torbicu za likovno sa natpisom zagreb doooobro išarao da se ono zagreb ne vidi

koja antihrvatska propaganda
kakavdanakneiskustvu

#14681 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

nije se smjelo reci da si hrvat,eto kakva je to propaganda,ups, promidžba bila
dječak sa šibicama

#14682 Re: Desavanja u Hrvatskoj

U to vrijeme sarajevska carsija je navijala za Armiju koja nas cuva od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, Yutel koncerti za mir, mirno spavajte rata nece biti.

Kontinuitet odlicnog procjenjivanja politickih dogadjanja u bliskoj buducnosti koji traje.
problemnatravunu

#14683 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

SSemir wrote:https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2017962

Ono kad sami skontaju koga su izabrali da ih predstavlja u europi i koliko su daleko od normalne evrope
Možda griješim, ali moj je subjektivni osjećaj i to već poodavno u životu, da su ovi DESNIČARI po defaultu priglupi, i primitivni u ophođenju, i svakim sam danom sve sigurniji u to, tim prije što primjerke vidim i čujem skoro svaki dan i ovde po BiH.
seln

#14684 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:U to vrijeme sarajevska carsija je navijala za Armiju koja nas cuva od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, Yutel koncerti za mir, mirno spavajte rata nece biti.
A ti si u to vrijeme stojao sa puskom na Velebitu, a vila te rujnim vinom pojila... :-)
LBVIEW

#14685 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:U to vrijeme sarajevska carsija je navijala za Armiju koja nas cuva od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, Yutel koncerti za mir, mirno spavajte rata nece biti.

Kontinuitet odlicnog procjenjivanja politickih dogadjanja u bliskoj buducnosti koji traje.
Jel' ti to caca pric'o, ili si kao mali bio napredan?
Da su se Bosnjaci odluciti "braniti" Jugoslaviju, lipa vasa bi bila onolika koliko se moze vidjeti sa zagrebacke katedrale.
A sto se procjenjivanja tice, donekle stoji. Jer, ko bi rekao da ce se nosioci europskih vrijednosti k'o lesinari, samo godinu dana poslije, okomiti na "prirodne saveznike" u najtezim trenucima u njihovoj historiji, i to zajedno s onima koji su im srusili trecinu matice, a njih same, gdje
god su prevladali, sveli na nivo statisticke greske
tetejac

#14686 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tetejac »

Dječak, ne obraćaj pažnju na ove papke. Još malo pa će ispast’ kako su nas Muslimani spasili svojom pasivnošću inače bi bilo samo što se vidi sa katedrale.
Point.

#14687 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Ko su ti ovi Muslimani? Kad se već praviš pametan, nauči se napisati ime naroda kako piše u ustavu.

Bošnjaci su vjerovali u mir i da se krstaši neće pobiti između sebe. To nije bio naš rat.
Maraschino

#14688 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

Gdje god su pokusali voditi rat tu su ispusili i sve tako do '95.god.
Bljesak i Oluja ne bi bili tako uspjesni da nije bilo sukoba u BiH. Trecina zemlje okupirana, ostalo normala i njima treba 4 god da nesto poduzmu.

...o cemu se ovdje prica?
spreca

#14689 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

tetejac wrote:Dječak, ne obraćaj pažnju na ove papke. Još malo pa će ispast’ kako su nas Muslimani spasili svojom pasivnošću inače bi bilo samo što se vidi sa katedrale.
eto da nas nije bilo Katolici uopste nebi ratovali sa svojom istocnom bracom
LBVIEW

#14691 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Pa, po ovakvim poput tetejca, "Muslimani" su se trebali bacati pod srpske tenkove kad su ovi krenuli na Hrvatsku. :-) A cinjenice su jasne, i kazu kako bi JNA, odnosno Srbi gotovo sigurno izbili na granicu KVKS da su imali dovoljno ljudstva, a znamo zasto i nisu, makar u BiH iz koje su prvenstveno i napadali.
A one sto su kao dragovoljci, a ima ih poprilican broj, ostavljali kosti za Hrvatsku, se, naravno, zaboravilo.
Da bi nam fino, nakon samo godinu dana, vratili "zabijanjem noza u ledja" kad je bilo najteze. :oops:
Jos od prodaje Jajca cetnicima, bilo je jasno da su napravili deal sa Srbima. :oops:
I to sve, nakon Dubrovnika, Vukovara, te svodjenja na statisticku gresku u domovini od strane novih "saveznika". :oops:
tetejac

#14693 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tetejac »

LBVIEW wrote:Pa, po ovakvim poput tetejca, "Muslimani" su se trebali bacati pod srpske tenkove kad su ovi krenuli na Hrvatsku. :-) A cinjenice su jasne, i kazu kako bi JNA, odnosno Srbi gotovo sigurno izbili na granicu KVKS da su imali dovoljno ljudstva, a znamo zasto i nisu, makar u BiH iz koje su prvenstveno i napadali.
A one sto su kao dragovoljci, a ima ih poprilican broj, ostavljali kosti za Hrvatsku, se, naravno, zaboravilo.
Da bi nam fino, nakon samo godinu dana, vratili "zabijanjem noza u ledja" kad je bilo najteze. :oops:
Jos od prodaje Jajca cetnicima, bilo je jasno da su napravili deal sa Srbima. :oops:
I to sve, nakon Dubrovnika, Vukovara, te svodjenja na statisticku gresku u domovini od strane novih "saveznika". :oops:
Nemoj da generaliziraš. Niti sam rekao da ste se trebali bacati pod tenkove niti sam rekao da ste trebali bacati cvijeće na tenkove kao što ste bacali u Stocu. Ma jašta, pa rekao sam gore. Srbi nisu imali ljudstva jer su Muslimani bojkotirali JNA i tako su spasili Hrvatsku da se ne vidi samo sa katedrale. Hvala Vam na tome. Mogli ste se malo i organizirat pa napraviti nešto da JNA ne ruši Hrvatsku sa teritorija BiH ali nema veze. I o o što ste sabotirali mobilizaciju je extra.
O Muslimanima što su ostavili kosti za Hrvatsku s tobom ne bih. Ne znaš ništa o tim ljudima osim što možda ima na internetu. Da se sad ustanu iz groba šamar bi ti zveknuli.
General War

#14694 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

tetejac wrote:
LBVIEW wrote:Pa, po ovakvim poput tetejca, "Muslimani" su se trebali bacati pod srpske tenkove kad su ovi krenuli na Hrvatsku. :-) A cinjenice su jasne, i kazu kako bi JNA, odnosno Srbi gotovo sigurno izbili na granicu KVKS da su imali dovoljno ljudstva, a znamo zasto i nisu, makar u BiH iz koje su prvenstveno i napadali.
Nemoj da generaliziraš. Niti sam rekao da ste se trebali bacati pod tenkove niti sam rekao da ste trebali bacati cvijeće na tenkove kao što ste bacali u Stocu. Ma jašta, pa rekao sam gore. Srbi nisu imali ljudstva jer su Muslimani bojkotirali JNA i tako su spasili Hrvatsku da se ne vidi samo sa katedrale. Hvala Vam na tome. Mogli ste se malo i organizirat pa napraviti nešto da JNA ne ruši Hrvatsku sa teritorija BiH ali nema veze. I o o što ste sabotirali mobilizaciju je extra.
O Muslimanima što su ostavili kosti za Hrvatsku s tobom ne bih. Ne znaš ništa o tim ljudima osim što možda ima na internetu. Da se sad ustanu iz groba šamar bi ti zveknuli.
Ziv bio, sta ste vi uradili da ZNG a kasnije HV ne rusi po Bosni samo par mjeseci kasnije?
Dobro vam se krivousti izorganizirao sa tom istom JNA.
LBVIEW

#14695 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote:Gdje god su pokusali voditi rat tu su ispusili i sve tako do '95.god.
Bljesak i Oluja ne bi bili tako uspjesni da nije bilo sukoba u BiH. Trecina zemlje okupirana, ostalo normala i njima treba 4 god da nesto poduzmu.

...o cemu se ovdje prica?
Na Srbe nisu smjeli/mogli, no zato su na Gornji Vakuf slali gardijske. :oops:
LBVIEW

#14696 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

General War wrote:
tetejac wrote:
Ziv bio, sta ste vi uradili da ZNG a kasnije HV ne rusi po Bosni samo par mjeseci kasnije?
Dobro vam se krivousti izorganizirao sa tom istom JNA.
Pa uradili su, to je za iste bio domovinaski rat, jer je, jelte Erceg Bosna srce ponosno.
A ako si mislio da ovakve mozez pitati za principijelnost zajeb'o si se - RSK je nelegalana, al' HB nije. :D
Frajer na temi o Mostaru mrtav-hladan pita zasto su se mostarski Bosnjaci organizirali u Armiju, to je za Hrvate bila provokacija. Kakva principijelonost, legitimitet, legalnost i sl,- isti kurac k'o i oni kojima se rugaju, ne znam samo ko je od koga ucio.
General War

#14697 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

LBVIEW wrote:
Pa uradili su, to je za iste bio domovinaski rat, jer je, jelte Erceg Bosna srce ponosno.
A ako si mislio da ovakve mozez pitati za principijelnost zajeb'o si se - RSK je nelegalana, al' HB nije. :D
Frajer na temi o Mostaru mrtav-hladan pita zasto su se mostarski Bosnjaci organizirali u Armiju, to je za Hrvate bila provokacija. Kakva principijelonost, legitimitet, legalnost i sl,- isti kurac k'o i oni kojima se rugaju, ne znam samo ko je od koga ucio.
Nista ja nisam mislio, tacno znam sta je agenda.
dječak sa šibicama

#14698 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Image

Prvaci Europe :thumbup:
seln

#14699 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:Image

Cestitamo.
Samo, jos malo pa nece imati ko da im priredi svecani docek.
General War

#14700 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

seln wrote:
dječak sa šibicama wrote:Image

Cestitamo.
Samo, jos malo pa nece imati ko da im priredi svecani docek.
Kako nema, Thompson i Kolinda su uvjek na raspolaganju
Post Reply