U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.
Trolaj, trolaj, pa i za gusle zadjeni.Svedeni smo na nekih 23%, a bili smo na 90%.
U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.
Trolaj, trolaj, pa i za gusle zadjeni.Svedeni smo na nekih 23%, a bili smo na 90%.
seln wrote:U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.![]()
Vidi ovako. Ja ne volim Bakira, ali je nedavno u Ahmićima natuknuo nešto o ovome što ja govorim. Spomenuo je namjensku industriju i kako više nikad ne smijemo čekati na vratima svoje dželate. Srbi i Hrvati (mislim na one koji stalno sanjaju raspad BiH), se najviše plaše naoružanih i spremnih Bošnjaka! A ovih što palamude o Palestincima iako ne znaju ni M48 rasklopiti, niti znaju bilo šta o vojnim vještinama, ne boje se nimalo. Ja nisam trol, nego bivsi borac koji je tebi omogućio da danas palamudiš o Palestincima.seln wrote:U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.![]()
Eto, podsjeti nas ti, sudijo, koji nas na brzinu proglasi izdajnicima gorim od cetnika.lajkujMe wrote:seln wrote:U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.![]()
Covjek istinu rekao vi koji kazete da trolate ste veci neprijatelji drzave od izdajnika iz drugih tabora
Ne zaboravimo Visegrad, Focu, Srebrenicu, Zvornik, Vlasenicu, Bratunac, Bijeljinu, Prijedor, Mostar, Stolac i mnogi drugi u tim mjestima su bosnjaci dovedeni na statisticku gresku upravo zbog misljenja kao tvoji da cemo se braniti kad se bude moralo!!!
Ma da, bre...ernestalic wrote:Vidi ovako. Ja ne volim Bakira, ali je nedavno u Ahmićima natuknuo nešto o ovome što ja govorim. Spomenuo je namjensku industriju i kako više nikad ne smijemo čekati na vratima svoje dželate. Srbi i Hrvati (mislim na one koji stalno sanjaju raspad BiH), se najviše plaše naoružanih i spremnih Bošnjaka! A ovih što palamude o Palestincima iako ne znaju ni M48 rasklopiti, niti znaju bilo šta o vojnim vještinama, ne boje se nimalo. Ja nisam trol, nego bivsi borac koji je tebi omogućio da danas palamudiš o Palestincima.seln wrote:U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.![]()
Pa nemam šta unazad ići, ti ako si dobar čovjek (a pod čovjek mislim, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu ili bilo kakvu pripadnost), onda nemam nikakav problem s tim.Bodkin wrote:
Koliko unazad da idemo sa ovom kolektivnom krivicom i ima li naroda na svijetu koji ovom logikom nisu pod kolektivnom krivicom?
Poenta onog sto govorim nije opravdavanje postupaka Izraela. Pitas me cime cu to pravdati? Nicim. Nema opravdanja. Zar treba crtati?seln wrote:
Jeste, ja kukam nad patnjom Palestine u vlastitu korist![]()
A ako nije zbog toga, onda je zbog mog antisemitizma.
A ako ti se moj prijedlog ne svidja, bujrum, smart ass... predlozi ti neko rjesenje. Ti vjerovatno ima sneko daleko realnije od mog prijedloga.
A to koliku snagu je Izrael imao 1948... apsolutno nevazno. Tada kao i danas dovoljno za sikaniranje Palestinaca.
Od 1973 naovamo, ni jedna arapska zemlja nije napala Izrael (ako ne racunamo onih Sadamovih par raketa). No, cini mi se da je ipak Izrael nastavio sikanirati Palestince svih tig 45 godina. Cime ces to opravdati?
I kad vec pricas o "istoriji", spomeni i 500 godina Turske opkupacije, inace neces biti objektivan glede genocida u BiH.
Pa licemjerje im je drugo ime, nikakvo iznenađenjeNadzornik wrote:Izraelski parlament obnavlja inicijativu za priznavanje genocida u Jermeniji...![]()
To oni izgleda u inat Erdoganu...
Svaka čast borče, zašto onda minimaliziraš Palestinsku patnju? Nebitna je samo zato što "balavurdija" raspravlja o tome? Dragi ljudi nemojte zbog pukog kontriranja ići u krajnosti.ernestalic wrote:Vidi ovako. Ja ne volim Bakira, ali je nedavno u Ahmićima natuknuo nešto o ovome što ja govorim. Spomenuo je namjensku industriju i kako više nikad ne smijemo čekati na vratima svoje dželate. Srbi i Hrvati (mislim na one koji stalno sanjaju raspad BiH), se najviše plaše naoružanih i spremnih Bošnjaka! A ovih što palamude o Palestincima iako ne znaju ni M48 rasklopiti, niti znaju bilo šta o vojnim vještinama, ne boje se nimalo. Ja nisam trol, nego bivsi borac koji je tebi omogućio da danas palamudiš o Palestincima.seln wrote:U Kalesiji?ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.![]()
Njemački komesar za antisemitizam Felix Klein rekao je da uticajni list "Süddeutsche Zeitung" iz Minhena prešao "crvenu liniju" objavljivanjem karikature izraelskog premijera Benjamina Netanyahua sa prekomjerno velikim usnama, ušima i nosem.
Klein je rekao listu "Bild" da je karikatura u "Süddeutsche Zeitungu", koja je objavljena nakon odluke SAD da premjesti ambasadu u Jerusalem, podsjetila na "netolerantne opise iz nacističke propagande".
Karikatura prikazuje Netanyahua obučenog kao izraelska pjevačica Netta Barzilai, koja ovogodišnji pobjednik Eurosonga, navodi AP.
Oblik srca, koje formira slovo "v" u riječi Evrovizija, zamijenjeno je Davidovom zvijezdom, a Netanyahu u ruci drži raketu i kaže "naredne godine u Jerusalemu".
"Süddeutsche Zeitung" se izvinio zbog karikature.
Explosion heard in the Golan
Source in Israel's Golan Heights tell @AAhronheim there was a successful interception of a projectile over Israel(i) territory. Israeli army still checking the reports
Evolucija.Israeli army says siren was a false alarm and all reports of intercepting a UAV are false. The activation of the Iron Dome system is being checked.
...dok Izrael i dalje otima zemlju.jeza u ledja wrote: Sad, za pocetak, jedino sto se moze uraditi je ne izazivati dalje nasilje.
I Hitler je mogao uraditi milion stvari da smanji patnju Jevreja, ali nije.A Izrael kao Izrael moze uraditi milion stvari da bi Palestincima bilo bolje, to je jasno, ali nisu oni ti koji se pate.
Arapi su prije svega jezicka i kulturna zajednica (nisu cak ni religijska, postoje Arapi krscani), a to su npr. i Njemacka, Austrija, dio Svicarske, Luksemburg... zasto oni zele da imaju vlastite drzave?Za mene su sve te zemlje dole fluidne jer u svim zive Arapi.
Mi pricamo o Palestincima kao da su neka etnicka skupina, a o Palestini kao o nekoj drevnoj monarhiji.
Stvarno? Palestinci odlucili da ne zele biti dio neke druge drzave, i to nije njihova odluka, vec "to nekome odgovara"?Neko je spomenuo ranije, Gaza je mogla komotno biti dio Egipta, a Zapadna Obala dio Jordana, ali Palestinci su htjeli svoje. U Jordanu, Libanu, Siriji, itd nisu se htjeli asimilirati te i dan danas zive u izbjeglickim logorima. Znaci generacije njih. Zasto? Jer to nekome ne odgovara
Da cujemo bar dva -tri.Ako su vec htjeli otpor Izraelu, to se moglo uraditi na milion boljih nacina
U to ne sumnjam. Ali, zasto se onda ne stane u kraj fasizmu, umjesto trazenja krivice kod zrtve?A Izrael ce nastaviti sa svojim fasizmom, neometano.
Ali basko sto mi je on omogucio da palamudim o Palesticima.rajv0sa wrote:Svaka čast borče, zašto onda minimaliziraš Palestinsku patnju? Nebitna je samo zato što "balavurdija" raspravlja o tome? Dragi ljudi nemojte zbog pukog kontriranja ići u krajnosti.ernestalic wrote:Vidi ovako. Ja ne volim Bakira, ali je nedavno u Ahmićima natuknuo nešto o ovome što ja govorim. Spomenuo je namjensku industriju i kako više nikad ne smijemo čekati na vratima svoje dželate. Srbi i Hrvati (mislim na one koji stalno sanjaju raspad BiH), se najviše plaše naoružanih i spremnih Bošnjaka! A ovih što palamude o Palestincima iako ne znaju ni M48 rasklopiti, niti znaju bilo šta o vojnim vještinama, ne boje se nimalo. Ja nisam trol, nego bivsi borac koji je tebi omogućio da danas palamudiš o Palestincima.seln wrote: Trolaj, trolaj, pa i za gusle zadjeni.
Bog ti pomogo, junace.ernestalic wrote:Tako si glup, da si mi skoro simpatičan. Hajde nastavi borbu za palestinska prava, neću ti više smetati.Ma da, bre...
Evo... nije zelena, ali ce ti bolje pasati.insomnia78 wrote:A Muhameda nacrtalo i jos se ne izvinjava.
Ja bi sad svezo zelenu traku preko glave i u Palestinu

Nisu puno posehvili....BHCluster wrote:Njemački komesar za antisemitizam Felix Klein rekao je da uticajni list "Süddeutsche Zeitung" iz Minhena prešao "crvenu liniju" objavljivanjem karikature izraelskog premijera Benjamina Netanyahua sa prekomjerno velikim usnama, ušima i nosem.
Klein je rekao listu "Bild" da je karikatura u "Süddeutsche Zeitungu", koja je objavljena nakon odluke SAD da premjesti ambasadu u Jerusalem, podsjetila na "netolerantne opise iz nacističke propagande".
Karikatura prikazuje Netanyahua obučenog kao izraelska pjevačica Netta Barzilai, koja ovogodišnji pobjednik Eurosonga, navodi AP.
Oblik srca, koje formira slovo "v" u riječi Evrovizija, zamijenjeno je Davidovom zvijezdom, a Netanyahu u ruci drži raketu i kaže "naredne godine u Jerusalemu".
"Süddeutsche Zeitung" se izvinio zbog karikature.
Slazem se sa pola napisanog ali tom logikom zvono je na 80% ljudi na planeti. Na prim amerikancima ili rusima, a ako odes dovoljno daleko nazad na svima. To sam htio reci.Tomahawk11 wrote:Pa nemam šta unazad ići, ti ako si dobar čovjek (a pod čovjek mislim, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu ili bilo kakvu pripadnost), onda nemam nikakav problem s tim.Bodkin wrote:
Koliko unazad da idemo sa ovom kolektivnom krivicom i ima li naroda na svijetu koji ovom logikom nisu pod kolektivnom krivicom?
Ako vidim da si šupak, nacionalista, da su ti neki Karadžić i Mladić raja, e onda se igramo razlaza.
Izrael jeste počinio zločin. Izrael, kao jevrejska država, svojom legitimnom vojskom svakodnevno čini zločin nad Palestincima. Na kome je zvono? Bogme Jevrejima. No, Izrael se ne pere od toga i dalje radi šta radi.
Srbija je legitimno bila nasljednica vojske bivše države i koristila je sav raspoloživi arsenal u agresiji na dojučerašnje zemlje-partnere u zajedničkoj državi. Digla se kuka i motika kad se spomenuo genocid i onda iskorišten džoker zvani Rusija da se stavi veto.
Ko je dao pravi primjer kako skinuti zvono sa naroda? Dala je Njemačka. Oni su se odrekli svojih zločinaca preko novina, svima su platili odštetu i dan-danas oštro sasijecaju svaki korijen te ideologije. Demokratija je, pa ima toga, ima i u Americi, ali je u nekom zapećku, u nekom mraku. Ne može do prve linije.
Svaki Jevrej koji je čovjek se stidi onog što radi njegova zemlja tim nesretnim ljudima.
Ja, kao čovjek, ne mogu da shvatim ubijanje drugih zarad bilo kakvih ciljeva.
Ono što mogu da shvatim, mi ljudi smo prokleti, najinteligentnija bića na svijetu, ali smo često u stanju dokazati da i kao takvi znamo biti izuzetno glupi.
Mlatili smo se i mlatićemo se. Ionako nas je previše na planeti.
Postajes plaho naporan. Prihvatio si se uloge internet borca za ljudska prava i trazis "zrtve" na temi ne bi li se s nekim raspravljao. Ko god bilo sta kaze kriticno o bilo kom drugom osim o Izraelu i njegovim saveznicima - on je apologeta. Ti upravo svojom takvom pricom banalizujes konflikt i romantizujes Palestince. Ti i hiljade drugih ljudi. Ja tu pricu slusam od kad sam ziv.seln wrote:...dok Izrael i dalje otima zemlju.jeza u ledja wrote: Sad, za pocetak, jedino sto se moze uraditi je ne izazivati dalje nasilje.
I Hitler je mogao uraditi milion stvari da smanji patnju Jevreja, ali nije.A Izrael kao Izrael moze uraditi milion stvari da bi Palestincima bilo bolje, to je jasno, ali nisu oni ti koji se pate.
I tako smo dosli do pitanja: je li otpor ugnjetavanju legitiman?Arapi su prije svega jezicka i kulturna zajednica (nisu cak ni religijska, postoje Arapi krscani), a to su npr. i Njemacka, Austrija, dio Svicarske, Luksemburg... zasto oni zele da imaju vlastite drzave?Za mene su sve te zemlje dole fluidne jer u svim zive Arapi.
Mi pricamo o Palestincima kao da su neka etnicka skupina, a o Palestini kao o nekoj drevnoj monarhiji.
A Jevreji jesu? Sta to njih veze, osim slobodne odluke?
Stvarno? Palestinci odlucili da ne zele biti dio neke druge drzave, i to nije njihova odluka, vec "to nekome odgovara"?Neko je spomenuo ranije, Gaza je mogla komotno biti dio Egipta, a Zapadna Obala dio Jordana, ali Palestinci su htjeli svoje. U Jordanu, Libanu, Siriji, itd nisu se htjeli asimilirati te i dan danas zive u izbjeglickim logorima. Znaci generacije njih. Zasto? Jer to nekome ne odgovara
Da cujemo bar dva -tri.Ako su vec htjeli otpor Izraelu, to se moglo uraditi na milion boljih nacina
U to ne sumnjam. Ali, zasto se onda ne stane u kraj fasizmu, umjesto trazenja krivice kod zrtve?A Izrael ce nastaviti sa svojim fasizmom, neometano.
Moraš shvatiti da uvrijediti pojedinca ili određenu grupu ljudi je daleko veći "grijeh" u demokratskim i normalnim državama nego ismijavati religijske simbole i norme.insomnia78 wrote:A Muhameda nacrtalo i jos se ne izvinjava.
Ja se sa tim slazem. Reagovao sam na komentar Zvizdana koji kaze da su zlocini nad Palestincima najgori zlocini nakon drugog svjetskog rata.Tomahawk11 wrote:Ma ne treba ni minimizirati, a ni maksimizirati jedne u odnosu na druge. Bolan, zlo je kako god okreneš. I ono što se nama desilo, i ovo što se dešava Palestincima, Kurdima ili bilo kome drugom koga neko drugi gleda da otjera, istrijebi, obriše sa planete.Kikibombona wrote:Covjek je hladno napisao da su zlocini nad Palestincima najgori od svih nakon Holokausta. Sramna izjava. Ne treba ici dalje od BiH i desavanje devedesetih.Tomahawk11 wrote:Bezobrazno je i to što ti minimiziraš zločine Jevreja nad Palestincima onim što se dešavalo ili se dešava Kurdima.
Svakom je njegovo najgore. Za 70 godina im oduzeli skoro potpuno teritoriju. Sistemski rade na tome da to baš bude 100%.
E, al da vidiš šta rade Kurdima....pa otvori posebnu temu, pa piši o Kurdima.
Zlocini Izraela su strasni ali se ne mogu porediti sa zlocinima Amerike, Turske, Iraka, Srbije itd.
Niđe veze paša moj, profulio si kilometar.derion wrote:Moraš shvatiti da uvrijediti pojedinca ili određenu grupu ljudi je daleko veći "grijeh" u demokratskim i normalnim državama nego ismijavati religijske simbole i norme.insomnia78 wrote:A Muhameda nacrtalo i jos se ne izvinjava.
PA jest, odakle im pravo da masu tamonekim zastavama...haj sto djecu salju sad i starcefakat wrote:Preimenujte temu u "Opet su palestinci napali Izrael" da bude u skladu sa svim ovim upisima.
Dobrodosli na beograd-x.com