Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
seln

#14676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by seln »

ernestalic wrote: U nekim dijelovima BiH nas više nema.
U Kalesiji? :wink:
Svedeni smo na nekih 23%, a bili smo na 90%.
Trolaj, trolaj, pa i za gusle zadjeni.
lajkujMe

#14677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by lajkujMe »

seln wrote:

Covjek istinu rekao vi koji kazete da trolate ste veci neprijatelji drzave od izdajnika iz drugih tabora

Ne zaboravimo Visegrad, Focu, Srebrenicu, Zvornik, Vlasenicu, Bratunac, Bijeljinu, Prijedor, Mostar, Stolac i mnogi drugi u tim mjestima su bosnjaci dovedeni na statisticku gresku upravo zbog misljenja kao tvoji da cemo se braniti kad se bude moralo!!!
ernestalic

#14678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by ernestalic »

seln wrote:
Vidi ovako. Ja ne volim Bakira, ali je nedavno u Ahmićima natuknuo nešto o ovome što ja govorim. Spomenuo je namjensku industriju i kako više nikad ne smijemo čekati na vratima svoje dželate. Srbi i Hrvati (mislim na one koji stalno sanjaju raspad BiH), se najviše plaše naoružanih i spremnih Bošnjaka! A ovih što palamude o Palestincima iako ne znaju ni M48 rasklopiti, niti znaju bilo šta o vojnim vještinama, ne boje se nimalo. Ja nisam trol, nego bivsi borac koji je tebi omogućio da danas palamudiš o Palestincima.
seln

#14679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by seln »

lajkujMe wrote:
seln wrote:

Covjek istinu rekao vi koji kazete da trolate ste veci neprijatelji drzave od izdajnika iz drugih tabora

Ne zaboravimo Visegrad, Focu, Srebrenicu, Zvornik, Vlasenicu, Bratunac, Bijeljinu, Prijedor, Mostar, Stolac i mnogi drugi u tim mjestima su bosnjaci dovedeni na statisticku gresku upravo zbog misljenja kao tvoji da cemo se braniti kad se bude moralo!!!
Eto, podsjeti nas ti, sudijo, koji nas na brzinu proglasi izdajnicima gorim od cetnika.
A tog "covjeka" koji govori istinu ti zelim na pragu, s puskom u ruci.
seln

#14680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by seln »

ernestalic wrote:
seln wrote:
Vidi ovako. Ja ne volim Bakira, ali je nedavno u Ahmićima natuknuo nešto o ovome što ja govorim. Spomenuo je namjensku industriju i kako više nikad ne smijemo čekati na vratima svoje dželate. Srbi i Hrvati (mislim na one koji stalno sanjaju raspad BiH), se najviše plaše naoružanih i spremnih Bošnjaka! A ovih što palamude o Palestincima iako ne znaju ni M48 rasklopiti, niti znaju bilo šta o vojnim vještinama, ne boje se nimalo. Ja nisam trol, nego bivsi borac koji je tebi omogućio da danas palamudiš o Palestincima.
Ma da, bre...
Tomahawk11
Globalni moderator

#14681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Koliko unazad da idemo sa ovom kolektivnom krivicom i ima li naroda na svijetu koji ovom logikom nisu pod kolektivnom krivicom?
Pa nemam šta unazad ići, ti ako si dobar čovjek (a pod čovjek mislim, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu ili bilo kakvu pripadnost), onda nemam nikakav problem s tim.
Ako vidim da si šupak, nacionalista, da su ti neki Karadžić i Mladić raja, e onda se igramo razlaza.
Izrael jeste počinio zločin. Izrael, kao jevrejska država, svojom legitimnom vojskom svakodnevno čini zločin nad Palestincima. Na kome je zvono? Bogme Jevrejima. No, Izrael se ne pere od toga i dalje radi šta radi.
Srbija je legitimno bila nasljednica vojske bivše države i koristila je sav raspoloživi arsenal u agresiji na dojučerašnje zemlje-partnere u zajedničkoj državi. Digla se kuka i motika kad se spomenuo genocid i onda iskorišten džoker zvani Rusija da se stavi veto.
Ko je dao pravi primjer kako skinuti zvono sa naroda? Dala je Njemačka. Oni su se odrekli svojih zločinaca preko novina, svima su platili odštetu i dan-danas oštro sasijecaju svaki korijen te ideologije. Demokratija je, pa ima toga, ima i u Americi, ali je u nekom zapećku, u nekom mraku. Ne može do prve linije.
Svaki Jevrej koji je čovjek se stidi onog što radi njegova zemlja tim nesretnim ljudima.
Ja, kao čovjek, ne mogu da shvatim ubijanje drugih zarad bilo kakvih ciljeva.
Ono što mogu da shvatim, mi ljudi smo prokleti, najinteligentnija bića na svijetu, ali smo često u stanju dokazati da i kao takvi znamo biti izuzetno glupi.
Mlatili smo se i mlatićemo se. Ionako nas je previše na planeti.
jeza u ledja

#14682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
Jeste, ja kukam nad patnjom Palestine u vlastitu korist :-)
A ako nije zbog toga, onda je zbog mog antisemitizma.

A ako ti se moj prijedlog ne svidja, bujrum, smart ass... predlozi ti neko rjesenje. Ti vjerovatno ima sneko daleko realnije od mog prijedloga.

A to koliku snagu je Izrael imao 1948... apsolutno nevazno. Tada kao i danas dovoljno za sikaniranje Palestinaca.
Od 1973 naovamo, ni jedna arapska zemlja nije napala Izrael (ako ne racunamo onih Sadamovih par raketa). No, cini mi se da je ipak Izrael nastavio sikanirati Palestince svih tig 45 godina. Cime ces to opravdati?
I kad vec pricas o "istoriji", spomeni i 500 godina Turske opkupacije, inace neces biti objektivan glede genocida u BiH.
Poenta onog sto govorim nije opravdavanje postupaka Izraela. Pitas me cime cu to pravdati? Nicim. Nema opravdanja. Zar treba crtati?

Poenta onog sto govorim isto tako nije da glorificiram neciju patnju, kao sto se ovdje radi, jer to ne vodi nicemu osim odrzavanju statusa quo u kojem se jedan izivljava, a drugi se pati medjutim misli da je apsolutno u pravu da radi ono sto radi, na nacin na koji radi. To je ono sto se desava nekoliko decenija vec. To je poenta cijele moje price, znaci ne konstatovanje da nesto ne valja, ne konstatovanje da Izrael svakodnevno radi zlocin, vec sta uciniti povodom toga. I jeste, danas se malo moze uciniti, tako bar izgleda, ali moze se bar poci od toga da se ne protestuje tako sto se IDF gadja kamenicama. Na primjer. Moze se poci i od toga da se prizna Izrael kao drzava. Na primjer, jel, Hamas mescini to jos nece da uradi.
Naravno da je rijesenje dvije drzave, ali i taj voz je poodavno prosao, izmedju ostalog opet zato sto to Palestinci nisu htjeli. Palestinci bi i danas u stvari jednu drzavu na tom teritoriju - Palestinu. Ovako razmisljaju Palestinci s kojima sam ja pricao. Ovako razmisljaju Libanci, Iranci, Egipcani, Emiracani, Turci koje ja znam. Samo im se misljenja razlikuju od "treba protjerat jevreje" do "zajednice demokratske drzave.....uuuu kojoj ce jel Arapi imati vecinu". Kontas? Jedini razlog sto su Palestinci u jednom trenutku uopste razmisljali o dvije drzave je sto su na to primorani, ali ni tad se nije moglo dogovoriti oko detalja.
Sad, za pocetak, jedino sto se moze uraditi je ne izazivati dalje nasilje.

A Izrael kao Izrael moze uraditi milion stvari da bi Palestincima bilo bolje, to je jasno, ali nisu oni ti koji se pate.

Za mene su sve te zemlje dole fluidne jer u svim zive Arapi. Mi pricamo o Palestincima kao da su neka etnicka skupina, a o Palestini kao o nekoj drevnoj monarhiji. Neko je spomenuo ranije, Gaza je mogla komotno biti dio Egipta, a Zapadna Obala dio Jordana, ali Palestinci su htjeli svoje. U Jordanu, Libanu, Siriji, itd nisu se htjeli asimilirati te i dan danas zive u izbjeglickim logorima. Znaci generacije njih. Zasto? Jer to nekome ne odgovara. Odgovara da se ljudi drze u nekom limbu, da se glorificira kao sto rekoh ta njihova patnja. Ako su vec htjeli otpor Izraelu, to se moglo uraditi na milion boljih nacina, ali ne, hajmo kamenovat, hajmo raketirat, hajmo vikat smrt Izraelu. Ja ne zelim biti dio te tvoje romanticarske price, jer ona masi poentu i po mom misljenju samo pridonosi daljem stradanju ljudi tamo.

A Izrael ce nastaviti sa svojim fasizmom, neometano.
rajv0sa

#14683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

Nadzornik wrote:Izraelski parlament obnavlja inicijativu za priznavanje genocida u Jermeniji... :shock:

To oni izgleda u inat Erdoganu... :D
Pa licemjerje im je drugo ime, nikakvo iznenađenje :mrgreen:
rajv0sa

#14684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by rajv0sa »

ernestalic wrote:
seln wrote:
Svaka čast borče, zašto onda minimaliziraš Palestinsku patnju? Nebitna je samo zato što "balavurdija" raspravlja o tome? Dragi ljudi nemojte zbog pukog kontriranja ići u krajnosti.
BHCluster

#14685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Njemački komesar za antisemitizam Felix Klein rekao je da uticajni list "Süddeutsche Zeitung" iz Minhena prešao "crvenu liniju" objavljivanjem karikature izraelskog premijera Benjamina Netanyahua sa prekomjerno velikim usnama, ušima i nosem.

Klein je rekao listu "Bild" da je karikatura u "Süddeutsche Zeitungu", koja je objavljena nakon odluke SAD da premjesti ambasadu u Jerusalem, podsjetila na "netolerantne opise iz nacističke propagande".

Karikatura prikazuje Netanyahua obučenog kao izraelska pjevačica Netta Barzilai, koja ovogodišnji pobjednik Eurosonga, navodi AP.

Oblik srca, koje formira slovo "v" u riječi Evrovizija, zamijenjeno je Davidovom zvijezdom, a Netanyahu u ruci drži raketu i kaže "naredne godine u Jerusalemu".
Image
"Süddeutsche Zeitung" se izvinio zbog karikature.
:lol: Kako ono ide "Je suis..." :lol:
insomnia78

#14686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

A Muhameda nacrtalo i jos se ne izvinjava.
Ja bi sad svezo zelenu traku preko glave i u Palestinu
rajv0sa

#14687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

Explosion heard in the Golan
Source in Israel's Golan Heights tell @AAhronheim there was a successful interception of a projectile over Israel(i) territory. Israeli army still checking the reports
Israeli army says siren was a false alarm and all reports of intercepting a UAV are false. The activation of the Iron Dome system is being checked.
Evolucija.
Lažu čim zinu :-D
seln

#14688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote: Sad, za pocetak, jedino sto se moze uraditi je ne izazivati dalje nasilje.
...dok Izrael i dalje otima zemlju.
A Izrael kao Izrael moze uraditi milion stvari da bi Palestincima bilo bolje, to je jasno, ali nisu oni ti koji se pate.
I Hitler je mogao uraditi milion stvari da smanji patnju Jevreja, ali nije.
I tako smo dosli do pitanja: je li otpor ugnjetavanju legitiman?
Za mene su sve te zemlje dole fluidne jer u svim zive Arapi.
Arapi su prije svega jezicka i kulturna zajednica (nisu cak ni religijska, postoje Arapi krscani), a to su npr. i Njemacka, Austrija, dio Svicarske, Luksemburg... zasto oni zele da imaju vlastite drzave?
Mi pricamo o Palestincima kao da su neka etnicka skupina, a o Palestini kao o nekoj drevnoj monarhiji.

A Jevreji jesu? Sta to njih veze, osim slobodne odluke?
Neko je spomenuo ranije, Gaza je mogla komotno biti dio Egipta, a Zapadna Obala dio Jordana, ali Palestinci su htjeli svoje. U Jordanu, Libanu, Siriji, itd nisu se htjeli asimilirati te i dan danas zive u izbjeglickim logorima. Znaci generacije njih. Zasto? Jer to nekome ne odgovara
Stvarno? Palestinci odlucili da ne zele biti dio neke druge drzave, i to nije njihova odluka, vec "to nekome odgovara"?
Ako su vec htjeli otpor Izraelu, to se moglo uraditi na milion boljih nacina
Da cujemo bar dva -tri.

U to ne sumnjam. Ali, zasto se onda ne stane u kraj fasizmu, umjesto trazenja krivice kod zrtve?
ernestalic

#14689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by ernestalic »

Ma da, bre...[/quote]

Tako si glup, da si mi skoro simpatičan. Hajde nastavi borbu za palestinska prava, neću ti više smetati.
seln

#14690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by seln »

rajv0sa wrote:
ernestalic wrote:
seln wrote: Trolaj, trolaj, pa i za gusle zadjeni.
Svaka čast borče, zašto onda minimaliziraš Palestinsku patnju? Nebitna je samo zato što "balavurdija" raspravlja o tome? Dragi ljudi nemojte zbog pukog kontriranja ići u krajnosti.
Ali basko sto mi je on omogucio da palamudim o Palesticima. :-)
Da sam cekao njega, sad bi me trazili u masovnoj grobnici.

Sto ne gumo trolanja, ljudi moji...
seln

#14691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!y

Post by seln »

ernestalic wrote:
Ma da, bre...
Tako si glup, da si mi skoro simpatičan. Hajde nastavi borbu za palestinska prava, neću ti više smetati.
Bog ti pomogo, junace.
seln

#14692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:A Muhameda nacrtalo i jos se ne izvinjava.
Evo... nije zelena, ali ce ti bolje pasati.

Image
seln

#14693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

BHCluster wrote:
Njemački komesar za antisemitizam Felix Klein rekao je da uticajni list "Süddeutsche Zeitung" iz Minhena prešao "crvenu liniju" objavljivanjem karikature izraelskog premijera Benjamina Netanyahua sa prekomjerno velikim usnama, ušima i nosem.

Klein je rekao listu "Bild" da je karikatura u "Süddeutsche Zeitungu", koja je objavljena nakon odluke SAD da premjesti ambasadu u Jerusalem, podsjetila na "netolerantne opise iz nacističke propagande".

Karikatura prikazuje Netanyahua obučenog kao izraelska pjevačica Netta Barzilai, koja ovogodišnji pobjednik Eurosonga, navodi AP.

Oblik srca, koje formira slovo "v" u riječi Evrovizija, zamijenjeno je Davidovom zvijezdom, a Netanyahu u ruci drži raketu i kaže "naredne godine u Jerusalemu".
Image
"Süddeutsche Zeitung" se izvinio zbog karikature.
Nisu puno posehvili....

Image

- Kako je zabavno upoznati Netu Barzilaj u Jerusalemu - navodi se na zvaničnom Twitter nalogu izraelskog premijera.
Bodkin

#14694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Koliko unazad da idemo sa ovom kolektivnom krivicom i ima li naroda na svijetu koji ovom logikom nisu pod kolektivnom krivicom?
Pa nemam šta unazad ići, ti ako si dobar čovjek (a pod čovjek mislim, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu ili bilo kakvu pripadnost), onda nemam nikakav problem s tim.
Ako vidim da si šupak, nacionalista, da su ti neki Karadžić i Mladić raja, e onda se igramo razlaza.
Izrael jeste počinio zločin. Izrael, kao jevrejska država, svojom legitimnom vojskom svakodnevno čini zločin nad Palestincima. Na kome je zvono? Bogme Jevrejima. No, Izrael se ne pere od toga i dalje radi šta radi.
Srbija je legitimno bila nasljednica vojske bivše države i koristila je sav raspoloživi arsenal u agresiji na dojučerašnje zemlje-partnere u zajedničkoj državi. Digla se kuka i motika kad se spomenuo genocid i onda iskorišten džoker zvani Rusija da se stavi veto.
Ko je dao pravi primjer kako skinuti zvono sa naroda? Dala je Njemačka. Oni su se odrekli svojih zločinaca preko novina, svima su platili odštetu i dan-danas oštro sasijecaju svaki korijen te ideologije. Demokratija je, pa ima toga, ima i u Americi, ali je u nekom zapećku, u nekom mraku. Ne može do prve linije.
Svaki Jevrej koji je čovjek se stidi onog što radi njegova zemlja tim nesretnim ljudima.
Ja, kao čovjek, ne mogu da shvatim ubijanje drugih zarad bilo kakvih ciljeva.
Ono što mogu da shvatim, mi ljudi smo prokleti, najinteligentnija bića na svijetu, ali smo često u stanju dokazati da i kao takvi znamo biti izuzetno glupi.
Mlatili smo se i mlatićemo se. Ionako nas je previše na planeti.
Slazem se sa pola napisanog ali tom logikom zvono je na 80% ljudi na planeti. Na prim amerikancima ili rusima, a ako odes dovoljno daleko nazad na svima. To sam htio reci.

Ne podrzavam ni ja naravno ovo sto se radi palestincima..
jeza u ledja

#14695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
jeza u ledja wrote: Sad, za pocetak, jedino sto se moze uraditi je ne izazivati dalje nasilje.
...dok Izrael i dalje otima zemlju.
I Hitler je mogao uraditi milion stvari da smanji patnju Jevreja, ali nije.
I tako smo dosli do pitanja: je li otpor ugnjetavanju legitiman?
Za mene su sve te zemlje dole fluidne jer u svim zive Arapi.
Arapi su prije svega jezicka i kulturna zajednica (nisu cak ni religijska, postoje Arapi krscani), a to su npr. i Njemacka, Austrija, dio Svicarske, Luksemburg... zasto oni zele da imaju vlastite drzave?
Mi pricamo o Palestincima kao da su neka etnicka skupina, a o Palestini kao o nekoj drevnoj monarhiji.

A Jevreji jesu? Sta to njih veze, osim slobodne odluke?
Neko je spomenuo ranije, Gaza je mogla komotno biti dio Egipta, a Zapadna Obala dio Jordana, ali Palestinci su htjeli svoje. U Jordanu, Libanu, Siriji, itd nisu se htjeli asimilirati te i dan danas zive u izbjeglickim logorima. Znaci generacije njih. Zasto? Jer to nekome ne odgovara
Stvarno? Palestinci odlucili da ne zele biti dio neke druge drzave, i to nije njihova odluka, vec "to nekome odgovara"?
Ako su vec htjeli otpor Izraelu, to se moglo uraditi na milion boljih nacina
Da cujemo bar dva -tri.

U to ne sumnjam. Ali, zasto se onda ne stane u kraj fasizmu, umjesto trazenja krivice kod zrtve?
Postajes plaho naporan. Prihvatio si se uloge internet borca za ljudska prava i trazis "zrtve" na temi ne bi li se s nekim raspravljao. Ko god bilo sta kaze kriticno o bilo kom drugom osim o Izraelu i njegovim saveznicima - on je apologeta. Ti upravo svojom takvom pricom banalizujes konflikt i romantizujes Palestince. Ti i hiljade drugih ljudi. Ja tu pricu slusam od kad sam ziv.

Kao sto rekoh, nisu Palestinci samo zrtve. Imaju i oni svoje krivice itekakve. Sta su mogli uraditi? Za pocetak, mogli su prihvatiti dogovor u kojem dobijaju svoju drzavu, pa makar se ona samo sastojala od Gaze. Dalje, mogli su priznati Izrael, mogu i sada, a ne traziti njegovo unistenje. Dalje, umjesto od svoje korumpirane vlasti koja zivi od "donacija" iz muslimanskih zemalja, mogli su napraviti normalniju. Dalje, prestati uvoziti oruzje od zemalja koje isto tako vicu death to Israel. Umjesto izbjeglickih kampova koji traju skoro vijek, mogli su napraviti gradov, razvijati ekonomiju. Dalje, nisu morali zapocinjati sukobe u Jordanu i Libanu. Ako znas imalo o tim ratovima, znas koliko ulogu je u njima igrao PLO i ostale palestinske organizacije. Dalje, mogli su komotno i pristati biti dio Jordana, dio Egipta, od sta im je da zive u konc logoru? Dalje, ako protestuju, cemu kamenice kad ne vode nicemu osim smrti djece? Dalje, ako pruzaju otpor, cemu raketice, kad onda Izrael vrsi odmazdu? I naravno da je otpor legitiman. Nije pitanje je li legitiman, vec je li svrsishodan i je li kontraproduktivan, i na kraju kome on uopste koristi, jer Palestincima kao narodu ne koristi sigurno. Imas bruku naroda i pokreta koji su izabrali nacine protesta i otpora, borbe za svoje. Ovo sto Palestinci rade ne vodi nicemu.

Ti zato iskljucivo krivis Izraelce i njihove saveznike, boze moj, svi imamo svoje misljenje, ali mislim da apsolutno nisi u pravu. I ne opravdavam ja izraelske zlocine, ja sam to vise puta rekao, vec ti opravdavas svoj stav da je samo Izrael kriv (ili da je krivica za situaciju minorna sto se tice Palestinaca).

Evo ako hoces ovako - danas (zadnjih 10-15 godina) skoro pa sve zlocine (znaci ne smrti koje "su opravdane", tipa ubijen neko iz Hamas i slicno), su naravno pocinili Izraelci. Njihova je krivica za te zlocine, ne palestinska. Medjutim, i danas i juce i prekjuce, za situaciju u kojoj se nalaze Palestinci podjednako su krivi sami Palestinci koliko i Izraelci (i naravno mnogi drugi, u okolini i sire). Znaci za zlocine (nevine zrtve) i uopste maltretiranje ljudi, krivim iskljucivo Izrael. Medjutim za situaciju koju na terenu imamo sad (Zapadna Obala i Gaza ko dvije razlicite drzave, Hamas, Fatah, ekonomija nepostojeca) krivim podjednako i Palestince kao i Izraelce. I naravno, i Palestinci su krivi za mnog zlocine, sto kontra Izraela sto kontra ostalih, samo sto im je vojna moc i moc da nanesu zrtve gradjanima Izraela svedena na minimum, s pravom reklo bi se.

Ja razumijem potrebu da se suosjeca sa zrtvama nepravde. Ne sprdam se s tim. Samo ti govorim da stvarni nisu crno-bijele kakvim ih predstavljas. Mozda ti nije bas najjasnije koliko se tamo ljudi mrze. Znaci obje strane. Do te mjere da jednostavno ne znaju razmisljati racionalno o tome kakva bi bila smislena buducnost. Koliko god da Arapa Izrelci otjeraju, opet ce biti okruzeni arapskim svijetom. Ovo sad nije i ne moze biti rijesenje. Al to ne razmislja glavom, jer je zadojeno mrznjom. Tako isto i Palestinci.

I kad kazem to nekome odgovara...pa odgovara cijelom muslimanskom svijetu da ovu patnju monetizuje na razlicite nacine, sto za lokalne politicke svrhe, sto za nacionalno ostrascivanje, sto za kusuranje s drugim zemljama. Nevidjene pare i razne grupe se vrte oko sukoba u Palestini. To je tako decenijama. A na Zapadu, na kojem si i ti, postoji neprirodna sprega liberala, arapskih nacionalista, raznoraznih islamista, itd, svi kao jedan u osudjivanju Izraela. I mada ono sto Izrael radi zasluzuje svaku osudu, ti ne shvatas da medju tvojim istomisljenicima postoji bruka ljudi koji ne zele samo pravdu, vec smrt i unistenje Izraela, a tvoje kao sto rekoh glorifikovanje njihove patnje je samo jos jedno od sredstava pridobijana javnog mijenja za mnogo gore stvari od samog trazenja pravde.

U stvari, posto znam da bi ti sad najradije sarkasticno odgovorio kako ti ja patroniziram ili nesto slicno, da budem malo jasniji. Ti ako mislis da uopste treba postojati tema na kojoj se samo pise o izraelskim zlocinima, i da je na njoj svaka kritika bilo koga drugog relativiziranje, onda ti nisi samo iskoristen za neke druge stvari, ti si aktivan ucesnik promocije ideje da Izrael uopste ne zasluzuje da postoji kao jevrejska drzava. Nisi glup pa da to ne kontas. Ako nisi u stanju napisati apsolutno nista kriticno o Palestincima dole, a u vezi odnosa sa Izraelom, onda je u pitaju ili tvoj ego kojim se tapses po ledjima ili je nesto zlobnije u pitanju. Nije ego problem, svi imamo ego, nego ovo drugo. Ali je nacinom na koji pises to nemoguce razaznati, a meni se ne da dalje istrazivati.

Samo ti nastavi dalje, po svom. Kako ono "ko puca, niko ne puca", hu ha, i tako.
derion

#14696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

Moraš shvatiti da uvrijediti pojedinca ili određenu grupu ljudi je daleko veći "grijeh" u demokratskim i normalnim državama nego ismijavati religijske simbole i norme.
Kikibombona

#14697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote:
Kikibombona wrote:
Tomahawk11 wrote:Bezobrazno je i to što ti minimiziraš zločine Jevreja nad Palestincima onim što se dešavalo ili se dešava Kurdima.
Svakom je njegovo najgore. Za 70 godina im oduzeli skoro potpuno teritoriju. Sistemski rade na tome da to baš bude 100%.
E, al da vidiš šta rade Kurdima....pa otvori posebnu temu, pa piši o Kurdima.
Covjek je hladno napisao da su zlocini nad Palestincima najgori od svih nakon Holokausta. Sramna izjava. Ne treba ici dalje od BiH i desavanje devedesetih.

Zlocini Izraela su strasni ali se ne mogu porediti sa zlocinima Amerike, Turske, Iraka, Srbije itd.
Ma ne treba ni minimizirati, a ni maksimizirati jedne u odnosu na druge. Bolan, zlo je kako god okreneš. I ono što se nama desilo, i ovo što se dešava Palestincima, Kurdima ili bilo kome drugom koga neko drugi gleda da otjera, istrijebi, obriše sa planete.
Ja se sa tim slazem. Reagovao sam na komentar Zvizdana koji kaze da su zlocini nad Palestincima najgori zlocini nakon drugog svjetskog rata.

Time je direktno omalovazio zrtve genocida u Ruandi, genocid nad Jezidima i mnoge druge slicne zlocine.

Zlocini cionistickog rezima su strasni ali nisu najgori nakon Holokausta. Tvrditi takvo nesto je drskost bez presedana.

Posljednji genocid nad jezidi narodom je po sadizmu jedan od najgorih ikada. Svi odrasli muskarci su pobijeni, kao i starije zene. Mladje zene i djevojcice su prodavane na pijacama i mnoge su promijenile nekoliko vlasnika. Jezidi djecacici su indoktrinirani i koristeni kao bombasi samoubice. Kompletna domovina Jezida je unistena, 100%-tno unistenje. Svi su protjerani, 100%-tno etnicko ciscenje. Zlocinci su se svojim djelima ponosili i govorili da ubijaju sejtane. Ovo je samo u kratkim crtama, razmjere zla su nevjerovatne. Od ovoga ne moze gore, nema sanse.

Problem je sto ovaj mali i siromasni narod nema pare platiti medijima da govore o njihovoj nesreci. Ovo je samo jedan od genocida u nizu. Zlocinci se nece predati dok ovaj narod potpuno ne uniste a malo im fali. Jezidi za 100-200 godina vjerovatno nece postojati kao homogena etnicka skupina. A nekada su bili veliki i brojan narod.

Palestinci mogu biti sretni sto imaju medije iza sebe, sto ih mnoge drzave novcano pomazu itd. Rohinje umiru u sutnji, Beludzi isto tako, kao i mnogi drugi narodi.
fakat

#14698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by fakat »

Preimenujte temu u "Opet su palestinci napali Izrael" da bude u skladu sa svim ovim upisima.

Dobrodosli na beograd-x.com
BarbaDue

#14699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BarbaDue »

derion wrote:
Moraš shvatiti da uvrijediti pojedinca ili određenu grupu ljudi je daleko veći "grijeh" u demokratskim i normalnim državama nego ismijavati religijske simbole i norme.
Niđe veze paša moj, profulio si kilometar.

Da je kojim slučajem Zidojče zajtung ismijao Bakira, Erdogana ili nekog drugog državnika koji nije krst, znaš kad bi se izvinio...nikad!
General War

#14700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

fakat wrote:Preimenujte temu u "Opet su palestinci napali Izrael" da bude u skladu sa svim ovim upisima.

Dobrodosli na beograd-x.com
PA jest, odakle im pravo da masu tamonekim zastavama...haj sto djecu salju sad i starce :roll:
Ne jebu snajperisti ni press, ni kamere...

Locked