HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kloniran

#14676 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

amaretto wrote:Da, nova shema kanala na Stupu je od prije neki dan i hajd' eto sve ok al nema više History Channel-a koji mi je bio najdraži.

http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista ... ju-ilidze/
pa ukinuto je bar 5 kanala na analogiji

edit: mozda i vise, nisam upratio
jedini ubaceni vrijedni pomena su sk, ostalo truba
TinNBANFL

#14677 Re: HS kablovska

Post by TinNBANFL »

Zna li neko koliko obicno treba HS-u da se prikljucak uradi, ovi me jebu u zdrav mozak eto ih danas, najkasnije sutra, tako ima jedno 7 dana...
relativno84

#14678 Re: HS kablovska

Post by relativno84 »

napokon prilika da se gleda Wycombe :izet: SK :kakoste:

Image
soha96

#14679 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Ovaj svijet je zasluzio apokalipsu :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14680 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Federenko wrote:Ljudima nikad udovoljiti. Kad je bio HS, na njega se svi konstatnto žalili. Sad kad je Telemach ne valja ni to. Svi ismijavali HS jer je uveo milion Pinkova, neće da plaćaju pare Srbima, nestadoše pinkovi i odmah u vašim očima to su najkvalitetniji filmski kanali. Cijela država hoće sportklub jer je bolji sportski kanal od arene, uvedu nam 3 sk na analognu da svi imamo gledati, a arena bila jedna i na njoj nije bilo ništa za gledati i opet ne valja. Dajte ljudi saberite se malo, dosadni se sa dvostrukim kriterijima.
He koji si ti HS gledao kad si imao jednu Arenu....doduse na analognoj jeste jedna Arena ali na digitalnoj 4-5 i to sve u HD-u bez dodatnih troskova.
TheDocToR

#14681 Re: HS kablovska

Post by TheDocToR »

Kod mene nema signala na sk2 i sk3 trenutno, bivsi hs korisnik.

Kakva je situacija kod vas?
hemed

#14682 Re: HS kablovska

Post by hemed »

Kod mene danas na kuci mjenjali kablove i u citavoj mojoj ulici i uzeo nam je ime i prezime na kome je kablovska prikljucena, sad dali to znaci da ce mi promjeniti frekvencije kao sto su uradili naa ilidzi to nez, lokacija buca potok
Sarajbeg

#14683 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

ljudi jel ko od vas ima D3 mini HD resiver .Pitnje glasi da li kada izgasite preko daljiniskog od D3 mini digitalnu ,da li kada se vratite na analognu ,da li imate analogne kanale :?: kod mene je situacija da kada je upaljena digit. imam i analogne kanale .kada digitalu sa daljinskim ughasim ,nema kanala na analogiji.

Znam da je na onom starom STB resiveru tako nesto ,moglo da na daljinski izgasis digitalnu , ,a ovamo na analogiji gledas normalno kanale.
hemed

#14684 Re: HS kablovska

Post by hemed »

Sarajbeg wrote:ljudi jel ko od vas ima D3 mini HD resiver .Pitnje glasi da li kada izgasite preko daljiniskog od D3 mini digitalnu ,da li kada se vratite na analognu ,da li imate analogne kanale :?: kod mene je situacija da kada je upaljena digit. imam i analogne kanale .kada digitalu sa daljinskim ughasim ,nema kanala na analogiji.

Znam da je na onom starom STB resiveru tako nesto ,moglo da na daljinski izgasis digitalnu , ,a ovamo na analogiji gledas normalno kanale.
spoji sa splitera direktno na tv bananu stavi i moci ce ti analogna
kloniran

#14685 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Sarajbeg wrote:ljudi jel ko od vas ima D3 mini HD resiver .Pitnje glasi da li kada izgasite preko daljiniskog od D3 mini digitalnu ,da li kada se vratite na analognu ,da li imate analogne kanale :?: kod mene je situacija da kada je upaljena digit. imam i analogne kanale .kada digitalu sa daljinskim ughasim ,nema kanala na analogiji.

mozes li slikati zadnji dio recivera da pripomognemo ako moze i kako je spojen d3 na tv?
crnivrag

#14686 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kloniran wrote:

mozes li slikati zadnji dio recivera da pripomognemo ako moze i kako je spojen d3 na tv?
Evo ovdje sve o resiveru:
http://www.telemach.ba/upload/document/D3mini-BIH.PDF

Dakle potrebno je uzeti još jedan kabal i spojiti jedan kraj na RF OUT izlaz, a drugi u TV.

Na taj način će se moći pratiti i analogna TV.

Kod mene je na taj način spojen resiver D3 v2.0, i na TV-u putem ovog izlaza dobijam signal za analogne i DVB-C digitalne kanale.
Last edited by crnivrag on 09/01/2016 20:40, edited 2 times in total.
kloniran

#14687 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

crnivrag wrote:
kloniran wrote:

Evo ovdje sve o resiveru:
http://www.telemach.ba/upload/document/D3mini-BIH.PDF

Dakle potrebno je uzeti još jedan kabal i spojiti jedan kraj na RF OUT izlaz, a drugi u TV.

Na taj način će se moći pratiti i analogna TV.
kolega preduhitrio
evo print screen
Image
Sarajbeg

#14688 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

Image[/quote]

momci oprostite ali se nismo bas najbolje razumjeli .Dakle imam i analognu i digitalnu sve fercera uredu.Na starim oni STB resiverima je bilo koliko se sjeca da kada na daljiski od digitalne izgasis digitalnu ,i vratis se iz AV na analognu imao si normalno kanale ,a s ovim D3, mini HD resiverom nije takva situacija.Kada sa daljinskim od d3 mini rsivera izgasim digitalnu ,izadjem iz AV nemam ni analognu ,tek kada upalim digitalnu ponovo onda imam opet oboje .jel to tako sa ovim novi resiverom ili :? iskreno nisam covjek od tehnoglogije :D

momci dakle situacija je ovakva ovaj utikac RF IN je jednim kablom spojem sa utikacem za kablovsku gdje su navrnuti ,kablovksa, internet ...RF OUT je takodje isto jednim drugim kablom spojen sa tv ,dalje ima normalno ovaj napojni kabal adaptera i ovaj kabal skarta. i to je to ,telka mi je obicna . :? jel tako funckionise ovaj novi resiver ili :? ili je stvar druge prirode :-D

dakle houc da kada daljinskim od resivera izgasim digitalnu ,i izadjem iz AV da mogu gledati analognu .
crnivrag

#14689 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Sarajbeg wrote:
momci oprostite ali se nismo bas najbolje razumjeli .Dakle imam i analognu i digitalnu sve fercera uredu.Na starim oni STB resiverima je bilo koliko se sjeca da kada na daljiski od digitalne izgasis digitalnu ,i vratis se iz AV na analognu imao si normalno kanale ,a s ovim D3, mini HD resiverom nije takva situacija.Kada sa daljinskim od d3 mini rsivera izgasim digitalnu ,izadjem iz AV nemam ni analognu ,tek kada upalim digitalnu ponovo onda imam opet oboje .jel to tako sa ovim novi resiverom ili :? iskreno nisam covjek od tehnoglogije :D

momci dakle situacija je ovakva ovaj utikac RF IN je jednim kablom spojem sa utikacem za kablovsku gdje su navrnuti ,kablovksa, internet ...RF OUT je takodje isto jednim drugim kablom spojen sa tv ,dalje ima normalno ovaj napojni kabal adaptera i ovaj kabal skarta. i to je to ,telka mi je obicna . :? jel tako funckionise ovaj novi resiver ili :? ili je stvar druge prirode :-D

dakle houc da kada daljinskim od resivera izgasim digitalnu ,i izadjem iz AV da mogu gledati analognu .
Nisam bio u mogućnosti da testiram ovaj resiver, ali po ovome što si napisao, čini mi se da resiver prestane slati izlazni signal kad se stavi na stand by.

Problem je vjerovatno softwerske prirode, jer bi resiver trebao održavati izlazni signal čak i kad se stavi na stand by.

Kod mene tako funkcioniše sa ovim D3 v2.0 resiverom. Analogni izlazni signal izgubim jedino kad nestane potpunog napajanja resivera.
supercali

#14690 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Nabavi spliter i jedan kabal sa splitera nek ide u ovo rf in a drugi u tv
Sarajbeg

#14691 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

crnivrag wrote:
Sarajbeg wrote:

Nisam bio u mogućnosti da testiram ovaj resiver, ali po ovome što si napisao, čini mi se da resiver prestane slati izlazni signal kad se stavi na stand by.

Problem je vjerovatno softwerske prirode, jer bi resiver trebao održavati izlazni signal čak i kad se stavi na stand by.

Kod mene tako funkcioniše sa ovim D3 v2.0 resiverom. Analogni izlazni signal izgubim jedino kad nestane potpunog napajanja resivera.

moglo bi se reci otprilike nesto tako ,dakle kada ovo dugme standby pritisnem i samim tim kao izgasim digitalnu ,odem sa AV na analognu kanala nema :roll: .kada digitalnu ponovo upalim ,varca se i analogna.Dakle kod tebe fercera kako treba.Sta mi je ciniti ,mozel se sta jos uciniti ili da se obratim ovim i kablovske :?
Sarajbeg

#14692 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

supercali wrote:Nabavi spliter i jedan kabal sa splitera nek ide u ovo rf in a drugi u tv
a dje se drug moze ovo kupiti :-D
supercali

#14693 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Sarajbeg wrote:
supercali wrote:Nabavi spliter i jedan kabal sa splitera nek ide u ovo rf in a drugi u tv
U svakoj prodavnici gdje ima te opreme
Mislim da cak i po peniju fisu i tim centrima mozes naci

I znaci kad spajas taj kabal sa rf out samo spoji na spliter
crnivrag

#14694 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Sarajbeg wrote:
moglo bi se reci otprilike nesto tako ,dakle kada ovo dugme standby pritisnem i samim tim kao izgasim digitalnu ,odem sa AV na analognu kanala nema :roll: .kada digitalnu ponovo upalim ,varca se i analogna.Dakle kod tebe fercera kako treba.Sta mi je ciniti ,mozel se sta jos uciniti ili da se obratim ovim i kablovske :?
Ako je u pitanju softwerski problem, onda ovo može potrajati mjesecima, jer oni ne razvijaju software, već im to radi kompanija Zappware.

Mislim da ti je najbolje kupiti spliter, i putem njega jedan kabal spojiti u TV, a drugi u resiver.

Spliter ne košta više od 5 KM, a može se nabaviti u prodavnicama koje prodaju koaksijalne kablove i ostalu sličnu opremu.
Sarajbeg

#14695 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

supercali wrote:
Sarajbeg wrote:
U svakoj prodavnici gdje ima te opreme
Mislim da cak i po peniju fisu i tim centrima mozes naci

I znaci kad spajas taj kabal sa rf out samo spoji na spliter

haj drug hvala ti probacu i to ako ne bude islo zovem one iz kablovske. :-D .Zivio
Sarajbeg

#14696 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

crnivrag wrote:
Sarajbeg wrote:
Ako je u pitanju softwerski problem, onda ovo može potrajati mjesecima, jer oni ne razvijaju software, već im to radi kompanija Zappware.

Mislim da ti je najbolje kupiti spliter, i putem njega jedan kabal spojiti u TV, a drugi u resiver.

Spliter ne košta više od 5 KM, a može se nabaviti u prodavnicama koje prodaju koaksijalne kablove i ostalu sličnu opremu.

:thumbup: hvala
supercali

#14697 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ici ce zasto ne bi islo
Maharadza

#14698 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Good news; 4 arene na torrentstream izašle! :thumbup:

http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14699 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:Good news; 4 arene na torrentstream izašle! :thumbup:

jel se ovdje moras registrovati?
Maharadza

#14700 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

hrasno38 wrote:
Maharadza wrote:Good news; 4 arene na torrentstream izašle! :thumbup:

jel se ovdje moras registrovati?
Da, i skinuti acestream engine! http://torrent-tv.ru/h_how_to_look.php (koristite translate u chrome-u za uputstvo :thumbup: )
Locked