FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14676 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

:lol:
Entropio

#14677 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04

#14678 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ovo sto Suprimus kaze je tacno,prosle godine bi onaj iz Granade zabio a Xavijeva lopta bi od precke otisla u polje. Moramo prihvatiti da Barcelona ove godine ima puno bolje rezultate od igre koju prikazuje.
skenderija04

#14679 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:

:lol:
Messi mu tri puta ponavlja " na prvu, odigraj na prvu" Mogao bi imati malo obzira prema igracu koji je prvi put poceo utakmicu nakon 9 mjeseci.
Entropio

#14680 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Ovo sto Suprimus kaze je tacno,prosle godine bi onaj iz Granade zabio a Xavijeva lopta bi od precke otisla u polje. Moramo prihvatiti da Barcelona ove godine ima puno bolje rezultate od igre koju prikazuje.
Ma nije toliko loše... Mi kao da nismo gledali istu utakmicu. Granada se bukvalno branila sa svim igračima. Prvo poluvrijeme je bilo loše, ali drugo je bilo okej. Milion šansi su imali... ali je njihov golman bio odličan.
skenderija04

#14681 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Jeste, ali prvo poluvrijeme je razapelo dvojicu igraca Villu i Alexisa. Kada su Pedro i Tello na krilima i Alexis na centarforu postoji opasnost. Ona ludacka udvajanja Mascherana na krilu su dovela do one kontre Granade. Barca vec dvije utakmice rjesava na hrkljus. Dok se dobija sve ok,ali meni se ne svidja.
Entropio

#14682 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Jeste, ali prvo poluvrijeme je razapelo dvojicu igraca Villu i Alexisa. Kada su Pedro i Tello na krilima i Alexis na centarforu postoji opasnost. Ona ludacka udvajanja Mascherana na krilu su dovela do one kontre Granade. Barca vec dvije utakmice rjesava na hrkljus. Dok se dobija sve ok,ali meni se ne svidja.
Upravo to je razlika između Vilanove i Guardiole. Kod Guardiole se igralo puno sigurnije... Kod Vilanove je to prilično entropično, ali funkcioniše. Vilanova je večeras izvršio 2 izmjene u 60. minuti, a Guardiola bi vjerovatno čekao do 75. Rizikuje se više sad, ali nije to loše.
sumirprimus

#14683 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Entropio wrote:
skenderija04 wrote:Jeste, ali prvo poluvrijeme je razapelo dvojicu igraca Villu i Alexisa. Kada su Pedro i Tello na krilima i Alexis na centarforu postoji opasnost. Ona ludacka udvajanja Mascherana na krilu su dovela do one kontre Granade. Barca vec dvije utakmice rjesava na hrkljus. Dok se dobija sve ok,ali meni se ne svidja.
Upravo to je razlika između Vilanove i Guardiole. Kod Guardiole se igralo puno sigurnije... Kod Vilanove je to prilično entropično, ali funkcioniše. Vilanova je večeras izvršio 2 izmjene u 60. minuti, a Guardiola bi vjerovatno čekao do 75. Rizikuje se više sad, ali nije to loše.
pepe je igro lopte ovaj nije....jednopstavno neke stvari ne idu po sablonu ...nema agresije...
Entropio

#14684 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

sumirprimus wrote: pepe je igro lopte ovaj nije....jednopstavno neke stvari ne idu po sablonu ...nema agresije...
Pa igr'o je i ovaj lopte... Istina, u nekim lijevim klubovima, ali je igrao. Ali to nije nikakav argument... Mourinho nije igrao lopte. Da li je loš taktičar?
Entropio

#14685 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Song has recovered 17 balls against Granada, one of those leading up to 1-0, and he didn't lose any.

Na papiru izgleda dobro, ali ja mislim da on ne može igrati na CB u bitnim utakmicama. Kad je napad protivničke ekipe on se izgubi... jednostavno je loš. Kad se napada dobar je... i kao outlet na protivničkoj polovini, ali nazad ništa.
LSD

#14686 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca nema odbrane, to je tako ocito....oni iz Granade tri puta prešli centra i odmah dvije 100% šanse....dakle, tragi-komicno :lol: :roll: :shock: Real ako stidne svoje testise (kao neki dan u prvih pola sata) može 'ladno raznijeti i poderati onaj pokušaj od "odbrane"....zapravo to ce vec možda Sevilla uraditi naredno kolo.
Entropio

#14687 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Vilanova: "Changing to 3-4-3 at the end? We could have lose that one point we had in hand, but I wanted to win the three points."

Rizik se isplatio.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#14688 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

Nije ovo zasad ni blizu guardiolina barcelona ali rezultati vam vade stvar. dok je tako, dobro je.. bolje lošija igra, a dobar rezultat nego obratno
LSD

#14689 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:Nije ovo zasad ni blizu guardiolina barcelona ali rezultati vam vade stvar. dok je tako, dobro je.. bolje lošija igra, a dobar rezultat nego obratno
Ma yebo to honduras ;-) ....Barca se ne gleda/ne prati radi rezultata, vec radi igre...hocemo Barcu u pravom svjetlu, a ne ovo :roll:
Entropio

#14690 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

LSD wrote:Barca se ne gleda/ne prati radi rezultata, vec radi igre...hocemo Barcu u pravom svjetlu, a ne ovo :roll:
:-D :thumbup:
skenderija04

#14691 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:Nije ovo zasad ni blizu guardiolina barcelona ali rezultati vam vade stvar. dok je tako, dobro je.. bolje lošija igra, a dobar rezultat nego obratno
Pazi, rezultat je bitan, ali ako se igra dobro rezultat obicno ne izostane. Treca utakmica ove sezone koju Barcelona dobija a koju je komotno mogla izgubiti.Barcelona ove godine ima i malo srece .Ta ista sreca koja je nedostajala prosle godine ovaj put prati. Vidjecemo,tek je prvi mjesec takmicenja,ali barca mora popraviti igru ako zeli sta osvojiti. Ova prednost nad Realom ruku na srce niti je normalna niti je realna. Es ad, oni moraju do kraja godine svaku ali bas svaku utakmicu u ligi i u LS odigrati 100% dok Barca moze i odmoriti igrace sto zbog prednosti u ligi sto zbog lakse grupe u L.S. Tu vidim Barcinu prednost u ovom trenutku.
skenderija04

#14692 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Ma yebo to honduras ;-) ....Barca se ne gleda/ne prati radi rezultata, vec radi igre...hocemo Barcu u pravom svjetlu, a ne ovo :roll:
Baca i rezultat :-D :-D :-D Klub je bio 18 godina bez titule a stadion pun. Dodje Terry Venables, osvoji titulu i udje u finale tadasnjeg KES-a a stadion poluprazan. Cudno je to i tesko za objasiniti :D
LSD

#14693 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Znaš kako kaže "duhovni mentor" Johan "Krofna" Krojf :-) :D ...."Barca ne mora pobjediti, ali mora dobro igrati svaki put !"...namjerno naglašen imperativ na dobroj igri....nekon tekme sa Čelzijem stadion ih je ispratio pjesmom i aplauzom, publika zadovoljna- iako su bolno ispali.
Dakle, to se mora radi publike jer ce im poceti mahati maramicama, ako nastave sa ovako mlohavom igrom...same pobjede kod Barcine publike ne piju vode ako nema igre, osvajanje bodova ne vadi stvar kad je loša igra.
skenderija04

#14694 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Upravo tako. Zato i rezim zadnje tri utakmice, Sve je kao super, prvi su, velika prednost nad Realom ali meni nesto fali. Ipak ovaj Tito nije budala.Zna on da treba ici malo direktnije ali ne moze se nakon tolikih godina od jednom promijeniti a da sve izgleda dobro. Ma kako trapavo bilo prvo poluvrijeme, nadam se da ce ovaj novi fol sa dugim loptama i ubacivanjima u 16 na kraju leci i uz tiki taka kao osnov svega, u martu i aprilu biti na 100% forme.
Anti Anti Fa

#14695 Re: FC Barcelona

Post by Anti Anti Fa »

Ubacili su par novih finti u svoj sistem i to je dobro,sto zbog sirine u taktiziranju ali i da se protivnik malo zbuni. Jer vidjelo se kad su igrali protiv Reala kada im izadjes visoko i pravis presing na zadnju liniju da ne ide sve tako jednostavno
LSD

#14696 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Upravo tako. Zato i rezim zadnje tri utakmice, Sve je kao super, prvi su, velika prednost nad Realom ali meni nesto fali. Ipak ovaj Tito nije budala.Zna on da treba ici malo direktnije ali ne moze se nakon tolikih godina od jednom promijeniti a da sve izgleda dobro. Ma kako trapavo bilo prvo poluvrijeme, nadam se da ce ovaj novi fol sa dugim loptama i ubacivanjima u 16 na kraju leci i uz tiki taka kao osnov svega, u martu i aprilu biti na 100% forme.
Ove sezone: lopta sporije ide, tacnije sporije pronalazi put do same završnice, i sa Pepom je bilo direktnih okomitih pasova koji paraju sredinu....zatim trci se sporije, nema agilnosti i agresije u prisupu na samom terenu, zbog takvog pristupa i onaj njen famozni presing više nije tako jak i ucinkovit....Messi igra znatno povucenije, nego kod Pepa (barem u ovih prvih 5 kola), od igraca od kojih se ocekivali da ove sezone igracki "explodirati" (Cesc, Thiago i Alexis) to se još uvijek nije desilo ! to je jako bitna stvar...oni moraju poceti preuzimati više odgovornosti na sebe.
Cak i onaj mladi Tello preuzima više odgovornosti i pokazuje tu neku "drskost".
Ukratko, bez obzira na sve pobjede dosad Barca se pod hitno trznuti i poceti igrati svoju pravu igru ili ce vrlo brzo poceti prosipati bodove.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#14697 Re: FC Barcelona

Ma pusti ti to, rezultat je najvažniji u današnjem fudbalu. Koja korist Blackpoolu što su preklani igrali lijepo i napadački kad su na kraju ispali.

Slažem se u onom dijelu da kad se dobro igra da obično rezultati ne izostanu, a isto tako da se ne može lošije igrati stalno, a da se izvlače rezultati, kad tad se kihne. Mada naravno, Barcelona ne igra ni sekundu loše ali igra mrvu lošije od standarda koje je nametnula prošlih godina.

Nema tu one agresije i pressinga što ih je prije krasilo, jedna Granada je tako lako mnogo puta iznosila loptu iz svoje polovine, da je bio neki bolji tim bilo bi svega. A prije to ni Real nije mogao jer su odmah napadali kao ose.

Tello je dobar i opasan ali ako ne ubaci neku novu dimenziju u svoju igru ne vjerujem da će dugo praviti probleme suparničkim obranama jer manje-više ima samo jedan trik - udri na lijevo i ubaci povratnu u sredinu. Nisam obraćao pažnju ali kad igrači koriste smo jednu foru onda uglavnom imaju samo jednu nogu i vrlo brzo budu pročitani.
LSD

#14698 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Honduras ti nisu glup covjek i shvatices me onako ukratko.
Barca mora igrati najbolji moguci fudbal, to mora :!: džabe je pricati sad... sami su sebi zadali neke nivoe i nema ispod :!: nema nazad....i fakat što se mene tice, nije toliko bitan rezultat, trofej, yebo to, bitna je igra...zbog toga se i prati Barca...yebeš i titulu ako nije osvojena ono što se kaže "u velikom maniru" u velikom stilu, kako dolikuje velikom klubu.
Da su mi samo kanta i bodovi bitni onda bi pratio Čelzi, City (bez uvrede :-D ), United, Bayern i sl. (pri tome ne mislim da oni igraju loše, naprotiv... samo ja licno ne gotovim previše taj stil, ne zadovoljava moje fudbalske ukuse :D :-) )
Barca mora uvijek biti sinonim za vrhusku igru, sami razultati i bodovi manje-više bitni...a i oni neminovno dođu ako je igra na tom nivou.

Željo je druga prica, on se mora voliti, pratiti i kad je najlošiji 8-)
odesveuhonduras

#14699 Re: FC Barcelona

e sad, nije baš da zadnjih 300 godina igrate fudbal kakav igrate zadnje 3-4.

Mislim da se moraš pomalo navikavati da umanjuješ svoja očekivanja jer neće ovo trajati još dugo, imat ćeš ti kad vidjeti i dosta lošije barcelonine igre od ovih na koje se sad žališ, neće vazda biti messia, iniesta i xavia ;-)
LSD

#14700 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:e sad, nije baš da zadnjih 300 godina igrate fudbal kakav igrate zadnje 3-4.

Mislim da se moraš pomalo navikavati da umanjuješ svoja očekivanja jer neće ovo trajati još dugo, imat ćeš ti kad vidjeti i dosta lošije barcelonine igre od ovih na koje se sad žališ, neće vazda biti messia, iniesta i xavia ;-)
Ne znam, vidjecemo....vjerovatno si u pravu, a i neminovno je da se to desi :roll: ....znamo samo da je gotivim i volim gledati samo radi njene igre...a iskreno i pošteno govoreci, yebe mi se toliko i za njihove trofeje, to nek slave pijani katalonci kad je uzmu :D :-) jer je to njihov klub.
Samo mislim, da ova sadašnja garnitura i igraci mogu i moraju bolje igrati...nema izgovora za loše igre.
Post Reply