SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Afanasi_94

#14676 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Afanasi_94 »

manekenka u penziji wrote:Onda je do mene. Ovaj rimelov ruž toliko mi isuši usne i sto je najgore grupise se mjestimično po usnama pa ga negdje ima a negdje nema. Ne nosim ogledalo sa sobom niti popravljam šminku ali kad uhvatim svoj odraz nakon nanošenja tog ruža, odmah ga moram skinuti. Tri nanošenja i od tada stoji u neseseru. Vidjet cu taj L'orealov u ponedjeljak.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Ni ja nisam bila zadovoljna baš zbog toga što kažeš :roll: za zimu je ipak najbolje labelo :D

Image
KiSSgirl

#14677 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by KiSSgirl »

boracha wrote:ja znam za ove
Image

to je to, znaci ima? mozes li napisati gdje si tacno vidjela
mini2

#14678 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mini2 »

Veceras sam je stavila i onako nije losa :D , inace ja imam ultra kratke trepavice :( tako da do sada i nisam naisla na neku ekstra maskaru sa kojom sam bila zadovoljna. Kod ove mi se svidjelo jer je gusta cetkica i uvijena, al kad sam posla da je nanesem-odma sam se umazala :roll: prije dotaknem kapak od oka nego trepuske :lol: :lol:
Mislim da neko ko ima normalne trepavice moze dati bolji sud od mene..
Prije ove sam koristila max factor 2000 kalorija i nije mi nista bila bolja od ove, tako da je ova ok :-)[/quote]

također koristim trenutno tu max factor ali razmišljam promijeniti malo. inače jako malo maskare stavim i ne želim one "masivne" trepavice, već čisto da ih razdvoji lijepo jer imam duže trepavice i guste. hvala ti, probam onda. :)
Krizzia

#14679 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Afanasi_94 wrote:
manekenka u penziji wrote:Onda je do mene. Ovaj rimelov ruž toliko mi isuši usne i sto je najgore grupise se mjestimično po usnama pa ga negdje ima a negdje nema. Ne nosim ogledalo sa sobom niti popravljam šminku ali kad uhvatim svoj odraz nakon nanošenja tog ruža, odmah ga moram skinuti. Tri nanošenja i od tada stoji u neseseru. Vidjet cu taj L'orealov u ponedjeljak.

Ni ja nisam bila zadovoljna baš zbog toga što kažeš :roll: za zimu je ipak najbolje labelo :D

Image
:o :shock:
Meni ovo najgore ikad. Ali IKAD! Sto sam vise mazala usne su mi bile suse i zategnutije. Doslovno sam noktom mogla skinuti suhi sloj. Sreca Blistex je sve sanirao :grin:
Bluemore

#14680 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

Krizzia wrote:
Afanasi_94 wrote:

Image
:o :shock:
Meni ovo najgore ikad. Ali IKAD! Sto sam vise mazala usne su mi bile suse i zategnutije. Doslovno sam noktom mogla skinuti suhi sloj. Sreca Blistex je sve sanirao :grin:
meni ovo super :) a blistex mi bas ne godi :lol:
sweet_sin

#14681 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sweet_sin »

meni za usne pase najobicniji labelo.
neka preporuka za hidratantnu kremu za lice - suha koza?
Lilyen

#14682 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

Je li neko koristio primer od Flormara?
@sweet sin, čula sam za Cera di cupra da je dobra za suhu kozu, i neka Garnier sa medom i mlijekom.
Nisrin

#14683 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Lilyen wrote:Je li neko koristio primer od Flormara?
@sweet sin, čula sam za Cera di cupra da je dobra za suhu kozu, i neka Garnier sa medom i mlijekom.

Primer od Flormara koristi Marina Mamic, djevojka koja se bavi make up transformacijama i sminka druge djevojke za posebne prilike, ona ga sama hvali---:D A gdje ga ima za kupiti u SA? :)

Ovo labello alverde je meni suuper, dugo traje i divno hrani usne...sad sam kupila neko rosalovo rozo sto divno mirise, ali je totalno bezveze :D Samo divno mirise
sour cherry

#14684 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

neka preporuka za hidratantnu kremu za lice - suha koza?
Meni je ova divna kad se nanese.Lijep je osjećaj na koži,a koža lijepa i bez pudera. :)

Image
muhanata

#14685 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

Nisrin wrote:
Lilyen wrote:Je li neko koristio primer od Flormara?

Primer od Flormara koristi Marina Mamic, djevojka koja se bavi make up transformacijama i sminka druge djevojke za posebne prilike, ona ga sama hvali---:D A gdje ga ima za kupiti u SA? :)
Flormar ima u Importane centru ( vjerovatno imaju i primer :D ), a imaš i na FB njihovu stranicu sa koje možeš online naručivati, jeftiniji su, jer ovi iz Importanea kupuju od njih, pa preprodaju.
Nisrin

#14686 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

muhanata wrote:
Flormar ima u Importane centru ( vjerovatno imaju i primer :D ), a imaš i na FB njihovu stranicu sa koje možeš online naručivati, jeftiniji su, jer ovi iz Importanea kupuju od njih, pa preprodaju.

Vidjala sam Flormar na pijaci Otoka i u jednoj radnji na Marijin Dvoru (na tramvajskoj stanici) - puno je skuplje u radnji nego na pijaci, ali nisam gledala sta sve imaju, ja sam kupovala lakove za nokte i maskaru koja je bila odlicna i kostala je 5 KM :)
Cula sam da su im super i rumenila :D
Lilyen

#14687 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

Flormar juče vidjela u Importane centru u Flormar radnji, čini mi 11 KM.Imaju neku maskaru 5 KM.
Bila je i na Siranu radnjica, ne znam šta sve ima, nit radi li još uvijek. Ima ta radnja na MD.
Meni su njihovi lakovi super, rumenilo/bronzer takođe, samo mu je ambalaža lošija. Puca brzo
muhanata

#14688 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

Na njihovoj online stranici primer je 7,80 KM. Ima Flormara svugdje po pijacama, puno jeftinije, ali niko ti ne garantuje da, recimo, ako ti se dopadne rumenilo, možeš isto to rumenilo naći opet na pijaci. Za takve stvari je njihova ranja praktična, ili ovi online.

Ako me šta nervira, to je da, kad nađem nešto što mi odgovara, hoću opet da kupim, kažu nema ili kad se povuče sa tržišta ili prestaneu proizvoditi :twisted:
emmahill

#14689 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

manekenka u penziji wrote:Koju bi mi nude nijansu ruža preporučile a da ne isušuje usne? Kupih nekakav rimelov ruž, nisam se odavno vise pokajala. Nisu neke pare, ali sto je ruž grozan kad se nanese to nije normalno.

Pogledaj malo Catrice Utimate Color liniju, imaju 2-3 nudaća.
manekenka u penziji

#14690 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Budem vidjela, još nikako nisam isla do cm-a, uvijek se nešto ispriječi. Catrice ima fine sjene, bas cu da vidim i nudace :) Hvala
Partizzanka

#14691 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

zar moze valjati nesto od sminke ako kosta 5km??

:D
manekenka u penziji

#14692 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Ja kupila duo sjene koje se vise ne proizvode, zlatna i smedja. Fine, postojane, ne nakupljaju se po kapcima i dosta su intenzivne. Zlatna ima malkice sljokica u sebi a smedja je mat. Ja prezadovoljna. Meni su bolje nego one od art deca. A po strukturi su mi slične lankomovim. Imam i paletu od este lauder, sjene su toliko blage i neprimjetne da se njima ne isplati sminkati
VenomousV

#14693 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

manekenka u penziji wrote:Ja kupila duo sjene koje se vise ne proizvode, zlatna i smedja. Fine, postojane, ne nakupljaju se po kapcima i dosta su intenzivne. Zlatna ima malkice sljokica u sebi a smedja je mat. Ja prezadovoljna. Meni su bolje nego one od art deca. A po strukturi su mi slične lankomovim. Imam i paletu od este lauder, sjene su toliko blage i neprimjetne da se njima ne isplati sminkati

jel catrice?
dje ima? ja tu smedju koristim za obrve :D
manekenka u penziji

#14694 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Pa mislim da ih vise nema nigdje. A i ja sam smedju počela da koristim za obrve :lol: dobra pravo. Ako hoćeš da ti javim nijansu pa je potrazi kao mono sjenu?
VenomousV

#14695 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

trazila sam, nejma iste :sad:
manekenka u penziji

#14696 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Znaci da se i meni crno piše, jer mi je ova pri kraju...
_EMA_

#14697 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Drage moje, samo da vam javim da sam kupila VICHY AERA TENT PURE PUDER u nijansi 23 ivory...ALI sada izgledam kao da bolujem zuticu :D
Zasto, kada sam otisla po tester naravno da ga nije bilo..probala u apoteci pod njihovim umjetnim svjetlom i ucinio mi se sasvim ok...puder je zaista super teksturom i upravo to mi odgovara, ali je nijansa blago receno KATASTROFA.. :( :(
Ovaj najsvjetliji 15 Opal nisam probala, jer za njega nisu imali nikakvog testera...pa ako neka od vas koristi da mi kaze je li on manje zut, prirodnija nijansa :?:
manekenka u penziji

#14698 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ema draga, zar je toliko lose?
bas mi je zao sto ti boja ne odgovara.
mozda da malo napudras kamenim puderom s nijansom koja ti je pribliznija boji tena?
_EMA_

#14699 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

@manekenko, ne znam sta da ti kazem... :( mozda je do mene, ne znam...bas se mucim sa puderom...
Zaista sam mislila sa cu sa ovim rijesiti problem, ali to nije to...ja sam navikla da je moj ten vise svjetao, nego ovako neka topla zuckasta, smedja...ne znam ni sama kakva je...Kakav je slucaj kod tebe? Jel moguce da mi oksidira? Kako ga ti nanosis?
manekenka u penziji

#14700 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Prstima nanosim, a popravim tragove spuzvicom od kamenog pudera. Ne vjerujem da ti oksidira. Možda ti je sve to sugestija. Imaš li puno vidljivu liniju izmedju vrata i lica?
Post Reply