Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ricken

#14676 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

omega369 wrote: 28/06/2022 18:58 Kakva crna koncesija :lol: :lol: :lol: vi bas pojma nemate ili se pravite blesavi. Ne moze se na privatno zemljiste davati nikakva koncesija, to ne postoji. oj majko kakvu njima pricu prodaju :-) :-) Da bi covjek gradio mora dobiti dozvole, da bi dobio dozvole zemljiste mora biti gradjevinsko i na njemu 1/1 :wink:

Znaci, ili vi lazete da se nesto dogadja ili ne smijete da kazete da pomocnog vise nema :wink:
Ja izrazito cijenim kad je čovjek samouvjeren, pa taman i kad lupa. :D
omega369

#14677 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Sta je lupanje od ovoga sto sam naveo? Hajde konkretno, da cujem

Tako sam i mislio...sad se googla salta sta su koji pojmovi :wink:

A ne moze ti ni google pomoci vjeruj mi
Ricken

#14678 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

omega369 wrote: 28/06/2022 19:01 Sta je lupanje od ovoga sto sam naveo? Hajde konkretno, da cujem

Jesi čuo za pojam prava građenja?
Ne treba mi google, ovo su osnovne stvari. Protabiri Zakon o stvarnim pravima, pa u slučaju nejasnoća obrati se za pomoć. :D
Last edited by Ricken on 28/06/2022 19:09, edited 1 time in total.
omega369

#14679 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Daaa.... Hjajde, samo nastavi....

:mrgreen: :mrgreen:
Anquilla

#14680 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

BHF_Manijak wrote: 28/06/2022 18:51
Pitar sa Kariba wrote: 28/06/2022 18:15 Ma ti si @Anquilla u pravu za koncesije, al' plava logika....
A da sacekate da li ce se realizovati i kako, pa onda da analizirate? Do neki dan je sprdnja bila da li ce covjek ikako doci, nema ni mjesec, nego mi mrsko postove izvlacit...

Na kojem principu Mirvic ulaze, znas li to, kad komsiluk vec znas? Sad ide prica vlasnik, ulozi ha hu...
Moramo o nečemu pisati dok ne počne liga, trenutno je ovo aktuelno :D
Ne zamjeri, dosadna pauza :lol:
Ricken

#14681 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

omega369 wrote: 28/06/2022 19:08 Daaa.... Hjajde, samo nastavi....

:mrgreen: :mrgreen:
O čemu?
omega369

#14682 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Ricken wrote: 28/06/2022 19:07
omega369 wrote: 28/06/2022 19:01 Sta je lupanje od ovoga sto sam naveo? Hajde konkretno, da cujem

Ne treba mi google, ovo su osnovne stvari. Protabiri Zakon o stvarnim pravima, pa u slučaju nejasnoća obrati se za pomoć. :D
Pa hajde dalje, slobodno... Pricas sa nekim ko je u tom poslu 20 godina :mrgreen: hajde da i drugima malo razjasnimo "nejasnoce" ;-)
Ricken

#14683 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

omega369 wrote: 28/06/2022 19:12
Ricken wrote: 28/06/2022 19:07

Pa hajde dalje, slobodno... Pricas sa nekim ko je u tom poslu 20 godina :mrgreen: hajde da i drugima malo razjasnimo "nejasnoce" ;-)
Meni je sve jasno. Tebi nije, iako si samouvjeren, pa se informiši glede prava građenja. Niko ne spominje nikakvu koncesiju.U startu si fulao. Ali si bio zato samouvjeren. :D Uglavnom član 298. Zakona o stvarnim pravima, bi ti mogao pomoći da postaneš i profesionalac. :D
Anquilla

#14684 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

Ricken wrote: 28/06/2022 19:13
omega369 wrote: 28/06/2022 19:12

Meni je sve jasno. Tebi nije, iako si samouvjeren, pa se informiši glede prava građenja. Niko ne spominje nikakvu koncesiju.U startu si fulao. Ali si bio zato samouvjeren. :D Uglavnom član 298. Zakona o stvarnim pravima, bi ti mogao pomoći da postaneš i profesionalac. :D
Ja sam je spomenula, jer su tako naveli svi portali.
Biznismen bi u zamjenu na koncesiju dobio korištenje pomoćnog stadiona na Grbavici gdje bi se gradio poslovni objekt kojeg bi Diglisić koristio u godinama koje dolaze. Nakon toga bi sve ostavio klubu.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/ko-je ... /220628050
Ricken

#14685 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Anquilla wrote: 28/06/2022 19:18
Ricken wrote: 28/06/2022 19:13

Biznismen bi u zamjenu na koncesiju dobio korištenje pomoćnog stadiona na Grbavici gdje bi se gradio poslovni objekt kojeg bi Diglisić koristio u godinama koje dolaze. Nakon toga bi sve ostavio klubu.
Ako su portai prenijeli, onda mora da je koncesija :D
omega369

#14686 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Ja se referisem na vasa pisanja o koncesiji. Neko vas je pustio tu pricu i ja samo kazem da je to suplja. I to se nece dogoditi. Prodaja, zakup to moze, koncesija.... Smijesno

E sad, sta ti mislis da si objasnio sa "pravom gradjenja" - da je to neka magicna formula koja nesto rjesava u vasem slucaju, to bih volio da nam objasnis

A kasnije mozemo o sve ijednoj dozvoli koja vam je potrebna, proceduri koja je neophodna, nadleznostima ili ako hoces mozemo i o cijenama gradjevinskih usluga i radova... :wink:
Anquilla

#14687 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

Ricken wrote: 28/06/2022 19:22
Anquilla wrote: 28/06/2022 19:18

Pa, komentarisali smo informacije koje su dostupne, kao i uvijek što se radi za sve teme.
A da portali imaju više informacija nego ja, to je svakako istina.
Ricken

#14688 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Anquilla wrote: 28/06/2022 19:24
Ricken wrote: 28/06/2022 19:22

Pa, komentarisali smo informacije koje su dostupne, kao i uvijek što se radi za sve teme.
A da portali imaju više informacija nego ja, to je svakako istina.
Čovjek fino rekao da za dozvole građenja, vlasništvo mora biti 1/1. Znači ipak, nije do portala i naivnih čitatelja. :D
Ali ne bitno. Osvježit će svoje profesionalno znanje, neka korist i od foruma. :D
Ricken

#14689 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

omega369 wrote: 28/06/2022 19:22 Ja se referisem na vasa pisanja o koncesiji. Neko vas je pustio tu pricu i ja samo kazem da je to suplja. I to se nece dogoditi. Prodaja, zakup to moze, koncesija.... Smijesno

E sad, sta ti mislis da si objasnio sa "pravom gradjenja" - da je to neka magicna formula koja nesto rjesava u vasem slucaju, to bih volio da nam objasnis

A kasnije mozemo o sve ijednoj dozvoli koja vam je potrebna, proceduri koja je neophodna, nadleznostima ili ako hoces mozemo i o cijenama gradjevinskih usluga i radova... :wink:
Pa ne znam je li magična forumula, ne bavim se tim i ne zanima me, ali ono što je koncesija za javna dobra, pravo građenja je za privatnu imovinu, iako si ti po tom pitanju bio eksplicitan i samouvjeren, što cijenim. :D
A zašto bi me to zanimalo?
omega369

#14690 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Opa....otvara se ricken malo.po malo :mrgreen:

Da, u principu mora biti 1/1. Naravno, mozes ti ugovorom dati nekome pravo da nesto napravi na tvojoj zemlji ali onda ide upis u sudske knjige koji ce biti bas, bas zanimljiv, ako kontas :wink:

Kako god, ode grunt :bih:
Ricken

#14691 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

omega369 wrote: 28/06/2022 19:35 Opa....otvara se ricken malo.po malo :mrgreen:

Da, u principu mora biti 1/1. Naravno, mozes ti ugovorom dati nekome pravo da nesto napravi na tvojoj zemlji ali onda ide upis u sudske knjige koji ce biti bas, bas zanimljiv, ako kontas :wink:

Kako god, ode grunt :bih:
Kako ću se otvoriti kad moje informacije ne sežu dalje od portala. Jedina rekacija je vezana za zamjenu pojmova koncesija i pravo građenja. Pretpostavljam, da će stvarni model biti poznat u narednih mjesec dva, kako kažu portali.

Moguće da ode grunt, ono što je činjenica, da ako je istina što se piše, rekonstrukcija stadiona izgradnja kampa, isplata dugova, prihod od prava, učešće u dobiti recipročnoj udjelu u strukturi kapitala, vjerovatno značajno prevazilazi trenutnu tržišnu vrijednost tog grunta. To je otprlike moje razumjevanje.

Što se tiče upisa u zk, to sam i ja mislio, ali ne vezano za ovu priču o Želji, na praktičnom primjeru u praksi kažu da je uspjelo, na osnovu slijedećeg:

Član 306.
Upis prava građenja
(1) Pravo građenja stiče se dvostrukim upisom u zemljišnu knjigu, i to njegovim upisom kao tereta na zemljištu koje opterećuje, te njegovim upisom kao posebnog zemljišnoknjižnog tijela u za to novoosnovanom zemljišnoknjižnom ulošku.
(2) Upis prava građenja u zemljišnu knjigu moguć je samo na osnovu izjave volje vlasnika da time optereti svoje zemljište.
(3) Ako bi pravo građenja štetilo već upisanim ograničenim stvarnim pravima na zemljištu koje bi se opteretilo pravom građenja, ono se može upisati samo s pristankom ovlaštenika tih prava.
(4) Kada se na osnovu prava građenja sagradi zgrada ili postojeća zgrada odvoji od zemljišta pravom građenja, upisat će se da je na pravu građenja.
(5) Kad zakonom nije drugačije određeno u pogledu načina osnivanja prava građenja, njegove promjene i prestanka, te u pogledu zaštite povjerenja u zemljišne knjige, na odgovarajući će se način primjenjivati odredbe ovog zakona koje se odnose na pravo vlasništva.

Ako lažu mene, lažem i ja tebe :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#14692 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

Bjezi ba BHF, 'vako je i za Cerica bilo. Kao pusti da vidimo mozda sta uradi pa da kometarisemo, smijesno.
Zbog tebe i par vas fakat sretno vam, al' da bog da...
Da ne elaboriram misljenje. :mrgreen:
animus

#14693 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Znalo se odavno da je Željina jedina šansa da se izvuče iz dugova da proda pomoćni teren. Problem je bio kako to izvesti. Čekalo se dok ne dogori do nokata. Niko nije htjeo da bude dželat. Sad su skontali način kako će to lijepo predstaviti i ako be bude neke velike frke onda će se i realizovati.
Samo se postavlja pitanje kako se udruženje odnosi prema povjerenoj imovini. To zemljište je dato sportskom udruženju da razvija sport a ne da ga prodaje dalje. Mogla je i Općina NS da ga proda i uzme pare. Ali nije jer je neko imao namjeru da djeca imaju gdje trenirati.
Sad ce ici kontrapitanje šta je sa Koševom. Odmah ću reci da je sranje ali drugo pakovanje. Sreća pa nismo vlasnici stadiona i zemljišta jer bi ga vjerojatno isto tako morali prodati. Ako ga Ismir dobije to neće biti od kluba nego od Općine.
BHF_Manijak

#14694 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by BHF_Manijak »

Pitar sa Kariba wrote: 28/06/2022 20:12 Bjezi ba BHF, 'vako je i za Cerica bilo. Kao pusti da vidimo mozda sta uradi pa da kometarisemo, smijesno.
Zbog tebe i par vas fakat sretno vam, al' da bog da...
Da ne elaboriram misljenje. :mrgreen:
Je l' me zajebavas sa Cericem? :lol: :lol: :mrgreen:
Bolan lik cirkusant obicni tito te jebo, najveci cirkus koji smo dozivjeli nakon rata. :lol: :mrgreen: Ali bas cirkus... Ne mogu ta dvojica u istu recenicu.
Logovan

#14695 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote: 28/06/2022 15:43 Nema ovdje odavno kvalitete, igraca, stvari zbog kojih vrijedi napuniti stadion, osim sporadicnih naleta euforije.
Koga da gledas na terenu? Pidre, zdunice, juricice, palice, qrce palce... Niti fudbala dobrog niti pojedinaca, a plus na TV-u se nudi dnevno 20 drugih kvalitetnijih utakmica.
Nemoj bolan Pidru u istu rečenicu sa Palićem. :mrgreen: Joj jest frajer loš fudbaler hahah :lol:
Charuga
Globalni moderator

#14696 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

Opustite se, nemojte da vas ovo previše opterecuje ... :thumbup:

Nije jos nista zavrseno, i bez novog aminovanja 2/3 skupstine nema dogovora i ulaska u posao. Kad stave pred delegate konacni prijedlog ugovora sve ce se detaljno znati. I procenti, i godine, i sve ostalo ... Do tada je sve samo nagadjanje, i vadjenje iz portala kako kome odgovara.
BHF_Manijak

#14697 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by BHF_Manijak »

Logovan wrote: 28/06/2022 23:15
BHF_Manijak wrote: 28/06/2022 15:43 Nema ovdje odavno kvalitete, igraca, stvari zbog kojih vrijedi napuniti stadion, osim sporadicnih naleta euforije.
Koga da gledas na terenu? Pidre, zdunice, juricice, palice, qrce palce... Niti fudbala dobrog niti pojedinaca, a plus na TV-u se nudi dnevno 20 drugih kvalitetnijih utakmica.
Nemoj bolan Pidru u istu rečenicu sa Palićem. :mrgreen: Joj jest frajer loš fudbaler hahah :lol:
Ma vecina ovih igraca je karine vjeruj mi za ono sto smo znali gledati u Premijer ligi zadnjih 20 godina. Ne kazem da je prije Seedorf igr'o u paru sa Rui Costom, ali igracina je itekakvih bilo za ovo sto danas gledamo.
Didier

#14698 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

animus wrote: 28/06/2022 21:17 Znalo se odavno da je Željina jedina šansa da se izvuče iz dugova da proda pomoćni teren. Problem je bio kako to izvesti. Čekalo se dok ne dogori do nokata. Niko nije htjeo da bude dželat. Sad su skontali način kako će to lijepo predstaviti i ako be bude neke velike frke onda će se i realizovati.
Samo se postavlja pitanje kako se udruženje odnosi prema povjerenoj imovini. To zemljište je dato sportskom udruženju da razvija sport a ne da ga prodaje dalje. Mogla je i Općina NS da ga proda i uzme pare. Ali nije jer je neko imao namjeru da djeca imaju gdje trenirati.
Sad ce ici kontrapitanje šta je sa Koševom. Odmah ću reci da je sranje ali drugo pakovanje. Sreća pa nismo vlasnici stadiona i zemljišta jer bi ga vjerojatno isto tako morali prodati. Ako ga Ismir dobije to neće biti od kluba nego od Općine.
Jedan pomoćni teren je vlasništvo opštine, a drugi je naš, tako da barataš pogrešnim informacijama.
ultima_palabra

#14699 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Didier wrote: 29/06/2022 01:00
animus wrote: 28/06/2022 21:17 Znalo se odavno da je Željina jedina šansa da se izvuče iz dugova da proda pomoćni teren. Problem je bio kako to izvesti. Čekalo se dok ne dogori do nokata. Niko nije htjeo da bude dželat. Sad su skontali način kako će to lijepo predstaviti i ako be bude neke velike frke onda će se i realizovati.
Jedan pomoćni teren je vlasništvo opštine, a drugi je naš, tako da barataš pogrešnim informacijama.
Taj "gdje djeca treniraju" je opcinski. Na Zeljinom pomocnom trenira prvi tim i juniori.
Ricken

#14700 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Didier wrote: 29/06/2022 01:00
Fascinantna je samouvjerenost s kojom oni prezentiraju netačne informacije i pokušavaju da nas stave u istu ravan. :D
Post Reply