Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#14676 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Benq wrote: 08/11/2022 15:21
kakaljin wrote: 08/11/2022 15:18 Pa eto neka me prebace na ekivalentni pakete postojece a ne da sam na nepostojecem paketu. To je do njih a ne do mene. Ja hocu i placao bi im vise nego sada, ali oni ne zele bez vezivanja a ne daju nikavu beneficiju za potpis na koji bi i mozda pristao da daju neku beneficiju.
Nece, nije njihovo da te prebacuju, jer ti koristis programsku shemu druge kompanije. Kad odlucis preci na njihovu ponudu, onda potpises novi ugovor i to je sva prica, a placao bi manje nego sada. Sto se tice benefita, to vec s njima trebas vidjeti. Posalji im PP, ne grizu :mrgreen:
Ne koristim ja druge kompanije vec kompanije koja vise ne postoji jer je telemach kupio i preuzeo obaveze i prava i sada placam telemachu racune. Da postoji moglo bi se sa HS kompanijom pregovarati i sa njima ugovor potpisivati novi.

Pricalo se sa njima odavno ali nikada nisu hjteli da cuju da ponude neke beneficije za potpis.
fusion_ba

#14677 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

kakaljin wrote: 08/11/2022 14:35
NEma glavne kanale sto vecina korisnika trazi, a to su arene. A ja tek ti je 6 post pa vjerovatno nisi znao da nema arena u telemachu
"glavni kanali" su relativan pojam. Nekome su glavni kanali Arene, nekome SK, nekome HBO, FOX, Viasat, Nova, Prva itd.
Ali da, uvijek će se okrenuti na Arene kad je potrebno kritikovati, iako se ovdje pisalo o brzini interneta
DON_eARL

#14678 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

kakaljin wrote: 08/11/2022 15:30
Benq wrote: 08/11/2022 15:21

Nece, nije njihovo da te prebacuju, jer ti koristis programsku shemu druge kompanije. Kad odlucis preci na njihovu ponudu, onda potpises novi ugovor i to je sva prica, a placao bi manje nego sada. Sto se tice benefita, to vec s njima trebas vidjeti. Posalji im PP, ne grizu :mrgreen:
Ne koristim ja druge kompanije vec kompanije koja vise ne postoji jer je telemach kupio i preuzeo obaveze i prava i sada placam telemachu racune. Da postoji moglo bi se sa HS kompanijom pregovarati i sa njima ugovor potpisivati novi.

Pricalo se sa njima odavno ali nikada nisu hjteli da cuju da ponude neke beneficije za potpis.
Kako onda RAK na izvještajima i licencama pominje te druge kompanije, ako ne postoje pravno? Ima čak i aktuelni cjenovnik od septembra 2022.

https://www.rak.ba/bs-Latn-BA/telecom-licese-holders
https://telemach.ba/podrska/udruzene-kompanije/
kakaljin

#14679 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

DON_eARL wrote: 08/11/2022 16:50
kakaljin wrote: 08/11/2022 15:30

Kako onda RAK na izvještajima i licencama pominje te druge kompanije, ako ne postoje pravno? Ima čak i aktuelni cjenovnik od septembra 2022.

E super, daj mi broj kontakt telefona HS kablovske da ih nazovem.

Hvala
DON_eARL

#14680 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

Klikneš na linkove pored kompanija na stranici Udružene kompanije i dobiješ sve što te zanima. Brojevi telefona, cjenovnici, informacije koja kompanija za šta ima dozvole i licence u udruženju. Jasno definisana ponuda u cjenovniku, kao što u Telemachovom i dalje stoje neki prastari paketi za koje očito i dalje ima korisnika. Je li pravno prekomplikovano "nametnuti" ti novi paket ili ne, ne bih znao, ali majstore vrtiš taj slučaj pa bar period jednak isteku ta jedna ugovorna obaveza koja ti je toliki problem.
Tiger 033

#14681 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

corei3 wrote: 08/11/2022 14:34 jos 3 mjeseca i meni istice ugovor, bas da ih vidim sa ponudom.
NEznam šta bih ti rekao...meni je istekao ugovor dva puta me zvali...prvi put ih odbijo drugi put se uspjeli dogovoriti da bi me sutradan ponovo nazvali i kazali da NE mogu da mi daju XY benefit što smo se dan prije dogovorili....može ali bez tog XY benefita...ja kažem sad neJma ništa od dogovora...ćao...NE profesionalno,amaterski i rekao bih pijačarski !!!
p.s. jedino što me još drži kod njih je internet....
Dzontra_Volta

#14682 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

kakaljin wrote: 08/11/2022 17:24
DON_eARL wrote: 08/11/2022 16:50

Hvala
Evo broja, direkt sa posljednjeg računa:
Image
Ja sam i dalje na HS, a imam EON paket.
Telemach

#14683 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 08/11/2022 19:00 NEznam šta bih ti rekao...meni je istekao ugovor dva puta me zvali...prvi put ih odbijo drugi put se uspjeli dogovoriti da bi me sutradan ponovo nazvali i kazali da NE mogu da mi daju XY benefit što smo se dan prije dogovorili....može ali bez tog XY benefita...ja kažem sad neJma ništa od dogovora...ćao...NE profesionalno,amaterski i rekao bih pijačarski !!!
Pozdrav @Tiger 033,
Hvala Vam na povratnim informacijama i saradnji na ovaj način. Ukoliko se odlučite da pristanete na ponudu za produženje Ugovora uz benefite i pogodnosti koje su Vam kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima prezentovale, budite slobodni da nam se obratite na ovaj način.
kakaljin

#14684 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote: 08/11/2022 19:06
kakaljin wrote: 08/11/2022 17:24

Hvala
Evo broja, direkt sa posljednjeg računa:
Image
Ja sam i dalje na HS, a imam EON paket.
Nazovem taj broj i javi mi se predstavnik telemacha. A ja nazvao HS kablovsku!!!!!!!

PA hocu i ja eon paket ili bez ugovora ili ugovor sa benefitom, ali kod telemacha to ne zele
Tiger 033

#14685 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote: 08/11/2022 19:16
Tiger 033 wrote: 08/11/2022 19:00 NEznam šta bih ti rekao...meni je istekao ugovor dva puta me zvali...prvi put ih odbijo drugi put se uspjeli dogovoriti da bi me sutradan ponovo nazvali i kazali da NE mogu da mi daju XY benefit što smo se dan prije dogovorili....može ali bez tog XY benefita...ja kažem sad neJma ništa od dogovora...ćao...NE profesionalno,amaterski i rekao bih pijačarski !!!
Pozdrav @Tiger 033,
Hvala Vam na povratnim informacijama i saradnji na ovaj način. Ukoliko se odlučite da pristanete na ponudu za produženje Ugovora uz benefite i pogodnosti koje su Vam kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima prezentovale, budite slobodni da nam se obratite na ovaj način.
NE bih da budem bezobrazan.... ali hvala u svakom slučaju...lp
Optime

#14686 Re: Telemach BH

Post by Optime »

Interesuje me zasto nemam Fox Movies odavno u HD kanal i zasto nemam Cinestar Fantasy u SD(programi su ponovo trazeni)? I Interesuje me zasto ima par dana History Channel stoji samo slovo H a nema slike, zvuk ima u SD kanalima, u HD nemam ga nikako(ima al crna slika nema nista)..Trazio ponovo kanal ali isto, i na drugom TV-u isto stoji H samo a zvuk ide. I ovo nije jedini put da zajebavate narod i sve, 90% kanala nemam u paketu kojih trebam da imam, a sad ste zajebali i Fox Movies i Cinestar Fantasy i evo History.
Telemach

#14687 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Optime wrote: 08/11/2022 20:35 Interesuje me zasto nemam Fox Movies odavno u HD kanal i zasto nemam Cinestar Fantasy u SD(programi su ponovo trazeni)? I Interesuje me zasto ima par dana History Channel stoji samo slovo H a nema slike, zvuk ima u SD kanalima, u HD nemam ga nikako(ima al crna slika nema nista)..Trazio ponovo kanal ali isto, i na drugom TV-u isto stoji H samo a zvuk ide. I ovo nije jedini put da zajebavate narod i sve, 90% kanala nemam u paketu kojih trebam da imam, a sad ste zajebali i Fox Movies i Cinestar Fantasy i evo History.
Pozdrav @Optime,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere rada TV usluge na Vašoj adresi.
Optime

#14688 Re: Telemach BH

Post by Optime »

Telemach wrote: 08/11/2022 20:37
Optime wrote: 08/11/2022 20:35 Interesuje me zasto nemam Fox Movies odavno u HD kanal i zasto nemam Cinestar Fantasy u SD(programi su ponovo trazeni)? I Interesuje me zasto ima par dana History Channel stoji samo slovo H a nema slike, zvuk ima u SD kanalima, u HD nemam ga nikako(ima al crna slika nema nista)..Trazio ponovo kanal ali isto, i na drugom TV-u isto stoji H samo a zvuk ide. I ovo nije jedini put da zajebavate narod i sve, 90% kanala nemam u paketu kojih trebam da imam, a sad ste zajebali i Fox Movies i Cinestar Fantasy i evo History.
Pozdrav @Optime,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere rada TV usluge na Vašoj adresi.
Sta sve treba od podataka(nije na meni paket vec na ocu tako da ne znam ni sta treba od podataka)
Telemach

#14689 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Optime wrote: 08/11/2022 20:43 Sta sve treba od podataka(nije na meni paket vec na ocu tako da ne znam ni sta treba od podataka)
Pozdrav @Optime,
Potrebno je da nam u inbox dostavite ime, prezime i adresu nosioca Ugovora, kako bismo izvršili detaljne provjere.
cassius

#14690 Re: Telemach BH

Post by cassius »

Jel dovoljno da imam UTP kablo spojeno iz resivera u TV , da bih imao Videoklub , TV unazad i te opcije ?
bob_1921

#14691 Re: Telemach BH

Post by bob_1921 »

za koju su ono streaming platformu govorili da bi trebala doci krajem godine... znam da je pocetkom god neko pisao ovdje al zaboravi naziv .. ima li ista od toga :-D
Peacean

#14692 Re: Telemach BH

Post by Peacean »

cassius wrote: 08/11/2022 20:54 Jel dovoljno da imam UTP kablo spojeno iz resivera u TV , da bih imao Videoklub , TV unazad i te opcije ?
UTP treba da ide iz modema u resiver, osim ako imaš resiver koji tu uslugu omogućava preko koaksijalnog kabla onda ti ne treba.
Telemach

#14693 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

cassius wrote: 08/11/2022 20:54 Jel dovoljno da imam UTP kablo spojeno iz resivera u TV , da bih imao Videoklub , TV unazad i te opcije ?
Pozdrav @cassius,
Ukoliko koristite PDS2 D3 resiver, potrebno je da mrežni kabal spojite sa modemom u port 4, kako biste bili u mogućnosti da koristite napredne servise TV Unazad i Video Klub.
MTV

#14694 Re: Telemach BH

Post by MTV »

bob_1921 wrote: 08/11/2022 20:58 za koju su ono streaming platformu govorili da bi trebala doci krajem godine... znam da je pocetkom god neko pisao ovdje al zaboravi naziv .. ima li ista od toga :-D
Image
bob_1921

#14695 Re: Telemach BH

Post by bob_1921 »

MTV wrote: 08/11/2022 20:59
bob_1921 wrote: 08/11/2022 20:58 za koju su ono streaming platformu govorili da bi trebala doci krajem godine... znam da je pocetkom god neko pisao ovdje al zaboravi naziv .. ima li ista od toga :-D
Image
:thumbup:
amko761

#14696 Re: Telemach BH

Post by amko761 »

Benq wrote: 08/11/2022 14:43
Sandra13 wrote: 08/11/2022 14:38

Koga briga za arene, i kakve veze broj postova ima. :lol:
To ti je ono, kad nemas nekih boljih argumenata protiv Telemach-a, uhvatis se arena :mrgreen:

Brzina interneta, brzina rjesavanja reklamacija, podrska korisnicima... to su prednosti koje ne bih mijenjao za bilo sta drugo.
Ovo mi je otvorilo oči, cijeli dan ih zovem jer je bio problem koji se može riješiti bez dolaska, i cijeli dan me odjebavaju. kao čekajte zvaće vas i naravno nit su nazvali nit došli, da bi na kraju popravili kad sam rekao da sam odlučio sa raskinem ugovor i rekli kvar je bio na centrali. Uglavnom zbog toga sam pogledao ponudu Telemaha i vidio koja sam budala godinama. Da nije bilo ovog kvara ko zna koliko godina bih još ostao na ovim da me deru.

Svako zlo za neko dobro.
reboot

#14697 Re: Telemach BH

Post by reboot »

Ne znam stvarno kako vam se da uvijek ista priča. Imaš opciju da uzmeš eon po uslovima koje ti nude, da koristiš isto ili da raskineš. Imate opciju da uzmete drugog operatera. Ako dođe do povećanja cijena možeš bez problema raskinuti ugovor. I od kad je Telemach došao u BiH isto se piše.

Ja da imam tehničku mogućnost za drugog koliko toliko normalnog operatera kod mene koji ima Arene i sa internetom bar 200Mbps prešao bih. Trenutno nema takvog na mojoj adresi, koristim što mi se nudi. Doduše, nemam nekih problema sa uslugom.

@kakaljin Je li ti na računu piše HS company?
kakaljin

#14698 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

reboot wrote: 08/11/2022 21:36 Ne znam stvarno kako vam se da uvijek ista priča. Imaš opciju da uzmeš eon po uslovima koje ti nude, da koristiš isto ili da raskineš. Imate opciju da uzmete drugog operatera. Ako dođe do povećanja cijena možeš bez problema raskinuti ugovor. I od kad je Telemach došao u BiH isto se piše.

Ja da imam tehničku mogućnost za drugog koliko toliko normalnog operatera kod mene koji ima Arene i sa internetom bar 200Mbps prešao bih. Trenutno nema takvog na mojoj adresi, koristim što mi se nudi. Doduše, nemam nekih problema sa uslugom.

@kakaljin Je li ti na računu piše HS company?
Pise mi Kablovska televizija HS d.o.o.
reboot

#14699 Re: Telemach BH

Post by reboot »

kakaljin wrote: 08/11/2022 21:38
To je to, bez obzira što je Telemach ista grupacija kao HS, još uvijek je HS tu. Ako hoćeš kanale Telemacha moraš preći na njihov paket. Ako se sjećam isto je bilo kada je Telemach preuzeo HS, tad je HS imao Arene, svi koji su prešli na Telemach su ih izgubili dok se isti nisu pojavili u ponudi Telemacha. Isto tako će vjerovatno biti ako Telemach preuzme TXTV što se pisalo.

Mislim da rijetko koji operater nudi prelazak na drugi paket ili bilo šta drugo bez ugovorne obaveze. Ima jedan, ali nije po pravilima da se piše. :D
kakaljin

#14700 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

reboot wrote: 08/11/2022 21:51
kakaljin wrote: 08/11/2022 21:38
To je to, bez obzira što je Telemach ista grupacija kao HS, još uvijek je HS tu. Ako hoćeš kanale Telemacha moraš preći na njihov paket. Ako se sjećam isto je bilo kada je Telemach preuzeo HS, tad je HS imao Arene, svi koji su prešli na Telemach su ih izgubili dok se isti nisu pojavili u ponudi Telemacha. Isto tako će vjerovatno biti ako Telemach preuzme TXTV što se pisalo.

Mislim da rijetko koji operater nudi prelazak na drugi paket ili bilo šta drugo bez ugovorne obaveze. Ima jedan, ali nije po pravilima da se piše. :D
Pa eto ja bi presao i sa potpisom ali da dobijem neke benefite za potpis ali oni nece ni da cuju za to, cak ne daju ni ovu akciju sto sad imaju 4 mjeseca 1 KM

https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi/

PS: znam koji je to oprater
Post Reply