SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kloniran

#14676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

mk ultra wrote:
bumerangss wrote:Na Ilidži covjek kranista se onesvjestio u kabini krana na visini od 50 metara! U toku je akcija vatrogasaca spasavanja tj "snošenja" radnika da bi mu na tlu mogli pomoci ljekari Hitne pomoci :roll:

U kabini krana na visini od 50 metara i sigurno na isto toliko stepeni... :oops:

HOCE LI IKO ODGOVARATI?
Jasta... ako kran ima dozvolu za koristenje svi su pokriveni ko medvjedi...a ovo se izdaje i poslije, bez pregleda, bez ista... dodje inspektor, vidi da ima, i vozi dalje

A nek se radi na 50℃ da moze bosnjak da vozi q7
Porazno je sto se niko ne buni, i ne jebe mater gazdi
Ni drzava ni radnik
eto hrvati i srbi gazde ne voze audije i kod njih po sarajevu radnici zaštićeni ko polarni međedi :-)
bitno je u svakom drugom postu bilo kako omalovaziti naziv bošnjak
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

kloniran wrote:
mk ultra wrote:
bumerangss wrote:Na Ilidži covjek kranista se onesvjestio u kabini krana na visini od 50 metara! U toku je akcija vatrogasaca spasavanja tj "snošenja" radnika da bi mu na tlu mogli pomoci ljekari Hitne pomoci :roll:

U kabini krana na visini od 50 metara i sigurno na isto toliko stepeni... :oops:

HOCE LI IKO ODGOVARATI?
Jasta... ako kran ima dozvolu za koristenje svi su pokriveni ko medvjedi...a ovo se izdaje i poslije, bez pregleda, bez ista... dodje inspektor, vidi da ima, i vozi dalje

A nek se radi na 50℃ da moze bosnjak da vozi q7
Porazno je sto se niko ne buni, i ne jebe mater gazdi
Ni drzava ni radnik
eto hrvati i srbi gazde ne voze audije i kod njih po sarajevu radnici zaštićeni ko polarni međedi :-)
bitno je u svakom drugom postu bilo kako omalovaziti naziv bošnjak
Ja cu ti navesti sad 20 kompanija u Sarajevu, koje drže hrvati i u kojima su GARNTUJEM uslovi 1000x bolji nego kod istog Bošnjaka i Sandžaklije...
Posao mi je to... i jbg, urednost je za 2 klase iznad... kod hrvata radnik pored masine moze da jede koliko je cisto (drvna industrija) a kod sandzaklije zena farba stolariju nitro bojama u improviziranoj lakirnici bez apsolutno ikakve zastite
Kod bosnjaka u skladistu je u 90% slucajeva razbacano, a navrati u Orbico, Planet, Obi, LUK... i u Robot, Penny i tako... goli kurac
JThomas

#14678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ma nek' se gradi i plaća pdv...
kloniran

#14679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

poređenje na par ljudi(firmi) i na osnovu toga trpati citav jedan narod u taj koš

dovoljno rečeno, ja ne bih da navodim, mogao bih do zore
doviđenja prijatno salonci :wink:
salik79

#14680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

mk ultra wrote: Kod bosnjaka u skladistu je u 90% slucajeva razbacano, a navrati u Orbico, Planet, Obi, LUK... i u Robot, Penny i tako... goli kurac
To gazda Obia i Luka promijenio nacionalnost?! :D
insomnia78

#14681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Prodo vjeru za veceru. :lol:
salik79

#14682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

Naso sveca na tavanu :lol:
zateznistub

#14683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

mk ultra wrote: Ja cu ti navesti sad 20 kompanija u Sarajevu, koje drže hrvati i u kojima su GARNTUJEM uslovi 1000x bolji nego kod istog Bošnjaka i Sandžaklije...
Posao mi je to... i jbg, urednost je za 2 klase iznad... kod hrvata radnik pored masine moze da jede koliko je cisto (drvna industrija) a kod sandzaklije zena farba stolariju nitro bojama u improviziranoj lakirnici bez apsolutno ikakve zastite
Kod bosnjaka u skladistu je u 90% slucajeva razbacano, a navrati u Orbico, Planet, Obi, LUK... i u Robot, Penny i tako... goli kurac
:thumbup: uslovi rada, pogotovo kod Hrvata, se ne mogu porediti sa onim koje drže bosnje (bar većina). Ovo znam iz ličnog i iskustva ljudi sa kojima se družim, radio sam i familijarno. Lično sam radio u jednoj čisto Srpskoj firmi i od mene im je, što se uslova tice, kapa do poda!
insomnia78

#14684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Nego niko ne komentarise jos vazniju stvar. Gorska sluzba je bila na licu mjesta za 22 minute. 22 minute je covjek u nesvjesti na suncu cekao pomoc. Ako je nesto ozbiljnije u pitanju on je gotov jer nisu to ni 22 minute, dok su oni izvjecali sta i kako, pa dok su ih podigli, pa...
kloniran

#14685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

salik79 wrote:
gdje radi jedan hrvat i srbin u firmi to je bre sve hrvatsko i srpsko

poznate fraze iz devedesetih :lol:
zateznistub

#14686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

insomnia78 wrote:Nego niko ne komentarise jos vazniju stvar. Gorska sluzba je bila na licu mjesta za 22 minute. 22 minute je covjek u nesvjesti na suncu cekao pomoc. Ako je nesto ozbiljnije u pitanju on je gotov jer nisu to ni 22 minute, dok su oni izvjecali sta i kako, pa dok su ih podigli, pa...
:(
kloniran

#14687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:Nego niko ne komentarise jos vazniju stvar. Gorska sluzba je bila na licu mjesta za 22 minute. 22 minute je covjek u nesvjesti na suncu cekao pomoc. Ako je nesto ozbiljnije u pitanju on je gotov jer nisu to ni 22 minute, dok su oni izvjecali sta i kako, pa dok su ih podigli, pa...
ako im je sjediste u hrasnom onda su se brzo organizovali i dosli
zateznistub

#14688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

kloniran wrote:
zateznistub wrote:
ako im je sjediste u hrasnom onda su se brzo organizovali i dosli
Imaju neke kancelarije, šta li i na dobrinji
insomnia78

#14689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pise na klixu
Interventni i dežurni tim je u roku od 22 minute bio na mjestu događaja i po sagledavanju situacije se uputio u akciju spašavanja radnika koji se nalazi na kranu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

salik79 wrote:
ober smecar i seljacina ,poznajem i njega i brata mu....
salik79

#14691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

bitanga_sa_otesa wrote:
salik79 wrote:
ober smecar i seljacina ,poznajem i njega i brata mu....
Bez daljnjeg.
Amazonka27

#14692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

hitna je mog oca ostavila u besvjesnom stanju da lezi i otisla - obrazlozenje: "ne mozemo da ga snesemo sa V sprata". mi ga snijeli na stolici sa tockicima, strpali u auto i pravac bolnica. u roku mjesec dana prodali stan i kupili stan sa liftom. toliko.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

salik79 wrote: Bez daljnjeg.
kako sam ih spustio na zemlju pred svima kad se pravio obi,prije petnaestak godina :lol: :lol: :lol: nista im nije bilo jasno...a bas se poceli kofrcit i glumit neke gazde...komandovanje lafo neko...
vješalica

#14694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

mk ultra wrote: Ja cu ti navesti sad 20 kompanija u Sarajevu, koje drže hrvati i u kojima su GARNTUJEM uslovi 1000x bolji nego kod istog Bošnjaka i Sandžaklije...
nisu ni oni za neku temu i falu
znam da me 90% ljudi mrzi i da će krenuti nebulozna rasprava ali bolje da ne pominjem hrvata vlasnika jedne izuzetno poznate firme koja je domaća bila i poznata prije rata bila,sjebao,zavalio u kredite i hipoteke milionsku imovinu i uživa plodove lopovluka u zagrebu
inače dotični je prije rat au istoj firmi radio kao ekonomista pa poslije kad je zavladao zeleni komunizam i nered dojebao se do pozicije direktora
do tada neka slovenačke firme tuše svoje bolesne proizvode iz bijelog svijeta našem narodu,kad smo kreteni
a za ostalo se slažem
za bošnje i sanđe definitivno veće stoke i uslova rada na najgorem mizerluku nisam vidjela
i tačno mi se jebe ko će šta misliti,al trebalo je ogradu na drinu staviti ha yaa
karanana

#14695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Po meni je 22 minute dobar rezultat za datu situaciju
MAN-lion's coach

#14696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

Da li ima neko na području Dolac Malte da osjeti neki nesnošljim miris hemije u vazduhu, kao da je sumpor ili tako nešto?
Negdje u daljini kao prema AP se kao vidi neki dim, ili sumaglica...pa jel nešto gori ili?
kafanski_covjek

#14697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

MAN-lion's coach wrote:Da li ima neko na području Dolac Malte da osjeti neki nesnošljim miris hemije u vazduhu, kao da je sumpor ili tako nešto?
Negdje u daljini kao prema AP se kao vidi neki dim, ili sumaglica...pa jel nešto gori ili?
navodno gori kuca
klixo

#14698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klixo »

vješalica wrote:
nisu ni oni za neku temu i falu
znam da me 90% ljudi mrzi i da će krenuti nebulozna rasprava ali bolje da ne pominjem hrvata vlasnika jedne izuzetno poznate firme koja je domaća bila i poznata prije rata bila,sjebao,zavalio u kredite i hipoteke milionsku imovinu i uživa plodove lopovluka u zagrebu
inače dotični je prije rat au istoj firmi radio kao ekonomista pa poslije kad je zavladao zeleni komunizam i nered dojebao se do pozicije direktora
do tada neka slovenačke firme tuše svoje bolesne proizvode iz bijelog svijeta našem narodu,kad smo kreteni
a za ostalo se slažem
za bošnje i sanđe definitivno veće stoke i uslova rada na najgorem mizerluku nisam vidjela
i tačno mi se jebe ko će šta misliti,al trebalo je ogradu na drinu staviti ha yaa
Zovko ? ... Prodavao na crno i na teku gorivo nekom iz Visokog pa mu ovaj zvao onog satro mma borca da naplati dug.
Po instagramu reklo bi se da posjeduje milion-dva vrijedan vozni park.
anchor85

#14699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by anchor85 »

Pripadnici GSS Sarajevo su u roku od 22 minute od poziva iz grada stigli na Ilidžu i u roku od cca 15 minuta su spustili čovjeka na zemlju. Znači popeli se na kran, napravili sisteme za spuštanje i spustili.

Vatrogasci i policija su cca 1,5h pokušavali da spuste čovjeka prije nego je GSS pozvan.
insomnia78

#14700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Sve je to lijepo i nemam nista protiv GSS, naprotiv ali je to predugo
Post Reply