Republika Turska
- mousstapha
#14676 Re: Republika Turska
Koji sam ja konj. Nije mi trebalo ovo da pogledam. 
- Rockefeller
#14677 Re: Republika Turska
Ne znam stvarno kako ove životinje hodaju zemljom, ne znam 
- sunceKOtepsija
#14678 Re: Republika Turska
https://twitter.com/Malikejder47/status ... 6972675073
https://twitter.com/Odunadamlariz/statu ... 1417828352
jedan od ove dvojice je pristupio isilu, valjda poslije sluzenja vojnog roka ili prebjegao u toku sluzenja, isil ga optuzio da radi za tursku obavjestajnu-u videu "priznaje" da je obavjestajac, isil drzi jos dva turska vojnika-oteta krajem desetog mjeseca
jedan od ove dvojice je pristupio isilu, valjda poslije sluzenja vojnog roka ili prebjegao u toku sluzenja, isil ga optuzio da radi za tursku obavjestajnu-u videu "priznaje" da je obavjestajac, isil drzi jos dva turska vojnika-oteta krajem desetog mjeseca
- Kikibombona
#14679 Re: Republika Turska
Da. Sahin je 'prebjegao' kod ISILa. Na drustvenim mrezama je prije toga podrzavao ISIL. Mozda je to bila samo priprema za pridruzivanje grupi kako bi onda mogao spijunirati!?? Pa ga ovi provalili i osudili na smrt...!?? Ili je zaista bio simpatizer!? Mozemo samo nagadjati. Covjek je na kraju brutalno ubijen.sunceKOtepsija wrote:https://twitter.com/Malikejder47/status ... 6972675073
Ovog drugog su navodno zarobili na teritoriju Turske i prebacili ga u Siriji. I to je veoma upitno.
ISIL u zarobljenistvu ima jos dva turska vojnika koje su zarobili prije par dana. Valjda ce ljudi biti razmijenjeni ili nesto... Nedaj boze nikome da ziv padne u ruke onim bolesnicima.
Turska je nakon spaljivanja dva vojnika blokirala tviter i fejsbuk. Mediji o sudbini vojnika nista ne pisu.
A turska avijacija ubija po al-Babu. Ubijen je veliki broj civila.
- sunceKOtepsija
#14680 Re: Republika Turska

a Sefer Taš-vojnik koji je otet 2015. u spetembru (tad je jedan vonik poginuo na granici kod Kilisa) je koristen u isilovim propagandnim pamfeletima (casopis na turskom)-(poruke Erdoganau-Odžalanu, Demirtašu, Muslimu, turskom i kurdskom narodu itd. roditelji i porodica Serdara Taša

-
Haman2
#14681 Re: Republika Turska
TBTTurska: A trebala je biti faktor stabilnosti
Predsjednik Recep Tayyip Erdoğan imao je sjajnu priliku: ostvariti primirje s Kurdima i onda djelovati kao faktor stabilnosti u cijeloj regiji. Ali, umjesto toga nanovo je otvorio bojišnicu s Kurdima, posvađao se s ostalim državama uključenima u sukob u Siriji (Rusija, Iran, čak i SAD), a onda na svoju ruku ušao vojno i u Siriju i u Mosul. Cilj je više nego jasan: osigurati strateške turske interese - da se na granici sa Sirijom ne formira kurdska država, a da se Turska što čvršće ukotvi oko Mosula. Veliko je pitanje što će od toga uspjeti, posebno u situaciji kada je na domaćem planu na udaru terorista, a interesi mu se ne poklapaju ni s jednim od aktera na iračkom i sirijskom prostoru
- Kikibombona
#14682 Re: Republika Turska
Ej moja sirotinjo, uvijek tebe u rat, na prvu liniju, da se probijas i krvaris, da se valjas u blatu krvavih gaca, da se boris za lazne ideale...
...i da te nakon svega zgaze kao opusak.
A Erdogan svoju Sumeju u svili cuva.
Nema tog boga koji bi meni pusku u ruke uvalio.
-
Djulizar
#14683 Re: Republika Turska
Zao mi je sto se desilo turskim vojnicima jer Turska je zemlja muslimana i ne smiju se tako muslimani kaznjavati. Grupa ISIL je odavno izbacena od Islama i oni nemaju vjere jer oni se moraju unistiti kako bi citav svijet mirno spavao. Turska vojska mora da se umijesa u konflikt u Siriji i da se pocne boriti protiv ISILa jer oni su zlo covjecanstva. ISIL mora da se unisti i mora da se Sirija i Irak oslobode terorizma.
-
Lopez1981
#14684 Re: Republika Turska
Moj burazeru da je nisu heroji kod nas uzeli poklali bi nas sve na kucnom pragu. Uzeo bi je i ti siguran sam da ti prituzi, ne bi valjda pustio da ti familiju kolju. Neka je za ne daj bozeKikibombona wrote:Ej moja sirotinjo, uvijek tebe u rat, na prvu liniju, da se probijas i krvaris, da se valjas u blatu krvavih gaca, da se boris za lazne ideale...
- Kikibombona
#14685 Re: Republika Turska
Trudim se da budem odgovoran prema porodici. Ako zagusti, hvataj se noge sa porodicom. Tako ces je najbolje zastiti od ratnog sranja koje ubija sitemski, u svakom pogledu.Lopez1981 wrote:Moj burazeru da je nisu heroji kod nas uzeli poklali bi nas sve na kucnom pragu. Uzeo bi je i ti siguran sam da ti prituzi, ne bi valjda pustio da ti familiju kolju. Neka je za ne daj bozeKikibombona wrote:Ej moja sirotinjo, uvijek tebe u rat, na prvu liniju, da se probijas i krvaris, da se valjas u blatu krvavih gaca, da se boris za lazne ideale...
Puska je za krkane. Realno je tako. Niko pametan i sposoban ne uzima pusku.
Vidis porodice ovog jadnog turskog vojnika. Gola bijeda. Dijete im zivo spaljeno. A Erdogan je njegova porodica zive bolje nego stsnovnici dzeneta. Nabijem ja to na kurac.
-
Mohamad Sissoko
#14686 Re: Republika Turska
"Puska je za krkane" a ovamo velica kurdske trebe sa puskama ev ima nekoliko godina 
"niko pametan ne uzima pusku"
Ubi u pojam sa Kurdima, pkk teroristima i njihovoj borbi i velica ih...
Jebote sunce
Jebote sunce
-
Djulizar
#14687 Re: Republika Turska
Puska je za heroje. Heroji postaju svi oni koji uzmu pusku u ruke.Po Islamu svaki musliman je obavezan uzeti pusku u ruke kad dodje opsnost za njegovu domovinu. Domovina se brani oruzjem i nije glupo poginuti u toj bitki. Sehidi odlaze direktno u Dzennet jer su dali svoje zivotu za domovinu.
- Tito_i_Partija
- insomnia78
#14689 Re: RE: Re: Republika Turska
[emoji1] [emoji1] [emoji1]Mohamad Sissoko wrote:"Puska je za krkane" a ovamo velica kurdske trebe sa puskama ev ima nekoliko godina [emoji38]
"niko pametan ne uzima pusku" [emoji38]
Jebote sunce
- insomnia78
#14690 Re: Republika Turska
Mozda je cilj "anestezirati" bošnje. Haj' zna'ni
- Kikibombona
#14691 Re: Republika Turska
Pa i oni su sirotinja, uglavnom neobrazovani, gorstaci... krkani, nego sta...Mohamad Sissoko wrote:"Puska je za krkane" a ovamo velica kurdske trebe sa puskama ev ima nekoliko godina
Jebote sunce
I zamisli, studenti su oslobodjeni od ratovanja. Dakle, pametniji dio populacije. Bogatasi se svakako ne bore. Opet pusku nosi gola bijeda, neobrazovani, intelektualno inferiorni...
A ja sam inace blagonaklon prema krkanima jer u njima ima daleko vise ljudskosti nego kod elite.
Ipak, kod Kurda je prezivio taj neki 'borbeni kult'. Tako imamo slucaj da je sin lidera sirijskih Kurda poginuo kao obicni borac na prvoj liniji u Kobaniju. To je isto da je kod nas Bakir Izetbegovic ratovao na prvoj liniji.
Servan Muslim, poginuo u borbama sa ISILom u Kobaniju

Sin ministra odbrane je tri puta ranjen. Dosta djece lidera se bori na prvim linijama, to je ideologija PKK... Oni u ratu jos neke mrvice romantike pronalaze i zato su simpaticni.
Erdogan svog Bilala i Sumeju cuva bolje nego Bog andjele, imaju sve sto im srce zeli. Daleko su od ove bijede koja krvari. Isto je sa Obamom, Putinom itd.
Ne bih svoje dijete poslao u rat nema teorije. Od rata bjezati sto dalje. Sirotinje, nepismenih, naivcina, gorstaka, ludaka za puske ce uvijek biti.
- Kikibombona
#14692 Re: Republika Turska
Ko je trebe anestezirao kada si razgulio u Francusku?insomnia78 wrote:Mozda je cilj "anestezirati" bošnje. Haj' zna'ni
Pobjegulje da imaju casti, ne bi komentarisali teme koje imaju veze sa patriotizmom. Pobjeci iz zemlje je izdaja tih laznih patriotskih ideala.
Ja smatram da si ti izuzetno pametno postupio sto si odjebao ovo sranje. Neka ti porodica uvijek bude na prvom mjestu. Poseri patriotizam. To je za budale.
- insomnia78
#14693 Re: Republika Turska
Ja citav rat i podobar dio poratnog perioda proveo "dole". Zivio sam u BiH vise godina nego sto ih ti imas 
Nejse, prica ti malo skripi. Kurdi su, jedini, romanticni ratnici svi ostali geaci
PS: i Srbi imaju tu romanticnu ratnicku furku. "Rado ide Srbin u vojnike" i slicne pripovjetke. Kad smo vec kod toga
Nejse, prica ti malo skripi. Kurdi su, jedini, romanticni ratnici svi ostali geaci
PS: i Srbi imaju tu romanticnu ratnicku furku. "Rado ide Srbin u vojnike" i slicne pripovjetke. Kad smo vec kod toga
- Kikibombona
#14694 Re: Republika Turska
Ma ti si pobjegao i tu svaka prica o patriotizmu prestaje ili biva otrcana/izlizana. I neka si, potpuno ispravan potez. Svaka cast.insomnia78 wrote:Ja citav rat i podobar dio poratnog perioda proveo "dole". Zivio sam u BiH vise godina nego sto ih ti imas
To je pjesma, jebo pjesmu. I to su pisali pametni ljudi da naloze budale. Malo je tih pjesnika/lozaca uzelo puske. Recimo, Dino Merlin?
Edit
A to od Corbe pjesma?
Rado ide Srbin u vojnika, dva ga vuku a trojica tuku...
Bas tako.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14696 Re: Republika Turska
studenti su svugdje oslobođeni vojne obaveze
- zagortenej
#14697 Re: Republika Turska
Neće niko ni primijetiti. Brko uklanja idolopoklonstvo u TurskojTito_i_Partija wrote:Ide Ataturk, a dolazi Brko.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/simbo ... /161223118
- insomnia78
#14698 Re: Republika Turska
Ne vjerujem ja u kipove
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14699 Re: Republika Turska
... ni takve kao ti tipove
- Kikibombona
#14700 Re: Republika Turska
Naravno. Steta da pamet gine.japin_mutapi wrote:studenti su svugdje oslobođeni vojne obaveze
Puska je za najnizi sloj drustva.
I ovaj nas rat je sve rekao. Elita jos bogatija - sirotinja jos siromasnija. I jos elita urinira po sirotinji, gazi i ismijava.
I kad smo kod Kurda... Odzalan u zatvoru uziva maksimalnu njegu. Pise knjige, ima sve sto zeli. Obilaze ga, vode racuna o njemu. A sirotinji po zatvorima izbijaju bubrege, guraju predmete u analne otvore, psihicki i fizicki svakodnevno maltretiraju itd.