PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#14676 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

strong69 wrote:Seki´s on the road again. Je li to onaj koji hoce da bije trenere kad mu sinovi ne igraju?

Pazi sta je vijest u Avazu: "nastupio kao neovisan kandidat grupe gradjana a inace je clan SBB-a" :-) :-) :-)
Butmiran

#14677 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Butmiran »

Mjesec dana od početka protesta evo i dalje jedni te isti seru i pametuju na temi.
kamen spoticanja

#14678 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kamen spoticanja »

hellue wrote:Zenica u medjuvremenu :-) :-) :-)

Ševko Adilović Šeki večeras je pobijedio 37 kandidata u izboru za predsjednika MZ "Nova Zenica", jednoj od najvećih mjesnih zajednica po broju stanovnika na području Zenice.

U konkurenciji ukupno 38 prijavljenih kandidata Adilović je osvojio 78 posto glasova.

Inače, Ševko Adilović je poduzetnik, istaknuti sportista, osnivač Patriotske lige i otac bivšeg prvotimca FK Željezničar Eldina Adilovića.

Treba istaći da se radi o ponovljenom izboru za predsjednika MZ "Nova Zenica". Prvo glasanje je održano 28. februara i tom prilikom je Ševko Adilović ubjedljivo pobijedio.

Međutim, poslije obavljenog glasanja za prva tri kandidata, glasači koji su glasali za Adilovića su napustili pretjesnu salu u kojoj se glasalo i kada su članovi komisije instruisani od strane pojedinih SDA-ovaca vidjeli da je ostalo svega 20 glasača za preostalih 37 kandidata, prekinuli su glasanje konstatujući da nema kvoruma, iako je na početku sjednice konstatovano da kvorum postoji.

Ne mireći se sa činjenicom da nije prošao vjerovatno planirani kandidat određene političke opcije zakazano je ponovno glasanje na drugoj lokaciji u većoj sali zbog ogromnog interesa građana.

Ševko Adilović Šeki je nastupio kao nezavisni kandidat ispred grupe građana, a usput rečeno, član je SBB BiH od osnivanja.

Avaz... :D :D :D
:lol: :lol: :lol:
Pa ne mogu da vjerujem...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14679 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Ljudi, u policiji se nista ne radi bez naredjenja... Nece onaj "obicni" policajac krenuti onako sam od sebe hapsiti politicare i sta ti ja znam

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Policija takve slucajeve hapsi po zahtjevu tuzilastva a ne po svom nahodjenju.
Nero Histrion

#14680 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Janjicar wrote:hrasno38 nek si ti njega citirao da moram ovu dvojicu gledat i na ovoj stranici :smajlikojipovraca:

Da ima pravnog sistema oni bi bili davno u zatvoru.

Nece ovi u zatvor, pa kako ce svoj na svoga udariti, ts, ts ts. Ali zato ih je danas bilo dovoljno da pricuvaju stotinjak gradjana. Gdje su bili kad je gorjelo Predsjednistvo, ponavljam opet po ko zna koji put?! Ko ce odgovarati za to sto ih nije bilo? Uhapsise ovog N.T. sto je palio, ok, uhapsise ga ... a kada ce uhapsiti onog ko je kriv sto nije bilo obezbjedjena 07.02. i zbog cega je ovaj N.T. mogao prici Arhivu i bacit Molotovljev koktel? :oops:

I cisto sumnjam da ce ovom Brankovicu ista dokazati, ne zato sto nije kriv nego zato sto je njihov ...obicno zamazivanje ociju narodu, da se vidi kako funkcionira pravna drzava.

A onda ce izbori, pa malo huskacke retorike, pa malo obecanja ... i eto svima selameta. :zid:
Last edited by Nero Histrion on 07/03/2014 22:30, edited 1 time in total.
Janjicar

#14681 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Nero Histrion wrote:
Janjicar wrote:hrasno38 nek si ti njega citirao da moram ovu dvojicu gledat i na ovoj stranici :smajlikojipovraca:

Da ima pravnog sistema oni bi bili davno u zatvoru.

Nece ovi u zatvor, pa kako ce svoj na svoga udariti, ts, ts ts. Ali zato ih je danas bilo dovoljno da pricuvaju stotinjak gradjana. Gdje su bili kad je gorjelo Predsjednistvo, ponavljam opet po ko zna koji put?! Ko ce odgovarati za to sto ih nije bilo? Uhapsise ovog N.T. sto je palio, ok, uhapsise ga ... a kada ce uhapsiti onog ko je kriv sto nije bilo obezbjedjena 07.02. i zbog cega je ovaj N.T. mogao prici Arhivu i bacit Molotovljev koktel? :oops:

I cisto sumnjam da ce ovom Brankovicu ista dokazati, ne zato sto nije kriv nego zato sto je njihov ...obicno zamazivanje ociju narodu, da se vidi kako funkcionira pravna drzava.

A onda ce izboti, pa malo huskacke retorike, pa malo obecanja ... i eto svima selameta. :zid:
Niko nema ovlasti.

Fahro rece nema vlasti da on naredi da se brani predsjednistvo ? Pa kako primas platu ?
Ako tako svako ministarstvo nema vlasti sta ce nam onda drzavna ministarstva?

I onaj isto rece dio arhiva zapaljen pa brate ako su vazni dokumenti zasto to nije osigurano protivpozarnom zastitom ili cime vec...

Kao sto rekoh svjetski politicari trebaju uciti od ovih nasih jer sta god narod uradi politicari ce okriviti taj isti narod i ponovo su mirni 20 godina.
VjecitiStudent

#14682 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:
VjecitiStudent wrote: Nažalost, kako vrijeme UN-a i EUPM odmiče, naša policija sve više klizi nadolje.
Pogledaj ovo i onda obavezno pročitaj cijelu priču na linku
TI BIH je zaprimio anonimni e mail putem e mail adrese Centra za pružanje pravne pomoći u borbi protiv korupcije od ženske osobe koja je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), a koja je željela da ostane anonimna te se predstavila kao „Građanka Sarajeva“. Ta osoba nas je obavijestila da je kao zaposlenica u MUP KS došla do podatka da je određena ženska osoba prijavila Ministru MUP-a KS saobraćajnog policajca koji ju je zaustavio te prilikom rutinske saobraćajne kontrole vozila verbalno zlostavljao sa seksualnim prizvukom. Ministar u MUP KS, je po navodima Građanke Sarajeva, umjesto da po službenoj dužnosti provjeri navode vezane za saobraćajnog policajca, izdao depešu (interni akt naredbodavnog karaktera) svim policijskim upravama u kantonu Sarajevo u kojoj je opisao vozilo, sa registarskim tablicama, te ime i prezime prijaviteljice saobraćajnog policajca, te u depeši naredio da saobraćajni policajci zaustavljaju vozilo prijaviteljice, te da istoj „nalaze“ saobraćajne prestupe i što više je kažnjavaju.
http://prijavikorupciju.org/reports/view/16
Da ali taj slucaj nije pravilo nego izuzetak. U svakom zitu ima kukolja pa tako i u policiji kao i u svim sferama drustva.
Jesi li ti uopće pročitao cijeli tekst?
mikasa

#14683 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mikasa »

velikonja wrote:
@Mikasa, ili nisi iz Sa ili iz mržnje prema policiji umanjuješ naš, a između ostalog i moj, doprinos u obrani Grada. Fakat ne razumijem, koji ti je?
Prijatelju, vec sam te zamolio, nastavi komentarisati dnevne dogadjaje, ostavi ratnu proslost, jer to sto ti pises ...
Moze procitati neko od rodbine rahmetli Sevala Kovacevica, komandira SJB Hrid Jarcedoli, moze procitati Alija Jasarevic, komandir SJB Bistrik, moze neko procitati od ljudi iz Armije BiH sa Mahmutovca, komandira Juke Karamustafica, moze neko procitati od Cacinog i Cebletovog komsiluka sa Bostarica i Terezije, moze procitati komadir policije Ismet Dahic i njegov zamjenik za lijevu obalu Suljo Agic,....
A ako zelis da pricas o Lastama, pravac na Bascarsiju, na mjesto gdje je bila kafana Drina, i tu zajedno sa Taricem i Draganom pijemo kafu
Nazalost, ti si prvi forumas koji se javno na forumu hvali da je bio pripadnik Lasta ...
Hvala, zavrsavam raspravu.
velikonja

#14684 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by velikonja »

mikasa wrote:
Prijatelju, vec sam te zamolio, nastavi komentarisati dnevne dogadjaje, ostavi ratnu proslost, jer to sto ti pises ...
Moze procitati neko od rodbine rahmetli Sevala Kovacevica, komandira SJB Hrid Jarcedoli, moze procitati Alija Jasarevic, komandir SJB Bistrik, moze neko procitati od ljudi iz Armije BiH sa Mahmutovca, komandira Juke Karamustafica, moze neko procitati od Cacinog i Cebletovog komsiluka sa Bostarica i Terezije, moze procitati komadir policije Ismet Dahic i njegov zamjenik za lijevu obalu Suljo Agic,....
A ako zelis da pricas o Lastama, pravac na Bascarsiju, na mjesto gdje je bila kafana Drina, i tu zajedno sa Taricem i Draganom pijemo kafu
Nazalost, ti si prvi forumas koji se javno na forumu hvali da je bio pripadnik Lasta ...
Hvala, zavrsavam raspravu.
Ja svakog 18. maja budem u, na žalost sve kraćem i kraćem, stroju ispred Ekonomije. I nije me stid ni toga ni kasnijeg angažmana u OPSN. Kad neko ko već zna za gore nabrojane kaže da "Manevarska jedinica Starog grada NIKAD nije bila na Čolinoj... a pogotovu aprila 92." on nije neupućen nego je zlonamjeran.

Jeste da je OFT i neću dalje.

A tebi drug, sve najbolje.
goran16v

#14685 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote: Upravu si krivicno djelo jeste krivicno djelo i tu se slazem stobom, medjutim procesuiranje krivicnog djela ondje gdje se razilazimo.
Ne mozes mene procesuirat za krivicno djelo, a njega ne? 1000 prije nisi procesuiro nasao si mene sad ? A sutra ponovo neces hiljadu ?
Slazem se u jednom dijelu o tim selektivnim procesuiranjima, ali s druge strane naravno da te mogu procesuirati, napravio si krivicno djelo, ovi sto nisu procesuirani nemaju nikakve veze ni s tobom ni s tvojim djelom. Niko ti nece oprostiti sto si usao i zapalio zgradu i sto je to prepoznato kao akt terorizma. Taj izgovor je jednako glup kao i izgovor vozaca koji je zaustavljen u prekrsaju npr. prekoracenje brzine i koji kaze drotu sto zaustavljas mene, sto ne zaustavljas onog drugog. Plati kaznu za svoj prekrsaj pa tek onda pita za druge... E tako je i s ovim, odgovaraj za ono sto si uradio, ne gledaj druge....
Janjicar

#14686 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote:
Janjicar wrote: Upravu si krivicno djelo jeste krivicno djelo i tu se slazem stobom, medjutim procesuiranje krivicnog djela ondje gdje se razilazimo.
Ne mozes mene procesuirat za krivicno djelo, a njega ne? 1000 prije nisi procesuiro nasao si mene sad ? A sutra ponovo neces hiljadu ?
Slazem se u jednom dijelu o tim selektivnim procesuiranjima, ali s druge strane naravno da te mogu procesuirati, napravio si krivicno djelo, ovi sto nisu procesuirani nemaju nikakve veze ni s tobom ni s tvojim djelom. Niko ti nece oprostiti sto si usao i zapalio zgradu i sto je to prepoznato kao akt terorizma. Taj izgovor je jednako glup kao i izgovor vozaca koji je zaustavljen u prekrsaju npr. prekoracenje brzine i koji kaze drotu sto zaustavljas mene, sto ne zaustavljas onog drugog. Plati kaznu za svoj prekrsaj pa tek onda pita za druge... E tako je i s ovim, odgovaraj za ono sto si uradio, ne gledaj druge....
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/sdp-hoc ... -terminala

Samo nek meni pisu a kada ti napisu jesi li se ikad bunio ili nesto rekAo protiv policije da ne rade svoj posao ?
Mene kazni radi pojasa a kada ja njemu govorim da nije svezan smije se ? Ne pravi se kuca od krova nego od temelja, de da rijesemo neke osnovne stvari, da djeci uvedemo 20 casova sedmice samo OSNOVNA KULTURA... Sta ce nama matematika, fizika, biologija kada nemamo osnovne kulture? Da djecu naucimo da se ponasaju eh tako jedno 20-30 godina pa onda ubaciti ostalo...
goran16v

#14687 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote: Uredu ne mora se za mene pobrinuti, a sta cemo s borcima? Politicari je prepustili 92-e njima a sada se ne brine za njih?

Vi kao da niste maknuli dalje od Sarajeva...
Dozvoli da te zaustavim ovdje... Razumijem sta zelis reci, borci svakako jesu osjetljiva drustvena kategorija kojoj i sam pripadam ALI... Prva stvar, boraca je bilo cca 200 000 (bar u ARBiH), e sad zamisli kako bi izgledalo da je svaki od 200 000 '96 rezonovao: borio sam se 4 god, ja sam svoje odradio sad treba drzava da se brine o meni?! Pa toliki tereti i Emirati ne bi podnijeli. Dalje, od kraja rata je proslo 19 godina, to je cijela jedna generacija i to je jako puno vremena...
Janjicar

#14688 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote:
Janjicar wrote: Uredu ne mora se za mene pobrinuti, a sta cemo s borcima? Politicari je prepustili 92-e njima a sada se ne brine za njih?

Vi kao da niste maknuli dalje od Sarajeva...
Dozvoli da te zaustavim ovdje... Razumijem sta zelis reci, borci svakako jesu osjetljiva drustvena kategorija kojoj i sam pripadam ALI... Prva stvar, boraca je bilo cca 200 000 (bar u ARBiH), e sad zamisli kako bi izgledalo da je svaki od 200 000 '96 rezonovao: borio sam se 4 god, ja sam svoje odradio sad treba drzava da se brine o meni?! Pa toliki tereti i Emirati ne bi podnijeli. Dalje, od kraja rata je proslo 19 godina, to je cijela jedna generacija i to je jako puno vremena...
Znaci tebi je sve uredu u ovoj drzavi ?

Komsija mi je borac, invalid, stao na minu i otkinulo mu stopalo. Drzava mu da hoce mogla je naci posao i da zaradi svoju platu a ne da mu daje penziju. Kako ? Pa na mjesto domara u Osnovnoj Skoli radi osoba koja moRe "konju rep iščupati" i naravno direktorov sin, a njemu daju penziju od koje jedva zivi.

A ako ti jos pocnem pricati o zdravstvu jer sam i ti imao problem nazalost hodao sam po bolnicama pa sam upoznat sa sistemom "nema mjesta puna bolnica, :shock: eh sad ima"...
goran16v

#14689 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote:
goran16v wrote:
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/sdp-hoc ... -terminala

Samo nek meni pisu a kada ti napisu jesi li se ikad bunio ili nesto rekAo protiv policije da ne rade svoj posao ?
Mene kazni radi pojasa a kada ja njemu govorim da nije svezan smije se ? Ne pravi se kuca od krova nego od temelja, de da rijesemo neke osnovne stvari, da djeci uvedemo 20 casova sedmice samo OSNOVNA KULTURA... Sta ce nama matematika, fizika, biologija kada nemamo osnovne kulture? Da djecu naucimo da se ponasaju eh tako jedno 20-30 godina pa onda ubaciti ostalo...
Mene tu i tamo policija zaustavi zbog prersaja ali se nikad nisam bunio,. Jesam li napravio prekrsaj? Jesam. Jel za taj prekrsaj predvidjena kazna? Jest. Jel mi ko drugi kriv? Nije. Odgovaraj za sta si napravio. Vrlo jednostavno... Meni i dalje ne ide u glavu kako neko u tudjim greskama nalazi opravdanje za svoje (svjesne ) greske. Nisi ti nista manje kriv zasto se nisi vezao bzgo toga sto se zandar nije vezao ili nisi ti nista manje kriv sto si vozio 90 gdje je ogranicenje 50, ako je debil proletio sa 120.
goran16v

#14690 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote:
goran16v wrote:

Komsija mi je borac, invalid, stao na minu i otkinulo mu stopalo. Drzava mu da hoce mogla je naci posao i da zaradi svoju platu a ne da mu daje penziju. Kako ? Pa na mjesto domara u Osnovnoj Skoli radi osoba koja moRe "konju rep iščupati" i naravno direktorov sin, a njemu daju penziju od koje jedva zivi.

A ako ti jos pocnem pricati o zdravstvu jer sam i ti imao problem nazalost hodao sam po bolnicama pa sam upoznat sa sistemom "nema mjesta puna bolnica, :shock: eh sad ima"...
Sto se neme tice daleko je ova drzva od uredu ali meni je nerealo da, iako sam bio pripadnik OSRBiH, zdrav (relativno) i citav cekam skrstenih ruku 20 god da mi drzava rjesi pitanje posla, stana i egzistencije pa to pomnozi sa 200 000.
Komsija nije adekvatan primjer on je vjerovatno 100% RVI i to je sasvim druga kategorija od kategorije demobilisanih boraca. Izvini mozda nije umjesno, ali uz apsolutno slaganje za nepravdu i nepotizam, cisto prakticna primjedba: na mjestu domara i treba da radi osoba koja moRe konju rep iščupati, a ne osoba sa invaliditetom koja se na lotre ne moze opeti da zamjeni sijalicu. To ti je slican princip kao sa Besimom Spahicem, on je super lik, ali samo zato sto je super lik ne znaci da je kvalifikovan, podoban, strucan da bude premijer vlade KS.
Janjicar

#14691 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote:
Janjicar wrote:
goran16v wrote:

Sto se neme tice daleko je ova drzva od uredu ali meni je nerealo da, iako sam bio pripadnik OSRBiH, cekam 20 god da mi drzava rjesi pitanje posla, stana i egzistencije pa to pomnozi sa 200 000. Komsija nije adekvatan primjer on je vjerovatno 100% RVI i to je sasvim druga kategorija. Izvini mozda nije umjesno, uz apsolutno slaganje za nepravdu i nepotizam ali cisto prakticna primjedba: na mjestu domara i treba da radi osoba koja moRe konju rep iščupati, a ne osoba sa invaliditetom koja se na lotre ne moze opeti da zamjeni sijalicu. To ti je slican princip kao sa Besimom Spahicem, on je super lik, ali samo zato sto je super lik ne znaci da je kvalifikovan, podoban, strucan da bude premijer vlade KS.
Nije 100% invalid ali ne moze raditi kao portir a moze ici raditi na gradjevini iako je invalid da obezbijedi sebi da ima od cega zivjeti? Ne ceka ni on drzave daleko od toga da ceka, samo drzava mu ne pomaze nimalo.

Da ti odgovorim za ovaj predhodni post gore.

Jel policajac napravio prekrasj ? Jeste. Jel odgovarao. Nije. Jel ga ko prijavio. Jeste.
Ja snimio Besima Durakovica kako vozi svaki dan 130km/h gdje je ogranicenje 60km/h, prijavili urednici jednog portala policiji i sta je bilo ? Nista. Nikom nista.
'ebem ja mater takvoj policiji a tu drzavu :izet: .
I moj je se otac borio za ovu drzavu, za mene da bude normalno koliko god i sta ? Opet nikom nista.
Kaze bori se za sebe pa et borim se ucim fakultet ? I zavrsis opet nikom nista.
I onda ti opet kazu pa sto ne ides elektrotehniku, medicinu? Bravo. To je rjesenje. Ajmo svi srednjoskolci na Elektrotehniku i Medicinu.
dreambox

#14692 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

Janjicar wrote:
Nije 100% invalid ali ne moze raditi kao portir a moze ici raditi na gradjevini iako je invalid da obezbijedi sebi da ima od cega zivjeti? Ne ceka ni on drzave daleko od toga da ceka, samo drzava mu ne pomaze nimalo.

Jel policajac napravio prekrasj ? Jeste. Jel odgovarao. Nije. Jel ga ko prijavio. Jeste.
Ja snimio Besima Durakovica kako vozi svaki dan 130km/h gdje je ogranicenje 60km/h, prijavili urednici jednog portala policiji i sta je bilo ? Nista. Nikom nista.
I moj je se otac borio za ovu drzavu, za mene da bude normalno koliko god i sta ? Opet nikom nista.
I onda ti opet kazu pa sto ne ides elektrotehniku, medicinu? Bravo. To je rjesenje. Ajmo svi srednjoskolci na Elektrotehniku i Medicinu.
Država mu ne pomaže nimalo invalidnine pet stoja do milje nije ništa.

Treba država da mu da pet milja invalidnine. Pored toga da mu nađe posa. Da mu nađe trebu kakvu itd, itd.

Pa nije jedini u Bosni ima ovdje još živi. Jed pokušao da se odrekne invalidske penzije a da nađe posao. Za toga nije on bi i jedno i drugo vjerovatno. Neznam pisao si da je malo veći invalid a sad ispade da još može raditi na građevini.

Ovo za policiju 130 km/h, odakle ti informacije da je nikom ništa ? Trebalo se objaviti u avazu ili na BHT-u isto kao što objave kad ti platiš kaznu. Btw kršenje bezbjednosti saobračaja se ne prijavljuje na portalu, koliko sam upoznat mislim da portali nisu nadležni.

Fakultet ne znači siguran ključ uspjeha, ali tko je vrijedan i dovoljno inteligentan snaci ce se u svakoj državi pa tako i u bosni.

Večna stvari u ovoj državi je u k...., ali kad se saberem i oduzmem i pored onoga da smo prije 20 godina imali sve uništeno mislim da se opet dobro živi kakvih sve država ima.
goran16v

#14693 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote:
Jesi li napravio prekrsaj? Jesi. Jesu li iprekrsaji drugih opravdanje za tvoj prekrsaj? Nisu. Tu se prica zavrsava... Kad postujes pravila ili platis kaznu moze upirati prstom na druge, a ne prekrsaje drugih uzimati kao opravdanje za svoje prekrsaje, a to nam je omiljena zabava...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14694 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

goran16v wrote:Jesi li napravio prekrsaj? Jesi. Jesu li iprekrsaji drugih opravdanje za tvoj prekrsaj? Nisu. Tu se prica zavrsava... Kad postujes pravila ili platis kaznu moze upirati prstom na druge, a ne prekrsaje drugih uzimati kao opravdanje za svoje prekrsaje, a to nam je omiljena zabava...
NIsu opravdanje, ali jesu duboki osjećaj nedostatka pravne države i pravde općenito, a vlastodršci su dužni da se o tome pobrinu. Dakle, nije sporno platiti svoj prekršaj, sporno je što u neimanju pravne države nismo svi jednaki pred zakonom, nego se nečiji dosijei kisele u ladicama i pod političkim pritiskom ne mogu odatle izaći, a nečiji lete brzinom svjetlosti.
Jednako kao i za policiju.
Ako se netko borio, treba razlučiti emotivno i legislativno. Legislativno, proglašena je amnestija i svi su jednaki. Emotivno, ako policija građane neselektivno naziva huliganima, narkomanima, uličarima, a među njima ima jednako branitelja i boraca, onda moraju prihvatiti i epitete koje dobivaju.
exliberal-ex

#14695 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by exliberal-ex »

Citam sta neki pisu
Kazu ja sam zavrsio skolu , bio u ratu I sad cekam da mi drzava obezbjedi posao, stan.....ajde.. :lol: :lol:
Ja bi pozvao sve ove sto traze da im drzava obezbjedi stan I posao da izadju napolje pa da vide kako drzava obezbedjuje stan I posao...svi nesto galamite protv komunizma a prodajete pricu pa to ni Marx nebi prodao.
Volio bih ove sto govore da drzava treba invalidima da obezbjedi hiljade maraka invalidnine...dajte ljudi pogledajte kako se mnogo bogatije drzave odnose prema ratnim invalidima...mislite da se odnose bolje?
E zbog ovih skroz neralnih zahtjeva ovi protesti ce propast I nastavite ce vas handrit oni sto ste ih vi izabrali
Havatar

#14696 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

strong69 wrote:Seki´s on the road again. Je li to onaj koji hoce da bije trenere kad mu sinovi ne igraju?
Nije to je Mithat :mrgreen:
Janjicar

#14697 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote:
Janjicar wrote:
Jesi li napravio prekrsaj? Jesi. Jesu li iprekrsaji drugih opravdanje za tvoj prekrsaj? Nisu. Tu se prica zavrsava... Kad postujes pravila ili platis kaznu moze upirati prstom na druge, a ne prekrsaje drugih uzimati kao opravdanje za svoje prekrsaje, a to nam je omiljena zabava...
Ja tebi uporno govorim da platim za prekrsaj koji napravim, uredno prijavim policiji one koji krse zakon medjutim njima niko nista. Ocito da se vrsi selektivno kaznjavanje bez obzira sto je krsenje pravila masovno. Ili drugi slucaj inspekcija dodje u kompaniju Sirbegovic i vidi neregularnosti i pocne da piše kaznu i doticni Sirbegovic zaprijete kako ce sve zatvoriti i poslati 500 radnika kuci, oni smotaju tu prijavu i popuše.
Ja se slazem u potpunosti s tobom prvo rijesi sa sobom i nemoj praviti prekrsaje to si upravu. To bas i ja govorim nek policija koristi pojas, nek postuje ostale saobracajne propise. Neki dan stojim na autobuskoj stanici kad Granicna policija lagano prodje kroz crveno. Zamisli kad dijete vidi to pa pita "Babo sto mi cekamo na crveno kad čiko policajac prodje kroz crveno" ?
Janjicar

#14698 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

dreambox wrote:
Janjicar wrote:

Država mu ne pomaže nimalo invalidnine pet stoja do milje nije ništa.

Treba država da mu da pet milja invalidnine. Pored toga da mu nađe posa. Da mu nađe trebu kakvu itd, itd.

Pa nije jedini u Bosni ima ovdje još živi. Jed pokušao da se odrekne invalidske penzije a da nađe posao. Za toga nije on bi i jedno i drugo vjerovatno. Neznam pisao si da je malo veći invalid a sad ispade da još može raditi na građevini.

Ovo za policiju 130 km/h, odakle ti informacije da je nikom ništa ? Trebalo se objaviti u avazu ili na BHT-u isto kao što objave kad ti platiš kaznu. Btw kršenje bezbjednosti saobračaja se ne prijavljuje na portalu, koliko sam upoznat mislim da portali nisu nadležni.

Fakultet ne znači siguran ključ uspjeha, ali tko je vrijedan i dovoljno inteligentan snaci ce se u svakoj državi pa tako i u bosni.

Večna stvari u ovoj državi je u k...., ali kad se saberem i oduzmem i pored onoga da smo prije 20 godina imali sve uništeno mislim da se opet dobro živi kakvih sve država ima.
Kakvih 5 stoja ? Jesi ti normalan?
i drugo boldirano ne mogu ja s tobom razgovarat kada nisi procitao moj post detaljno nego ga samo preletio jer da si procitao skontao bi da su urednici tog portala prijavili policiji i obavjestavali me o tome.

Nisam nigdje napisao da je veci invalid nego da je invalid, covjek nema stopala, dobija oko 200KM invalidnine.
Posto je odlican majstor, zidanje, fasada itd. covjek radi nacrno po komsiluku ? Kako radi? Dodji pa ces vidjet ali se bori.

EDIT: Izvini al na osnovu tvog pisanja i gresaka u pisanju sad ce odredjeni forumasi reci da si nesposoban za bilo kakav posao :D jer takva je kod njih logika :D
costacurta

#14699 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

exliberal-ex wrote:Citam sta neki pisu
Kazu ja sam zavrsio skolu , bio u ratu I sad cekam da mi drzava obezbjedi posao, stan.....ajde.. :lol: :lol:
Ja bi pozvao sve ove sto traze da im drzava obezbjedi stan I posao da izadju napolje pa da vide kako drzava obezbedjuje stan I posao...svi nesto galamite protv komunizma a prodajete pricu pa to ni Marx nebi prodao.
Volio bih ove sto govore da drzava treba invalidima da obezbjedi hiljade maraka invalidnine...dajte ljudi pogledajte kako se mnogo bogatije drzave odnose prema ratnim invalidima...mislite da se odnose bolje?
E zbog ovih skroz neralnih zahtjeva ovi protesti ce propast I nastavite ce vas handrit oni sto ste ih vi izabrali
Provaljuješ se,
daj mi citiraj gdje je to neko napisao poješću tastaturu. Ono kao ti si vani, nešto radiš i sad prodaješ maglu, morališeš, Kemo Crnkić fazoni. :roll:
Ima nas još koji su bili vani i vrlo dobro znaju koja je filozofija života, ako hoćeš da radiš i stručan si nema te osobe koja će ti uskratiti pravo na rad, dapače.
Nema sumnje da i u tim "savršenim" društvima postoje štele i veze, ali znam također da ne moraš čekati čitav život da dobiješ promaknuće u mlađeg referenta samo zato što se tamo nekom direktoru Šojiću jebe za tobom, tvojim radom, poslom, trudom, željom za usavršavanjem, uspijehom, stručnošću, predanošću, nisi član stranke, nisi ničiji sin/zet/šura, nemaš Midi Osmanovićima na kafu da daš itd.
Citiraj ko je rekao hiljade maraka invalidima?
goran16v wrote:
Janjicar wrote:
gorane ideš iz krajnosti u krajnost,
niko nigdje nije rekao da mene ne kaženjavaš dok onog prije mene ne kazniš, ne znam kako to nije jasno, ali je pitanje kako su uspjeli za manje od mjesec dana otkriti momka iz mase od 1935 ljudi koji je zapalio predsjedništvo a istovremeno se slučaj npr. Branković i prodaja EP koja je donijela štete više ovoj državi nego 5 zgrada predsjedništva da je izgorjelo kiseli skoro 8 godina u laticama tužilaštva? :roll:
Janjicar

#14700 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Najzešći su ovi trolovi koji se registruju u zadnjih mjesec dna :D i direktno na ovu temu i te nikako drugcije nego strucno i razumno upozoravajuci narod da je dobro i da protestima samo moze biti gore xD
Bas bih volio vidjeti IP adrese cisto da znamo da li ih je stranka sve okupila na jednom mjestu ili svoju zadacu vrse iz ugodnih domova...
Post Reply