Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#14676 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Mani se ti međunarodne politike, bolje ti je. Nego, šta je to Lagumdžija obećavao kod vas u Tuzli?
General War

#14677 Re: Ukrajina

Post by General War »

daxon wrote:
jefferson wrote:Vidjeli bi ga i Rusi i svi ostali na radaru bez problema na toj visinii.
A raketu zemlja - zrak BUK, ne bi niko vidio, ni trag, ni radarsku refleksiju?
Posebno zeleno bijelu boju kojom je raketa obojena...
General War

#14678 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Mani se ti međunarodne politike, bolje ti je. Nego, šta je to Lagumdžija obećavao kod vas u Tuzli?
E to je vec provjerem Lagumdjijin "false flag"...covjek se vidi u vlasti i u Decembru :-)
bezveze7

#14679 Re: Ukrajina

Post by bezveze7 »

Challenger__ wrote:Nego, šta se dešava na ratištu? Ovaj spin bi trebao da koristi huntinim paravojskama. Jesu li uspjeli da iskoriste momenat?
Braća Rusi se herojski drže. Na ratištu ćemo kevu da im karamo, ne smije Amer jedan na jedan. I proxyje ćemo adekvatno da im prčimo. Ali neman s Wall Streeta - podržana vatikanskom narkomafijom - planira povuć gadan potez na velikoj šahovskoj ploči. Latinski podlo i kukavički. Evo, u povjerenju, strah me njihovog laufera na D3 :(

Ne mogu sad ništa više reć, malo mi je muka od kemtrejlsa, sve je to jedna velika igra :sad:

Vjera u Ruse ne jenjava :thumbup:
husein_kapetan

#14680 Re: Ukrajina

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Hajlac wrote:
husein_kapetan wrote:Nego..
Ako ukrainski ministar odbrane tvrdi da su njihovi sistemi BUK na broju.. onda ovaj u proruskom posjedu za koji amerika tvrdi da je oborio avion je dopremljen direktno iz rusije...??
A ti separatisti nisu zauzimali ukrajinske/svoje kasarne i dr. ovih mjeseci? :-)
Nisi razumio Kapetana. On samo ukazuje šta Administracija hoće da sugeriše: direktnu ili indirektnu odgovornost Rusije.
Formulisati ovakvu vrstu optužbe bez konkretnih dokaza makar parcijalnih je u najmanju ruku..neobično..ili posjeduju određene informacije koje trenutno drugim nisu dostupne..?
Još nešto mi se vrti po glavi..
Kako vidim radarski tragovi ovog leta se ne objavljuju ni od strane rusije niti ukraine.. kako to funkcioniše.. dali se registuju i eventualni tragovi borbenih aviona i dali u ovom slučaju isti trebaju biti djelom istrage..??
Challenger__

#14681 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

BTW, onaj snimak koji je danas ovde postavljen, koji navodno pokazuje pad Boinga je fake. Riječ je o snimku rušenja Antonova početkom juna:

mirsek

#14682 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

L u c i f e r wrote:Ja kao čovjek koji je ratovao uz vazdušnu podršku Amerike, a protiv između ostalih i ruskih plaćenika i dobrovoljaca, biću toj Americi vječno zahvalan što nam je pomogla da zaustavimo rat.

Putin je klasični diktator koji nastoji da povrati sovjetsku zonu uticaja, koji nam srećom nije u komšiluku jer bi smo ga popušili kao Čečenija, i drago mi je da na svaki mogući način dobije po pičci.

Toliko od mene, vakat spavat. :zzzz:
Tako je, budi joj zahvalan sto te zaustavila pred banja lukom i zaprijetila bombardovanjem ako ne stanemo u oslobadjanju BIH. :thumbup:
:roll:
Challenger__

#14683 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote: Formulisati ovakvu vrstu optužbe bez konkretnih dokaza makar parcijalnih je u najmanju ruku..neobično..ili posjeduju određene informacije koje trenutno drugim nisu dostupne..?
Kako vidim radarski tragovi ovog leta se ne objavljuju ni od strane rusije niti ukraine.. kako to funkcioniše.. dali se registuju i eventualni tragovi borbenih aviona i dali u ovom slučaju isti trebaju biti djelom istrage..??
Zavisi. Ako pripadaš Obuminoj administraciji, uopšte nisu bitne činjenice, niti postoji istraga nego presuda: krivi su Rusi.

____

Šalu na stranu, ne ulazim u detalje vojne prirode, nisam tu "na svom terenu".
insomnia78

#14684 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

bezveze7 wrote:
Challenger__ wrote:Nego, šta se dešava na ratištu? Ovaj spin bi trebao da koristi huntinim paravojskama. Jesu li uspjeli da iskoriste momenat?

Ne mogu sad ništa više reć, malo mi je muka od kemtrejlsa, sve je to jedna velika igra :sad:
Kralju

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Challenger__

#14685 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

General War wrote:E to je vec provjerem Lagumdjijin "false flag"...covjek se vidi u vlasti i u Decembru :-)
Pa o čemu je pričao? Šta je obećavao?
General War

#14686 Re: Ukrajina

Post by General War »

husein_kapetan wrote: Formulisati ovakvu vrstu optužbe bez konkretnih dokaza makar parcijalnih je u najmanju ruku..neobično..ili posjeduju određene informacije koje trenutno drugim nisu dostupne..?
Pa moraju se utvrditi sve okolnosti, mada je teze utvrditi let borbenih aviona jer nemaju transpondere kao civilni avioni vec IFF...tako da je tesko civilnim radarom utvrditi tacnu visinu, kurs...vojska ima te podatke ali je tesko da ce sve dati na uvid. A nece se sigurno da kraja istrage objavljivati neki zvanicni podatci ili slike sa radara jer kako vidis javnost je vec zatrovana svakakvim zakljucima i medijskim ratom.
Last edited by General War on 19/07/2014 02:13, edited 1 time in total.
General War

#14687 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
General War wrote:E to je vec provjerem Lagumdjijin "false flag"...covjek se vidi u vlasti i u Decembru :-)
Pa o čemu je pričao? Šta je obećavao?
Da je "frka"... :D

http://tuzla.danas.info/2014/07/18/lagu ... ime%CB%9D/
Challenger__

#14688 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Hvala.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14689 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ovi teroristi četnika strelkova su se žestoko zajebali
izlevatili su i tatu vladimira koji im je dao opasne igračke na povjerenje da znaju da barataju sa istima a oni mu ovako uzvratili
sad če i on da ih kara u pokušaju da spasi svoju kožu
L u c i f e r

#14690 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

mirsek wrote:
L u c i f e r wrote:Ja kao čovjek koji je ratovao uz vazdušnu podršku Amerike, a protiv između ostalih i ruskih plaćenika i dobrovoljaca, biću toj Americi vječno zahvalan što nam je pomogla da zaustavimo rat.

Putin je klasični diktator koji nastoji da povrati sovjetsku zonu uticaja, koji nam srećom nije u komšiluku jer bi smo ga popušili kao Čečenija, i drago mi je da na svaki mogući način dobije po pičci.

Tako je, budi joj zahvalan sto te zaustavila pred banja lukom i zaprijetila bombardovanjem ako ne stanemo u oslobadjanju BIH. :thumbup:
Zahvalan sam. Izvukao sam živu glavu. Jebe mi se za Banja Luku. Kome se oslobađa eno mu je.
mirsek

#14691 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

L u c i f e r wrote:
mirsek wrote:

Zahvalan sam. Izvukao sam živu glavu. Jebe mi se za Banja Luku. Kome se oslobađa eno mu je.
>Ti jesi ali 8000 ljudi iz srebrenice i 15000 ljudi iz sarajeva plus mnogi drugi po BIH nisu.
Zahvalni smo sto su ih pustili da nas ubijaju 4 godine a kad smo trebali da oslobodimo drzavu rekli no no ili lete bombe na vas.
Jbg, zbog tog tvog jebe mi se nije ni cudo sto nas mogu zavitlavati jos od 92. kako su uz nas i rone krokodilske suze a onda nam onako do jaja utjerat i zaustavit nas na putu oslobodjenja.
A kako vidim i sada ko fol pustaju da se dogovaramo.
Sa onima koji su nas htjeli istrijebiti i koji drze svoj aparathejd.
A svi znamo da sa takvima dogovora nema.
Bez konacnog poraza sigurno. :bih:
L u c i f e r

#14692 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

mirsek wrote: >Ti jesi ali 8000 ljudi iz srebrenice i 15000 ljudi iz sarajeva plus mnogi drugi po BIH nisu.
Zahvalni smo sto su ih pustili da nas ubijaju 4 godine a kad smo trebali da oslobodimo drzavu rekli no no ili lete bombe na vas.
Jbg, zbog tog tvog jebe mi se nije ni cudo sto nas mogu zavitlavati jos od 92. kako su uz nas i rone krokodilske suze a onda nam onako do jaja utjerat i zaustavit nas na putu oslobodjenja.
A kako vidim i sada ko fol pustaju da se dogovaramo.
Sa onima koji su nas htjeli istrijebiti i koji drze svoj aparathejd.
A svi znamo da sa takvima dogovora nema.
Bez konacnog poraza sigurno. :bih:
Puno bih ti toga mogao reći na tu temu, ali čemu, nećeš shvatiti dok sam ne iskusiš na svojoj koži o čemu ti pričam...
Prema tome: samo ratuj i oslobađaj, ja sam svoje odradio, sad ja na tebe red... :nargila:
exliberal-ex

#14693 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Nevjerujem da ce se ista desit zbog ovog obaranja aviona, desavalo se I ranije, desavat ce se I u buducnosti.
Kijev ce da optuzuje pobunjenike, ovi ce reci da su namjerno poslali civilni avion da bi isrovocirali nekog hajvana lakog na obaracu....nakraju ovo ce dobro doci ruskim pobunjenicima da mogu da kazu jebiga oborili smo avion civilni ali tako isto mozemo srusit I svaki vojni koji dodje, kijevu ce ovo dobro doci na PR polju gdje ce pozivat pobunjenike da su teroristi, nadrogirani manijaci ...I sta vec ali ce isto tako znati da se ovi nezajebavaju I da ce pucat na sve sto leti...u sustini 300 ljudi plati glavom
a u isto vrijeme avio kompanije ce da preispitaju svoje odluke da lete preko ratnih podrucja a sve radi profita...
Challenger__

#14694 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Da... A sad u smirenijem tonu, mimo forumaškog kontriranja da sažmem svoje upise, informacije, spoznaje i razmišljanja vezano za ovaj tragični događaj...

________

- Ova dešavanja su direktno povezana sa stanjem na jugoistočnom frontu Ukrajine. Bilo je očigledno da hunta nije u stanju da ostvari zadate ciljeve. Počeli su da gube na svim frontovima, gubici su bili ogromni, dezerterstvo je bilo sve veće a moral sve mizerniji.

Image

- Na vidiku je bio potpuni slom ofanzive što bi u kombinaciji sa katastrofalnom ekonomskom situacijom dovelo do smjene instaliranog proameričkog režima u Kijevu. To bi bio epohalni geopolitički nokaut koji se morao spriječiti jer bi urušio posljednje ostatke autoriteta kojeg na račun prošlosti uživa posrnula anglocionistička imperija. Zato su SAD morale da urade nešto. Kreirali su ovaj skandal da bi na talasu isforsirane antiruske histerije pokušali da preokrenu stanje u međunarodnim odnosima i na terenu, u Ukrajini.

Image

Žrtvovali su 300 ljudi za svoje geopolitičke razloge, da bi spriječili ili odgodili poraz.

________
zilog

#14695 Re: Ukrajina

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote:sjetimo se one price o neostecenim dokumentima iz aviona koji su udarili u NY WTC nebodere.

e pazi ovo

https://twitter.com/Serdyukov_AE/status ... 60/photo/1

Neosteceni, i nevazeci pasosi iz Malezijskog aviona... prvo, kako je moguce da su neosteceni, kao novi, kao drugo i puno vaznije, sta rade ponisteni/nevazeci/istekao im rok, pasosi u avionu????
Ti bi komotno mogao biti svjedok u Haagu. Ponesi nogu od lutke.

Ovo je najpristojnije sto ti mogu reci nakon ovako degutantnog posta.

Kako te nije sramota???

Sidi se.

Moderacija ne mora reagovati, uopste, moje je samo da te tretiram kao i dr Dabica na forumu.
shibonja

#14696 Re: Ukrajina

Post by shibonja »

video wrote:
Challenger__ wrote:Fakat, nevjerovatna galerija likova na američkoj političkoj sceni: organizuju puč da bi ukrali Krim. Popuše. Onda naprave haos. Popuše. Pa obore putnički avion. Popuše. Sada očekuju od Rusa da oni riješe problem koji su sami stvorili, ili:
Putin has the power to end the conflict
:lol:

Zaustavite ovu ludncu od planete, hoću da siđem!!!

Prije nego sto udjem u daljnu "konverzaciju" sa tobom a s obzirom da svo vrijeme tvrdis da si objektivan i nevjerovatno mnogo informisan, molio bih te da se ocitujes po sljedecim pitanjima.

Ko je odgovoran za masakr u ulici prkosa 27.05.92 kada je 26 ljudi ubijeno a 108 ranjeno
Ko je odgovoran za masakar na Markalama 05.02.94 kada je 68 ljudi ubijeno, a 144 ranjeno
Ko je odgovoran za masakar na Markalama 28.08.95 godine, a ubijeno je 37 ljudi, dok je ranjeno 90

Odlicno pitanje!
GAU8

#14697 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

sanjin_1 wrote:
dragma wrote:
sanjin_1 wrote: Pa kad u Siriji postoje "islamski teroristi" onda su ovo pravoslavni teroristi. Jednostavno a toliko logicno, zar ne!?
Samo sam cekao da ovo napises. :mrgreen:
Zar ISIL, Nusra i ostale frakcije u Siriji ne vode vjerski motivisan rat protiv nevjernika i pripadnika druge vjere? Zar oni nisu islamski fundamentalisti koji hoce da zatru sve sto se kosi sa njihovim poimanjem vjere i nacina zivota uopste i zar metode njihovog ratovanja nemaju teroristicka obiljezja?
Nemoj da se ljutis ali mijesas kruske i jabuke prijatelju.
Auuufff sad si me zad'o..ne znam kud udaram nakon ovog "cekanja"..
Vidi motivi svih ratova su uvjek isti a motiv svih motiva je profit
I ovi separatisti u Rusiji vode vjerski rat, bar sudeci po ranijim izjavama njivog "komadanta' (onog sto je ratovao sa cetnicima na strani genocidne tvorevine a protiv "muslimanskih" hordi..ili tako nesto, imas njegov citat ne nekolike posljednje stranice pa nadji)..
dakle, eto ga "vjerski" = kvalifikovan da bude pravoslavni terorista
E sad metode ratovanja? hhmmmm pa kako bi ti nazvao raketiranje aviona u kome se nalazi 296 putnika koji nemaju ama bas nikakve veze sa Ukrainom!?
Da se ne trudis..to ti je moj "prijatelju" klasicni terorizam..i naravno nemoj da se ljutis ali ti ovo nije trebalo :izet:
Jadan pokušaj
Crvena Tifoza

#14698 Re: Ukrajina

Post by Crvena Tifoza »

Challenger__ wrote:Da... A sad u smirenijem tonu, mimo forumaškog kontriranja da sažmem svoje upise, informacije, spoznaje i razmišljanja vezano za ovaj tragični događaj...

________

- Ova dešavanja su direktno povezana sa stanjem na jugoistočnom frontu Ukrajine. Bilo je očigledno da hunta nije u stanju da ostvari zadate ciljeve. Počeli su da gube na svim frontovima, gubici su bili ogromni, dezerterstvo je bilo sve veće a moral sve mizerniji.

Image

- Na vidiku je bio potpuni slom ofanzive što bi u kombinaciji sa katastrofalnom ekonomskom situacijom dovelo do smjene instaliranog proameričkog režima u Kijevu. To bi bio epohalni geopolitički nokaut koji se morao spriječiti jer bi urušio posljednje ostatke autoriteta kojeg na račun prošlosti uživa posrnula anglocionistička imperija. Zato su SAD morale da urade nešto. Kreirali su ovaj skandal da bi na talasu isforsirane antiruske histerije pokušali da preokrenu stanje u međunarodnim odnosima i na terenu, u Ukrajini.

Image

Žrtvovali su 300 ljudi za svoje geopolitičke razloge, da bi spriječili ili odgodili poraz.

________

Šta kažeš, Ameri srušili avion radi nekih drugih ciljeva. :D Čovječe dođi sebi dok još imaš kome doći.

Sent from my iPhone using Tapatalk
celava_dlaka

#14699 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

Challenger__ wrote:Da... A sad u smirenijem tonu, mimo forumaškog kontriranja da sažmem svoje upise, informacije, spoznaje i razmišljanja vezano za ovaj tragični događaj...

________

Image

Image

________
Iako je slabo sta ustanovljeno, kako mozes tvrditi da su ameri krivi za pad aviona?
AleksoMKD

#14700 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Dok je sva paznja na nastradalom avionu borbe se i dalje vode.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

U blizini Krasnodona pozicija Ukrajinske vojske unistena (ponovo) vrlo preciznim artiljeriskim napadom.
Post Reply