Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote:Meni sega, losi rezultati Zeljeznicara se opravdavaju "nizom nesretnih okolnosti", ali se zato dolazak investitora, za cije se ulaganje kopalo i rukama i nogama i teren pripremao godinama, smatra takodje "sretnom okolnosti" za nas, i kao takvom valjda samo trenutnim uspjehom, a ne dugorocnom dominacijom.
Pa hajde reci da je to sa Tanom zasluga Selimagića i ostalih,pa njegovi ljudi su mu savjetovali da ne ulaže a on je opet uložio,jel' sreća naletiti na takvog lika?Normalno da jeste,isto k'o što je nesreća za naše siromašne klubove medju kojima je i Željo,da ga neki klub opali za milion maraka,to je mizerno u svijetu Reala,Barselona,Mančestera...ali za nas su te pare od krucijalne važnosti,isto k'o što je peh kad ti se NAJTEŽE povrijede najskuplji igrači u izlogu i odsustvuju sa terena godinu dana.
jeza u ledja wrote:Meni sega, losi rezultati Zeljeznicara se opravdavaju "nizom nesretnih okolnosti", ali se zato dolazak investitora, za cije se ulaganje kopalo i rukama i nogama i teren pripremao godinama, smatra takodje "sretnom okolnosti" za nas, i kao takvom valjda samo trenutnim uspjehom, a ne dugorocnom dominacijom.
Dolazak Tana nema veze sa "sretnim okolnostima". To je jednostavno rezultat energije i ljubavi koja postoji oko najveceg kluba u drzavi. To je rezultat onoga sto vec nekih 6-7 godina rade "Bordo Prijatelji".
Eto nek ova ekipa sa Grbavice kojima je Zeljo sve sada napravi nesto slicno. Recimo "Plave Ahbabe" (da ne bude da nas kopiraju a i naglo su postali zastitnici vjere) a ne da gledaju u Amara ko u boga od koga ocekuju da im rijesi sve probleme.
wannabe_ultra wrote:
Evo konacno i mi imamo redovne plate pa je bilo dovoljno samo za kup.Tan je tek dosao nedavno, i nije pretjerano puno ni ulozeno u klub.Cisto da se pokriju dugovi i da se ima za prezivjeti.Ono sto obecava je da ce u narednim godinama plate takodje biti redovne i dobre a igraci pod ugovorima na 3 godine.Stabilnost je osigurana.
Zato ćete i biti konkurentni u narednom periodu,sve dok Tan bude kapao i vi imali dobre uslove i redovne plate moći ćete se i nadati nečemu,a gdje nema para tu i nadanja trebaju biti tanka,bez obzira kako se zvao klub i kolikim ga njegovi navijači smatrali.
Dolazak Tana nema veze sa "sretnim okolnostima". To je jednostavno rezultat energije i ljubavi koja postoji oko najveceg kluba u drzavi. To je rezultat onoga sto vec nekih 6-7 godina rade "Bordo Prijatelji".
Eto nek ova ekipa sa Grbavice kojima je Zeljo sve sada napravi nesto slicno. Recimo "Plave Ahbabe" (da ne bude da nas kopiraju a i naglo su postali zastitnici vjere) a ne da gledaju u Amara ko u boga od koga ocekuju da im rijesi sve probleme.
kakvi ba plavi ahbabi, šta to pricaš
a i to bordo prijatelji zvuci totalno gej, ko topla braca ili tako nešto
i ne brinite vi za našu politiku ovdje se nešto napinjete da dokažete, a ispadate smiješni
To je nemoguce jer kod strumfova tolika kolicina pozitivne energije i zelje da taj njihov klub ozdravi ne postoji...imaju Amara i nista im vise ne treba, e zaiskali ste i eto vam ga... sad uzivajte u neizvjesnosti...cmokic za plave ahbabe
Last edited by emigrazione on 12/05/2014 22:23, edited 1 time in total.
LSD ako spustamo na taj pijacarski nivo samo da ti napomenem da su vas ti gej bordo prijatelji vec naguzili a koliko to boli to ces i ti slicni osjecati a i patiti dugi niz godina.
Šibicar wrote:Pitari ne kontaju da ne bi trofeja vidjeli još 100 godina da im nije došao blentavi Tan i donirao pare,eto kakav su nezdrav kolektiv bili,svake godine sve najavljivali i svake godine foru pušili,sad došao čovjek i donirao im nekoliko miliona kupili par solidnih igrača čime su postali konkurentni i odma nema niko bolji od njih,sve gaze,sve osvajaju,svi ostali su fukare,samo je nebo granica,a to što nisu izbacili igrača od Safeta Sušića je sad nebitno,jer će ta njihova akademija da štanca Džeke svake sedmice.Da ne dodje Tan još bi vi dugo godina slušali Selimagića kako pravi nekakve planove 2010-2028 za najjače FKS ikad,a vi svake godine osvajali duplu krunu na pripremama k'o i do sad.
pa dobro ali pitari su prvi koji su doveli milijadera u ovu amatersku ligu. ovo je velika i skoro pa nevjerovatna stvar za bosanskohercegovacki fudbal. oni ce ako budu imali finansijske mogucnosti (jos nije utvrdjeno koliko ce se para ulozit u klub) stati na zdrave noge.
medjutim postavlja se pitanje zasto se fk zeljeznicar nije uspio uzdici na veci nivo obzirom na dominaciju zadnjih godina (nekoliko titula, prodaja nekoliko igraca uz solidno obestecenje visca, sehic, cocalic.., procenat od transfera edina dzeke, pozornost velikih sponzora i redovno ucesce u ligi prvaka. gdje su pare, sta se desilo sa klubom koji je bio najbolji zadnjih godina u premijer ligi?
Sa boldiranim se apsolutno slažem,a poznato je zašto se mi nismo uspjeli izdići,puno je faktora ali evo ukratko,imali smo pehova u zadnjoj sezoni povrijedili su nam se najbolji i najskuplji igrači u izlogu(Kvesić i Zola),nismo dobili feninga od Šehe,nismo prodali Svraku na vrijeme,pare od Džeke su se trošile na plate i na pripreme najviše,imali smo idealne uslove tada,misliš da su Zeba i co. igali džaba,prvo su se namirivale plate koje nisu bile male za naše uslove,Amar je to redovno isplaćivao ali im je radio šta je htio na treninzima i na utakmicama,eto ukratko je to to.
pa dobro slazem se da ste imali velikog peha jer bi kvesic i zolotic donijeli barem 800.000 maraka u kasu, mislim da je i onaj colic bio vrlo talentovan prije povrede. ali dobro bice to uredu jer ce se sigurno oba igraca vratiti jer imaju ono sto je potrebno a to je kvalitet. to za sehica je zaista cudno jer bi to trebala uefa da nadgleda ali eto i tih para ce biti.
za dzeku nisam optimista, mislim da ostaje u manchesteru.
volio bi da se igra bolji fudbal u nasoj ligi i da mnoge ekipe imaju finansijske mogucnosti, ali naravno da ste uvijek jedno mjesto iza nas
imam osjecaj da se kod protivnickog tabora najvise mrze oni najsposobniji ljudi a to su dino selimovic i amar osim
ova sezona zaista ulijeva nade u bolju buducnost, prva investicija u klub, prvo veliko takmicenje reprezentacije (bice makar malo pozitivnog utjecaja na nasu ligu) i vrlo regularna sezona u odnosu na prije.
Zato ćete i biti konkurentni u narednom periodu,sve dok Tan bude kapao i vi imali dobre uslove i redovne plate moći ćete se i nadati nečemu,a gdje nema para tu i nadanja trebaju biti tanka,bez obzira kako se zvao klub i kolikim ga njegovi navijači smatrali.
Ti fakat mislis da je bjelosvjetski milijarder skrsio milione u FKS da bi se khurcio po Maleziji kako u vitrinama ima pehare PLBIH
bjelave wrote:LSD ako spustamo na taj pijacarski nivo samo da ti napomenem da su vas ti gej bordo prijatelji vec naguzili a koliko boli kad ti ga zabije bordo prijatelj to ces i ti slicni osjecati i zbog toga patiti dugi niz godina.
wannabe_ultra wrote:Ulozio je jer tol'ko mrzi frajer plavu boju da je cuo da na brdovitom baklanu ima jedan derbi gdje su jedni bordo a drugi plavi i on odlucio da zagorca zivot i nabija cir plavcima
bjelave wrote:LSD ako spustamo na taj pijacarski nivo samo da ti napomenem da su vas ti gej bordo prijatelji vec naguzili a koliko boli kad ti ga zabije bordo prijatelj to ces i ti slicni osjecati i zbog toga patiti dugi niz godina.
ne brini, procitao sam te i prvi put, ali nisam našao za shodno da odgovoram na tu splacinu od posta
no, nije mi jasno zašto imaš potrebu da sam sebe citiraš
BHF_Manijak wrote:
Na kraju bih zamolio Jeza da se ne javlja, malo je recid a je supacki samo se javiti na temu, nakon sto dodje milijarder i ulozi u klub, a dotad te kao bolio qrac za ovom jadnom ligom. Mogu ti reci, to je onaj pravi luzerski mentalitet!
Cuj luzerski mentalitet. Ja bih prije nazvao luzerskim mentalitetom nacin na koji pisete zadnjih par dana.
Vratio se unazad na ovu temu, prvi moj post na istoj 3. augusta 2013e. Ako hoces od prethodnih sezona, bujrum ima pretrazivas pa potrazi. Mescini da sam bas tebi prije par mjeseci postavio moj post od prije 3-4 godine koji predvidja upravo ovo sto se desilo, i to u trenutku kad je cak i malo koji pitar vjerovao u to. (ako se ne varam, nakon utakmice sa Sirokim kad je bilo ulijetanje u teren). Toliko o tome, jer dalje nemam namjeru nekome objasnjavati koliko, kada i na koji nacin pratim PLBiH, te opravdavati frekvenciju javljanja na temu sa ubjedljivo najvise banova na forumu.
Izvoli imas zadatu temu pa ako imas sta da dodas ispucaj se.
Pa hajde reci da je to sa Tanom zasluga Selimagića i ostalih,pa njegovi ljudi su mu savjetovali da ne ulaže a on je opet uložio,jel' sreća naletiti na takvog lika?Normalno da jeste,isto k'o što je nesreća za naše siromašne klubove medju kojima je i Željo,da ga neki klub opali za milion maraka,to je mizerno u svijetu Reala,Barselona,Mančestera...ali za nas su te pare od krucijalne važnosti,isto k'o što je peh kad ti se NAJTEŽE povrijede najskuplji igrači u izlogu i odsustvuju sa terena godinu dana.
Ako tako rezonujes mnogi poslovni uspjesi su rezultat "srece".
Za Tana ili bilo kojeg drugog ulagaca je stvorena podloga, samo je bilo pitanje vremena kad ce se neko upecati. Prvo se pocelo sa ulozima, pa se islo u Tursku, islo se Arapima, pa je bila epizoda sa Reufom iz Kaiserslauterna i na kraju upecasmo Tana. "Srecu" o kojoj ti pricas treba zasluziti.
Ne odgovori mi jeko Selimagic?
Last edited by jeza u ledja on 12/05/2014 22:37, edited 1 time in total.
Ti fakat mislis da je bjelosvjetski milijarder skrsio milione u FKS da bi se khurcio po Maleziji kako u vitrinama ima pehare PLBIH
Naprotiv,mislim da vam je donirao pare i da ga libo taki za našu ligu,a više onih sa tvoje strane misli da je Tan uložio u FKS zato što je to nekakav brend. Haj' eto ima ta akademija koja će valjda izbacivati talente od kojih će se tan dodatno obogatiti.
Samo da još nešto napišem prije katanca i neka to bude do naredne sezone na zadnjoj stranici ako ovo slučajno čita neko iz saveza.
ULOŽITE PARE U TERENE DA SE NAŠA LIGA NE IGRA PO RAZNORAZNIM NJIVAMA GDJE NE MOŽEŠ KONTROLISATI LOPTU A KAMOLI NAPRAVITI SMISLENU I UIGRANU AKCIJU,TO JE PRIORITET SVIH PRIORITETA.
Last edited by Šibicar on 12/05/2014 22:39, edited 1 time in total.
Šibicar wrote:Samo da još nešto napišem prije katanca i neka to bude do naredne sezone na zadnjoj stranici ako ovo slučajno čita neko iz saveza.
ULOŽITE PARE U TERENE DA SE NAŠA LIGA NE IGRA PO RAZNORAZNIM NJIVAMA GDJE NE MOŽEŠ KONTROLISATI LOPTU A KAMOLI NAPRAVITI SMISLENU I UIGRANU AKCIJU,TO JE PRIORITET SVIH PRIORITETA.
a svih ovih godinama vam nisu smetali ti tereni kad ste uzimali titule na njima?????kako??????? znamo svi kako....ne trebate nam vi objasnjavati