BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#14676 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
Ulozili ste u igrace i trenera toliko da prekucaju nasu.ligu, ali je problem sto je nasa liga los-gori i nikakvo mjerilo za jurop.
Za vece.uspjehe treba ipak nesto vise.
Ekipa koja je "prekucala" ligu je 90% ista koja se godinu dana ranije borila za 3-4. mjesto, i trener je isti. Sto ce reci da su ostale ekipe ofalile, a ne da su oni nesto ulozili i selektirali.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#14677 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by plain vanilla »

Ricken wrote:

Baš naprotiv Sarajevo je imalo dobru priliku za napravit rezultat u Europi.

Dobiješ ekipu s kojom možeš igrati, prvu odigraš dobro, neposluži te sreća, a u drugoj, kad trebaju neke stvari da ti se vrate, ne pokažeš niti želju za prolazom. Ja mislim da je ovo propuštena prilika za naš fudbal i neki bolji rezultat. Bate tanka ekipa, prema onome što su pokazali. Dobro je ultima definisao.

U svakom slučaju očekivao sam večeras da će se Sarajevo pobiti, muški, da nemaju šta izgubiti. S te strane sam mislio da je možda rezultat 1:2 iz Zenice i dobar. Međutim, komšije su otišle u Borisov reda radi, da odrade utakmicu.

Rezultat nije odraz kvaliteta, jer ga je naš tim po mom mišljenju imao, nego pristupa, a možda i mentaliteta.
Nisu pokazali zelju za prolazom? :? Stvarno ne znam sta si gledao, ali igrali su borbeno, napadali...Ali rezultat je izostao jer sama zelja nije dovoljna.

I smijesno je potcjenjivanje BATE, a sve nase ekipe se prosle godine mucile s Goskom, npr. Svi zijane od Goska, a onda pricamo da Bate nije neki tim. De ba.
armin071

#14678 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by armin071 »

Samo ne mogu se oteti utisku da onaj sudija ni u jednom trenu nije dao da se igra rasplamsa i da se pusti malo muski da se igra. Frajko je bukvalno svaki iole jaci start odmah vadio zuti. Kasnije se vidjelo da nasi i sto bi napali nisu smjeli. Nece mi biti mrsko da mu malo upratim sljedece tekme koje bude sudio ali pokenjam mu se unaprijed na „kriterij“ i „skolu“ koju je on zavrsio. Ja u zivotu svom nisam gledao debilnije sudjenje. O kartonu u 40 sec. je suvisno i trositi rijeci. I ovo je cisto komentar za sudjenje nikakvo pravdanje za rezultat jer mi smo u Zenici izgubili ovo.
Charuga
Globalni moderator

#14679 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

basar wrote:Pun pogodak je forsiranje mladih naših igrača tipa Šišić, Tatar, Kovačević... Igraju momci za 10
Ne mogu da vjerujem ... :shock:
north

#14680 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by north »

Charuga wrote:
basar wrote:Pun pogodak je forsiranje mladih naših igrača tipa Šišić, Tatar, Kovačević... Igraju momci za 10
:mrgreen: ...nije sve nabrojao..Handzica, Hebibovica i Krste..niko preko 32...
Logovan

#14681 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Ricken wrote:
Logovan wrote:
plain vanilla wrote:Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
Ulozili ste u igrace i trenera toliko da prekucaju nasu.ligu, ali je problem sto je nasa liga los-gori i nikakvo mjerilo za jurop.
:thumbup: Kratko i jasno.

Ugledajte se pojedinci. :D

Dobiješ ekipu s kojom možeš igrati, prvu odigraš dobro, neposluži te sreća, a u drugoj, kad trebaju neke stvari da ti se vrate, ne pokažeš niti želju za prolazom. Ja mislim da je ovo propuštena prilika za naš fudbal i neki bolji rezultat. Bate tanka ekipa, prema onome što su pokazali. Dobro je ultima definisao.

U svakom slučaju očekivao sam večeras da će se Sarajevo pobiti, muški, da nemaju šta izgubiti. S te strane sam mislio da je možda rezultat 1:2 iz Zenice i dobar. Međutim, komšije su otišle u Borisov reda radi, da odrade utakmicu.

Rezultat nije odraz kvaliteta, jer ga je naš tim po mom mišljenju imao, nego pristupa, a možda i mentaliteta.
Da, dobili smo priliku za neki veći rezultat u Europi i jesmo dobili ekipu sa kojom možemo igrati.

Kako bolan u drugoj utakmici nismo pokazali želju za prolaskom? :? Pa možda smo čak bili bolji nego u prvoj utakmici kada sve sabereš. Satrali smo se u drugom poluvremenu ne bi li zabili makar jedan gol.

A pazi sad...
Ahmetović, Rahmanović, Oremuš, Stanojević, Pidro, svi povrijeđeni, Mersudin lakše, iako je večeras igrao u drugom poluvremenu. Tatar rovit, imamo tu još neke koji su ili povrijeđeni ili su se oporavili.

Nije da se pravdam, ali nije zanemarivo.
Charuga
Globalni moderator

#14682 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

north wrote:
Charuga wrote:
:mrgreen: ...nije sve nabrojao..Handzica, Hebibovica i Krste..niko preko 32...
I sve akademci ... :mrgreen:
north

#14683 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by north »

@Ricken, ili si nerealan ili ne bas dobronamjeran pa pokusavas max.minimizirati igru i nastup Sarajeva..mada kontam ovo drugo prije...ne mozes bolan bez 3 najbolja igraca na pozicijama napadaca, AF i DF ocekivati da izbacis Bate pa da su tanki ne znam kako..samo njihovo iskustvo konstantnog igranja grupa je dovoljno da te neutraliziraju ako nisi dovoljno kvalitetan..a mi nismo dovoljno kvalitetni ni sa njima trojicom da imamo velike sanse za prolaz, da ne pricamo jos bez njih..plus van stroja jos 2-3 igraca koji bi sigurno bili na spisku..de ba :roll:
Last edited by north on 16/08/2019 00:07, edited 1 time in total.
fortaleza

#14684 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

stakasa wrote:Cortege Malmöovih navijaca (100) krece danas sa Musale u 17h :D
Dokle to samo ide :D . I odahnuce dusom kad navecer Bulevar predu :D
Ne bulazni, evo zadesio se večeras s nekoliko Malmeovaca u Širokom, ima ih par ludih. :D

Btw iz zapadnog dijela grada sam.
Last edited by fortaleza on 16/08/2019 00:08, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#14685 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Covjek se bavi Sirijom, nema vremena za fudbal...
Raigor Stonehoof

#14686 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Raigor Stonehoof »

ultima_palabra wrote:
Ekipa koja je "prekucala" ligu je 90% ista koja se godinu dana ranije borila za 3-4. mjesto, i trener je isti. Sto ce reci da su ostale ekipe ofalile, a ne da su oni nesto ulozili i selektirali.

Logika ti nije jaca strana, eh?

https://vukajlija.com/uigranost
ultima_palabra

#14687 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Raigor Stonehoof wrote:
ultima_palabra wrote:

Logika ti nije jaca strana, eh?

https://vukajlija.com/uigranost
Ima jos jedan razlog, ali ne bih sada otvarao raspravu :D
Point.

#14688 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

il dottore wrote:
Point. wrote:Čuj dobro, ispadneš bez ispaljenog metka, izgubiš 3 i remiziraš jednu i ono ko zadovoljno, dobro je, super, prepričavaće se ova sezona unucima. Sa takvim mentalitetom nije ni čudo što naših klubova nema nigdje i neće biti zadugo. Kad se porazi i neuspjesi ne budu gledali kao uspjesi, možda i bidne štagod.
Vidi braca, ti si pametan momak, zapadnjak, navijas za Lazio, vidis kako si lijepo sve objasnio u vezi nasih klubova itd... sto ti treba tita ti da se peglas s nama koji nismo tako pametni i napredni kao ti pa i dalje pratimo ovu bh ligu i nas fudbal
Odavno jeftinijeg sarkazma nisam pročitao. Možeš ti to bolje.

Zabijanje glavu u pijesak kao noj i realno neuspjehe pravdati, pretvarati ih u uspjehe i lagati sam sebe i druge je recept koji ne donosi napretka očigledno. No, najlakše je sarkazmom i donekle humorom braniti neuspjehe.
ultima_palabra

#14689 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Ljudi se zale na zrijeb, a prosli jedno pretkolo na lijepe oci :roll:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14690 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Ispadanje od ovakvog BATEa bih okarakterizao kao nase ispadanje od svedskih drvosjeca AIKa :roll:
Moralo i trebalo se vise. Jos ni sudije ne kolju u evropi kako su znale nekad.
Ricken

#14691 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Raigor Stonehoof wrote:
Ricken wrote:Gledao, nikad dosadniji meč.
Jebiga, pogledaj opet, al se koncentrisi malo :) Ako su ista pokazali nasi veceras, onda je to borba, trka, i tuca. Fudbalsko znanje i malo srece je nedostajalo.
Jeste ali od 70. minute. Barem ovaj dio za tuču. Do 70. minute strah i svezane noge, a treba ti rezultat. Ti bolje poznaješ svoju ekipu, ali po mom mišljenju loše ste ušli u meč. Vjerovatno su tome kumovali i kartoni koji su olabavili veznu liniju. Kasnije se Bate povukao i čekao kontre, ostavili vaam prostora do 30 metara, a preko toga ga nije bilo jer nije bilo igre 1:1.
Last edited by Ricken on 16/08/2019 00:43, edited 1 time in total.
Ricken

#14692 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

plain vanilla wrote:
Ricken wrote:

Nisu pokazali zelju za prolazom? :? Stvarno ne znam sta si gledao, ali igrali su borbeno, napadali...Ali rezultat je izostao jer sama zelja nije dovoljna.

I smijesno je potcjenjivanje BATE, a sve nase ekipe se prosle godine mucile s Goskom, npr. Svi zijane od Goska, a onda pricamo da Bate nije neki tim. De ba.
Pa 20. minuta nije dovoljno očigledno. Nisu oni napadali, nego ih je Bate čekao. To najbolje pokazuje da su napravili par situacija oko 70. minute i par u 82 ili 83. minuti, i to sve iz prekida. Vjeruj mi isključiš Velida Spahu, i utakmica dobije sasvim drugačiju dimenziju. U prvom poluvremenu kad aje Bate pritiskao, imali su jednu priliku, nakon ubačaja, glavom i to u 43. minuti.

Mislim da je Sarajevo kvalitetnija ekipa od Batea, ali da su ih itekako precijenili. Dosta tehničkih grešaka, potvrđuje ovu tezu, a one nisu u ovom slučaju ništa drugo nego respekt.

Ovaj Bate je puno promijenio igrača, i nisu neki kvalitet. Jedan igrač, Stasević, i to je to.
Ricken

#14693 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

north wrote:@Ricken, ili si nerealan ili ne bas dobronamjeran pa pokusavas max.minimizirati igru i nastup Sarajeva..mada kontam ovo drugo prije...ne mozes bolan bez 3 najbolja igraca na pozicijama napadaca, AF i DF ocekivati da izbacis Bate pa da su tanki ne znam kako..samo njihovo iskustvo konstantnog igranja grupa je dovoljno da te neutraliziraju ako nisi dovoljno kvalitetan..a mi nismo dovoljno kvalitetni ni sa njima trojicom da imamo velike sanse za prolaz, da ne pricamo jos bez njih..plus van stroja jos 2-3 igraca koji bi sigurno bili na spisku..de ba :roll:
Prvo ja ne minimizram vaš nastup, nego sam iskreno očekivao da će te odigrati hrabrije. 20 minuta u drugoj utakmici, koliko je bilo nekog hrabrijeg pristupa je malo. Tehničke greške, koje su onemogućile dosta dobrih situacija nisu ništa drugo nego rezultat respekta. Ali dobro, ako vama nešto znači, bili ste dobri i niste se obrukali. Nadam se da se to negdje tefteri.

Ja samo mislim da ste objektivno mogli više.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14694 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

BATE ni je ni B sto je nekada bio i otkako im je umro gazda.
cvrčak_na_hedonizmu

#14695 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bate je zesca krampa od ekipe, ako gledamo da je to tekma za plasman u play off za EL, a to sta je bilo prije, bilo je, sad su lopate.
Logovan

#14696 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Koliko se samo izbjegava činjenica da imamo par povrijeđenih igrača, a skoro svi prva postava.
cvrčak_na_hedonizmu

#14697 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jesul' kvartalne povrede il bas povrede povrede :D
Logovan

#14698 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Joj gdje baš da se ovaj javi. :roll:
LSD

#14699 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by LSD »

BATE je smiješna ekipa, pitice znaju da su prokockali veliku šansu da se plasiraju u PO pa sad malo hiperventiliraju i prave od BATEa Barcelonu :lol: al ne ide.
Jedno je kad izgubiš od Celtica koji je svjetski klub, tu niko i ne ocekuje prolaz dalje...al mi je drago kad ih natežu :izet: ekipe sa kojima se može igrati i koje su objektivno mogli proci- to njih boli. To su te njihove nesigurnosti. A onda se hvale tobože nekom dobrom igrom, dok ih lagano izbacuje ekipa haman iste vrijednosti (BATE 13 miliona, kone 10) :lol:
Al bitno je da su oni preko nekog pokemona Maida i slicnih sjebali Želji plasman u Evropu i svršavali od srece. Po tome ce jedino i pamtiti ovogodišnju Evropu :lol:
Last edited by LSD on 16/08/2019 01:24, edited 1 time in total.
Logovan

#14700 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Svako svakog nateže, mi vas, BATE nas, BATE-a će Astana, itd, tako to ide.

Znači sad je ok argument cijena sa transfermarkta. Fino, uzimaš cijene kako tebi odgovara, a to baš nije uredu. Neozbiljno totalno.

Pa jesmo vam sjebali plasman, u pravu si. Dođe FK Sarajevo i odradi lagani trening na Grbavici, završi 0:3 i maleni potonuše k'o niko nikad prije.
Post Reply