Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#14651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote:
supercali wrote:Ja sam mislio bukvalno na reflektor ono tipa na zatvorima ili americki stari policijski auti sto su imali

ma bilo bi hakaret.
skula
ovi led bar-ovi su zvijeri. prijatelj je imao na terencu. kad popali moras se kremom za suncanje mazati. fakat.
Ali su im masne i cjene.

Vidjao sam ove lole sto dolaze iz svedske i norveske. cim vidis da lola ima na autu dodatna svjetla precnika nogometne lopte, znas da je iz neke prijebine iz tih zemalja. tamo si bez nekih reflektora dodatnih van grada mrtav kad snijeg zapada.

nekada davno sam na pezou 205 imao dva mala stroboskopa koji su se napajali na 12v. bili mi montirani na zadnjoj tabli upereni prema zadnjoj sajbi. koja je to milina bila kad mi neko s ledja vozi pod dugim a ono blizu. mmmmmm. samo upalis par sekundi i vidis izostane lola iza tebe. nisu bas bili jaki za neke vece udaljenosti ali ovo gradski do 15-ak metara su bas boli oci .....
A to si bio ti, znači!
supercali

#14652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

zdruzdjo wrote:
supercali wrote:Ja sam mislio bukvalno na reflektor ono tipa na zatvorima ili americki stari policijski auti sto su imali

ma bilo bi hakaret.
skula
ovi led bar-ovi su zvijeri. prijatelj je imao na terencu. kad popali moras se kremom za suncanje mazati. fakat.
Ali su im masne i cjene.

Vidjao sam ove lole sto dolaze iz svedske i norveske. cim vidis da lola ima na autu dodatna svjetla precnika nogometne lopte, znas da je iz neke prijebine iz tih zemalja. tamo si bez nekih reflektora dodatnih van grada mrtav kad snijeg zapada.

nekada davno sam na pezou 205 imao dva mala stroboskopa koji su se napajali na 12v. bili mi montirani na zadnjoj tabli upereni prema zadnjoj sajbi. koja je to milina bila kad mi neko s ledja vozi pod dugim a ono blizu. mmmmmm. samo upalis par sekundi i vidis izostane lola iza tebe. nisu bas bili jaki za neke vece udaljenosti ali ovo gradski do 15-ak metara su bas boli oci .....
Ma znam da bi bilo uostalom na svoje auto ne mogu postaviti cak ni ovo nego hocu samo da docaram kakvim svjetlom bih ga ja zaslijepio
zdruzdjo

#14653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

supercali wrote:Ma znam da bi bilo uostalom na svoje auto ne mogu postaviti cak ni ovo nego hocu samo da docaram kakvim svjetlom bih ga ja zaslijepio
ali eto ovo bi barem imalo upotrebnu vrijednost (osim ucenja bilmeza pameti)

p.s. a sad cu da zakuham

A KAKO BI OVO PALIO ONIMA STO VOZE LIJEVOM TRAKOM 40 PO GRADU.......
supercali

#14654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

zdruzdjo wrote:
supercali wrote:Ma znam da bi bilo uostalom na svoje auto ne mogu postaviti cak ni ovo nego hocu samo da docaram kakvim svjetlom bih ga ja zaslijepio
ali eto ovo bi barem imalo upotrebnu vrijednost (osim ucenja bilmeza pameti)

p.s. a sad cu da zakuham

A KAKO BI OVO PALIO ONIMA STO VOZE LIJEVOM TRAKOM 40 PO GRADU.......
Zaobidjes ga i ne palis
zdruzdjo

#14655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

supercali wrote:Zaobidjes ga i ne palis
Jes' kad mi mi ovaj mali crveni sa ramena dopustio to.
supercali

#14656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

zdruzdjo wrote:
supercali wrote:Zaobidjes ga i ne palis
Jes' kad mi mi ovaj mali crveni sa ramena dopustio to.
Onda je do tvojih naramenica
Nego da se vratimo na temu
Dodje covjek nekih 60-ak godina I stade pred ulaz I govorim mu stali ste pred ulaz pomaknite auto kad zena dobacuje ma samo malo cemo
Rekoh parkirajte na parking pa malo ostanite koliko zelite
Kaze zena ti bi se svadjao
Rekoh naravno kad ste stali pred ulaz a na to covjek u redu je
Rekoh nije u redu sve dok ste zagradili ulaz
Morao sam ici I nisam vidio je li preparkirao al vjerujem da jeste
Ljudi su postali samo da sebe gledaju I apsolutno nista vise
Boli njih je li smetaju nekome jesu li nekoga zagradili ili sl
A pjesaci Ista govna
Prelazi kroz crveno starac I ja mu govorim da vas auto udari kriv bi vozac bio kad drugi dobacuje jeste vozac a ovaj prvi suti izgubio se
Travnički Noćni Šetač

#14657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ja bi volio ovako na krov reflektore.... ali otisla bi mi aerodinamika u helać....

commendatore

#14658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

znaci ker avlijaner se moze saobracajno kultivisat u BIH dok prosjecan bosnjakomongoloidni kreten nema sanse da to uradi
zdruzdjo

#14659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

supercali wrote: Onda je do tvojih naramenica
Nego da se vratimo na temu
Dodje covjek nekih 60-ak godina I stade pred ulaz I govorim mu stali ste pred ulaz pomaknite auto kad zena dobacuje ma samo malo cemo
Rekoh parkirajte na parking pa malo ostanite koliko zelite
Kaze zena ti bi se svadjao
Rekoh naravno kad ste stali pred ulaz a na to covjek u redu je
Rekoh nije u redu sve dok ste zagradili ulaz
Morao sam ici I nisam vidio je li preparkirao al vjerujem da jeste
Ljudi su postali samo da sebe gledaju I apsolutno nista vise
Boli njih je li smetaju nekome jesu li nekoga zagradili ili sl
A pjesaci Ista govna
Prelazi kroz crveno starac I ja mu govorim da vas auto udari kriv bi vozac bio kad drugi dobacuje jeste vozac a ovaj prvi suti izgubio se
ali meni je najinteresantnije to sto sigurno 60-ak % ovih drzmanja po gradu sto pjesackih sto vozackih upravo su neki polu-ubogi starci 55+ godina.

ono krene da prelazi na crveno kao pjesak a ja od cca 30 godina manje od njega cekam da se zeleno upali iako mogu 4 puta brze preci od njega da crveno, stane na sred ceste da izadje da novine kupi u trafici i onda mu treba 5 minuta da sabere po 5-10 pfeniga po novcaniku u kojem ima jos uvijek ima dinara iz 1984-te, vozi lijevom trakom na autoputu jer je desna malo losija pa mu lakse ali gari cjelih 90 jer nema reflekse za brze.

Ljetos sam imao okrsaj sa babom cca 60-ak na alipasinom. idem od zice i ford-a prema alipasinom i hvata me zeleno na raskrsnici. krenula ona da prelazi preko 4 trake izmedju dva semafora mimo pjesackog iz a faze u c fazu. ali ono lagano bez zurbe i bez gledanja ima li auta. sjedam na sirenu i sviram i kako prolazim kroz otvoren prozor cujem da me jebo otac. skrecem u b fazu i vidim da gleda u mene i dalje drobi i psuje mi. taman stanem tu gdje sam i trebao da sacekam jarana i sacekam je. ne prestaje drobiti kako ide prema meni.
reko hoces sad da te namlatim ovdje pred svima. em te zamalo supucam, em ne gledas, em mimo pjesackog..... a zvacu policiju vako nako. haj odmah zovi dok sam tu. ali ne prestaje da mi psuje familiju. unesem joj se reko prestani ba psovati fakat ces fasovati jedino mi odgoj ne dozvoljava da ti samar fiknem da ti proteza ispadne na cestu. aaaaa haj probaj haj vako nako....kurci se u najmanju ruku da je ronda rousey. pa jebo te ja kad vidim da je neko jaci od mene i da bi mogao fasovati, poklopim se i sutim. u to jaran izlazi i cjepa se od smjeha. nju fjaka uhvatila i njemu jebe mater.sjedamo u auto a ona se okrece i pljuje na auto i da nam jebe sve mrtvo. huuuu pada mi roletna na oci ali......uglavnom nisam je namlatio ali sam je zalio flasicom fante iz auta i otisao da je ne bih fakat namlatio.
supercali

#14660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Pa zna da je neces namlatiti zato je i nastavila psovati
zdruzdjo

#14661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

supercali wrote:Pa zna da je neces namlatiti zato je i nastavila psovati
pa da su 80-te kad smo ustajali sa stolica starijima u tramvaju, prozvakao bih. ali danas je svaki 4-ti drzman koji ne preza ni od cega i fakat je veliki procenat onih koji bi joj samarom protezu utjerao u zadnji dio vrata. mislim ne kontam.
e tako se ponasaju i na semaforima. krene hladno na crveno ne gledajuci nista. a ti se hvataj za volan i skaci po kocinicama. ono e haj udari ne mozes mi nista.
Laplace

#14662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote:
pa da su 80-te kad smo ustajali sa stolica starijima u tramvaju, prozvakao bih. ali danas je svaki 4-ti drzman koji ne preza ni od cega i fakat je veliki procenat onih koji bi joj samarom protezu utjerao u zadnji dio vrata. mislim ne kontam.
e tako se ponasaju i na semaforima. krene hladno na crveno ne gledajuci nista. a ti se hvataj za volan i skaci po kocinicama. ono e haj udari ne mozes mi nista.
A da si je udario, krenuo bi medijski linč.

Čak je nisi morao ni udariti - da si samo prošao blizu nje dok je prelazila, od udara vjetra bi se prevrnula. A ti bi naletio na gotovu štetu.

Podsjeti me na prošlogodišje komentare na neku vijest (neko auto udarilo djevojku od 17 godina - zanemariću komentare tipa "dijete, ne zna, kriv vozač jer je morao znati, položio je vozački) kako pješak ima pravo prelaziti i van pješačkog i kroz crveno, a vozač ga mora pustiti. Čemu onda služe pješački prelazi i semafori za pješake? Dekoracija?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Laplace wrote:
zdruzdjo wrote:
A da si je udario, krenuo bi medijski linč.

Čak je nisi morao ni udariti - da si samo prošao blizu nje dok je prelazila, od udara vjetra bi se prevrnula. A ti bi naletio na gotovu štetu.

Podsjeti me na prošlogodišje komentare na neku vijest (neko auto udarilo djevojku od 17 godina - zanemariću komentare tipa "dijete, ne zna, kriv vozač jer je morao znati, položio je vozački) kako pješak ima pravo prelaziti i van pješačkog i kroz crveno, a vozač ga mora pustiti. Čemu onda služe pješački prelazi i semafori za pješake? Dekoracija?
Eh, tad se brane zakonom da mogu 50m u krugu semafora pretrčavati
Laplace

#14664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Meni nije jasno zašto se ovako prelazi ulica:

https://imgur.com/a/XAExj
liaar

#14665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Laplace wrote:Meni nije jasno zašto se ovako prelazi ulica:

Ili još češće, dijagonala kreće iza pješačkog, i umjesto na trotoar hoda cestom još 20m dok mu se ne ćejfne popet gore
beni-bu-man

#14666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

liaar wrote:

Ili još češće, dijagonala kreće iza pješačkog, i umjesto na trotoar hoda cestom još 20m dok mu se ne ćejfne popet gore
neki dan baba na onoj cesti pored stadion grbvica lezerno po cesti uz ivicnjak hoda, mrsko gospodi preci na trotoar
liaar

#14667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

beni-bu-man wrote:
liaar wrote:

neki dan baba na onoj cesti pored stadion grbvica lezerno po cesti uz ivicnjak hoda, mrsko gospodi preci na trotoar
Jaran sa velikim kombijem razgrće tako retrovizorima po naselju :mrgreen:
Throttle

#14668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pjesacima po cesti samo zavrtis motor u blokadu. Skacu same noge na trotoar prije nego sto skonta sta se desava
zdruzdjo

#14669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Throttle wrote:Pjesacima po cesti samo zavrtis motor u blokadu. Skacu same noge na trotoar prije nego sto skonta sta se desava
Prije par mjeseci sam trazio sirenu neku krkansku za auto. Inace mi je ova sad na autu slaba svakako i ima neki krestavi zvuk.
Ali kao po naredbi sve one "jake" idu na komresor. A to mi se bas i ne da prckati.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo

#14671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:posjeti http://www.hornblasters.com :evil:
Pa jarane ovo kad svirnes, nane u mahali istresa iz dimija.
A i cjene su onako bas prihvatljive.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol:
jbga svaki ceif se placa...moze se to lako napraviti ,dobra sirena,elektromagnetni ventil,malo crijeva,taster i stari bojler 50l :evil:
Kinaski

#14673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kinaski »

Masallah intelktualaca
amar1994

#14674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

wakes dead :lol: :lol: :lol:
Laplace

#14675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

amar1994 wrote:wakes dead :lol: :lol: :lol:
Ono, opališ po sireni a ljudi počnu ustajati iz grobova. Pokreneš zombi apokalipsu.
Post Reply