Sirija

Locked
славянин

#14651 Re: Sirija

Post by славянин »

Dr_dre wrote:Prosli put kad su isli bila je humanitarna u hrani,odjeci i slicno.
Mogao si donjeti samo 1 kg brasna(ne mislim ti nego bilo ko,kako ko moze).
Nasi ljudi su isli direktno i direktno dali pomoc,a sad posto su lijekovi u pitanju nisam siguran,raspitam se pa ti javim.
Ok posalji na PP kada dobijes vise informacija,ako moze i navedi gdje se mogu dostaviti te potrebstine. :)
muhafuca

#14652 Re: Sirija

Post by muhafuca »

славянин wrote:Nego sto taj "sejh" se ne dofati puske malo pa ode tamo pomoci "braci" u Siriji a ne baca suplja preko youtube-a :mrgreen:

Edit: Uh vidi ga i on u Siriji :D , al nesto mi ne lici da je on isao tamo i zauzimao to selo nego izgleda da je bacao pogled sa pristojne udaljenosti dok ova njegova "omladina" nije pobila svo to jadno stanovnistvo.
nije on u Siriji , imas opsirniji video par stranica ranije - ovo je sa njegovog govora u Kuvajtu

vec on ovako vazi "mi smo danas pobili , mi smo danas osvojili"

jer je on vjerovatno dusom uz njih :D , a nek debili idu tijelom :-)

a u opsirnijem videu - kaze "sacuvajte meni desetoricu ja ako odem u Siriju da ja licno im vratove prerezem"

ne znam sta ce mu samo ono ako , mislim znam al eto
славянин

#14653 Re: Sirija

Post by славянин »

muhafuca wrote:
славянин wrote:Nego sto taj "sejh" se ne dofati puske malo pa ode tamo pomoci "braci" u Siriji a ne baca suplja preko youtube-a :mrgreen:

Edit: Uh vidi ga i on u Siriji :D , al nesto mi ne lici da je on isao tamo i zauzimao to selo nego izgleda da je bacao pogled sa pristojne udaljenosti dok ova njegova "omladina" nije pobila svo to jadno stanovnistvo.
nije on u Siriji , imas opsirniji video par stranica ranije - ovo je sa njegovog govora u Kuvajtu

vec on ovako vazi "mi smo danas pobili , mi smo danas osvojili"

jer je on vjerovatno dusom uz njih :D , a nek debili idu tijelom :-)

a u opsirnijem videu - kaze "sacuvajte meni desetoricu ja ako odem u Siriju da ja licno im vratove prerezem"

ne znam sta ce mu samo ono ako , mislim znam al eto
Pretpostavljam da oce da bude tih 10 zavezano na zemlji a njemu da bude urucen ostar nos da se "uheroji" :mrgreen:
muhafuca

#14654 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:Nego ono sto me zanima,jel iko sa ovog foruma pomogao sirijskoj djeci na bilo kojim nacin,osim podrske u postovima?

Image
Daj desnom da lijeva ne zna
Challenger__

#14655 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zaista, kada sve ovo jednom bude juče, snimaće se filmovi i pisati knjige o besmrtnim herojima iz baze Mingh nad kojom traje opsada bez presedana. Respekt herojima!

dejstvo avijacije uz samu bazu:

Dr_dre

#14656 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

:thumbup:

No medjutim,mozda bih neko i dao a nema nacina,zato sam postao sliku,ne da se ja hvalim kao neki dobrotvor,uostalom i ne poznajemo se licno.
Ima dole na slici broj telefona za vise informacija.
Dr_dre

#14657 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Zaista, kada sve ovo jednom bude juče, snimaće se filmovi i pisati knjige o besmrtnim herojima iz baze Mingh nad kojom traje opsada bez presedana. Respekt herojima!
Cuj besmrtni,za ove tenkiste ne bih rekao.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -LoDpswwrM

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TkU_zcAYa0
muhafuca

#14658 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:
:thumbup:

No medjutim,mozda bih neko i dao a nema nacina,zato sam postao sliku,ne da se ja hvalim kao neki dobrotvor,uostalom i ne poznajemo se licno.
Ima dole na slici broj telefona za vise informacija.
Pitao si
Nego ono sto me zanima,jel iko sa ovog foruma pomogao sirijskoj djeci na bilo kojim nacin,osim podrske u postovima?

- trebao si reci

Ako neko zeli pomoci evo broj telefona i vise informacija i to bi bilo vise nego dovoljno
Klavikula

#14659 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Dr_dre wrote:

moram te malo razocarati,
ovi tenkovi odavno nisu operativni. ne znam koja je svrha njihovog gadjanja, osim propagandne.

zaista, borci heliodroma Meng su veliki heroji. zive legende :thumbup:
славянин

#14660 Re: Sirija

Post by славянин »

Klavikula wrote:
Dr_dre wrote:

moram te malo razocarati,
ovi tenkovi odavno nisu operativni. ne znam koja je svrha njihovog gadjanja, osim propagandne.

zaista, borci heliodroma Meng su veliki heroji. zive legende :thumbup:
Samo se stavi da ljudi spremaju lonce da te skuhaju za veceru i ti bi se borio ko lav :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kiki_Musampa

#14661 Re: Sirija

Post by Kiki_Musampa »

Dr_dre wrote:

Koje je ovo oružje,izgleda laserom navođeno?
славянин

#14662 Re: Sirija

Post by славянин »

Kiki_Musampa wrote:
Dr_dre wrote:

Koje je ovo oružje,izgleda laserom navođeno?
Navjerovatnije Ruski ATGM - METIS ili KORNET.
Challenger__

#14663 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sirijska no-fly zone, dolijevanje ulja na vatru?

Image

Syria no-fly zone: US to throw 'gas on the flames'?

LINK

A sve sa koordiniranim proglašenjem nazovi-džihada. Ili, pojednostavljeno rečeno, cionisti na nebu, tekfiristi na zemlji. Tako ova morbidna alijansa vidi formulu uspjeha u Siriji.
Dr_dre

#14664 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Navjerovatnije Ruski ATGM - METIS ili KORNET.
Steta samo sto su tenkovi bili neoperativni :-) :-)

Btw,oslobodjen i "neoperativni" vojni komplex u distriktu Ildib.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... QXkQ68Vt6E
Challenger__

#14665 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- vrlo me interesovalo kako Mossadova Debka vidi ova događanja. Njihov komentar je sljedeći: "Neodređeno oružje za opoziciju, ali nema intervencije da se spasi Alepo".

Shalom, Debka, very good news!

LINK
Dr_dre

#14666 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

A sve sa koordiniranim proglašenjem nazovi-džihada. Ili, pojednostavljeno rečeno, cionisti na nebu, tekfiristi na zemlji. Tako ova morbidna alijansa vidi formulu uspjeha u Siriji.
Bolje alijansa ruski avioni na nebu,sitske paravojne formacije na zemlji.
hneuron

#14667 Re: Sirija

Post by hneuron »

Evi jedan off topic i od mene za moje sagovornike. Vrlo zanimljiva stvar od Noam Chomsky -a "Deset načina za prepoznati laži koje nam govore" Na italijanskom je ako imate problema u prevodu mogu pomoći.
http://www.informarexresistere.fr/2013/ ... ci-dicono/
jeza u ledja

#14668 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

PerverzMusharaf wrote:
treba im povod koji ce koristiti generalno kao neki pseudo - humani razlog za rat u svrhu propagande jer nešta moraju da kažu.

tragedija je u tome što iako lažu i iako i oni znaju da cijeli svijet zna da lažu - to ne pravi nikakvu efektivnu razliku u njihovoj politici, naprotiv. niti su u konačnici bitni glasači (glasačima je potreban neki "deda mraz", laž za koju svi znaju da je laž ali u koju se svi pretvaraju da vjeruju samo da car ne bi bio gol - na to sam mislio), a međunarodni pravni sistem je kao što znamo od 2001 i formalno nebitan što se tiče bijele kuće, toliko da se više i ne pretvaraju.
Netacno. Sluzi im kao medjunarodno-pravna poluga za pokretanje neke vrste intervencije.
Glasace se previse ovakva vrsta intervencije ne tice, ne radi se o trupama na terenu, kao sto ih nije previse interesovala ni Libija, BiH, ili Somalija.
To o tome kako je "deda mraz" dovoljan da zadovolji americke gradjane moze samo zamisljati neko sa strane ko u takve deda mrazove vjeruje. Nakon Iraka i Afganistana trebala bi pasti nuklearna bomba negdje da glasaci u vecini budu za neku intervenciju, a mozda ni tad.
Challenger__

#14669 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote: Netacno. Sluzi im kao medjunarodno-pravna poluga za pokretanje neke vrste intervencije.
Ne bih isključio ni ovaj scenario: ta odluka je donešena na najvišim nivoima (Putin, Obama), ne bi li popustio pritisak Izraela, AIPAC-a i njihovim bezmozgovnih, tupavih marioeneta u Kongresu. Ne dira Alepo, a jug neka uzmu tenkovima, bez aviona da zadovolje sujete Mcdonalds frikova u Kongresu.

Image

...according to Gordon Duff a Marine Vietnam veteran, a combat infantryman, and Senior Editor at Veterans Today.
Last edited by Challenger__ on 14/06/2013 22:34, edited 1 time in total.
hneuron

#14670 Re: Sirija

Post by hneuron »

Neznam zašto se od učešća Hezbollaha u ovom ratu pravi nacionalni slučaj epskih razmjera kada određeni dio libana "podržava" nusra bojovnike od prvog dana na sve moguće načine ljudstvom, oružjem, a sada liječe nusrine ranjenike.Prvi su to napravili na svijetlu dana ne uvijajući niti trežeću besmislene idiotske odgovore i razloge, a nusrići valjda nisu htjeli povrijediti libanski nacionalni ponos... šta li...??
Challenger__

#14671 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Neznam zašto se od učešća Hezbollaha u ovom ratu pravi nacionalni slučaj epskih razmjera
Zato što ne ratuju za američke i izraelske interese.
Challenger__

#14672 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- dakle, SAA uzima Alepo svim sredstvima, a jug tenkovima, bez aviona, kao ustupak Obami, ne bi li mu se Židovi i Saudijci skinuli sa vrata.

Naravno, vrijeme će potvrditi ili osporiti teze Gordon Duff-a.
Avetinho

#14673 Re: Sirija

Post by Avetinho »

hneuron wrote:Neznam zašto se od učešća Hezbollaha u ovom ratu pravi nacionalni slučaj epskih razmjera kada određeni dio libana "podržava" nusra bojovnike od prvog dana na sve moguće načine ljudstvom, oružjem, a sada liječe nusrine ranjenike.Prvi su to napravili na svijetlu dana ne uvijajući niti trežeću besmislene idiotske odgovore i razloge, a nusrići valjda nisu htjeli povrijediti libanski nacionalni ponos... šta li...??
Mladim ruskim dobrovoljcima su usta bila puna "stranih placenika" kad je Asad avijacijom i artiljerijom ravnao sirijske gradove. Hezbolah se valjda, po misljenju mladih ruskih dobrovoljaca smatra Asadovom "internacionalnom brigadom".
hneuron

#14674 Re: Sirija

Post by hneuron »

Challenger__ wrote:
Neznam zašto se od učešća Hezbollaha u ovom ratu pravi nacionalni slučaj epskih razmjera
Sa druge strane se mora znati da globalna hegemonija jedne sile je na izmaku i da se na velika vrata vraća bipolarizam sa svim što to podrazumijeva. Akteri ovog polako zauzimaju busije kako je to i nekad bilo. Sada je potrebno shvatiti da postoji i druga strana a ne samo hor monotonije.
Avetinho

#14675 Re: Sirija

Post by Avetinho »

hneuron wrote:
Challenger__ wrote:
Sa druge strane se mora znati da globalna hegemonija jedne sile je na izmaku i da se na velika vrata vraća bipolarizam sa svim što to podrazumijeva. Akteri ovog polako zauzimaju busije kako je to i nekad bilo. Sada je potrebno shvatiti da postoji i druga strana a ne samo hor monotonije.
Gdje ti to tacno vidis? U Siriji? Ta je zemlja razvaljena upravo zahvaljujuci tom tvom "drugom polu".

Imas li jos neki drugi primjer (osim Gruzije)? Nema vise SSSR-a, smrc. :place1:
Locked