Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ćiribiribela

#14651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

ferratilis wrote:
ćiribiribela wrote:Nadala se da ce je staviti na netflix pa da napravim legalni maraton, ali nema od toga nista. :roll:
Kod nas se Netflix nikako ne isplati. Nama je trenutno dostupno 201 serija i 570 filmova, u Americi 1326 serija i 4339 filmova. Cijena je ista. Cak i da imaju GoT, opet se ne isplati. :(

Ja nemam pojma koliko ima kod mene serija i filmova, ali ne smijem nista skidati a i procitah ovdje da vise ne smijem ni streamati, pa eto netflix da uz nesto zaspem. Placam nesto malo a na 4 uredjaja se gleda. :lol:
jasko_ba

#14653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Image
sizifinho

#14654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Drago mi je da vidim da ja nisam jedini koji zamjera D&D ovo sranje koje su napravili od serije.
Cisto iz aspekta razuma, prve tri sezone na kojima je Martin radio bile su odlicne.
Kada je on otisao, opao je kvalitet serije ali isto se desilo i u knjigama, radnja je opala ali idalje je bilo tih kljucnih trenutaka poput vipera i mountaina ili ubistva jona.

Ali vidjela se razlika. Tipa smrt Jona je imala smisla. Covjek nije govorio ljudima konkretno, uvijek je nekako bio dvosmislen "the winter is coming" hu ha.
Al taj dio je bio napisan.

Sjetite se Arye. Njena prica je isla malo naprijed. I tad imamo ovu situaciju. Sve sto se desava idalje ima smisla, sve sem Aryine price.
Pobjegne iz hrama i zna sa je prate - hoda gradom hladno, bez ikakve krinike, trazi brod za westeros i baca hrpu novcica.
Zbodu je nozem deset puta, padne u rijeku i prezivi. Khal Drogo je umro od posjekotine. Jon Snow je imao istu sudbinu i njega su morali iz mrtvih vracati. No to je George RR Martin napisao pa ima smisla. Aryu su pisali D&D i samo debil ne moze vidjeti korelaciju.
Obojica su netalentovani i slavu pokupili na martinovoj genijalnosti.

Citava ova sezona mi je smijesna. Teleportacija ljudi, ekspozicija stvari koje smo vec znali, nedovoljno objasnjenje stvari koje trebaju objasniti.
Deus ex machina kroz vise epizoda.
Ljudi nose magicni stit, Tormund prezivio sve sto se moglo prezivjeti a prezivjet ce i ovaj pad zida.
Jebem ti seriju koja je postala popularna na realnim izdajama i smrti, kad sad mozes hladno biti siguran da tvoj glavni lik nece umrijeti.
AleksoMKD

#14655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

sizifinho wrote:Tormund prezivio sve sto se moglo prezivjeti a prezivjet ce i ovaj pad zida.
Kad smo kod Tormunda, ako se ne varam u 3coj sezoni Ygritte kaze Jonu da je Tormund vise od 100 puta presao zid (penjuci se i spustajuci sa druge strane) a u ovoj sezoni kaze da se nikada nece navici na visinu zida :-)

Al jebiga, opet volim seriju.
banjaluka078

#14656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Da!
http://forum.klix.ba/game-of-thrones-za ... #p13866303
AleksoMKD wrote:
Kad smo kod Tormunda, ako se ne varam u 3coj sezoni Ygritte kaze Jonu da je Tormund vise od 100 puta presao zid (penjuci se i spustajuci sa druge strane) a u ovoj sezoni kaze da se nikada nece navici na visinu zida :-)

Al jebiga, opet volim seriju.
Njanjavi

#14658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

Znaci tormund, hound, djuro, baric onaj kiklop i thoros napravili band brotherhood without banjos :-D
http://www.ladbible.com/entertainment/f ... t-20170901
Njanjavi

#14659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

ćiribiribela wrote:
ferratilis wrote:
ćiribiribela wrote:Nadala se da ce je staviti na netflix pa da napravim legalni maraton, ali nema od toga nista. :roll:
Kod nas se Netflix nikako ne isplati. Nama je trenutno dostupno 201 serija i 570 filmova, u Americi 1326 serija i 4339 filmova. Cijena je ista. Cak i da imaju GoT, opet se ne isplati. :(

Ja nemam pojma koliko ima kod mene serija i filmova, ali ne smijem nista skidati a i procitah ovdje da vise ne smijem ni streamati, pa eto netflix da uz nesto zaspem. Placam nesto malo a na 4 uredjaja se gleda. :lol:
Radije plati sebi vpn i sve to radis rahat.
Cak sta vise ne moras ni placat, imas super dobar vpn djabane za win 10 na windows store.
Kad to sve radis preko vpn mogu te za chunu povuc.
Pandakonda

#14661 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Njanjavi wrote:
ćiribiribela wrote:
Radije plati sebi vpn i sve to radis rahat.
Cak sta vise ne moras ni placat, imas super dobar vpn djabane za win 10 na windows store.
Kad to sve radis preko vpn mogu te za chunu povuc.
Besplatni VPN-ovi više ne rade na Netflixu. Netflix pooštrio mjere otkad je dobio upozorenje od vlasnika prava filmova serija itd. da dosta ljudi koristi VPN. Naravno tu sigurno postoji neki dogovor između kompanija jer svako ko ima plaćeni VPN može ući na Netflix druge zemlje
Njanjavi

#14662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

Druze nisi skontao dilemu djevojke, platila bi Netflix jer salju kazne ako gledas na netu streamove il skidaš djabane preko torenata. Za to rade vpn-ovi ko singerica. Za skidanje i gledanje streamova. Ja ne rekoh da joj treba vpn da gleda netflix, sto ce joj vpn ako plati netflix legalno.
Donnie Smith

#14664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Donnie Smith »

Zbilja ne mora u svemu postojati reciprocitet, sve razumijem, efekte, ove i one, bitne i sporedne stvari, dužinu serije ali brate, ali, ako mi pokažeš sto puta kako ona Lana (valjda se tako zove :-? ) izmarisa malu Starkovu, onda mi prikaži i Lanu kako umire u mukama jedno sat makar. Pola sata. Minutu! A ne, gasi svijeću i hajmo dalje, ti namišljaj šta i kako. :oops:
Mišo_Kovač

#14665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Jeko Lana? Waif?
Donnie Smith

#14666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Donnie Smith »

Ma ona Faye Marsay, ne znam kako se u seriji zove. :roll:
Fakat nije Lana? :cry: :lol:
Capajebo

#14667 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Waif :D
Najgluplji dio serije... nista ni sa cim :mrgreen: :lol:
kokuz_sa

#14668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

Sta bi sa onim prethodnim likom sto je bio sa zlatokosom?
omar little

#14669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

aoj, ako ta zasluzuje smrt od sat vremena sta onda treba s ramsay da radimo, 8 epizoda njegovih muka i smrti? :D cersei 3 i tako. :D
Donnie Smith

#14670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Donnie Smith »

omar little wrote:aoj, ako ta zasluzuje smrt od sat vremena sta onda treba s ramsay da radimo, 8 epizoda njegovih muka i smrti? :D cersei 3 i tako. :D
Ne znam za druge, imadoh na nju pik. Baš me iritirala. :D A jedino je mali Džofri imao smrt kakvu zaslužuje. Kraljevsku. Remzi, Lana,maloprstić&co, sve u 5 sec.
Nadam se da će Brana dugo i napeto mučiti jer je jedan mali nezahvalni skot. :D
Što se tiče Deneris, dabogda joj sve zmajeve pobili. :oops:
I tako... :oops: :-D
kakavdanakneiskustvu

#14671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

kokuz_sa wrote:Sta bi sa onim prethodnim likom sto je bio sa zlatokosom?

dario naharis,na njega mislis?,gdje on zavrsi?
kokuz_sa

#14672 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kokuz_sa wrote:Sta bi sa onim prethodnim likom sto je bio sa zlatokosom?

dario naharis,na njega mislis?,gdje on zavrsi?
Da..onaj ratnik
al-em

#14673 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by al-em »

Ostao tamo preko bare da ocuva mir.
kakavdanakneiskustvu

#14674 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

al-em wrote:Ostao tamo preko bare da ocuva mir.
:thumbup:
Juliuscezar

#14675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ko ce sada preuzeti brigu o Valleyu, vjerovatno Royce. Je li sva vojska iz Valleya stigla na sjever ili sam jedan dio ?
Post Reply