Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JanuaryJones

#14651 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Mi smo stvarno sve probali,i pomenuti Faracid i Effect i Neopitroid,i one male Raid kućice.... Sta god čuješ i vidiš,probaš jer se nadaš nekom pomaku nabolje. Ali ovo je fakat napast i ništa im ne možeš.
Zovem te na pripremanje mamca (umjesto zimnice) čim nadjem boreks :mrgreen:
CherryLips

#14652 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

Mamci za ove moje nisu problem,dobro im ide slatko,hljeb,meso,i iznenadih se kad ih vidjeh milion u kesi riže....ono, fakat nemaju kriterije :run:
quarterback

#14653 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

muha_sa wrote:
JanuaryJones wrote:
duboka_misao wrote:to sigurno treba za mamac za zohare ili neke baje pa treba u prahu, ali tesko.
Za mrave one male žute, da ih potamanim dok nisu uzeli fursata. Apoteke neće prodat a acidi borici imam ;)
ti mali žuti mi život zgadili :-) sreca pa na ovo naletih i ne pamtim kad sam ga zadnji put vidio.
Image

poljoprivredna apoteka na Č.Vili u takozvanoj stometarki
ja ga kupih ali malih bestija svuda ima, lijepo ne znam kuda da prskam
quarterback

#14654 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

JanuaryJones wrote:Za ovaj Faracid sam čitala da je efikasan al s obzirom da imam malo dijete i drugo na putu nisam sklona da prskam i zaprašujem po kuhinji. Navodno borna kiselina u prahu/kristalima je efikasna jer je odnesu sa sobom u leglo i tamo pokrepaju. Treba samo odrediti koja im je vrsta ishrane na tapeti slatko/hljeb ili meso i prema tome napraviti mamac ;)
poli salama je prema mojim iskustvima uvijek na meniju
JanuaryJones

#14655 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

quarterback wrote:
JanuaryJones wrote:Za ovaj Faracid sam čitala da je efikasan al s obzirom da imam malo dijete i drugo na putu nisam sklona da prskam i zaprašujem po kuhinji. Navodno borna kiselina u prahu/kristalima je efikasna jer je odnesu sa sobom u leglo i tamo pokrepaju. Treba samo odrediti koja im je vrsta ishrane na tapeti slatko/hljeb ili meso i prema tome napraviti mamac ;)
Imaju tri menija samo treba upratiti koji je. Mislim da je kod mojih na meniju meso, trenutno. Nema ih bogzna kolko, vidjeh sveukupno 20tak al kad pročitah članak o njima lijepo mi zlo došlo tako da idem tražiti boraks.
quarterback

#14656 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

JanuaryJones wrote: Imaju tri menija samo treba upratiti koji je. Mislim da je kod mojih na meniju meso, trenutno. Nema ih bogzna kolko, vidjeh sveukupno 20tak al kad pročitah članak o njima lijepo mi zlo došlo tako da idem tražiti boraks.
kod mene su prije bili u kuhinji, sada nema gdje ih nema, hodaju mi po radnoj sobi iako nema nikakve hrane tu, kupatilu, kuhinja je standardna...
JanuaryJones

#14657 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

quarterback wrote:
JanuaryJones wrote: Imaju tri menija samo treba upratiti koji je. Mislim da je kod mojih na meniju meso, trenutno. Nema ih bogzna kolko, vidjeh sveukupno 20tak al kad pročitah članak o njima lijepo mi zlo došlo tako da idem tražiti boraks.
kod mene su prije bili u kuhinji, sada nema gdje ih nema, hodaju mi po radnoj sobi iako nema nikakve hrane tu, kupatilu, kuhinja je standardna...
U boj, u boj! Meščini da su od komšince došli, ima mini proizvodnju kolača :-?
quarterback

#14658 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

JanuaryJones wrote:
quarterback wrote:
U boj, u boj! Meščini da su od komšince došli, ima mini proizvodnju kolača :-?
argh !
Pasiflora

#14659 Re: Gdje u Sa......

Post by Pasiflora »

Zna li neko gdje ima kupiti one cerade za prekriti automobil?
shandrprcSA

#14660 Re: Gdje u Sa......

Post by shandrprcSA »

JanuaryJones wrote:
quarterback wrote:
Imaju tri menija samo treba upratiti koji je. Mislim da je kod mojih na meniju meso, trenutno. Nema ih bogzna kolko, vidjeh sveukupno 20tak al kad pročitah članak o njima lijepo mi zlo došlo tako da idem tražiti boraks.
sad se sjetih, nekada je SEMIKEM prodavao bornu kiselinu
Pasiflora

#14661 Re: Gdje u Sa......

Post by Pasiflora »

Ako ste apsolvirali temu borne kiseline :D , ja bih opet da priupitam: zna li neko gdje ima kupiti one cerade za prekriti automobil?
Filter

#14662 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

Pasiflora wrote:Ako ste apsolvirali temu borne kiseline :D , ja bih opet da priupitam: zna li neko gdje ima kupiti one cerade za prekriti automobil?
bilo nekad u avantiju kod suda. tanka cerada, spakuje se u kesicu.
Pasiflora

#14663 Re: Gdje u Sa......

Post by Pasiflora »

Hvala... doduše trebala bi mi malo deblja tako da pitanje još uvijek stoji.
Filter

#14664 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

Pasiflora wrote:Hvala... doduše trebala bi mi malo deblja tako da pitanje još uvijek stoji.
a mozes i da ti skroje na mjeru. imam negdje broj lika koji je meni radio tendu za prikolicu. ako hoces mogu potraziti, ali je to malo skuplja rabota
quarterback

#14665 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

Filter wrote:
Pasiflora wrote:Hvala... doduše trebala bi mi malo deblja tako da pitanje još uvijek stoji.
a mozes i da ti skroje na mjeru. imam negdje broj lika koji je meni radio tendu za prikolicu. ako hoces mogu potraziti, ali je to malo skuplja rabota
kad se sjetim 80tih, moja baka sasila ceradu za zastavu 101 :D
Filter

#14666 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

quarterback wrote:
imali i moji na mediteranu tu ceradu. kad smo na moru da ne kapa smola :D
quarterback

#14667 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

Filter wrote:
quarterback wrote:
imali i moji na mediteranu tu ceradu. kad smo na moru da ne kapa smola :D
:kiss: :thumbup:
JanuaryJones

#14668 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=Cerada+za+auto
muha_sa

#14669 Re: Gdje u Sa......

Post by muha_sa »

kružni tok na mostarskom rskršcu--ideš desno ka Kiseljaku pa jedno 500 metara od kružnog. Ne znam naziv firme a znam da se tim bave--prodaja cerada i izrada istih po mjeri auta
Pasiflora

#14670 Re: Gdje u Sa......

Post by Pasiflora »

Hvala puno svima... nemam baš potrebu da je šijem :-D , treba mi samo privremeno da se pokrije havarisano vozilo.
U svakom slučaju, hvala, pomogli ste mi.
pakica_

#14671 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

Ne pitajte me sta ce mi :lol: ali ako neko zna gdje ima imitacija crocks gumenih cizama (ili oridjidji ali da nisu plaho skupe) da mi kaze hihi
Nisrin

#14672 Re: Gdje u Sa......

Post by Nisrin »

pakica_ wrote:Ne pitajte me sta ce mi :lol: ali ako neko zna gdje ima imitacija crocks gumenih cizama (ili oridjidji ali da nisu plaho skupe) da mi kaze hihi

u azelu sam vidjela!

inace, zene, imate fine gumene kratke cizme, sa masnicom naprijed u fontani...60KM :D
quarterback

#14673 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

Pasiflora wrote:Hvala puno svima... nemam baš potrebu da je šijem :-D , treba mi samo privremeno da se pokrije havarisano vozilo.
U svakom slučaju, hvala, pomogli ste mi.
pasiflora, uzmi gradjevinsku foliju, imas je u peniju recimo, prilicno je jeftina, 2 m kvadratna su oko 1 KM, debela je i izdrzljiva, uzmi koliko ti treba te folije i samo oko auta "uhvati" heftaricama...
miki27A

#14674 Re: Gdje u Sa......

Post by miki27A »

JanuaryJones wrote:
CherryLips wrote:
JanuaryJones wrote: Za mrave one male žute, da ih potamanim dok nisu uzeli fursata. Apoteke neće prodat a acidi borici imam ;)
@JJ,ako ti ista upali za male žute,javi,ja davno odustala od borbe,to ništa ne uništi.
Jos sam kontala kad se opet bude krecilo i generalno stan radio,da zovnem onu dezins/deratizaciju pa sta bude
Javim ako uspijem naći ovaj prah, ako ne, pokušam sa Faracidom jer sam čitala da je efikasan.
Ako bas hoces prirodno: staub secer (secer u prahu) i baking soda (bikarbon soda) izmjesati zajedno i staviti tamo gdje ulaze mravi.
http://www.apartmenttherapy.com/how-to- ... als-189111 U komentarima spominju i cimet u prahu, kazu mravi ga ne vole nesto... Javi ako pomogne!
DiA 2005

#14675 Re: Gdje u Sa......

Post by DiA 2005 »

brown.sugar wrote:
emi_eft wrote:Jel neka od zeMskih negdje vidjela kaputic, rado crni i da je strukiran - naravno da nije preko neke 2-3 stoje, i da je malo kraci, iznad koljena tj.. Trazim po citavom gradu, nema, sve oversize, do gleznja, ma fuj. Help
Pisala sam na temi Sarajevo Shopping. Pogledaj u Hertexu, Mitexu i Sana Linei, a January je predlozila i Borac kod Estrade i radnje na potezu Socijalno-Pofalici. :thumbup:
Gdje u Sarajevu ima Hertex ?
Post Reply