BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
_Reds_

#14651 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

Dady wrote:
_Reds_ wrote:
BadBoy wrote:Evo vala ne bi mi mrsko i sad testirah.

Telefon Galaxy SII koji podržava 3.5G HSPA+: 21/42 Mbit/s, signal pun 100% i gore iznad ikonica H+ što pretpostavljam znači da je kontektovan na HSPA+ signal.

Downlaod: 3.55 Mbps
Upload: 1.26 Mbps

Haj mobitel je pa i nije neka potreba za većim brzinama, al opet u globalnim i vremenskim okvirima, jako slabo.
Nije ti to ADSL, tvoja brzina zavisi od dosta faktora, kao što su udaljenost od same bazne sa koje primaš signal, prepreke izmedju tebe i bazne, broj korisnika sa kojima djeliš resurse ćelije itd.

Otidji stani negdje pred baznu stanicu, pa probaj kolike ćeš brzine dobiti.
Ja sa istim telefonom imam brzinu od 7.5 Mbps.
Nemoj zaboraviti da ti brzina ovisi o ugovorenom paketu mobilnog saobracaja.
http://www.bhtelecom.ba/msurf0.html
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Naravno da zavisi i od toga, kao i od mobilnog aparata.
rizibizi

#14652 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Znaci kad ti treba super-brzi internet ne mrdaj od bazne stanice, malo pocne kosa opadati poslije nekog vremena, nije strasno, ali internet leti, ili nadji baznu stanicu za ponijeti pa ce ti stalno kosa opadati :D :D :D :D :D
_Reds_

#14653 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

rizibizi wrote:Znaci kad ti treba super-brzi internet ne mrdaj od bazne stanice, malo pocne kosa opadati poslije nekog vremena, nije strasno, ali internet leti, ili nadji baznu stanicu za ponijeti pa ce ti stalno kosa opadati :D :D :D :D :D
Kod nas ljudi žele da upoređuju mobilni internet sa ADSL/kablovskim i sličnim žičanim pristupima, što je jednostavno neuporedivo. Ja sam htio reći samo da brzine mogu da variraju u velikom opsegu u zavisnosti od dosta faktora.
rizibizi

#14654 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Samo posalica, ne kazu dzaba "vec od" cim nesto ne mogu garantovati, a svasta nesto utice na brzinu.
BadBoy

#14655 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

_Reds_ wrote:
rizibizi wrote:Znaci kad ti treba super-brzi internet ne mrdaj od bazne stanice, malo pocne kosa opadati poslije nekog vremena, nije strasno, ali internet leti, ili nadji baznu stanicu za ponijeti pa ce ti stalno kosa opadati :D :D :D :D :D
Kod nas ljudi žele da upoređuju mobilni internet sa ADSL/kablovskim i sličnim žičanim pristupima, što je jednostavno neuporedivo. Ja sam htio reći samo da brzine mogu da variraju u velikom opsegu u zavisnosti od dosta faktora.
Nisam lud znam da se kod NAS još uvijek to ne može porediti niti da će mi 3G brzina biti na nivou ADSL-a ili kablovskog interneta. Ali u svijetu je mobilni internet po brzinama već sustigao a ponegdje i daleko prešišao sve "žičane" varijante, pa se tako čak predviđa da će u budućnosti svi se i konektovati preko 4G (ili 5G šta već bude iza toga) a da će broj žičanih konekcija opadati. Tako da, može se itekako upoređivati samo ne kod naših zaostalih operatera.
fortaleza

#14656 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

BadBoy wrote:
_Reds_ wrote:
Nisam lud znam da se kod NAS još uvijek to ne može porediti niti da će mi 3G brzina biti na nivou ADSL-a ili kablovskog interneta. Ali u svijetu je mobilni internet po brzinama već sustigao a ponegdje i daleko prešišao sve "žičane" varijante, pa se tako čak predviđa da će u budućnosti svi se i konektovati preko 4G (ili 5G šta već bude iza toga) a da će broj žičanih konekcija opadati. Tako da, može se itekako upoređivati samo ne kod naših zaostalih operatera.
Da, činjenica je da je bežični pristup broadband mreži budućnost i to su američki operateri (a i ovdje u zapadnoeuropskim zemljama polaganim uvođenjem LTE-a) shvatili te neki od najvećih poput Verizona više uopće ne ulažu u optiku jer je neisplativo, tko je dobio optiku dobio, tko nije nije.

Doduše, u EU postoje regulacije i pravila za uvođenje optičke infrastrukture za više od 80% njenih građana i još se od toga nije odustalo, vidjeti ćemo dokad. Čak je u Finskoj pristup broadband brzinama klasificiran kao jedan od temeljnih prava njihovih građana. :D
escobar__

#14657 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

fortaleza wrote:Čak je u Finskoj pristup broadband brzinama klasificiran kao jedan od temeljnih prava njihovih građana. :D
Kopirali od nas. 8-)
_Reds_

#14658 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

BadBoy wrote:
_Reds_ wrote:
Da vidim jednu zemlju u svijetu ili univerzumu gdje je mobilni internet prevazišao brzinu žičanih sistema ??

Razumiješ, brzina na jednoj ćeliji se dijeli na korisnike koji su trenutno nakačeni na tu ćeliju, svi resursi se dijele u zavisnosti od potreba (zahtjeva) korisnika.

Opreme za bazne stanice kao i za core dio mreže uopće nije jefina, tako da će za bilo kakav ozbiljan online pristup još dugo vladati žičani sistemi.

I što se tiče brzina i razvoja mobilne mrže mi uopće ne kasnimo nešto puno. Naravno ne možemo se mi takmičiti za "velikim", ali smo tu iza negdje, ev i kod nas će do kraja godine u nekim područjima pojaviti LTE u testnoj fazi. U hrvatskoj trenutno LTE ima u nekoliko većih gradova ( naravno nisu ni ti gradovi pokriveni u potpunosti). I to su brzine po ćeliji u praksi do 50tak Mbps.
Asiklar

#14659 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

Danas opet naselja Bare (ŠIP), Baščaršija i Visoko imale prekid signala i 2G i 3G. Zna li neko jel to opet problem neki?
c0rE

#14660 Re: BHTelecom All About

Post by c0rE »

pozdrav, imam problem, konekcija mi nestaje svako 5 min na 15-20 sec pa se vraća, evo već ovih par dana, resetovao sam modem jedno 5-6 puta ali opet isti problem...ima neko da predloži neko rješenje, jer se peglam praaavo :D
c0rE

#14661 Re: BHTelecom All About

Post by c0rE »

KvaziExpert wrote:
c0rE wrote:pozdrav, imam problem, konekcija mi nestaje svako 5 min na 15-20 sec pa se vraća, evo već ovih par dana, resetovao sam modem jedno 5-6 puta ali opet isti problem...ima neko da predloži neko rješenje, jer se peglam praaavo :D
Bojim se da nisi jedini, i mene nesto je#e :mrgreen: Jesi li zvao 1444, oni imaju dijagnostiku
pff, ma zvao, ko eto proslijedit će kolegama i prijavit će smetnju :/
seoBIH

#14662 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Zna li neko kako ide procedura zamjene daljinskog za mojaTV !? Neko mi rece da je to po principu "odes na salter pa te posalju na neki sprat i tu izabirse daljinske, koje je vec neko prije tebe vratio i u poluispravnom stnaju su" :skoljka:
iceman2010

#14663 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

123456789 wrote:Zna li neko kako ide procedura zamjene daljinskog za mojaTV !? Neko mi rece da je to po principu "odes na salter pa te posalju na neki sprat i tu izabirse daljinske, koje je vec neko prije tebe vratio i u poluispravnom stnaju su" :skoljka:
Ma samo prijavis smetnju. Donese ti monter na adresu.
nKrkan

#14664 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

123456789 wrote:Zna li neko kako ide procedura zamjene daljinskog za mojaTV !? Neko mi rece da je to po principu "odes na salter pa te posalju na neki sprat i tu izabirse daljinske, koje je vec neko prije tebe vratio i u poluispravnom stnaju su" :skoljka:
Imao sam jednom takav slučaj kod cimera njemu su brzo došli i dali novi
gnjev

#14665 Re: BHTelecom All About

Post by gnjev »

Daljinski je smece . Prvo su mi otkazale volumen tipke a evo i ostale sad tesko reaguju

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
zateznistub

#14666 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

nKrkan wrote:
Imao sam jednom takav slučaj kod cimera njemu su brzo došli i dali novi
Meni isto, nazvao, zamolio i ljudi donijeli.
seoBIH

#14667 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

gnjev wrote:Daljinski je smece . Prvo su mi otkazale volumen tipke a evo i ostale sad tesko reaguju

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
Upravo te tipke su otisle, kao i OK tipke.

Hvala na savjetima :)
Casual's

#14668 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Asiklar wrote:Danas opet naselja Bare (ŠIP), Baščaršija i Visoko imale prekid signala i 2G i 3G. Zna li neko jel to opet problem neki?
Nisi dovoljno ljubio modem.Možda ti riješe u osmom mjesecu,možda u devetom,ali i možda u desetom.
fortaleza

#14669 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

ImageImage
jubix

#14670 Re: BHTelecom All About

Post by jubix »

Imam problema sa konektovanjem na BHT mrezu na mobitelu, odem u postavke, rucni odabir i kad mi izlista tri operatera ja izaberem BHT i pise registrovan na mrezi i kad hocu odma da obavim poziv piše nije registrovan na mrezi i pise samo hitni pozivi. U cemu moze biti problem, moze li biti u kartici koja je rezana za SGS3, da li je moguce da je ostecena ili je u necemu drugom? Pomagajte, imam problema sa mobitelom, nista ne mogu da radim
StupskaBitanga

#14671 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

imam pitanje pa ko zna da mi odgovori
ja sam na pretplati i sada bi promjenio broj
Mogu li pretplatu prebaciti na taj broj?
kakaljin

#14672 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

StupskaBitanga wrote:imam pitanje pa ko zna da mi odgovori
novi broj nova pretplata,

ugasis taj stari broj i raskines ugovor
--usnee--

#14673 Re: BHTelecom All About

Post by --usnee-- »

kakaljin wrote:

Može se i prenijeti :run:
kakaljin

#14674 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

--usnee-- wrote:
kakaljin wrote:

Može se i prenijeti :run:
Kako ce prenjeti kada hoce da promjeni broj
kazo

#14675 Re: BHTelecom All About

Post by kazo »

ljudi hitno mi treba informacija, trenutno sam na ultri i treba mi bilo kakav mobilni internet da prikljucim, zna li neko moze li se na ultri ?
Locked