HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
tataćusak

#14651 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,

U skladu s prethodnim obavještenjima koja smo Vam poslali, kompanija HS i kompanija HKB net u saradnji s kompanijom Telemach, odnedavno rade na ujednačavanju programskih shema, čime će programska shema kompanije HS i programska shema kompanije HKB net, biti obogaćena novim, najboljim regionalnim, sportskim, informativnim, dokumentarnim, zabavnim i dječijim programima na najgledanijim svjetskim kanalima kao što su PRVA TV, PRVA PLUS TV, B92, SPORT KLUB KANALI, N1, HRT4, RTL 2 HR, DISCOVERY SHOWCASE HD, VIASAT NATURE/HISTORY HD, HAPPY PAROVI 1 I 2, GRAND TV, AXN SPIN, FOX MOVIES, ULTRA, MINI ULTRA, NICK JUNIOR, NICKELODEON, ORLANDO KIDS, BAMBINO .
Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo i u narednom periodu raditi na izmjenama i unapređenjima programskih shema gdje možete očekivati nove sportske, serijske, informativne, zabavne kanale kako u standardnoj digitalnoj, tako i u HD rezoluciji.
Navedene kompanije na tržištu nastupaju udruženo gdje nam je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. Vjerujemo da će proširenja aktuelne programske ponude sa novim, kvalitetnijim kanalima zadovoljiti potrebe korisnika kompanije HS i korisnike kompanije HKB net.
U slučaju obogaćivanja programskih shema, u zavisnosti od tipa Vašeg tv prijemnika i opreme koju koristite, bit će potrebno i preskenirati TV prijemnike (u skladu sa uputstvom koje je postavljeno na našoj web stranici), te se unaprijed izvinjavamo na eventualnim neugodnostima radi ovog procesa.
Posebno ističemo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama. Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu ‎s postojećim pretplatničkim ugovorima.
Zahvaljujemo se još jednom svim vjernim pretplatnicima, te obećavamo da ćemo i u narednom periodu omogućiti vrhunske i inovativne usluge koje i zaslužuju.
Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati nas.
Postavio sam negdje gore ranije pitanje ali evo opet, imam običnu analogiju i internet na hs-u, mogu li sada uzeti kid 8 paket
The Realist

#14652 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Sada zvao da provjerim nešto i kažu prebacivanje možda od februara.... :? (ovdje mislim na potpis ugovora sa njima).
Sarajbeg

#14653 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

Da nebi ponovo morao pisati kopriat cu svoj predhodni post,molim da se odg.za ovo boldano ako je ko sa ovim upoznat. :-D Unaprijed hvala

Pozz,forumasi.Nisam bas u toku sa svim ovih desavanjima nemam vremena zbog posla , oko preuzimanja Hs od strane telemaha i pustanja kanala.Imam jedno pitanje pa bih ,ljubazno zamolio ko sta zna o tome i ko je upoznat da mi odg.

Prije neki dan zvali zvali iz Hs htjeli bi da zamjeniti stari ne znam ni kako se zove onaj stari resiver onaj sivi znace ko ga ima zna i o cemu govorim .Reko haj u redu dosli oni lijepo ljudi odradili posao ,i sad su mi stavili nekakav resiver zove se D3 mini HD slika je beton ne zalim se pozadina telemahova crvenkasto nesto nema pojma ,imam bruku kanala koje uopste nije bilo na Hs tipa Boomerang ,Ginx i jos neke koje imaju sa telemaha,a inace sam kod Hs pod KID 8 paketu e sad na ovom nalogu za zamjenu recivera pise Duo kid (net+D3) e sta je sad ovo :? jel to nesto novo ,novo ime za korinsike Kid 8 isli sta vec i molio bih ako neko moze postaviti link listu kanala za ovo boldano.

Dalje sad kod ovog resivera ,modula cega vec :-) ,sve super cooll,i sada ima ona tipka na daljinkog za gasenje digitalne kad dosadi da je gledas ,medjutim ja kad izgasim digitalnu analogu ne mgu gledati,dok je sa starim resiverom to moglo ,telka mi je obicna ,sa velikom pozadinom.Jel to tako treba da bude sa ovim novim haparatom ili bi trebao moci kao i sa starim resiverom moci izgasiti dig.kada hocu ,a da mogu gledati analognu .Zamolio bih vas da mi neko odgovori ko je dobro upucen u ove stvari.Unaprijed hvala :-D

I da da ne zaboravim rekose da ce cjene ostati iste kao i do sada ,za pakete koje smo imali i u HS :-D
Sarajbeg

#14654 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

NK33 wrote:
Sarajbeg wrote:imam bruku kanala koje uopste nije bilo na Hs tipa Boomerang ,Ginx i jos neke koje imaju sa telemaha,a inace sam kod Hs pod KID 8 paketu e sad na ovom nalogu za zamjenu recivera pise Duo kid (net+D3) e sta je sad ovo :? jel to nesto novo ,novo ime za korinsike Kid 8 isli sta vec i molio bih ako neko moze postaviti link listu kanala za ovo boldano.
Za ovo ti mogu odgovoriti posto sam u istoj situaciji. Taj duo kid (net+d3) je neki njihov naziv za paket kanala koje su dali nama koji smo bili na KID paketima. Ja sam bio na KID8 kao i ti i sad imam to isto. Ovo je lista kanala:

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/

I cijena ce nam ostati ista, evo upravo mi dosao racun na email za Decembar mjesec (isti ovakav mi je prije toga dosao za Novembar):
https://www.dropbox.com/s/tbqlxv61s9rk2 ... 1.png?dl=0

Dakle ukupno 36,30KM kao i za KID8. I sudeci po onome sto su do sad rekli iz Telemacha nama ce ostati taj paket i dalje s tim da imamo mogucnost da predjemo na neki od Telemach paketa ako zelimo.
Hvala drug :thumbup:
Ja jos imam sport klub 4,5,6 i HD prva tri Sport kluba :-),jel to zbog toga sto je neka promotivna akcija telemaha ono kao pustice sve kanale do 17 ako se ne varama ili :?
The Realist

#14655 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Zna li iko frekfencije za SK 4-6, čisto da probamo naći, ako je moguće?
made_in_sarajevo

#14656 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

E cuj svjetski kanali b92,prva,parovi,happy :mrgreen:

Vala ja se nikako ne slazem da su telemach paketi bolji sto je HS napisao za prelazak na bolje pakete. Hajd eto nek nesto kao rade mada ja ocekujem kad ce jedan dan reci sad smo svi telemach, kad skroz poravnaju tv kanale,cijene i internet.

Kakaljin, koliko sam skontao kad napokon puste SK telecomu tad ce telemach moci dobiti arene, tako da vjerovatno je to jer SK ima rok 2 mjeseca da se ponudi svim operaterima
Astrix

#14657 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Ja racuna nisam dobio od kraja 10-og mjeseca, kad mi se sad zareda dug necu moci sebi doci...
kipitsimpl

#14658 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

HS kablovska ili Telemashe, vama se obracam. Vi dobro znate da niste unaprijedili programsku shemu, vec ste je unazadili. Mozda ce te popraviti stabilnost internet bandwitha mada sumnjam. Ako mislite pod "unaprijednjem programske sheme" ponuditi iste ili vrlo slicne pakete po 20 KM visoj cijeni nego što smo imali, onda nam nemojte vrijedjati inteligenciju koristeci neistinite informacije, kao što pisac propagandnih pamfleta i obavjestenja ocigledno radi.

157 kvalitetnih kanala koje ce te svesti na 119 kanala od kojih su vecina negledljivi (start paket) ne računa se nigdje kao unaprijeđenje.. osim kod vas.

Najbolje da prekinete copy-paste metodu iznosenja vasih "odgovora" i da se ne ukljucujute u forum ako nemate odgovore na nasa prava pitanja.

Odgovoranje na pitanja koja nisu postavljena ne računa se u profesionalnu praksu, a nama nećete porasti u očima, tako da je najbolje bez propagandnih obavještenja
Last edited by kipitsimpl on 08/01/2016 22:42, edited 4 times in total.
japo

#14659 Re: HS kablovska

Post by japo »

The Realist wrote:Zna li iko frekfencije za SK 4-6, čisto da probamo naći, ako je moguće?
674000
6955
64qam
kakaljin

#14660 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

japo wrote:
The Realist wrote:Zna li iko frekfencije za SK 4-6, čisto da probamo naći, ako je moguće?
674000
6955
64qam
jeli ovo od HS seme ili telemacha seme jer se frekfencije razlikuju trenutno na skoro svim kanalima
Kal El

#14661 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Mamicu im njihovu ,imao sam Kid 22 paket ,Bog zna sta su radili ali pojavi se "Zadrzaj Kodiran" na Eurosport 1/2 HD ,i na vecinu drugih kanala ,kao SK 3 ,itd...

A brzinu su mi smanjili na Image a imao sam Image
The Realist

#14662 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

japo wrote:
674000
6955
64qam
Preskenirao sam sada sve (Full scan), nema ih, mada probam i ovu frekfenciju još jednom :D.
chakany

#14663 Re: HS kablovska

Post by chakany »

The Realist wrote:
japo wrote:
674000
6955
64qam
Preskenirao sam sada sve (Full scan), nema ih, mada probam i ovu frekfenciju još jednom :D.
Nema ni kod mene :?
kakaljin

#14664 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

chakany wrote:
The Realist wrote:
japo wrote: 674000
6955
64qam
Nema ih kod korisnika HS-a jer je ovo frekfencija od telemacha
crnivrag

#14665 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:
The Realist wrote:
Ovdje su u pitanju Telemach-ove digitalne frekvencije, a ne HS-ove.
The Realist

#14666 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote:
Nema ih kod korisnika HS-a jer je ovo frekfencija od telemacha
Ma ja to čisto, jer mi je proradio D3GO, malim dijelom barem, pa rekoh da nema nekih promjena.
Kal El

#14667 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Ja ih imam sve ,ali vecina ih ne radi
Federenko

#14668 Re: HS kablovska

Post by Federenko »

Ljudima nikad udovoljiti. Kad je bio HS, na njega se svi konstatnto žalili. Sad kad je Telemach ne valja ni to. Svi ismijavali HS jer je uveo milion Pinkova, neće da plaćaju pare Srbima, nestadoše pinkovi i odmah u vašim očima to su najkvalitetniji filmski kanali. Cijela država hoće sportklub jer je bolji sportski kanal od arene, uvedu nam 3 sk na analognu da svi imamo gledati, a arena bila jedna i na njoj nije bilo ništa za gledati i opet ne valja. Dajte ljudi saberite se malo, dosadni se sa dvostrukim kriterijima.
fortaleza

#14669 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

Sarajbeg wrote:
NK33 wrote:
Sarajbeg wrote:imam bruku kanala koje uopste nije bilo na Hs tipa Boomerang ,Ginx i jos neke koje imaju sa telemaha,a inace sam kod Hs pod KID 8 paketu e sad na ovom nalogu za zamjenu recivera pise Duo kid (net+D3) e sta je sad ovo :? jel to nesto novo ,novo ime za korinsike Kid 8 isli sta vec i molio bih ako neko moze postaviti link listu kanala za ovo boldano.
Za ovo ti mogu odgovoriti posto sam u istoj situaciji. Taj duo kid (net+d3) je neki njihov naziv za paket kanala koje su dali nama koji smo bili na KID paketima. Ja sam bio na KID8 kao i ti i sad imam to isto. Ovo je lista kanala:

I cijena ce nam ostati ista, evo upravo mi dosao racun na email za Decembar mjesec (isti ovakav mi je prije toga dosao za Novembar):
https://www.dropbox.com/s/tbqlxv61s9rk2 ... 1.png?dl=0

Dakle ukupno 36,30KM kao i za KID8. I sudeci po onome sto su do sad rekli iz Telemacha nama ce ostati taj paket i dalje s tim da imamo mogucnost da predjemo na neki od Telemach paketa ako zelimo.
Hvala drug :thumbup:
Ja jos imam sport klub 4,5,6 i HD prva tri Sport kluba :-),jel to zbog toga sto je neka promotivna akcija telemaha ono kao pustice sve kanale do 17 ako se ne varama ili :?
Imaš li Eurochannel i English Club tv?
NK33

#14670 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Sarajbeg wrote: Hvala drug :thumbup:
Ne znam kako ti imas SportKlubove 4, 5 i 6, mi ostali koji smo bili na HS nemamo. Kod mene je programska shema tacno ovakva kako pise ovdje:

Koliko sam shvatio ta akcija nije kacila nas koji smo bili na HS-u nego samo postojece Telemach korisnike. Mozda su se zeznuli pa i tebi pustili.
japo

#14671 Re: HS kablovska

Post by japo »

kakaljin wrote:
japo wrote:
674000
6955
64qam
jeli ovo od HS seme ili telemacha seme jer se frekfencije razlikuju trenutno na skoro svim kanalima
da telemach, područje ilidze, frekvencije idu po 8 brojeva, većina je na 256 qam , nesto malo na 64 , bivši korisnik hs_a, bem ti telemach :evil:
japo

#14672 Re: HS kablovska

Post by japo »

NK33 wrote:
Sarajbeg wrote: Hvala drug :thumbup:
Ne znam kako ti imas SportKlubove 4, 5 i 6, mi ostali koji smo bili na HS nemamo. Kod mene je programska shema tacno ovakva kako pise ovdje:

Koliko sam shvatio ta akcija nije kacila nas koji smo bili na HS-u nego samo postojece Telemach korisnike. Mozda su se zeznuli pa i tebi pustili.
ilidza i stup je na telemach šemu prebačen ima par dana, a kompletna hs ide na telemah samo polako :izet:
made_in_sarajevo

#14673 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,

...HKB net, biti obogaćena novim, najboljim regionalnim, sportskim, informativnim, dokumentarnim, zabavnim i dječijim programima na najgledanijim svjetskim kanalima kao što su PRVA TV, PRVA PLUS TV, B92, SPORT KLUB KANALI, N1, HRT4, RTL 2 HR, DISCOVERY SHOWCASE HD, VIASAT NATURE/HISTORY HD, HAPPY PAROVI 1 I 2, GRAND TV, AXN SPIN, FOX MOVIES, ULTRA, MINI ULTRA, NICK JUNIOR, NICKELODEON, ORLANDO KIDS, BAMBINO .
Po cemu ce ovo biti bolje kad smo na hs imali ove kanale. Za hrt 4 ne mogu da se sjetim jel bio, u glavi mi je kao da je bilo i to, djecije ne pratim tako da ne znam :mrgreen: . izbijemo parove,grand,happy i nije bas toliki napredak da smo dobili nesto puno kanala
NK33

#14674 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

japo wrote: ilidza i stup je na telemach šemu prebačen ima par dana, a kompletna hs ide na telemah samo polako :izet:
I mi smo prebaceni na Telemach shemu, imamo Sport Klubove, Ginx, Fine living i jos neke kanale koje nismo imali na HS-u. Ali nismo morali uzeti ni jedan Telemach paket, samo su kanali drugaciji dok je cijena ostala ista kao na HS-u.
amaretto

#14675 Re: HS kablovska

Post by amaretto »

Da, nova shema kanala na Stupu je od prije neki dan i hajd' eto sve ok al nema više History Channel-a koji mi je bio najdraži.

http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista ... ju-ilidze/
Locked