Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cossack wrote: ↑27/01/2021 16:49
Bravo za ministra
Ovom ministru je svaka na mjestu.
Mnogo je pogrešnih stvari sa ovim stajalištem, ovo je pušteno da se završi na kraju, jer je već bilo započeto, ali inače, nije bilo preporučljivo da se krene sa njihovom izgradnjom prije remonta pruge.
Onda cijena je brutalna i volio bih vidjeti tog stručnjaka koji mi može objasniti, zašto košta ovoliko.
Ovo nema veze sa ministrom Štetom, koliko znam, Nenadićeva retardirana Vlada je ovo započela.
Da hoce konacno zavrsiti ovo u Kolodvorskoj i preseliti MUP. Mada ako sam ja dobro zakljucio iz ovog teksta, jos cemo se dobro nacekati do pocetka radova.
Ovo stajaliste na Otoci je cirkus. Mjesecima stajalo raskopano, pa onda nesto kao poceli konacno da rade i sada opet stoji sedmicama. Godinu dana po stajalistu a 24 stajalista u planu
P308 wrote: ↑27/01/2021 22:15
Da hoce konacno zavrsiti ovo u Kolodvorskoj i preseliti MUP. Mada ako sam ja dobro zakljucio iz ovog teksta, jos cemo se dobro nacekati do pocetka radova.
Ovo stajaliste na Otoci je cirkus. Mjesecima stajalo raskopano, pa onda nesto kao poceli konacno da rade i sada opet stoji sedmicama. Godinu dana po stajalistu a 24 stajalista u planu
vidjećemo šta će prije, autoput do ploča ili tramvajske stanice.
Počeli su radovi na izgradnji javne kolektivne garaže G3, u ulici Kolodvorska.
Javna kolektivna garaža će se graditi na već postojećem parkingu, preko puta objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoći Kantona Sarajevo, ispod koje su planirane još dvije podzemne etaže.
Vec se betoniraju stubovi, a dubina ukopa je mozda 2,5 metara. Da li se odustalo od dvije podzemne etaze?
Postoji li neki render, skica, projekat? Ili roljani rade napamet, pa kako ispa'ne?
A imali možda najpovoljnije uslove za izgradnju - lockdown. Nigdje živa roba nije bilo dva mjeseca mogli su u miru i rahatluku završiti sve
A imali možda najpovoljnije uslove za izgradnju - lockdown. Nigdje živa roba nije bilo dva mjeseca mogli su u miru i rahatluku završiti sve
Počeli su radovi na izgradnji javne kolektivne garaže G3, u ulici Kolodvorska.
Javna kolektivna garaža će se graditi na već postojećem parkingu, preko puta objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoći Kantona Sarajevo, ispod koje su planirane još dvije podzemne etaže.
Vec se betoniraju stubovi, a dubina ukopa je mozda 2,5 metara. Da li se odustalo od dvije podzemne etaze?
Postoji li neki render, skica, projekat? Ili roljani rade napamet, pa kako ispa'ne?
Novi razvoj dogadjaja...
"Neimari" su zapoceli potkopavanje baste obliznjeg grila. Tijesno im je pa su jos prosirili "gradiliste".
Ako ovako nastave ni sibica nije sigurna.
So What! wrote: ↑27/01/2021 16:43Nova zgrada MUP-a KS bit će na Pofalićima u Kolodvorskoj ulici
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Nusret Selimović danas su održali sastanak sa predstavnicima Pravobranilaštva KS vezan za određivanje lokacije zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.
“Na ovom sastanku analizirana je data problematika i konstatovano kako postoje određene administrativne prepreke koje se odnose na predloženu lokaciju. Zajednički zaključak je kako ćemo raditi na tome da se te prepreke otklone”, kazao je nakon sastanka ministar Katica.
Naglasio je da je lokacija u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima od strane ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije KS označena kao najadekvatnija za buduću zgradu MUP-a KS, uzimajući u obzir njenu stratešku poziciju, te sve karakteristike koje ovaj prostor ima.
Kako naglasio premijer Forto, Vlade Kantona Sarajevo ima stav da sigurnosna infrastruktura u KS neće biti kompletna, dok se ovaj objekt ne završi.
“Veoma nam je bitno da se sigurnosni centar Kantona Sarajevo kompletira i da policija ima optimalne uslove za rad”, istakao je Forto.
ne znam jel pod construction, ali izgradnja i prosirenje ceste DZ. Bijedica je totalno los projekat, ako ne i najgori u drzavi, obzirom na okolnosti.
Dovoljno je se navece voziti... pjesaci, nema osvjetljenja..uzas uzas uzas...
samo cekam kad cu prociutati da je neko nekog pokupio...na cesti
kontam sve napravit ce, a evo mjesecima uzas...ulica strave.. A raja pjehe ka bingu klapi ne bitno jel kisa, snijeg...
pepeljara wrote: ↑29/01/2021 21:55
ne znam jel pod construction, ali izgradnja i prosirenje ceste DZ. Bijedica je totalno los projekat, ako ne i najgori u drzavi, obzirom na okolnosti.
Dovoljno je se navece voziti... pjesaci, nema osvjetljenja..uzas uzas uzas...
samo cekam kad cu prociutati da je neko nekog pokupio...na cesti
kontam sve napravit ce, a evo mjesecima uzas...ulica strave.. A raja pjehe ka bingu klapi ne bitno jel kisa, snijeg...
Nemoj tako pričati.. To je kapitalni projekat kojim se rumeni ponosi, bas kao i 800m IX transverzale koja je već 7 godina u izgradnji (kraj radova se očekuje 2022. g.), te bazen na Dobrinji koji se, takođe, pravi 7 godina.
A kakav je tek urbicid napravio oko pijace Kvadrant i dalje, prema naselju Miljacka..
Al’ zato rumenige uzima 5 milja mjesečno + bonus na razne saglasnosti što izdaje za divlju gradnju, tendere, lobiranja i sl.
al samo cekam kad ce biti u crnoj hronici, nadam se da nece...
vidljivost je 10% navece, pjesaci nabadaju po blatu, pa su vishe na cesti....
uzas..uzas uzas.
Ne znam kako se niko nije mogao sjetiti da stavi nekakvu rasvjetu i kako treba oznake oko rupa kad znaju da bruka ljudi tu prolazi, pogotovo jer je to jedini nacin do novog BiMga pjeske. Debilizam.