BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#14651 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Čuj večeras domaćin igrao onoliko koliko mu je trebalo. E jebi ga. 
- Point.
#14652 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Čuj dobro, ispadneš bez ispaljenog metka, izgubiš 3 i remiziraš jednu i ono ko zadovoljno, dobro je, super, prepričavaće se ova sezona unucima. Sa takvim mentalitetom nije ni čudo što naših klubova nema nigdje i neće biti zadugo. Kad se porazi i neuspjesi ne budu gledali kao uspjesi, možda i bidne štagod.
-
LSD
#14653 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bjelorusija, Litvanija, Latvija, Luksemburg, Sjeverna Irska, Armenija (sve elitne lige) ce imati svoje predstavnike u playoffu. BiH nema.
Toliko o našem domacem fudbalu, našim klubovima, našem Nogometnom Savezu i našem vrlom predsjedniku Elvedinu Begiću.
Toliko o našem domacem fudbalu, našim klubovima, našem Nogometnom Savezu i našem vrlom predsjedniku Elvedinu Begiću.
- Logovan
#14654 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ukratko, preuvelicavas.Point. wrote:Čuj dobro, ispadneš bez ispaljenog metka, izgubiš 3 i remiziraš jednu i ono ko zadovoljno, dobro je, super, prepričavaće se ova sezona unucima. Sa takvim mentalitetom nije ni čudo što naših klubova nema nigdje i neće biti zadugo. Kad se porazi i neuspjesi ne budu gledali kao uspjesi, možda i bidne štagod.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#14655 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
A BiH je samo uplatnica dijelila od historijskog iskoraka....

-
north
#14656 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pitar sa Kariba wrote:A BiH je samo uplatnica dijelila od historijskog iskoraka....
-
il dottore
#14657 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vidi braca, ti si pametan momak, zapadnjak, navijas za Lazio, vidis kako si lijepo sve objasnio u vezi nasih klubova itd... sto ti treba tita ti da se peglas s nama koji nismo tako pametni i napredni kao ti pa i dalje pratimo ovu bh ligu i nas fudbalPoint. wrote:Čuj dobro, ispadneš bez ispaljenog metka, izgubiš 3 i remiziraš jednu i ono ko zadovoljno, dobro je, super, prepričavaće se ova sezona unucima. Sa takvim mentalitetom nije ni čudo što naših klubova nema nigdje i neće biti zadugo. Kad se porazi i neuspjesi ne budu gledali kao uspjesi, možda i bidne štagod.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#14658 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
Ulozili ste u igrace i trenera toliko da prekucaju nasu.ligu, ali je problem sto je nasa liga los-gori i nikakvo mjerilo za jurop.
Za vece.uspjehe treba ipak nesto vise.
Ulozili ste u igrace i trenera toliko da prekucaju nasu.ligu, ali je problem sto je nasa liga los-gori i nikakvo mjerilo za jurop.
- agnostic_front
#14659 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije da mi je žao što ste ispali, ali ono što ultima napisa, da su izašli u dresovima Tuzle, prošli biste ih.
- Logovan
#14660 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
plain vanilla wrote:Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
Ugledajte se pojedinci.
-
north
#14661 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
to je to..plain vanilla wrote:Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
- avetinja
#14662 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije problem. Dabogda stalno redali ovakve uspjehe. 
- cyprus
#14663 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bar se nismo osramotili... Govorim kako za Sarajevo, tako i za ostale predstavnike... Za promjenu nije ni to loše... Ako ostanemo na istom kursu, uz malo više sreće za povredama i žrijebom, sljedeće godine se može i znatno dalje dogurat...
-
gold'n'brown
#14664 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma ovaj BATE uvijek igra futavo i na rezultat, ali to prolazi. Da su slabiji nego prethodnih godina, jesu. Ali to je otprilike taj stil igre. U prvoj utakmici su nam kaznili svaku gresku, veceras su manje bili efikasni jer su vise mislili o svom golu.
- avetinja
#14665 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Do 2 poraza, 1 remija i 1 pobjede. Za 10-ak godina zijan na penale u play offu.cyprus wrote:Bar se nismo osramotili... Govorim kako za Sarajevo, tako i za ostale predstavnike... Za promjenu nije ni to loše... Ako ostanemo na istom kursu, uz malo više sreće za povredama i žrijebom, sljedeće godine se može i znatno dalje dogurat...
Sjećam se kako su iz Partizana bili nezadovoljni porazima u Evropi dok su još bili na nivou. To je odraz mentaliteta. Generalno kao nacija se zadovoljavamo malim uspjesima, odnosno neuspjesima. Jebe se meni, kako god vama odgovara. Čak kao navijač Plavih priželjkujem takav način razmišljanja jer se sa njim nikada ne ide naprijed, ali mi je nekako čudno.
- cyprus
#14666 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ko biva ovo je do toga što se zadovoljavamo malim uspjesima?avetinja wrote:Do 2 poraza, 1 remija i 1 pobjede. Za 10-ak godina zijan na penale u play offu.cyprus wrote:Bar se nismo osramotili... Govorim kako za Sarajevo, tako i za ostale predstavnike... Za promjenu nije ni to loše... Ako ostanemo na istom kursu, uz malo više sreće za povredama i žrijebom, sljedeće godine se može i znatno dalje dogurat...
Sjećam se kako su iz Partizana bili nezadovoljni porazima u Evropi dok su još bili na nivou. To je odraz mentaliteta. Generalno kao nacija se zadovoljavamo malim uspjesima, odnosno neuspjesima. Jebe se meni, kako god vama odgovara. Čak kao navijač Plavih priželjkujem takav način razmišljanja jer se sa njim nikada ne ide naprijed, ali mi je nekako čudno.
A pod ovim 'dalje dogurat' mislim na grupnu fazu... Ona sada uopšte nije daleko kao što je nekad bila... Po ovom sistemu je najvažnije uspostavit kontinuitet, a onda je uspjeh samo pitanje vremena... Doduše, naša liga i jeste zaplatila prvenstveno zbog toga što je u njoj teško uspostavit kontinuitet, odnosno zato što u njoj nema izrazito dominantnih klubova... Zbog toga su nas prestigle neke lige koje zglave nisu kvalitetnije, ali imaju izraženu dominantnost jednog kluba...
Last edited by cyprus on 15/08/2019 23:04, edited 3 times in total.
- avetinja
#14667 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije da nema toga, ali svakako da fali znanja i kvaliteta.cyprus wrote:Ko biva ovo je do toga što se zadovoljavamo malim uspjesima?Biži ba...
A pod ovim 'dalje dogurat' mislim na grupnu fazu... Ona sada uopšte nije daleko kao što je nekad bila... Po ovom sistemu je najvažnije uspostavit kontinuitet, a onda je uspjeh samo pitanje vremena... Doduše, naša liga i jeste zaplatila prvenstveno zbog toga što je u njoj teško uspostavit kontinuitet, odnosno zato što u njoj nema izrazito dominantnih klubova... Zbog toga su nas prestigle neke lige koje zglave nisu kvalitetnije, ali imaju izraženu dominantnost jednog kluba...
Znam na šta si mislio nego sam malo karikirao. Vidjet ćemo u narednim godinama koliko je blizu, s obzirom da su klubovi ispadali i od slabijih protivnika.
- strong69
#14668 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa mi smo realno karine. Teške karine. Svi iz BiH. Pogledaj rezultate i timove od kojih su timovi iz BiH ispadali. Nema mentaliteta kad nema kvaliteta. Nema ulaganja. Nema ambijenta za to. Partizan i CZ daju milionske ugovore igračima. Ti pises o mentalitetu a niste uspjeli ni u Evropu da se kvalifikujete. Ti si ova druga krajnost našeg mentaliteta. Prvaci svemira a ne znate uplatnicu popuniti i predati na vrijeme.avetinja wrote:Do 2 poraza, 1 remija i 1 pobjede. Za 10-ak godina zijan na penale u play offu.cyprus wrote:Bar se nismo osramotili... Govorim kako za Sarajevo, tako i za ostale predstavnike... Za promjenu nije ni to loše... Ako ostanemo na istom kursu, uz malo više sreće za povredama i žrijebom, sljedeće godine se može i znatno dalje dogurat...
- Ricken
#14669 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Baš naprotiv Sarajevo je imalo dobru priliku za napravit rezultat u Europi.Logovan wrote:plain vanilla wrote:Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
Za vece.uspjehe treba ipak nesto vise.Kratko i jasno.
Ugledajte se pojedinci.
Dobiješ ekipu s kojom možeš igrati, prvu odigraš dobro, neposluži te sreća, a u drugoj, kad trebaju neke stvari da ti se vrate, ne pokažeš niti želju za prolazom. Ja mislim da je ovo propuštena prilika za naš fudbal i neki bolji rezultat. Bate tanka ekipa, prema onome što su pokazali. Dobro je ultima definisao.
U svakom slučaju očekivao sam večeras da će se Sarajevo pobiti, muški, da nemaju šta izgubiti. S te strane sam mislio da je možda rezultat 1:2 iz Zenice i dobar. Međutim, komšije su otišle u Borisov reda radi, da odrade utakmicu.
Rezultat nije odraz kvaliteta, jer ga je naš tim po mom mišljenju imao, nego pristupa, a možda i mentaliteta.
- avetinja
#14670 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jesam, napisao sam.strong69 wrote:Pa jesi li ti napisao da ti, kao navijaču Zelje, odgovara nas gubitnicki mentalitet i prizeljkujes ga? Odmah pretpostavljam da vi nemate taj nego drugi mentalitet.
Ti si pretpostavio, ali ja nisam ništa napisao za svoje igrače, trenera i generalno za navijače. Fokusirao sam se isključivo na vas.
Lično imam suprotan mentalitet, ali nisam odgovaran ni za kakve uspjehe kao ni za neuspjehe kluba.
- Raigor Stonehoof
#14671 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Cekaj ba, jesil ti pogledao utakmicu veceras, ili pises na osnovu rezultata?Ricken wrote:Baš naprotiv Sarajevo je imalo dobru priliku za napravit rezultat u Europi.Logovan wrote:plain vanilla wrote:Nije bez ispaljenog metka, samo nisu pogodili metu. Nije ovo uspjeh vrijedan slavlja, ali nije ni sramota.
Za vece.uspjehe treba ipak nesto vise.Kratko i jasno.
Ugledajte se pojedinci.
Dobiješ ekipu s kojom možeš igrati, prvu odigraš dobro, neposluži te sreća, a u drugoj, kad trebaju neke stvari da ti se vrate, ne pokažeš niti želju za prolazom. Ja mislim da je ovo propuštena prilika za naš fudbal i neki bolji rezultat. Bate tanka ekipa, prema onome što su pokazali. Dobro je ultima definisao.
U svakom slučaju očekivao sam večeras da će se Sarajevo pobiti, muški, da nemaju šta izgubiti. S te strane sam mislio da je možda rezultat 1:2 iz Zenice i dobar. Međutim, komšije su otišle u Borisov reda radi, da odrade utakmicu.
Rezultat nije odraz kvaliteta, jer ga je naš tim po mom mišljenju imao, nego pristupa, a možda i mentaliteta.
- Ricken
#14672 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Gledao, nikad dosadniji meč.
- strong69
#14673 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Željezničar je s Marsa a Sarajevo sa Neptuna. Takvi i mentaliteti. Ne mogu.
- Raigor Stonehoof
#14674 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jebiga, pogledaj opet, al se koncentrisi maloRicken wrote:Gledao, nikad dosadniji meč.
-
north
#14675 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zalosno je da smo u rangu sa doslovce amaterskim ligama koje nikada nisu igrale grupnu fazu plus crnogorci kao jedini iz regije
..Cak je i Makedonija imala Vardara koji je u play offu izbacio Fener-a i uletio u grupe
..ne samo da nismo igrali grupe, nego u dvadeset i kusur godina samo Sarajevo dva puta u play off LE i po jednom play off u LP Sarajevo i Zeljo..i to je sve za 25 godina uspjeha u Evropi nasih klubova
...o cemu pricamo
...a stalno naprdjujemo kako liga sve bolja i bolja jer je kao zaboga interesantnija, al u qrcu
..pa kako onda niko da napravi nesto u Evropi majka mu stara
...vjerovatno zato sto smo qrac od ovce i sto nema sistema ni dovoljnog ulaganja da 3 godine dominiras u ligi i u cetvrtoj napadnes Evropu nego svaki put nakon jedne uspjesne sezone u ligi kad se osvoji titula ekipa se raspada treneri mijenjaju i stalno kreces od pocetka..ne mozes tako u Evropu
..Sarajevo nakon osvajanja duple krune neka naredne 3 godine zadrzi kostur ekipe i samo nadogradjuje ekipu sa po 1-2 bolja igraca u odnisu na prethodnu sezonu i nek se ne mijenjaju treneri garantujem da bi onda izbacivali ovakvog Batea i bili blizu grupa..isto vazi i za ostale ekipe...ali ne mozes nista ako u 3 sezone promijenis 30 igraca i 5 trenera...mi smo doduse tu napokon dosli pameti i prestali napokon i zato smo i ubrali plodove u prosloj sezoni u ligi, ali moras stalno dizat kvalitet ekipe u slijedecoj sezoni u odnosu na prethodnu uako si uzeo titulu a to ne mozes sa nekakvim Sisicima i slicnim jebivjetrima..