Android OS
Moderator: Benq
-
febo_acm
#14626 Re: Android OS
Nije zbog mobitela nego zbog situacije oko servisa.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- shalla
#14627 Re: Android OS
supercali wrote:ja sam ozbiljan sto se tice pica u tz
Ma ne mogu fakat ostaviti hanumu sa bebarom, ne lozite me bezze svi redom
Sent from my HTC One
- supercali
#14628 Re: Android OS
ako nisi sumnjicav ja ti ga donesem na vrata bez feninga
- friskyoreo
#14629 Re: Android OS
Vlasnici Xperia Z sa otkljucanim BL koji custom rom preporucujete?! Da ima one sve goodies, double tap 2 wake, active display itd....
Gledam na xda, tamo ne mogu da skontam ni ko pije ni ko placa....
- Maharadza
#14630 Re: Android OS
Pa valjda najbolje da potražiš kakav port Z3 ROM-a, pošto on to sve ima, i još toga kako ovdje čitam:friskyoreo wrote:Vlasnici Xperia Z sa otkljucanim BL koji custom rom preporucujete?! Da ima one sve goodies, double tap 2 wake, active display itd....Gledam na xda, tamo ne mogu da skontam ni ko pije ni ko placa....
http://www.androidauthority.com/sony-xp ... es-524764/
-
Fauja Singh
#14631 Re: Android OS
@shalla imaš i ove kurirske službe što dostavljaju u roku 24h, čini mi se da je 10km, a ja sam slao vrijedne stvari i po vozačima autobusa. Npr prijateljica ga pošalje po vozaču (al' za svaki slučaj neka se ne vidi šta se šalje) i samo kaže da ćeš ti platiti pri preuzimanju, njima kad daš 5-10 km oni su ko na konju.
Pa razmotri i te opcije, jeftinije te dođe nego da sam ideš a opet ne odvajaš se od svojih.
A hajde i da čekaš brzo će to kad imaš zanimaciju kući, usput čestitam i neka je beba živa i zdrava puno godina
Pa razmotri i te opcije, jeftinije te dođe nego da sam ideš a opet ne odvajaš se od svojih.
A hajde i da čekaš brzo će to kad imaš zanimaciju kući, usput čestitam i neka je beba živa i zdrava puno godina
-
febo_acm
#14632 Re: Android OS
Toga si se dobro sjetio, meni to ni na kraj pameti nije bilo 
- friskyoreo
#14633 Re: Android OS
Ma super je Z3 sto se tice opcija... Samo sto se meni na onom xda forumu za Z cini sve nepregledno, i ne vjerujem da bas ima port od Z3, barem koliko sam ja skontao...Maharadza wrote:Pa valjda najbolje da potražiš kakav port Z3 ROM-a, pošto on to sve ima, i još toga kako ovdje čitam:friskyoreo wrote:Vlasnici Xperia Z sa otkljucanim BL koji custom rom preporucujete?! Da ima one sve goodies, double tap 2 wake, active display itd....Gledam na xda, tamo ne mogu da skontam ni ko pije ni ko placa....
http://www.androidauthority.com/sony-xp ... es-524764/
- shalla
#14634 Re: Android OS
Jedno pitanjce ( vjerovatno glupo al jbg google me samo zbunjuje
):
Kako cu najlakse prebaciti sve sa Htc-a na 1+?
Htc ima super fazon preko "htc transfer tool" pomocu kojeg sam (kad sam suprugi uzeo htc desire) u 3 klika sa njene xperie prebacio SVE na desire (slike, kontakte, poruke) pa reko ima li neki takav slican nacin?
Hvala
Sent from my HTC One
Kako cu najlakse prebaciti sve sa Htc-a na 1+?
Htc ima super fazon preko "htc transfer tool" pomocu kojeg sam (kad sam suprugi uzeo htc desire) u 3 klika sa njene xperie prebacio SVE na desire (slike, kontakte, poruke) pa reko ima li neki takav slican nacin?
Hvala
Sent from my HTC One
-
Fauja Singh
#14635 Re: Android OS
Meni je sve sinhronizovano sa Google servisima, npr. na Gmailu su mi sinhronizovani kontakti i podsjetnici iz kalendara, na Google+ su mi slike, a ako ih nisam backupovao onda prekopiram citav DCIM folder iz telefona i njega prebacim il' na kompjuter il' u drugi telefon.
Na Google Keep su neke moje stvari tipa kad sam uradio neki servis na autu, uputstva i stvari s posla, spisak knjiga za koje sam cuo da su dobre i sl. Sve je sinhronizovano i ako treba dostupno na svakom mom android uredjaju.
Za backup SMS-a imas more aplikacija na playstore-u.
Ja za brzi metod ne znam, ako ko zna vjerujem da ce reci.
Na Google Keep su neke moje stvari tipa kad sam uradio neki servis na autu, uputstva i stvari s posla, spisak knjiga za koje sam cuo da su dobre i sl. Sve je sinhronizovano i ako treba dostupno na svakom mom android uredjaju.
Za backup SMS-a imas more aplikacija na playstore-u.
Ja za brzi metod ne znam, ako ko zna vjerujem da ce reci.
- Urbana
#14636 Re: Android OS
I kod mene je sve sinhronizovano sa google racunom.
- Maharadza
#14637 Re: Android OS
Također, sms backup najbolji:KvaziExpert wrote:kod mene su kontakti na google-u, sms poruke i call log radim backup na gmail pomoću smsbackup+ (ima i restore, logično, jel'), slike su na google+ photos, neeešto slično kao što to radi Kate Upton
Kad promijenim telefon, sve je tu, na svom mjestu
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync
Za app-ove naravno titanium backup pro, a slike jednostavno čitav DCIM folder prekopiraj i fertig.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- manekenka u penziji
#14638 Re: Android OS
Otkako imam novu verziju vibera, telefon ostaje otkljucan i svijetli sve dok ne pogledam propusten poziv sa vibera.
Ima li neko sličan problem?
Sta je činiti?
Ima li neko sličan problem?
Sta je činiti?
- shalla
#14639 Re: Android OS
Jel ovo mora biti rootan mob za titanium backup?Maharadza wrote:Također, sms backup najbolji:KvaziExpert wrote:kod mene su kontakti na google-u, sms poruke i call log radim backup na gmail pomoću smsbackup+ (ima i restore, logično, jel'), slike su na google+ photos, neeešto slično kao što to radi Kate Upton
Za app-ove naravno titanium backup pro, a slike jednostavno čitav DCIM folder prekopiraj i fertig.
Sent from my HTC One
- Maharadza
#14640 Re: Android OS
Da, jer vrši backup aplikacije + DATA te aplikacije tako da kada uradiš "restore" na drugom uređaju imaš apsolutno SVE POSTAVKE IDENTIČNE kao sa prvog uređaja i nemaš potrebe išta (ponovo) namještati!shalla wrote:Jel ovo mora biti rootan mob za titanium backup?Maharadza wrote:Također, sms backup najbolji:KvaziExpert wrote:kod mene su kontakti na google-u, sms poruke i call log radim backup na gmail pomoću smsbackup+ (ima i restore, logično, jel'), slike su na google+ photos, neeešto slično kao što to radi Kate Upton
Sent from my HTC One
-
rangoj
#14641 Re: Android OS
I meni je bukvalno sve sinhronizovano i povezano sa google. Office alate ne koristim niti ih imam instalirane već četvrtu godinu. Meni je google docs sasvim dovoljan. Posebno što mi je povezan sa telefonom. Google Drive koristim za skeniranje dokumenata, koje poslije automatski imam na kompjuteru i sl.
Koristim Chrome aplikacije, nekoliko njih je stvarno fantasticno, čak rade i OFFLINE u zasebnom prozoru kao bilo koja druga aplikacija. Još ako sada dobijemo mogućnost instaliranja Android aplikacija na Chrome - nekoliko već radi na Chrome beta biće stvarno super!
Evo vam aplikacija na kojoj možete provjeriti istoriju svog kretanja - location history:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ionhistory
Nema veze da li vam je uključen gps, google koristi wifi mreze i mobilne tornjeve za određivanje pozicije, tako da uvijek postoji istorija kretanja - osim ako je niste namjerno ugasili na telefonu.
Koristim Chrome aplikacije, nekoliko njih je stvarno fantasticno, čak rade i OFFLINE u zasebnom prozoru kao bilo koja druga aplikacija. Još ako sada dobijemo mogućnost instaliranja Android aplikacija na Chrome - nekoliko već radi na Chrome beta biće stvarno super!
Evo vam aplikacija na kojoj možete provjeriti istoriju svog kretanja - location history:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ionhistory
Nema veze da li vam je uključen gps, google koristi wifi mreze i mobilne tornjeve za određivanje pozicije, tako da uvijek postoji istorija kretanja - osim ako je niste namjerno ugasili na telefonu.
- shalla
#14642 Re: Android OS
Jebiga nije mi mob rootan tako da nista od titaniuma. Ma u sustini, slike sam spasio na komp pa cu ih prebaciti, poruke cu sa ovim sms backupom a kontakte imam na gmailu, to su 3 kategorije koje mi trebaju...
I da, sta je sa aplikacijama koje sam kupovao na google play, hocu li ih moci instalirati na 1+ kada se sign in sa svojim gmail acc?
Sent from my HTC One
I da, sta je sa aplikacijama koje sam kupovao na google play, hocu li ih moci instalirati na 1+ kada se sign in sa svojim gmail acc?
Sent from my HTC One
- Maharadza
#14643 Re: Android OS
To zadnje ionako možeš na svakom uređaju na kojem se loguješ sa svojim gmail acc-om, jer se kupljeni appovi vežu upravo za acc, ne za uređaj.shalla wrote:Jebiga nije mi mob rootan tako da nista od titaniuma. Ma u sustini, slike sam spasio na komp pa cu ih prebaciti, poruke cu sa ovim sms backupom a kontakte imam na gmailu, to su 3 kategorije koje mi trebaju...
Sent from my HTC One
- shalla
#14644 Re: Android OS
Eh extra onda, to je onda u sustini toMaharadza wrote:To zadnje ionako možeš na svakom uređaju na kojem se loguješ sa svojim gmail acc-om, jer se kupljeni appovi vežu upravo za acc, ne za uređaj.shalla wrote:Jebiga nije mi mob rootan tako da nista od titaniuma. Ma u sustini, slike sam spasio na komp pa cu ih prebaciti, poruke cu sa ovim sms backupom a kontakte imam na gmailu, to su 3 kategorije koje mi trebaju...
Sent from my HTC One![]()
Hvala svima, mobitel prekosutra stize, ne mogu da jedem od nervoze hahahaha...
Sent from my HTC One
- Maharadza
#14645 Re: Android OS
Povuče sa playstore-a, pošto i tamo ima "historija" svih app-ova (kako kupljenih tako i free) koje si ikada instalirao, samo pod "settings" ugasi "auto-update" idući put pa neće ih više instalirati bez tvoga odobrenja!KvaziExpert wrote:Aplikacije ionako nije 100% sigurno restore-at, pogotovo na razlicitim romovima, zna stekat, bolje je fresh install. Doduse kod mene i aplikacije povuce s google accounta (cini mi se ne sve koje su bile instalirane, i nemam pojma po kojem kljucu)
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
-
febo_acm
#14646 Re: Android OS
Ja vise volim sve od 0 podesiti na novom mobitelu. Nikako mi se ne svidja restore i slicno 
- Maharadza
#14647 Re: Android OS
Logično da i ja homescreen volim ponovo uređivati, ali ko bi one pojedinačne app-ove opet "vraćao" na staro stanje sa postavkama i ostalim "sitnicama"...titanium backup babo!febo_acm wrote:Ja vise volim sve od 0 podesiti na novom mobitelu. Nikako mi se ne svidja restore i slicno
-
febo_acm
#14648 Re: Android OS
Ma ima i toga... Ja aktivno koristim mozda 20 app i tu nema nikakvih podesavanja posebnih pa mozda zato i volim podesavanja od 0 
- mobile9
#14649 Re: Android OS
Preko čega je najbolje i najlakše rootat telefon?
- Ady88
#14650 Re: Android OS
I ja imam slično pitanje, pokušao rootati, galaxy s4 preko nekog programa bio je ovdje naveden kao jedan klik i nista, kasnije preko odina i skinuo .pda file ali nisam uspio ni tako traži mi još neki dodatni .pit file. Znam prije kad sam imao s3 s odinom završio za čas pa kasnije stavljao nove romove itd. mada sam to davno radio i zaboravio sve. Zanima me ima li neko link svih fajlova i taj .pit itd. Pa da rootam s4 i da stavim Google ROM jer kažu super je brz, baterija drži itd. jer nema bespotrebnih aplikacija od samsunga
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk