IRAN

Post Reply
salik79

#14626 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:Samo se umrijet mora.
Nema saginjanja nikom
Totalna sloboda dok god ne diras druge.brate zivi i pusti druge da zivem :thumbup:
Kontam ja drugo podneblje moral etika.zato ne bi ni zivio dole.moje misljenje.sto ljudi sto cudi.
:thumbup:
Ne bih ni ja u Americi, pa ne smaram nikoga s time :D Svako treba tudji izbor da postuje, a ne da mu namece svoja pravila. Narod zeli Islamsku republiku i njena pravila, sto to ovima koji se loze na zapadnu demokraciju smeta?!
sumirprimus

#14627 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Tako je sloboda izbora.
Almoramo o necem na forumu lelemudat :mrgreen:
salik79

#14628 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:U jednoj ruci homeini, u drugoj iphone4,

totalno su u toku sa trendovima.
To je ta percepcija, on zna da je to Homeini i da je to iphone4 :D Nema dalje. Ali bitno je spinovati.
salik79

#14629 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:Tako je sloboda izbora.
Almoramo o necem na forumu lelemudat :mrgreen:
:mrgreen: :kiss:
Fudo387

#14630 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:

To je ta percepcija, on zna da je to Homeini i da je to iphone4 :D Nema dalje. Ali bitno je spinovati.
Ja ne znam kojim si se ti trikovima navukao na te hajvane tamo..
Bildas, slikas se go, slusas hajriju gegaj, vozis pasata....nema logike nikako. :D
salik79

#14631 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:

Ja ne znam kojim si se ti trikovima navukao na te hajvane tamo..
Bildas, slikas se go, slusas hajriju gegaj, vozis pasata....nema logike nikako. :D

Niti se slikam go, bildam u slobodno vrijene, ne slusam Hajriju, ne vozim pasata...niti smatram da je neko tamo hajvan. Ima logike :D
rajv0sa

#14632 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Uh pa zar more ajfon tamo, kako to :lol: Pustite ljude da žive kako hoće, svi pokazetelji (a glavni da na izbore izlazi preko 73 posto stanovništva) kažu da je apsolutna većina u Iranu za ovakav oblik vlasti, to što se vama ne sviđa ili ovim kvazi disidentima što su ko nele karajlić protjerani avionom jbg, žao mi je.
Fudo387

#14633 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

rajv0sa wrote:

Uh pa zar more ajfon tamo, kako to :lol: Pustite ljude da žive kako hoće, svi pokazetelji (a glavni da na izbore izlazi preko 73 posto stanovništva) kažu da je apsolutna većina u Iranu za ovakav oblik vlasti, to što se vama ne sviđa ili ovim kvazi disidentima što su ko nele karajlić protjerani avionom jbg, žao mi je.
kupili od turskih svercera.
ama bas me briga, neka rade sta hoce i zive kako hoce, jedino mi malo cudno...otkud vi u toj prici?
mislim, je l' ti dedo bio jaran sa homeinijem?
:D
salik79

#14634 Re: IRAN

Post by salik79 »

rajv0sa wrote:

Ma jok ba, sve zabranjeno u Iranu :D Od Barbika do Twittera, instagrama i ostalih dzidza :run: :skoljka:

Image
Image
salik79

#14635 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
rajv0sa wrote:

kupili od turskih svercera.
ama bas me briga, neka rade sta hoce i zive kako hoce, jedino mi malo cudno...otkud vi u toj prici?
mislim, je l' ti dedo bio jaran sa homeinijem?
:D
Na zalost nije, al' ga je smatrao mubarek i velikim insanom.

A je l' tvoj cukundedo bio jaran s Benjom (Franklinom, naravno :D )?!
salik79

#14636 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote: Mah generalno lakse bih prihvatio da moram nosit maramu, a da se moze cugat. :D
Sumire, evo himbera :D

Image
Fudo387

#14637 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
rajv0sa wrote:

Ma jok ba, sve zabranjeno u Iranu :D Od Barbika do Twittera, instagrama i ostalih dzidza :run: :skoljka:

Image
Image
hm, piju cafirsku sodubikarbonu. :D
salik79

#14638 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
salik79

#14639 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fudo387 wrote: hm, piju cafirsku sodubikarbonu. :D
Proizveo brat musliman :D
salik79

#14640 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
arzuhal

#14641 Re: IRAN

Post by arzuhal »

Ova tema i vrijedi zbog fotki ovih lijepih Iranki, tobejarabi...
jeza u ledja

#14642 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Znaci ljudi izglasali islamsku republiku, ergo - sve zene se moraju oblaciti po islamskim zakonima (sta god to znacilo). Da sutra izglasaju da zene ne mogu vozit kola, i to bi bilo u redu, jel, jer tako zeli vecina? (aaa ne ne, dzeces to, to samo anamo oni rade :oops: ) Zamisli ba da moras maramu oko glave stavljat svaki put kad izadjes iz kuce. :-)
salik79

#14643 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
salik79

#14644 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fol je u tome da ovi demokratski dusebriznici cim vide "modernije" obuceno zensko, odmah misli da je ujedno i kontra islama, Islamske republike, "rezima", itd....A sto veze s vezom nema. Ko je bio za vrijeme asure, ramazanskih 10 zadnjih noci (Lejleikader), erbeina,...najnormalnije se susretao s ovakvim prizorima:

Image
Image
aratet

#14645 Re: IRAN

Post by aratet »

jeza u ledja wrote:Znaci ljudi izglasali islamsku republiku, ergo - sve zene se moraju oblaciti po islamskim zakonima (sta god to znacilo). Da sutra izglasaju da zene ne mogu vozit kola, i to bi bilo u redu, jel, jer tako zeli vecina? (aaa ne ne, dzeces to, to samo anamo oni rade :oops: ) Zamisli ba da moras maramu oko glave stavljat svaki put kad izadjes iz kuce. :-)
Svi moraju biti isti.
Drustvo kreativnosti.
Fudo387

#14646 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote: hm, piju cafirsku sodubikarbonu. :D
Proizveo brat musliman :D
Napunio. :D
jeza u ledja

#14647 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:Fol je u tome da ovi demokratski dusebriznici cim vide "modernije" obuceno zensko, odmah misli da je ujedno i kontra islama, Islamske republike, "rezima", itd....A sto veze s vezom nema. Ko je bio za vrijeme asure, ramazanskih 10 zadnjih noci (Lejleikader), erbeina,...najnormalnije se susretao s ovakvim prizorima:
Mislim da je fol ipak u tome da ti bilo kakvu argumentaciju protiv stvari koje se desavaju u Iranu hiperboliziras. Ne, ne znaci da je zena obucena "zapadnije" u Iranu nuzno protiv Islama, ali vrlo vjerovatno znaci da ima liberalnije stavove po pitanju vjere i njene uloge u zivotu i samim time uloge drzave, tj. IR u svemu tome. Ti mozes ponavljati do iznemoglosti da to nije tako, ali svima je jasno da jeste. Islam, islamski zakoni, islamska republika, Iran, nacionalni ponos, odnos prema komsiluku, odnos prema Izraelu, odnos prema zapadnim modelima vlasti, modernizam, tehnologija, odnos prema Americi, itd itd, sve su to razlicite stvari, i naravno da ako neko ima jedan stav o jednoj od ovih stvari, ne znaci da ima odredjen stav prema drugoj.
Vi ljubitelji svega "islamskog" u vezi Irana namjerno gurate i sve drugo u vezi Irana zajedno sa tim islamskim. Veliki broj Iranaca su ponosni na Iran, patriote, ali ne podnose ono "islamsko" u rezimu te zemlje. Veliki broj Iranaca su vjernici, ali isto tako ne zele ajatolahe da vladaju njome. Veliki broj Iranaca su bili pobornici revolucije, ali ne zele da se vladajuca klasa krije iza "islamskog" da bi uzivala u povlasticama korumpiranog sistema. Veliki broj ljudi ne voli Izrael, ali voli Zapad, voli zapadne liberalne demokratije, voli Ameriku i sve ono sto s njom dolazi. I definitivno veliki broj Iranaca ne podnosi Saudiju i zemlje slicne njoj, ali to ne znaci da podrzavaju rezim "islamske republike".
Itd itd.
Tako isto veliki broj iranskih zena iako mozda podrzava IR Iran, ne znaci da zeli da im je nametnuto da svaki put kad izadju iz kuce moraju stavljat krpu na glavu.

A sad ti nastavi postavljat slikice i nalazit hiljadu i jedan nacin da branis taj rezim.
rajv0sa

#14648 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

jeza u ledja wrote:Znaci ljudi izglasali islamsku republiku, ergo - sve zene se moraju oblaciti po islamskim zakonima (sta god to znacilo). Da sutra izglasaju da zene ne mogu vozit kola, i to bi bilo u redu, jel, jer tako zeli vecina? (aaa ne ne, dzeces to, to samo anamo oni rade :oops: ) Zamisli ba da moras maramu oko glave stavljat svaki put kad izadjes iz kuce. :-)
Zašto vazda vako biva, kofol liberal, pravednik, borac za neke slobode, a ustvari islamofob.
jeza u ledja

#14649 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:
Zašto vazda vako biva, kofol liberal, pravednik, borac za neke slobode, a ustvari islamofob.
Na osnovu podebljanog si zakljucio da sam islamofob? De ne lupaj ba.
salik79

#14650 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Fol je u tome da ovi demokratski dusebriznici cim vide "modernije" obuceno zensko, odmah misli da je ujedno i kontra islama, Islamske republike, "rezima", itd....A sto veze s vezom nema. Ko je bio za vrijeme asure, ramazanskih 10 zadnjih noci (Lejleikader), erbeina,...najnormalnije se susretao s ovakvim prizorima:
Mislim da je fol ipak u tome da ti bilo kakvu argumentaciju protiv stvari koje se desavaju u Iranu hiperboliziras. Ne, ne znaci da je zena obucena "zapadnije" u Iranu nuzno protiv Islama, ali vrlo vjerovatno znaci da ima liberalnije stavove po pitanju vjere i njene uloge u zivotu i samim time uloge drzave, tj. IR u svemu tome. Ti mozes ponavljati do iznemoglosti da to nije tako, ali svima je jasno da jeste. Islam, islamski zakoni, islamska republika, Iran, nacionalni ponos, odnos prema komsiluku, odnos prema Izraelu, odnos prema zapadnim modelima vlasti, modernizam, tehnologija, odnos prema Americi, itd itd, sve su to razlicite stvari, i naravno da ako neko ima jedan stav o jednoj od ovih stvari, ne znaci da ima odredjen stav prema drugoj.
Vi ljubitelji svega "islamskog" u vezi Irana namjerno gurate i sve drugo u vezi Irana zajedno sa tim islamskim. Veliki broj Iranaca su ponosni na Iran, patriote, ali ne podnose ono "islamsko" u rezimu te zemlje. Veliki broj Iranaca su vjernici, ali isto tako ne zele ajatolahe da vladaju njome. Veliki broj Iranaca su bili pobornici revolucije, ali ne zele da se vladajuca klasa krije iza "islamskog" da bi uzivala u povlasticama korumpiranog sistema. Veliki broj ljudi ne voli Izrael, ali voli Zapad, voli zapadne liberalne demokratije, voli Ameriku i sve ono sto s njom dolazi. I definitivno veliki broj Iranaca ne podnosi Saudiju i zemlje slicne njoj, ali to ne znaci da podrzavaju rezim "islamske republike".
Itd itd.
Tako isto veliki broj iranskih zena iako mozda podrzava IR Iran, ne znaci da zeli da im je nametnuto da svaki put kad izadju iz kuce moraju stavljat krpu na glavu.

A sad ti nastavi postavljat slikice i nalazit hiljadu i jedan nacin da branis taj rezim.
Sve nabrojano je klasicni spin medija drzave u kojoj zivis. Paz' mu logike "...ali ne zele da se vladajuca klasa krije iza "islamskog" da bi uzivala u povlasticama korumpiranog sistema. ", al' zato zele da se vladajuca klasa krije iza neoliberalne "demokracije", da bi uzivala u povlasticama korumpiranog sistema. Pardon, nije korupcija, nego lobiranje. :oops: :skoljka:

Ostatak komentara kao iz scenarija nekog holivudskog smeca, a la "Argo". America, fuck yeah!
Post Reply