Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Albin Zuhric

#14626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Nosara, Banksy,

Novinarka Dnevnog Avaza jeste mozda stupila sa Pedjom u kontakt, i dobila ovu informaciju. Ono sto nedostaje naravno je da su pozvali sekretarijat, razgovarali sa mnom, i dobili komentare na situaciju, koje su 'takticki' odlucili izostaviti iz clanka.

Identicna situacija se desila sa Oslobodjenjem, i oni su dijelove mojih komentara prenjeli.

O plati predsjednika, koja pri tome nije onolika kako navode, i ostalim teorijama zavjere necu vise komentarisati nego sto sam to vec uradio u dva navrata. Razlog je cinjenica sto ne zelim iznositi razne detalje i informacije, 'pljuvati' po clanovima, i tretirati i omalovazavati pomenute pojedince na nacin na koji to oni rade meni i drugima. Ja bez obzira na sve zahvaljujem svakom od njih na vremenu koje su dali stranci.

Statut smo postovali, odluke su donesene, odbor je snazniji nego prije, funkcionise, podrzava vijecnike i radi na politikama, i tu se za mene prica zavrsava.

P.S. Pedji cu ostaviti da odgovori na pitanja o ujedinjenju, osim ako nekoga ne interesuje specificno moj stav.

Hvala vam na komentarima.

Prijatno
Banksy

#14627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Da dopunimo vijest novim početkom:

Vedrih, nasmijanih lica, na kojima se jasno čitao optimizam i entuzijazam novog početka, danas su u Sarajevu čelnici stranaka ...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ujedinju ... /130227074#
Chisum

#14628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Chisum »

StupskaBitanga wrote:Ovi očekuju bolji izborni rezultat 2014.
Moguće je jedino gori

Ma libo ih taki... kapace, kako god okrenes. Milja po milja - pogaca...
Za njih se od samog pocetka zna da nisu stranka velikih ambicija, niti se zele previse mijesati u svoj posao. Parola i ideja vodilja su, cini se - kad mogu oni, sto ne bi i mi.

Koketiranje malo sa ovima, malo sa onima, sklanjanje u stranu kada dodje do guzve, a onda opet drzavnu sisu u zube - i doji.

Samo jos jedna u nizu fantomskih pseudo-alternativa. U smislu lake zarade grupe pojedinaca prodajom magle - oproban i pouzdan model, a u politickom - laki prdez.

Naravno da bih vise volio da, kada vec grijesi, narod grijesi birajuci njih umjesto raznih minderasa, ali da nesto od njih ocekujem - daleko od toga.
Last edited by Chisum on 27/02/2013 15:20, edited 1 time in total.
Banksy

#14629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Chisum wrote:
StupskaBitanga wrote:Ovi očekuju bolji izborni rezultat 2014.
Moguće je jedino gori

Ma libo ih taki... kapace, kako god okrenes. Milja po milja - pogaca...
Za njih se od samog pocetka zna da nisu stranka velikih ambicija, niti se zele previse mijesati u svoj posao. Parola i ideja vodilja su, cini se - kad mogu oni, sto ne bi i mi.

Koketiranje malo sa ovima, malo sa onima, sklanjanje u stranu kada dodje do guzve, a onda opet drzavnu sisu u zube - i doji.

Samo jos jedna u nizu fantomskih pseudo-alternativa. U smislu lake zarade grupe pojedinaca prodajom magle - oproban i pouzdan model, a u politickom - laki prdez.
Mi napunili 600 strana, a ti dođeš i sublimiraš u tri rečenice, nema smisla :x :mrgreen:
Pedja Kojovic

#14630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Nazalost i u politici, odnosno, strankama vrijede isti "zakoni" kao i u korporacijama.
Kakva god organizaciona struktura bila, 20% ljudstva ce obavljati 80% posla, a 80% ljudstva ce se baviti
kritikom onih 20%.

p.k.
It_is_a_Leclerc

#14631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by It_is_a_Leclerc »

Kao socijalni liberal, po političkom opredjeljenju, pozdravljam okupljanje (kakvih-takvih) stranaka ljevice u front koji bi mogao parirati rahmteli-pokojnom SDP-u. Da se razumijemo, ta izdajnička falanga za koju glasati mogu još jedino teški psihički slučajevi, vehabije i ostali anti-bosanski elementi, odavno nije ljevica, al' - vodi se kao takva.
Volio bih da ovo uspije u većem obimu. Da se okupi cijeli blok manjih partija i da se kao takvi okušaju na izborima. Nisu mi do kraja jasni ovi što pljuju ovaj potez ?! Gospodo draga, neko mora biti vlast u ovoj državi. Svi su dosad probali, niko nije znao i htio rješavati neka pitanja. Upravo zato pozdravljam svakog ko misli, želi i ima hrabrosti pokušati da radi bolje.

Sve gore napisano vrijedi preduslov da se isto prenese na sve nivoe u državi, a nikako na sarajevsku kotlinu u kojoj pomenute stranke dobace do nekog rezultata, a u ostalim dijelovima BiH uglavnom ih nema.
Ecci
Vozim: Biciklam

#14632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ecci »

It_is_a_Leclerc wrote:Kao socijalni liberal, po političkom opredjeljenju, pozdravljam okupljanje (kakvih-takvih) stranaka ljevice u front koji bi mogao parirati rahmteli-pokojnom SDP-u. Da se razumijemo, ta izdajnička falanga za koju glasati mogu još jedino teški psihički slučajevi, vehabije i ostali anti-bosanski elementi, odavno nije ljevica, al' - vodi se kao takva.
Volio bih da ovo uspije u većem obimu. Da se okupi cijeli blok manjih partija i da se kao takvi okušaju na izborima. Nisu mi do kraja jasni ovi što pljuju ovaj potez ?! Gospodo draga, neko mora biti vlast u ovoj državi. Svi su dosad probali, niko nije znao i htio rješavati neka pitanja. Upravo zato pozdravljam svakog ko misli, želi i ima hrabrosti pokušati da radi bolje.

Sve gore napisano vrijedi preduslov da se isto prenese na sve nivoe u državi, a nikako na sarajevsku kotlinu u kojoj pomenute stranke dobace do nekog rezultata, a u ostalim dijelovima BiH uglavnom ih nema.
Pa biće SDA u koaliciji sa NS, LDS, nastavite niz....
It_is_a_Leclerc

#14633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by It_is_a_Leclerc »

Ecci wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kao socijalni liberal, po političkom opredjeljenju, pozdravljam okupljanje (kakvih-takvih) stranaka ljevice u front koji bi mogao parirati rahmteli-pokojnom SDP-u. Da se razumijemo, ta izdajnička falanga za koju glasati mogu još jedino teški psihički slučajevi, vehabije i ostali anti-bosanski elementi, odavno nije ljevica, al' - vodi se kao takva.

Pa biće SDA u koaliciji sa NS, LDS, nastavite niz....
Daleko od toga da branim NS. Naravno da je koaliranje sa SDA pogrešno. (Nažalost, u BiH je matematički nemoguće i bit će tako još nekih 20-tak godina, obnašati vlast bez koalicije sa SDA ili SDP-om). Samo kažem da itekako podržavam političke stavove, ideje i misli ljudi iz Naše stranke, kao i LDS-a (izuzev onog gdje nisu platili one volontere, pa su ih oni tužili itd.)
Challenger__

#14634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Samo kažem da itekako podržavam političke stavove, ideje i misli ljudi iz Naše stranke
Nema te ideje, misli ili stava od koga oni neće odstupiti. NS, to je iluzija... Bez trunke zlobe želim da ti kažem da su oni, "sad ovako, sad onako".

Osim visokog, narcisoidnog mišljenja o sebi ni u čemu drugom nisu dosljedni.
VjecitiStudent

#14635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Jel Tarik Haveric ikada prestao biti clan LDS?
Katamaran_Sa

#14636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Challenger__ wrote:
Samo kažem da itekako podržavam političke stavove, ideje i misli ljudi iz Naše stranke
Nema te ideje, misli ili stava od koga oni neće odstupiti. NS, to je iluzija... Bez trunke zlobe želim da ti kažem da su oni, "sad ovako, sad onako".

Osim visokog, narcisoidnog mišljenja o sebi ni u čemu drugom nisu dosljedni.
Upravo :thumbup:
dzeno123

#14637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzeno123 »

VjecitiStudent wrote:Jel Tarik Haveric ikada prestao biti clan LDS?
Zvanicno, nikad.
rajvosa1

#14638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Pa, ukoliko ste procitali nas manifest, a o tome smo mnogo pricali i na ovim stranicama,
onda znate da se mi zalazemo za drustvo u kojem prava i slobode pojedinca ne smiju biti ugrozene na racun kolektivnih prava, bez obzira da li se radilo o kolektivu radnicka klasa ili o etnickom.

p.k.
Ako su to stvari za koje se zalazete, cemu onda koalicija sa onim sto predstavlja sustu suprotnost svega toga, mislim naravno na SDA. Ili smo, kao sto mi jednom rekoste, mi koji smo glasali za vas glupi pa ne mozemo to skontati?
Sarajevo11

#14639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Pozdravljam-Molim odgovor ako ste vi Naša stranka drugačiji od drugih zašto trošite građanska sredstva samo za svoje samozadovoljstvo kao 99% stranaka npr.-Objasnite mi ekonomsku opravdanost vjećničkih paušala za jednu sjednicu u mjesecu naplate 400KM+komisije ukupno od 550-600KM kolko sam ja upoznat dnevnica hirurga je 80KM,dnevnica profesora na fakultetu 70-80KM.Da ne spominjem samohrane majke koje nemaju izvor prihoda,kao i mnogu radničku klasu koja svakim danom ostaje bez posla od profesora do proizvođača npr. Konjuh Živinice,a vi gospodo ulazite u koaliciju sa onom vlašću koja je društvo podijelila na siromašne i ekstremno bogate,vjerovatno ni vama ne manjka želja za bogatstvom.Navedite nam jedan primjer da ste ukazali političkim partnerima na abnormalne naknade od federalnog parlamenta do općinskih viječnika,jer i vi nemilosrdno trošite građanski novac nerazmišljajući o budućnosti ovog društva.
Napomena:Molim generalnog sekretara Naše stranke da nama građanima pojasni kad je postao član Naše stranke i u kojem opštinskom odobru je bio aktivan-svojim angažovanjem zaslužio više od ostalih članova naše stranke da bude imenovan za generalnog sekretara.Građanin BiH
veljaca

#14640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

veljaca wrote:Cijenjeni Pedja, moze li komentar ovoga:

Potpredsjednik LDS-a Hasib Salkić je naveo kako su ove dvije stranke i na prošlim lokalnim izborima ostvarile značajan rezultat te se na izborima 2014. može očekivati da on bude još bolji, dok je član političkog vijeća Naše stranke Tarik Haverić rekao da će im cilj biti vraćanje pojedinca u centar političkog života, što će se bitno razlikovati od sadašnje politike za "dobrobit naroda", u kojoj je stvoren veliki prostor za manipulacije i malverzacije.

Ako komentar moze ali narodskim jezikom, jer nismo svi mi politicari.

Puno srece i uspjeha u zivotu,

Veljaca,
s.r.

Pa, ukoliko ste procitali nas manifest, a o tome smo mnogo pricali i na ovim stranicama,
onda znate da se mi zalazemo za drustvo u kojem prava i slobode pojedinca ne smiju biti ugrozene na racun kolektivnih prava, bez obzira da li se radilo o kolektivu radnicka klasa ili o etnickom.

p.k.
Na zalost komentar je tipicni politicki,a ja sam zamolio ako moze narodskim jezikom .... :(

Da sada malo postavim direktnije pitanje:

Da li ovo znaci da se vi zalazete za prava pojedinca na ustrb prava kolektivnih. Ili narodski receno: Dadnem prava osobi X ali ukinem prava njegovom kolektivu ( npr. radnickom, etnickom ). Ili da jos pojednostavim: Dadnem prava osobi X ( pojedincu ) u firmi a ukinem prava firmi. Pa to je i sada na djelu. Tako je vrsena i otimacina dobara. Bogacenje pojedinca na ustrb kolektiva. :-)

Da li ja kao pojedinac u Drzavi mogu biti sretan ako su oko mene svi nesretni ( ovdje ne govorim o vama politicarima - nego o obicnoj raji ..... )

A i teorijski je teze doci do boljeg stanja ako se krece od pojedinca, jednog, pa drugog, pa treceg , ..... pa n-tog, puno je bolje postici bolje stanje za kolektiv ( u ovom slucaju stanovnici Drzave BiH ) ( ali je to TEZE za vas politicare i izazovnije ) jer su onda sretni ( velika vecina ) i pojedinci. Ako je sretan pojedinac - onda je velika vjerovatnoca da veliki procenat kolektiva nije sretan.

Molim komentar.

Veljaca,
s.r.
bach

#14641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bach »

Albin Zuhric wrote:Nosara, Banksy,

Novinarka Dnevnog Avaza jeste mozda stupila sa Pedjom u kontakt, i dobila ovu informaciju. Ono sto nedostaje naravno je da su pozvali sekretarijat, razgovarali sa mnom, i dobili komentare na situaciju, koje su 'takticki' odlucili izostaviti iz clanka.

Identicna situacija se desila sa Oslobodjenjem, i oni su dijelove mojih komentara prenjeli.

O plati predsjednika, koja pri tome nije onolika kako navode, i ostalim teorijama zavjere necu vise komentarisati nego sto sam to vec uradio u dva navrata. Razlog je cinjenica sto ne zelim iznositi razne detalje i informacije, 'pljuvati' po clanovima, i tretirati i omalovazavati pomenute pojedince na nacin na koji to oni rade meni i drugima. Ja bez obzira na sve zahvaljujem svakom od njih na vremenu koje su dali stranci.

Statut smo postovali, odluke su donesene, odbor je snazniji nego prije, funkcionise, podrzava vijecnike i radi na politikama, i tu se za mene prica zavrsava.

P.S. Pedji cu ostaviti da odgovori na pitanja o ujedinjenju, osim ako nekoga ne interesuje specificno moj stav.

Prijatno
Mislim da nikoga pod ovim svodom nebeskim ne zanima tvoj stav o bilo čemu.

Nek nam vrate Danisa, Oskara, Medvjeda, Brus Li - ja
A eto vam Albin Zuhrić, atomska i CIA, pardon SDA
Eto Vam sve, sve, sve

Samo sam ciničan malo.
Sarajevo11

#14642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Molim te Peđa ako ti nije teško da nama građanima saopćiš kolika je tvoja mjesečna naknada u federlanom parlamentu?
Molim iskren odgovor
Katamaran_Sa

#14643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

bach wrote:
Albin Zuhric wrote:Nosara, Banksy,

Prijatno
Mislim da nikoga pod ovim svodom nebeskim ne zanima tvoj stav o bilo čemu. Nek nam vrate Danisa, Oskara, Medvjeda, Brus Li - ja
A eto vam Albin Zuhrić, atomska i CIA, pardon SDA
Eto Vam sve, sve, sve

Samo sam ciničan malo.
Brutalno istinito, tko je on uopste :shock: :shock:
Katamaran_Sa

#14644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

Challenger__ wrote:Another little narcissus.
Ali na osnovu kojih referenci nas treba zanimati sta on licno misli???...bas narcis neki :zoka:
udrch

#14645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

daj popustite momka malo..ipak je nov na forumu, pa se ne snalazi..
hoće li ovo biti post godine? - zar ovako rano, a već imamo pobjednika..

:lol:
Pedja Kojovic

#14646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

sarajevo11

Na pitanja o naknadama sam vec mnogo puta odgovorio na stranicama ovog foruma.

p.k.
Pedja Kojovic

#14647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Vec dugo ste na ovom forumu i na osnovu vasih ranijih postova znam da niste laik kakvim se u ovom predstavljate.

p.k.
Albin Zuhric

#14648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

bach, katamaran, challenger,

Mozda sam se pogresno izrazio, mozda ste me pogresno shvatili. Bilo je dosta pitanja i na tu temu, ja sam pisao a nisam se osvrnuo na istu, i nisam zelio dati utisak da izbjegavam odgovor.

P.S.

Da sam narcisoidan, zaljubljen u svoj ego, vjerovatno ne bih koristio vrijeme da citam vasa misljenja i dajem komentare, na forumu na kojem ima puno vise uvreda nego lijepih rijeci. Ali tu sam ukoliko imate pitanja, a ako ne, onda vam hvala na komentarima i prijatno.
Banksy

#14649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:Jel Tarik Haveric ikada prestao biti clan LDS?
:D

I šta bi od onog Haverića ...
Nakon povratka u BiH sav svoj intelektualni angažman sveo je na obračun s porodicom Filipović ... Jazuk.
veljaca

#14650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Vec dugo ste na ovom forumu i na osnovu vasih ranijih postova znam da niste laik kakvim se u ovom predstavljate.

p.k.
Cijenjeni Pedja,

Sustina moga posta je bila da se obicnim narodskim jezikom objasni razlika u izjavi:

član političkog vijeća Naše stranke Tarik Haverić rekao da će im cilj biti vraćanje pojedinca u centar političkog života, što će se bitno razlikovati od sadašnje politike za "dobrobit naroda" ....

J.e.b.e.m.u misa, zar je tesko to objasniti jednostavnim rijecima ?
Ti si politicar i ocekivao sam jednostavan odgovor a ne kvalificiranje mene.

Vjerovatno moram za objasnjenje pitati ovog Tarika Haverica.

Puno srece i uspjeha u zivotu,

Veljaca,
s.r.
Locked