mislim da 40 pocinje tek od ove oznake m18, ovo sto je oznaceno je cini mi se 60nanobo2 wrote:40 km/h, jaran mi dobio kaznu prrije 7 dana, rucni radar, kod nadvoznjaka pjesačkog ga slikali
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#14626 Re: "Majstori" parkiranja
- pirpa
#14627 Re: "Majstori" parkiranja
po nekom mom vidzenju ovo dionica je van naseljenog mjesta ..... zato i odluci da pitam raju koja su bolje upuceni od mene..
Znak ogranicenja je tek kod autobuske stanice a meni je stigla kazna kao da sam vozio kroz naseljeno podrucje preko ogranicenja...a nisam... nije mi zao para za kaznu kad sam kriv al ne volim da me neko budalom pravi....
Znak ogranicenja je tek kod autobuske stanice a meni je stigla kazna kao da sam vozio kroz naseljeno podrucje preko ogranicenja...a nisam... nije mi zao para za kaznu kad sam kriv al ne volim da me neko budalom pravi....
-
nanobo2
#14628 Re: "Majstori" parkiranja
Istu stvar i on govori, silazio niz brdo prema sarajevu, kad je doso kod stajalista primjetio ih nisu ga ni zaustvaljali.
Za par dana dodje kazna, prekoračenje. Koliko je ograničenje dali 40 ili vise ko će ga znati, bitno je da oni pisu kad im treba para.
Za par dana dodje kazna, prekoračenje. Koliko je ograničenje dali 40 ili vise ko će ga znati, bitno je da oni pisu kad im treba para.
Last edited by nanobo2 on 19/06/2016 14:47, edited 1 time in total.
- seoBIH
#14629 Re: "Majstori" parkiranja
40km/H jer je skola u blizini. Raja masovno tu dobija kazne 
- pirpa
#14630 Re: "Majstori" parkiranja
znaci, klasicno varanje
čuj 40 km/h maksimalna na magistralnom putu i to van naselja...e 40 im majki lopovski
-
mahalas505
#14631 Re: "Majstori" parkiranja
Kad se pocne spustanje niz brdasce pocnínje naseljeno mjesto,tj. ima tabla za naseljno mjesto, a 40km/h pocinje tacno poslije nadvoznjaka, tj. sam znak stoji na stubu od nadvoznjaka.
- pirpa
#14632 Re: "Majstori" parkiranja
Sve znam moj drug, al oni mene uslikase tacno kad sam se spustao prema naseljenom mjestu i naveli kao da je dozvoljena brzina 40km/h na mjestu koje sam oznacio na slicimahalas505 wrote:Kad se pocne spustanje niz brdasce pocnínje naseljeno mjesto,tj. ima tabla za naseljno mjesto, a pocinje tacno poslije nadvoznjaka, tj. sam znak stoji na stubu od nadvoznjaka.
-
mahalas505
#14633 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ako si siguran da su oni bili stacionirani prije nadvoznjaka, tj. tu onda spada da je ogranicnje 50km/h, onda to vrlo lako mozes dobiti na sudu.Jos ako si vozio manje od 61km/h, to bi ti jos vise islo u prilog.pirpa wrote:Sve znam moj drug, al oni mene uslikase tacno kad sam se spustao prema naseljenom mjestu i naveli kao da je dozvoljena brzina 40km/h na mjestu koje sam oznacio na slicimahalas505 wrote:Kad se pocne spustanje niz brdasce pocnínje naseljeno mjesto,tj. ima tabla za naseljno mjesto, a pocinje tacno poslije nadvoznjaka, tj. sam znak stoji na stubu od nadvoznjaka.
- pirpa
#14634 Re: "Majstori" parkiranja
siguran 100% .... govnari su bili parkirani kod auto praonice koja je iznad servisa za motorkemahalas505 wrote: Pa ako si siguran da su oni bili stacionirani prije nadvoznjaka, tj. tu onda spada da je ogranicnje 50km/h, onda to vrlo lako mozes dobiti na sudu.Jos ako si vozio manje od 61km/h, to bi ti jos vise islo u prilog.
-
Horcrux
#14635 Re: "Majstori" parkiranja
Evo jedna ideja: smanjiti platu ovim saobracajnim policajcima na neku "osnovu" i onda za svaku napisanu kazu u toku dana/mjeseca imati koeficijent koji ce ici na platu. Ako je zadovoljan sa 500KM radit ce sto i do sad - ako nije, ima da se potrudi.
Edit: Jos jedna: oficijalna aplikacija MUPa za mob., gdje mozes uslikati parking papka i poslati istu - gdje je slika validan dokaz neispravnog parkiranja. Samo salji kazne.
Edit: Jos jedna: oficijalna aplikacija MUPa za mob., gdje mozes uslikati parking papka i poslati istu - gdje je slika validan dokaz neispravnog parkiranja. Samo salji kazne.
-
sarajevo-x.com
#14636 Re: "Majstori" parkiranja
Još i raji neki procenatHorcrux wrote:Evo jedna ideja: smanjiti platu ovim saobracajnim policajcima na neku "osnovu" i onda za svaku napisanu kazu u toku dana/mjeseca imati koeficijent koji ce ici na platu. Ako je zadovoljan sa 500KM radit ce sto i do sad - ako nije, ima da se potrudi.
-
mahalas505
#14637 Re: "Majstori" parkiranja
Opet imas problem kad je slika nastala, posto bi mogao npr. 10 puta poslati za jedan te isti prekrsaj.Horcrux wrote:Edit: Jos jedna: oficijalna aplikacija MUPa za mob., gdje mozes uslikati parking papka i poslati istu - gdje je slika validan dokaz neispravnog parkiranja. Samo salji kazne.
-
Horcrux
#14638 Re: "Majstori" parkiranja
A cuj... mora te slike neko s druge strane pogledati i obraditi, zaraditi svoju platu. Nece valjda samo chekirati parking notifikacije.mahalas505 wrote:Opet imas problem kad je slika nastala, posto bi mogao npr. 10 puta poslati za jedan te isti prekrsaj.Horcrux wrote:Edit: Jos jedna: oficijalna aplikacija MUPa za mob., gdje mozes uslikati parking papka i poslati istu - gdje je slika validan dokaz neispravnog parkiranja. Samo salji kazne.
E ovo me sad zanima! Ja ako na poslu danas/sutra ne odradim nesto - otkaz. Imam normu koju moram ispuniti. Ima li u policiji ista slicno!? Jel moze neko patrolirati 5 dana po ulici i apsolutno nista ne prijaviti - i da sve bude ok? Ako nema, to treba biti!Horcrux wrote:Evo jedna ideja: smanjiti platu ovim saobracajnim policajcima na neku "osnovu" i onda za svaku napisanu kazu u toku dana/mjeseca imati koeficijent koji ce ici na platu. Ako je zadovoljan sa 500KM radit ce sto i do sad - ako nije, ima da se potrudi.
Edit: Sorry na offu.
-
hizo ramidovic
#14639 Re: "Majstori" parkiranja
makake norme zapoliciu ljudi moi pastaje savama paionisu ljudi koce napisar tolke kazne ionise moraju malo opuscat astobi pisali kadhin vazda neko zove dato sredi mozdabi mogli jedino pisat ovijem jevtinijim autima gedva renoli djete ito jerbo jeto garant nekaka fukara bjeda isitna burania pazanjiha niko ne ce zvat panek ondak plate
- mobsterc
#14640 Re: "Majstori" parkiranja
Nemas, jer mozes napraviti da se samo radi upload slike direktno sa aplikacije, odnosno u toku "prijave".
-
quarterback
#14641 Re: "Majstori" parkiranja
cuo sam da je albanija (ili kosovo) napravila takvo nesto, svoju aplikaciju za prijavu prekrsaja, navodno bili zatrpani prijavama instantmobsterc wrote:Nemas, jer mozes napraviti da se samo radi upload slike direktno sa aplikacije, odnosno u toku "prijave".
-
mahalas505
#14642 Re: "Majstori" parkiranja
Jesi ti siguran da je ovo dovoljno?mobsterc wrote:Nemas, jer mozes napraviti da se samo radi upload slike direktno sa aplikacije, odnosno u toku "prijave".
- holowey
#14643 Re: "Majstori" parkiranja
fotografija, podaci o ulici gdje je prekrsaj napravljen i registracijsko broju vozila, datum iz exifa (mozda cak i lokacija iz exifa ako je ukljucena na telefonu), obaveza da registracija bude jasno vidljiva na fotografiji te da fotografija nedvosmisleno prikazuje pocinjeni prekrsaj... sistemski rijesiti da ne mogu pisati dvije kazne za isto auto, na istoj lokaciji i na isti datum (u slucaju da bude vise prijava za isto auto i isti prekrsaj)... sve se moze kad se hoce...mahalas505 wrote:Opet imas problem kad je slika nastala, posto bi mogao npr. 10 puta poslati za jedan te isti prekrsaj.Horcrux wrote:Edit: Jos jedna: oficijalna aplikacija MUPa za mob., gdje mozes uslikati parking papka i poslati istu - gdje je slika validan dokaz neispravnog parkiranja. Samo salji kazne.
-
tempuser
#14644 Re: "Majstori" parkiranja
Popunis rubriku sa licnim podacima i cekiras na aplikaciji disclaimer da za tacnost podataka u prijavi odgovaras pod mat. i kriv. odgovornoscu?
- duspi
#14645 Re: "Majstori" parkiranja

dalmatinski parking papak
jest da na ovoj slici doduše nije parkiran, već samo zaustavljen, ali je bio prije ovoga i parkiran
-
mahalas505
#14646 Re: "Majstori" parkiranja
Sve sto si naveo u vezi slike se moze izmjeniti, tj. postaviti proizvoljne vrijednosti. Ne moras poslati za isti prekrsaj u isti dan, mozes malo i razgoditiholowey wrote:fotografija, podaci o ulici gdje je prekrsaj napravljen i registracijsko broju vozila, datum iz exifa (mozda cak i lokacija iz exifa ako je ukljucena na telefonu), obaveza da registracija bude jasno vidljiva na fotografiji te da fotografija nedvosmisleno prikazuje pocinjeni prekrsaj... sistemski rijesiti da ne mogu pisati dvije kazne za isto auto, na istoj lokaciji i na isti datum (u slucaju da bude vise prijava za isto auto i isti prekrsaj)... sve se moze kad se hoce...mahalas505 wrote:Opet imas problem kad je slika nastala, posto bi mogao npr. 10 puta poslati za jedan te isti prekrsaj.Horcrux wrote:Edit: Jos jedna: oficijalna aplikacija MUPa za mob., gdje mozes uslikati parking papka i poslati istu - gdje je slika validan dokaz neispravnog parkiranja. Samo salji kazne.
To bi smanjilo zloupotrebu, ali ne i uklonilo. Ali vise ne bi bio ni anonimantempuser wrote:Popunis rubriku sa licnim podacima i cekiras na aplikaciji disclaimer da za tacnost podataka u prijavi odgovaras pod mat. i kriv. odgovornoscu?
- holowey
#14647 Re: "Majstori" parkiranja
zasto da ne? samo registrovani useri mogu slati prijave u sistem ali prijava do osl (koji pise nalog) dolazi sa stripanim licnim podacima podnosioca (npr. samo kao hash sum)... tek u slucaju zloupotrebe sistema prijave licni podaci podnosioca budu dostupni visoj instanci (a i to da bude strogo kontrolisano kako provjera zloupotrebe ne bi bila zloupotrijebljena)...tempuser wrote:Popunis rubriku sa licnim podacima i cekiras na aplikaciji disclaimer da za tacnost podataka u prijavi odgovaras pod mat. i kriv. odgovornoscu?
- holowey
#14648 Re: "Majstori" parkiranja
sama prijava prekrsaja od strane gradjana ne znaci da ce prekrsajni nalog biti izdan jer svaka prijava ide do osl koji pise nalog... ako dodje do ponavljanja prijava za isto vozilo, takve prijave dobiju flag i idu na dodatnu provjeru (poredjenje fotografija, lokacije, datuma itd)mahalas505 wrote:Sve sto si naveo u vezi slike se moze izmjeniti, tj. postaviti proizvoljne vrijednosti. Ne moras poslati za isti prekrsaj u isti dan, mozes malo i razgoditiholowey wrote:fotografija, podaci o ulici gdje je prekrsaj napravljen i registracijsko broju vozila, datum iz exifa (mozda cak i lokacija iz exifa ako je ukljucena na telefonu), obaveza da registracija bude jasno vidljiva na fotografiji te da fotografija nedvosmisleno prikazuje pocinjeni prekrsaj... sistemski rijesiti da ne mogu pisati dvije kazne za isto auto, na istoj lokaciji i na isti datum (u slucaju da bude vise prijava za isto auto i isti prekrsaj)... sve se moze kad se hoce...mahalas505 wrote: Opet imas problem kad je slika nastala, posto bi mogao npr. 10 puta poslati za jedan te isti prekrsaj..
-
The BEN10
#14649 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo za jevtinija auta možda i ima smisla.hizo ramidovic wrote:makake norme zapoliciu ljudi moi pastaje savama paionisu ljudi koce napisar tolke kazne ionise moraju malo opuscat astobi pisali kadhin vazda neko zove dato sredi mozdabi mogli jedino pisat ovijem jevtinijim autima gedva renoli djete ito jerbo jeto garant nekaka fukara bjeda isitna burania pazanjiha niko ne ce zvat panek ondak plate
- amar1994