Vjerovatno cu pocet s Veep, prednost imaju ove serije koje su zavrsile ili su pri kraju. Vikinge mogu cekat i 10 god.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Artest
#14626 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ide sesta sezona. Sjebo me kraj pete..
Al vrh je sto jest jest. Do sada nisam sreo veceg TV-mudonju od Vica. Čak je i Whitakera uspio sazvakat i ispljunut (prejaka mi je ona njihova scena kad Mackey posjeti Emoliu, a ovaj bahne na vrata...ta scena se gleda na rubu sećije
što bi rekli ameri ). Mozda dam jos neki zavrsni komentar kad je kompletiram.
Vjerovatno cu pocet s Veep, prednost imaju ove serije koje su zavrsile ili su pri kraju. Vikinge mogu cekat i 10 god.
- Artest
#14627 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moracu pogledat i @Dereka od Gervaisa, jedino mi je to ostalo od njega.
Kad vec spominjem ovu legendicu, ovu scenu sam gledao brat bratu 50 puta. I umro svaki put.
Kad vec spominjem ovu legendicu, ovu scenu sam gledao brat bratu 50 puta. I umro svaki put.
- Ravenn
#14628 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dark (Netflix), njemačka serija
morate pogledati pa ćete znati zašto je nemoguće opisati o čemu se radi
- Jack Be Nimble
#14629 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bas htjeo pitati da li je iko poceo gledati. Neki kazu ala Dvaid Lynch i Twin Peaks.Ravenn wrote:Dark (Netflix), njemačka serija
- ferratilis
#14630 Re: Gledate seriju - preporucite je
Taman pristavio prvu epizodu da se skida, kad ugledah "a la David Lynch i Twin Peaks". Nikad u zivotu nisam brze kliknuo cancel 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14631 Re: Gledate seriju - preporucite je
ferratilis wrote:Taman pristavio prvu epizodu da se skida, kad ugledah "a la David Lynch i Twin Peaks". Nikad u zivotu nisam brze kliknuo cancel
- Jack Be Nimble
#14632 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja jos nisam poceo gledati, samo mi je nekao rekao da serija ima taj neki Twin Peaks osjecaj. Nije rekao da je ala david po tom sto ima patuljak i govori satrovacki.ferratilis wrote:Taman pristavio prvu epizodu da se skida, kad ugledah "a la David Lynch i Twin Peaks". Nikad u zivotu nisam brze kliknuo cancel
- dale cooper
#14633 Re: Gledate seriju - preporucite je
Vidi ovih karinaša što pljuju Twin Peaks i Lyncha.
Ali da vas razveselim
meni ne liči baš na TP. Ustvari, ovo je neki uvrnuti kombo danskih krimi serija tipa Forbrydelsen
i sci-fi elemenata. Prije izlaska su pravljena poređenja i sa Stranger Things, ali ni tu ne vidim sličnosti osim što su i
u Dark-u klinci u fokusu radnje. Dark nema te neke nostalgije, nego je poprilično mračna serija (no pun intended)
Ali da vas razveselim
i sci-fi elemenata. Prije izlaska su pravljena poređenja i sa Stranger Things, ali ni tu ne vidim sličnosti osim što su i
u Dark-u klinci u fokusu radnje. Dark nema te neke nostalgije, nego je poprilično mračna serija (no pun intended)
- SanskiBiser
#14634 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Vidi ovih karinaša što pljuju Twin Peaks i Lyncha.![]()
![]()
Ali da vas razveselimmeni ne liči baš na TP. Ustvari, ovo je neki uvrnuti kombo danskih krimi serija tipa Forbrydelsen
Bas tako vuce na nordijske serije, veze s Davidom nam Lincom nema, atmosfera kao u Black Lake/Svartsjön koja je inace ok serija, inace Dark je smor zivi, najbolji momenti jesu sa djecom a ostalo je,

...ja nakon dvije pive navece svasta mogu gledati ali ovo vala ni nakon 4-5 ne bih mogao
nakon 3 epizode kulturno obrisao sa HDD...
- zomri
#14635 Re: Gledate seriju - preporucite je
Već pomalo smara što se svaka jebena serija koja se dešava u malom gradu poredi sa Twin Peaksom. Ali to valjda ide kad u medij prvi doneseš nešto.
- šestiverbalnimesija
#14636 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam je li iko spomenuo ovde. Odlična serija do sada 4 epizode.
http://m.imdb.com/title/tt6106704/?ref=m_nv_sr_1
Damnation
http://m.imdb.com/title/tt6106704/?ref=m_nv_sr_1
Damnation
-
kakavdanakneiskustvu
#14637 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ravenn wrote:Dark (Netflix), njemačka serija
ima prevoda?
-
kakavdanakneiskustvu
#14638 Re: Gledate seriju - preporucite je
serija homeland,isplati li se gledati,?
- Jack Be Nimble
#14639 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa to se jos emitujekakavdanakneiskustvu wrote:serija homeland,isplati li se gledati,?
Jel zadnja sezona bila u Berlinu kada ona radi za neki privatnu firm i idu u izbjeglicki kamp? Pogledao 4 epizode te sezone i meni dosta bilo.
-
kakavdanakneiskustvu
#14640 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jack Be Nimble wrote:Pa to se jos emitujekakavdanakneiskustvu wrote:serija homeland,isplati li se gledati,?![]()
Jel zadnja sezona bila u Berlinu kada ona radi za neki privatnu firm i idu u izbjeglicki kamp? Pogledao 4 epizode te sezone i meni dosta bilo.
nisam nikako gledao pa zato pitam
-
The 51st State
#14641 Re: Gledate seriju - preporucite je
isplati prve tri cetiri sezone, posle lose skroz
- SanskiBiser
#14642 Re: Gledate seriju - preporucite je
Senke nad Balkanom 7 epizoda ukratko

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14643 Re: Gledate seriju - preporucite je
za ljubitelje Star Treka
The Orville
TV-14 | 44min | Adventure, Comedy, Drama | TV Series (2017– )
http://www.imdb.com/title/tt5691552/

isto Star Trek uz malo zajebancije....čak me više sadržajem podjeća na orginalni Star Trek od ovog novog serijala
The Orville
TV-14 | 44min | Adventure, Comedy, Drama | TV Series (2017– )
http://www.imdb.com/title/tt5691552/

isto Star Trek uz malo zajebancije....čak me više sadržajem podjeća na orginalni Star Trek od ovog novog serijala
- hadzinicasa
#14644 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovo si je ti poceo gledati?dale cooper wrote:Vidi ovih karinaša što pljuju Twin Peaks i Lyncha.![]()
![]()
Ali da vas razveselimmeni ne liči baš na TP. Ustvari, ovo je neki uvrnuti kombo danskih krimi serija tipa Forbrydelsen
damn.
opet moram stizati....
- Altsa
#14645 Re: Gledate seriju - preporucite je
isplati i ako je zadnja najlosija sezona ali gledljiva.kakavdanakneiskustvu wrote:serija homeland,isplati li se gledati,?
- dale cooper
#14646 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao dvije. Solidna. Dobra atmosfera. I našli su baš creepy, ali i čudnovato evokativan dio Njemačke da ovo snime.hadzinicasa wrote:Ovo si je ti poceo gledati?dale cooper wrote:Vidi ovih karinaša što pljuju Twin Peaks i Lyncha.![]()
![]()
damn.
opet moram stizati....
- hadzinicasa
#14647 Re: Gledate seriju - preporucite je
a Babylon Berlin?dale cooper wrote:Pogledao dvije. Solidna. Dobra atmosfera. I našli su baš creepy, ali i čudnovato evokativan dio Njemačke da ovo snime.hadzinicasa wrote:Ovo si je ti poceo gledati?dale cooper wrote:Vidi ovih karinaša što pljuju Twin Peaks i Lyncha.![]()
![]()
damn.
opet moram stizati....
ne mogu da se odlucim koju bih prije pocela gledati.
- dale cooper
#14648 Re: Gledate seriju - preporucite je
E to nisam.hadzinicasa wrote:
a Babylon Berlin?
ne mogu da se odlucim koju bih prije pocela gledati.
- hadzinicasa
#14649 Re: Gledate seriju - preporucite je
E onda ces mozda ti trebati stizatidale cooper wrote:E to nisam.hadzinicasa wrote:
a Babylon Berlin?
ne mogu da se odlucim koju bih prije pocela gledati.Ali sam čuo dobre stvari.
(i ja zato i kazem)
- dale cooper
#14650 Re: Gledate seriju - preporucite je
Izgleda da ćemo oboje imati dosta toga za stići.hadzinicasa wrote:E onda ces mozda ti trebati stizatidale cooper wrote:E to nisam.hadzinicasa wrote:
a Babylon Berlin?
ne mogu da se odlucim koju bih prije pocela gledati.Ali sam čuo dobre stvari.
![]()
(i ja zato i kazem)