HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kipitsimpl

#14626 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Image

Image

Image

Image
kipitsimpl

#14627 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

RADOSNA VIJEST: Konačno Sport Klub svima!
Autor Vedran Jahić - U Ostalo, Sport @Vedran Jahić

sportklub
Mnoge građane BiH je obradovala vijest da je Konkurencijsko vijeće BiH naložilo vlasniku programa Sport Klub da mora u roku od 60 dana sa zainteresovanim operatorima u BiH, odnosno sa Telekom operaterima, IPTV i kablovskim operaterima potpisati ugovore, na osnovu kojih isti mogu emitovati sportske sadržaje kanala Sport Klub.

To u praksi znači da će konačno svi građani BiH moći pratiti programe Sport Kluba putem svog operatera i isto tako omiljene fudbalske utakmice koji taj kanal prenosi. Da budemo konkretniji i precizniji, po odluci odnosno rješenju Konkurencijskog vijeća, ugovori moraju sadržavati iste uslove koje su do sada u BiH imali samo Total TV d.o.o. i Telemach d.o.o.

Neki bi rekli: “Ništa posebno!”. Međutim, ovakvim rješenjem Konkurencijsko vijeće je građanima BiH omogućilo ono što im je bilo tri godine uskraćivano i to NEZAKONITO. Suština prethodno napisanog leži u tome da je ovo samo jedan primjer postojanja zloupotrebe dominantnog položaja u BiH koje je trajalo pune tri godine. Trebaju li državne strukture i Konkurencijsko vijeće biti zabrinuti ovakvom činjenicom?

Da podsjetimo, Vijeće je u svom rješenju konstatovalo da vlasnik Sport Klub-a (IKO MEDIA aka UNITED MEDIA) nije postupio po prethodnom rješenju Konkurencijskog vijeća od dana 16.12.2013 i nastavio sa zloupotrebom dominantnog položaja sve do dana donošenja novog rješenja, tačnije 23.12.2015.

Očito je da IKO MEDIA, kao i mnogi drugi, smatraju Bosnu i Hercegovinu “banana” državom u kojoj je moguće sve.

Svaki čovjek zdravog razuma i rezona bi se zapitao: Kako je moguće nekaženjeno pune dvije godine ignorisati rješenje najvišeg državnog organa za konkurenciju u BiH?

Tragajući za odgovorom, proučili smo rješenje Konkurencijskog vijeća (koje je izrađeno na 53 stranice) i došli do mogućeg odgovora. Možda je suština u sljedećem:

Četvrta tačka rješenja spomenutog Vijeća kaže:

“Izriče se novčana kazna privrednom subjektu UNITED MEDIA DISTRIBUTION, G-RAL David Prapogescu, br. 1-5, stan 12, Bukurešt, Rumunija u iznosu od 250.000,00KM.”

“Ukoliko privredni subjekt UNITED MEDIA DISTRIBUTION, G-RAL David Prapogescu, br. 1-5, stan 12, Bukurešt, Rumunija ne uplati izrečenu novčanu kaznu u ostavljenom roku, ista će se naplatiti od privrednog subjekta UNITED MEDIA s.a.rl., Luxemburg, koji je djelatnost u pogledu distribucije kanala SportKlub u BiH u roku trajanja postupka preuzeo od privrednog subjekta UNITED MEDIA DISTRIBUTION”.

Četvrta strana spomenutog rješenja kaže:

“Dana 03.07.2015 Konkurencijsko vijeće je primilo podnesak protivne strane da je došlo do promjene kontrole na d privrednim subjektom »UNITED MEDIA« te kao rezultat toga »UNITED MEDIA« više nije povezana sa protivnim stranama”. Da prevedemo: UNITED MEDIA je postala vlasništvo rumunske kompanije ADAF A&A CONSULT SRL, Bukurešt.

Iz navedenog je evidentno da je prekršilac UNITED MEDIA vlasnik kanala Sport Klub, prenio djelatnost na drugu firmu koja je vlasništvo grupacije Telemach, dok je prekršilac prodat novoj firmi iz Rumunije i nije više član te grupacije. U prevodu, firma UNITED MEDIA (ranije IKO MEDIA) je nakon tri godine kršenja zakona i etike poslovanja u BiH, odradila postavljeni zadatak (kršenje zakona) i postala nepotrebna za grupaciju. Pitate se: Zašto? Možda vam bude jasnije ako se osvrnemo na Krivični zakon Federacije BiH u kojem stoji:

Član 253.
Stvaranje monopolističkog položaja na tržištu

“Ko u pravnoj osobi sklopi sporazum kojim se druga pravna ili fizička osoba ograničava u slobodnom prometu robe ili usluga na određenom području ili sa određenim pravnim ili fizičkim osobama, ili sklopi sporazum kojim se na drugi način stvara monopolistički položaj određenih pravnih ili fizičkih osoba na tržištu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.”

Gotovo identičan član zakona se nalazi i u Krivičnom zakonu Republike Srpske.

Poštujuću rješenje Konkurencijskog vijeća sasvim je jasno da je UNITED MEDIA na teritoriji BiH izvršila krivično djelo koje bi odgovorna lica spomenute firme moglo koštati kazne teške do pet godina zatvora. Za počinjeno krivično dijelo od strane pravnog lica, u ovom slučaju UNITED MEDIA, je umjesto zatvora predviđeno:

Član 148.
Kazne za krivična dijela

“(2) Za krivična djela s propisanom kaznom zatvora preko tri godine, pravna će se osoba kazniti novčanom kaznom najmanje 2.500.000 KM ili do dvadeseterostrukog iznosa štete prouzrokovane ili imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom.”

Sudeći po informacijama koje smo dobili od dobro obaviještenih izvora, prije više od godinu dana protiv UNITED MEDIA Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu uložena krivična prijava za počinjene radnje koje su kažnjive po članu 253. KZ F.BiH i koja još uvijek nije riješena. Sa dokazima izloženim u rješenju Vijeća je sasvim jasno da je krivična odgovornost IKO MEDIA i njenih ovlaštenih lica veoma stvarna, pa je jasno i zašto su počinioci prenijeli poslove na novo pravno lice (firmu) – izbjegavajući kazne.

Očitno je da je UNITED MEDIA dobila trogodišnji rok za izvršenje djela i prebacivanje vrijednosti na drugu firmu, što se može smatrati porazom pravnog sistema BiH. Ako sve ovo uzmemo u obzir, onda donijeto rješenje Konkurencijskog vijeća ne treba nikome uliti previše optimizma, nego prije realnu zabrinutost za sudbinu ove države i njenih insitucija koja se tri godine nije mogla odbraniti od zloupotrebe koja se je događala pred njenim očima.

Shodno svemu napisanom i obrazloženom možemo svi konstatovati da za BiH još uvek važi: “daleko je sunce”. Ali, ako ništa drugo, bar će građani ovog puta moći gledati kompletan fudbal na malim ekranima. Jedna bitka je dobijena…

Sport klub ponovo kažnjen!
ado_7

#14628 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Ako moze pomoc, zvat cu poslije i korisnicki centar, ali sigurno cete mi vi bolje objasniti :)

Dobio sam dva racuna za period izvrsenja usluga od 01.11.2015 - 30.11.2015

prvi racun:
mjesecna naknada za kks - 11.88 +pdv2.02 = ukupno 13.90

drugi racun:
duo kid (net+D3) - 12.12
mjesecna naknada za kks - 11.88
pdv - 4.10
UKUPNO=28.10

E sad, korisnik sam KID8 paketa, pa ako moze neko da mi objasni ova dva racuna, ako paket kosta 36.30.

PS: Uslugu prikljucio 16.11.2015. Ovi racuni su za period 01.11.2015 - 30.11.2015. Zar nije logicno da obracunaju samo od dana prikljucivanja?

Hvala dobri ljudi :run:
kakaljin

#14629 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

ado_7 wrote:Ako moze pomoc, zvat cu poslije i korisnicki centar, ali sigurno cete mi vi bolje objasniti :)

prvi racun:

drugi racun:
duo kid (net+D3) - 12.12
pdv - 4.10
UKUPNO=28.10

E sad, korisnik sam KID8 paketa, pa ako moze neko da mi objasni ova dva racuna, ako paket kosta 36.30.

PS: Uslugu prikljucio 16.11.2015. Ovi racuni su za period 01.11.2015 - 30.11.2015. Zar nije logicno da obracunaju samo od dana prikljucivanja?

Kako ti se na dva racuna pojavljuje mjesecna naknada???
ado_7

#14630 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

kakaljin wrote:
ado_7 wrote:Ako moze pomoc, zvat cu poslije i korisnicki centar, ali sigurno cete mi vi bolje objasniti :)

prvi racun:

drugi racun:
duo kid (net+D3) - 12.12
pdv - 4.10
UKUPNO=28.10

Kako ti se na dva racuna pojavljuje mjesecna naknada???
Meni isto to nije jasno. A nisam prije bio korisnik pa da uporedim sa dosadasnjim racunima. Ali ugovor sa HS potpisao 16.11.2015 za KID 8 paket.
cpu_fan

#14631 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Nakon dva dana od prelaska na Telemach šemu rada potrošio sam telefona čekajući na telefonskoj liniji i razgovarajući njihovom službom za korisnike haman u visini pola računa. Internet konekcija jako loša, TV sa modulom prebacuje kanale godinu čak i tv jako sporo prima komande. Na titlove mogu slobodno da zaboravim na kanalima Cinestar, Discovery, History odnosno na sve kanale gde je moguće izvršiti odabir titlova. Sve u svemu ovo je užas. Izgleda da me tjeraju da uzmem jedan od njihovih paketa sa svim onim điđama.
kakaljin

#14632 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

cpu_fan wrote:Nakon dva dana od prelaska na Telemach šemu rada potrošio sam telefona čekajući na telefonskoj liniji i razgovarajući njihovom službom za korisnike haman u visini pola računa. Internet konekcija jako loša, TV sa modulom prebacuje kanale godinu čak i tv jako sporo prima komande. Na titlove mogu slobodno da zaboravim na kanalima Cinestar, Discovery, History odnosno na sve kanale gde je moguće izvršiti odabir titlova. Sve u svemu ovo je užas. Izgleda da me tjeraju da uzmem jedan od njihovih paketa sa svim onim điđama.
JA i ovo su usrali jer sa svakom promjenom kanala moras rucno titl namjestati dok je na HSu automatski bilo.
r_faruk

#14633 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

S obzirom na obavjestenje da mogu zadrzati trenutni paket, ja zadovoljan. Internet mi je jos uvijek dobar, tv nisam upalio dva dana, ne znam ima li tamo promjena.
Cpu fan, jesi li potpisao ugovor sa telemachom?
cpu_fan

#14634 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

r_faruk wrote:S obzirom na obavjestenje da mogu zadrzati trenutni paket, ja zadovoljan. Internet mi je jos uvijek dobar, tv nisam upalio dva dana, ne znam ima li tamo promjena.
Cpu fan, jesi li potpisao ugovor sa telemachom?
Ne, nisam. Imam još uvijek važeći sa HS-om i računi mi tako dolaze ovi novi sa HS-a !
r_faruk

#14635 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Na mojim racunima pise M&H
made_in_sarajevo

#14636 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

meni kuci jos nisu nista cackali (novo sarajevo) oko TV kanala. imam titlove na kanalima, meni cak u zadnje vrijeme brze salta nego prije. prije mi je znao po pola minute drzati jedan kanal,a ja vamo ubijem daljinski pritiskajuci da presalta.
The Realist

#14637 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Što se titlova tiče, primjetio sam na NetGeo HD titl, a mislim da ga nije bilo ranije?
The Realist

#14638 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

ado_7 wrote:
Meni isto to nije jasno. A nisam prije bio korisnik pa da uporedim sa dosadasnjim racunima. Ali ugovor sa HS potpisao 16.11.2015 za KID 8 paket.
Uglavnom se mora račun smanjiti. I ja sam bio priključen nekada tokom mjeseca (ne početak) i dobio sam umanjen račun. I naravno, samo jedan, 36.30 se plaća i to je to (eventualno modem još, to nisam siguran, ali zar nije to besplatno sada).
ado_7

#14639 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

The Realist wrote:
ado_7 wrote:
Uglavnom se mora račun smanjiti. I ja sam bio priključen nekada tokom mjeseca (ne početak) i dobio sam umanjen račun. I naravno, samo jedan, 36.30 se plaća i to je to (eventualno modem još, to nisam siguran, ali zar nije to besplatno sada).
Znaci treba da dodje jedan racun na 36.30, tj za KID8 paket.
Modem se na placa, a wifi ruter sam ja kupio, dakle nema dodatnih troskova.
I meni bi bilo logicno da umanje racun.
Uglavnom zvao sam ih, korisnicka sluzba nista pametno nije rekla. Morat cu otici na salter pa provjeriti.
The Realist

#14640 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

ado_7 wrote:
Znaci treba da dodje jedan racun na 36.30, tj za KID8 paket.
Modem se na placa, a wifi ruter sam ja kupio, dakle nema dodatnih troskova.
I meni bi bilo logicno da umanje racun.
Uglavnom zvao sam ih, korisnicka sluzba nista pametno nije rekla. Morat cu otici na salter pa provjeriti.
Da, jer je u njega uključeno održavanje.
Maha23

#14641 Re: HS kablovska

Post by Maha23 »

The Realist wrote:Proradili su mi neki kanali na D3GO, SK naravno nema, ali me zanima kako da fullscreen napravim. Koristim mozillu i kada pritisnem dugme za fullscreen, ne popuni sve, nego ostane mi taskbar i menubar?

Osim toga, fali mi AMC na digitali, ali ga ne mogu na HS-ovoj stranici naći, pa zna li neko frekfenciju na kojoj ga tražiti?
Za full screen na D3GO samo double click na sliku.
Sarajbeg

#14642 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

Pozz,forumasi.Nisam bas u toku sa svim ovih desavanjima nemam vremena zbog posla , oko preuzimanja Hs od strane telemaha i pustanja kanala.Imam jedno pitanje pa bih ,ljubazno zamolio ko sta zna o tome i ko je upoznat da mi odg.

Prije neki dan zvali zvali iz Hs htjeli bi da zamjeniti stari ne znam ni kako se zove onaj stari resiver onaj sivi znace ko ga ima zna i o cemu govorim .Reko haj u redu dosli oni lijepo ljudi odradili posao ,i sad su mi stavili nekakav resiver zove se D3 mini HD slika je beton ne zalim se pozadina telemahova crvenkasto nesto nema pojma ,imam bruku kanala koje uopste nije bilo na Hs tipa Boomerang ,Ginx i jos neke koje imaju sa telemaha,a inace sam kod Hs pod KID 8 paketu e sad na ovom nalogu za zamjenu recivera pise Duo kid (net+D3) e sta je sad ovo :? jel to nesto novo ,novo ime za korinsike Kid 8 isli sta vec i molio bih ako neko moze postaviti link listu kanala za ovo boldano.

Dalje sad kod ovog resivera ,modula cega vec :-) ,sve super cooll,i sada ima ona tipka na daljinkog za gasenje digitalne kad dosadi da je gledas ,medjutim ja kad izgasim digitalnu analogu ne mgu gledati,dok je sa starim resiverom to moglo ,telka mi je obicna ,sa velikom pozadinom.Jel to tako treba i bude sa ovim novim haparatom ili bi trebao moci kao i sa starim resiverom moci izgasiti dig.kada hocu ,a da mogu gledati analognu .Zamolio bih vas da mi neko odgovori ko je dobro upucen u ove stvari.Unaprijed hvala :-D

I da da ne zaboravim rekose da ce cjene ostati iste kao i do sada ,za pakete koje smo imali i u HS :-D
The Realist

#14643 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Maha23 wrote:
Za full screen na D3GO samo double click na sliku.
Tooooo :D, hvala puno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: !
Kal El

#14644 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Rekli iz Telemacha doći danas zbog digitalne...malo morgen
operacija labrador

#14645 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Image

Velika nestabilnost u brzini interneta kada se (bez mog znanja ) mreža "prebaci" iz HS Kablovska u Telemach. Budući nisam strpljiv kao ostali
od 1.2 sam na Logosoftu.Pozdrav svima.
NK33

#14646 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Sarajbeg wrote:imam bruku kanala koje uopste nije bilo na Hs tipa Boomerang ,Ginx i jos neke koje imaju sa telemaha,a inace sam kod Hs pod KID 8 paketu e sad na ovom nalogu za zamjenu recivera pise Duo kid (net+D3) e sta je sad ovo :? jel to nesto novo ,novo ime za korinsike Kid 8 isli sta vec i molio bih ako neko moze postaviti link listu kanala za ovo boldano.
Za ovo ti mogu odgovoriti posto sam u istoj situaciji. Taj duo kid (net+d3) je neki njihov naziv za paket kanala koje su dali nama koji smo bili na KID paketima. Ja sam bio na KID8 kao i ti i sad imam to isto. Ovo je lista kanala:

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/

I cijena ce nam ostati ista, evo upravo mi dosao racun na email za Decembar mjesec (isti ovakav mi je prije toga dosao za Novembar):
https://www.dropbox.com/s/tbqlxv61s9rk2 ... 1.png?dl=0

Dakle ukupno 36,30KM kao i za KID8. I sudeci po onome sto su do sad rekli iz Telemacha nama ce ostati taj paket i dalje s tim da imamo mogucnost da predjemo na neki od Telemach paketa ako zelimo.
MH i HS kablovska

#14647 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Poštovani korisnici,

U skladu s prethodnim obavještenjima koja smo Vam poslali, kompanija HS i kompanija HKB net u saradnji s kompanijom Telemach, odnedavno rade na ujednačavanju programskih shema, čime će programska shema kompanije HS i programska shema kompanije HKB net, biti obogaćena novim, najboljim regionalnim, sportskim, informativnim, dokumentarnim, zabavnim i dječijim programima na najgledanijim svjetskim kanalima kao što su PRVA TV, PRVA PLUS TV, B92, SPORT KLUB KANALI, N1, HRT4, RTL 2 HR, DISCOVERY SHOWCASE HD, VIASAT NATURE/HISTORY HD, HAPPY PAROVI 1 I 2, GRAND TV, AXN SPIN, FOX MOVIES, ULTRA, MINI ULTRA, NICK JUNIOR, NICKELODEON, ORLANDO KIDS, BAMBINO .
Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo i u narednom periodu raditi na izmjenama i unapređenjima programskih shema gdje možete očekivati nove sportske, serijske, informativne, zabavne kanale kako u standardnoj digitalnoj, tako i u HD rezoluciji.
Navedene kompanije na tržištu nastupaju udruženo gdje nam je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. Vjerujemo da će proširenja aktuelne programske ponude sa novim, kvalitetnijim kanalima zadovoljiti potrebe korisnika kompanije HS i korisnike kompanije HKB net.
U slučaju obogaćivanja programskih shema, u zavisnosti od tipa Vašeg tv prijemnika i opreme koju koristite, bit će potrebno i preskenirati TV prijemnike (u skladu sa uputstvom koje je postavljeno na našoj web stranici), te se unaprijed izvinjavamo na eventualnim neugodnostima radi ovog procesa.
Posebno ističemo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama. Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu ‎s postojećim pretplatničkim ugovorima.
Zahvaljujemo se još jednom svim vjernim pretplatnicima, te obećavamo da ćemo i u narednom periodu omogućiti vrhunske i inovativne usluge koje i zaslužuju.
Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati nas.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14648 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,

U skladu s prethodnim obavještenjima koja smo Vam poslali, kompanija HS i kompanija HKB net u saradnji s kompanijom Telemach, odnedavno rade na ujednačavanju programskih shema, čime će programska shema kompanije HS i programska shema kompanije HKB net, biti obogaćena novim, najboljim regionalnim, sportskim, informativnim, dokumentarnim, zabavnim i dječijim programima na najgledanijim svjetskim kanalima kao što su PRVA TV, PRVA PLUS TV, B92, SPORT KLUB KANALI, N1, HRT4, RTL 2 HR, DISCOVERY SHOWCASE HD, VIASAT NATURE/HISTORY HD, HAPPY PAROVI 1 I 2, GRAND TV, AXN SPIN, FOX MOVIES, ULTRA, MINI ULTRA, NICK JUNIOR, NICKELODEON, ORLANDO KIDS, BAMBINO .
Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo i u narednom periodu raditi na izmjenama i unapređenjima programskih shema gdje možete očekivati nove sportske, serijske, informativne, zabavne kanale kako u standardnoj digitalnoj, tako i u HD rezoluciji.
Navedene kompanije na tržištu nastupaju udruženo gdje nam je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. Vjerujemo da će proširenja aktuelne programske ponude sa novim, kvalitetnijim kanalima zadovoljiti potrebe korisnika kompanije HS i korisnike kompanije HKB net.
U slučaju obogaćivanja programskih shema, u zavisnosti od tipa Vašeg tv prijemnika i opreme koju koristite, bit će potrebno i preskenirati TV prijemnike (u skladu sa uputstvom koje je postavljeno na našoj web stranici), te se unaprijed izvinjavamo na eventualnim neugodnostima radi ovog procesa.
Posebno ističemo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama. Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu ‎s postojećim pretplatničkim ugovorima.
Zahvaljujemo se još jednom svim vjernim pretplatnicima, te obećavamo da ćemo i u narednom periodu omogućiti vrhunske i inovativne usluge koje i zaslužuju.
Da li će doći do još nekih promjena u analognoj šemi ?
Hvala.
The Realist

#14649 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Baš me zanima hoće li HS ponuda biti osjetno slabija, ili će ju približiti ponudi Telemacha (internet, D3GO, više SK kanala).....
kakaljin

#14650 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,

Jeli ovo znaci da cemo ponovo dobiti arene, jer iz boldirane recenice se to samo govori.

PS: Dobio sam racun za MJESECNA NAKNADA ZA KKS tj za analognu tv i racun je trebao biti 13,90 KM, a na racunu pise da je 14,00 KM!!!!!!
Last edited by kakaljin on 08/01/2016 17:48, edited 1 time in total.
Locked