Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ili Agger.... ma bilo ko samo da je jebeni stoper a ne astronauta ili pekar koji po potrebi moze biti i stoper. Ali koliko vidim oni u decembru racunaju na povratak Abidala.
al to je bek?ljevi ne?
ma sad je i onaj nastasic odlican...
skenderija04 wrote:U Barceloni Abidal moze biti ,naravno vec pogadas, i STOPER!!!
a ja sve kontam da se ne provalim,koj stoper a ko bek
btw 19-og se povrijedio... 7.10 klasićni.. on 2-3 hefte aut...znaci... znaci nekih 18 dana-2 do tri hefte... znaci 99% pike igra... jedan stoper za brigu manje
Sve ekipe na svijetu kada prave planifikaciju pocinju od zadnje linije samo je u Barceloni sprdnja sa tim pozicijama. Osim Piquea zadnji klasicni stoper koji je doveden bio je Gaby Milito. Kako je ovaj stalno bio povrjedjen pocinju improvizacije Prvo Puyol sa beka prelazi na stopera. Ispade dobro. Nakon toga Abidal. Kasnije je probao sa Busquetsom par utakmica. Izgledalo je da je Mascherano konacno rjesenje ali evo vidimo da je Song sljedeci kandidat. Sve ja mogu razumjeti i nacin igre, i izlaz lopte, ali vidio si bar pet situacija ove godine ( i tek je septembar) da je propuh samo zato sto ti priuceni stoperi ne znaju kako i gdje treba da se postave. Iskreno drago mi je da ce igrati Bartra. Ako nista, bar je stoper.
Song je sinoć izgledao izgubljen... Poziciono je veoma loš. Nekad izgleda kao da ne zna gdje treba da ide, pa trči okolo. Istina, CB mu nije prirodna pozicija, pa je razumljivo. Inače, teško neko kao Song može odigrati CB za Barcelonu. Podsjeća me na Chygrynskog... Jednostavno nije dovoljno mobilan i okretan kad odbrana igra visoko (a to je uvijek).
sjeti se greski u super kupu sa realom...
jebga...
a i sa titom nekako premekano,bez presinga,dabogda da na kraju sezone ne bude zovi pepeta s odmora...
Entropio wrote:Song je sinoć izgledao izgubljen... Poziciono je veoma loš. Nekad izgleda kao da ne zna gdje treba da ide, pa trči okolo. Istina, CB mu nije prirodna pozicija, pa je razumljivo. Inače, teško neko kao Song može odigrati CB za Barcelonu. Podsjeća me na Chygrynskog... Jednostavno nije dovoljno mobilan i okretan kad odbrana igra visoko (a to je uvijek).
E ovo sto si napisao je najveci problem. Ne zna gdje da se postavi, poziciono los. Barcelona trazi tog stopera misleci na napad. Prije tri godine Barcelona je stvarala 8-10 sansi na utakmici pa je pobjeda od 3-1 npr., bilo nesto sasvim logicno. Danas Barcelona ne stvara toliki broj prilika jer su protivnici prostudirali Barcinu igru i sada je broj sansi izmedju 3-5. Pozadi je i dalje isto, na svakoj utakmici se primi bar jedan gol samo sto sada ne mozes racunati da ce ovi gore dati tri gola.
Ma treba Neymara dovesti dok to nije uradio neko prije Barce. Štopera će biti . Mali je ružan ali je lud ko struja . Zbog takvih stvari se i gleda nogomet. Ja sam Barcin fan otkako znam za sebe, ali morate priznati da ova igra u većini situacija nema smisla. 2008/09 i 2010/2011. je to bilo savršeno, ali ljudi su pročitani i to se iz aviona vidi. Tad je Messi bio živahniji, išao je u driblinge i trčao ko lud. Danas gledamo Messija koji je taktički perfektan ali s obzirom da je uvijek markiran sa par igrača, to postaje dosadno i to više nije to. Kroz historiju Barca se nikad nije branila. A i što bi kad ima 65-70% posjed minimalno na svakoj utakmici.
Meni se više sviđala ona Barca sa Ronaldinhom, a Neymar ima potencijala da bude kao on. Zato jedva čekam taj transfer .
Je*eš više to silno taktiziranje i moderni nogomet koji se pretvorio u marketing samo. Ko nije gledao ovaj video, toplo preporučujem . 2:20 !
Na večerašnjoj pres konferenciji Vilanove moglo se zaključiti da će vjerovatno dati Songu prednost na CB.
Vilanova: "We didn't sign Song for the position of defensive midfielder alone, but also for the position of centre back. I have to admit that Song has surprised me, he picks things up first time they're explained to him, he's very smart. Bartra could play tomorrow? He could play, but as I always say, I will decide tomorrow."
Ja bih volio da Bartra dobije šansu sutra... ipak se radi o Granadi, a igra se kod kuće.
Pa srijedu su zavrsili 3-4-3 tako da je moguce iako je Vilanova rekao da ce taj sistem primjenjivati samo u krajnjoj nuzdi. Sreca pa ima ovih osam bodova lufta pa sve jos izgleda kao pripremni period. Veceras cemo vidjeti da li je Villa za 90 minuta i vjertovatno Alexisa bize golu.