SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#14626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Dobar je Lorealov INFALLIBLE, ma predobar...
True match takodjer, ali je za nijansu bolji ovaj Infallible, odlucujem se izmedju njega i Revlon Colorstay :D
Krizzia

#14627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Vidjela sam da Lisa Eldridge koristi oval Loreal Infallible pa sam ga i ja mislila uzeti. Meni je True match prerijedak i nekako mi se skori na licu.
brown.sugar

#14628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Ja vec godinama koristim Maybelline Affinitone pudere i super su mi. Odlicno prekrivaju, a uopce nisu teski, kao neka lagana krema. Takodjer, nikad nisam imala alergijsku reakciju na njih, sto je isto jako bitno. Ovaj u tubi je trenutno u CM-u snizen na 9,75 KM.

Image

Image
sour cherry

#14629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

Image

Image

Kupila neki dan i ovu Nutri Gold.Ista stvar.Štipa me za oči.
Image

Treba mi neka krema za područje oko očiju baš za osjetljive oči.Nije mi bitno da li je protiv bora.To mi i nije problem nego ne mogu stavljati korektor baš na suhu kožu.Ima li iko sličan problem.Šta koristite?
mirche_

#14630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mirche_ »

Drage moje, može li mi neko preporučiti neku efikasnu kremu za njegu kože u 20-tim. Inače imam normalan tip kože, bez problematičnosti. Namjeravam polako početi s preventivnim djelovanjem, dobrom podlogom i održavanjem elastičnosti kože.

U obzir dolazi i online dostupna kozmetika :)
lemniskata

#14631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Imam crvene flekice kao uspomenu na pubertet i ispucale kapilare po obrazima. Koža mi je normalna- mješovita, zavisi od vremena. Je li imala neka od vas ovaj problem, čime ste riješile?

Sent from my LT26ii using Tapatalk
terremoto

#14632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

sour cherry wrote:Image

Image

Kupila neki dan i ovu Nutri Gold.Ista stvar.Štipa me za oči.
Image

Treba mi neka krema za područje oko očiju baš za osjetljive oči.Nije mi bitno da li je protiv bora.To mi i nije problem nego ne mogu stavljati korektor baš na suhu kožu.Ima li iko sličan problem.Šta koristite?
Ja muku mucim sa kremama sve me peckaju za oci,cak i clinique koristila,bacala pare,na kraju kupim arganovo ulje i jedino koje me ne pece za oci.Vec sam hvalila proizvode od dr.Pashe i oni isto mi odgovaraju,ali posto sam vani nemogu ovdje kupiti.
Koristila sam kremu dr.Pasha ljubicastu sa arg.uljem i melem u zutoj kutiji.
BJB

#14633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Probala sam neke bezvezne, tipa Baleae i onda sam uzela ovuImage Meni ovo ocito ne treba, najcesce je zaboravim namazati..NIje losa, primjecujem da su mi bore ispod ociju manje vidljive, e sad trebala sam uslikati stanje prije i poslije.
Sto se tice drPasha krema, nisam ni znala da imam ozbiljnu alergiju na nesto dok nisam nju namazala po licu i oko ociju.
Ujutro se probudila sva natecena, podbuhla, k'o Muhamed Ali poslije meca, koza oko ociju, i oci toliko natecene da nisam vidjela gotovo nista, i neki osjecaj peckanja..Uglavnom, odem u bolnicu, dobijem injekciju, tablete i kremu za piti i upozorenje da drPashu ne mazem nigdje po sebi, ma cak ni cipele da ne lashtim tom kremom. Ne znaci da ce se ijednoj od vas desiti, ali ako ste alergicne na bilo koji sastojak u toj kremi, ne mazite po licu.
Ovo Imagesam dobila u testeru tubica i riskirala sam i mazala, nikakvih alergija ali je skupo k'o djavo.
Svi njihovi testeri divno mirishu.
suspect_zero

#14634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

BJB wrote:
suspect_zero wrote: :? :-) :-? :-?

Ja koristim samo jednu četku i to za nanošenje kuglica, onu sklopivu :oops: :-? :cry:

e sada, kada vidim vas koliko četkica koristite :-? pitam se jeli propuštam nešto bitno :? ....btw, sjenila nanosim aplikatorom.
Očekujem da ćete biti ljubazne :) pa me uputiti, jeli lakše sa četkama i po veličinama kako ih upotrebljavate, mislim koja veličina za koji dio??? :)
Pokusaj sa samo tri sigma cetkice umjesto aplikatora, E25, E40 i E45http://www.sigmabeauty.com/category_s/51.htm pa ces vidjeti koliko je lakse i zabavnije, a rezultat bolji.

Hvala ti na odgovoru :) .....stvarno izgleda dosta lakše :thumbup: :thumbup:
BJB

#14635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

I sto je najbolje, operes ih i opet koristis, a ne kao aplikatore, koristi, baci, kupi, pa Jovo-nanovo.
šatirana_ljubičica

#14636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

mirche_ wrote:Drage moje, može li mi neko preporučiti neku efikasnu kremu za njegu kože u 20-tim. Inače imam normalan tip kože, bez problematičnosti. Namjeravam polako početi s preventivnim djelovanjem, dobrom podlogom i održavanjem elastičnosti kože.

U obzir dolazi i online dostupna kozmetika :)

Lorealova Triple active day, pa sad tamo proberi za suhu ili masnu ili mješovitu kožu.

http://www.superdrug.com/content/ebiz/s ... 4053_l.jpg
_EMA_

#14637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Testeri za vichy puder - ZDRAVO :D
Juce sam pokusala u 4 apoteke da trazim tester...ma nema sanse, nisu mi dozvolile ni da zavrsim recenicu, odgovor je neeema.. :?
šatirana_ljubičica

#14638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Pa da, nema, kad sve sebi pokupe, joj fuj.
Eli05

#14639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eli05 »

meni je ova odlicna za oko ociju ispod sminke , smanji mi podocnjake koji su bas u ovo vrijeme prehlada izrazitiji. Lagana je a nista ne pece, meni bas njezna. Inace vecinu krema i mazalica za tijelo koje koristim su Eucerin, spasili me vise puta nakon raznih isprobanih preparata.

http://www.eucerin.com.hr/empfindliche_ ... ve_eye.asp
sour cherry

#14640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

Probaću sa ovom Eucerin.Imala sam njihovu kremu Eucerin sensible.odlična je.Kupiću je pa ću vidjeti.
boracha

#14641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

suspect_zero wrote:
BJB wrote:
suspect_zero wrote: :? :-) :-? :-?

Ja koristim samo jednu četku i to za nanošenje kuglica, onu sklopivu :oops: :-? :cry:

e sada, kada vidim vas koliko četkica koristite :-? pitam se jeli propuštam nešto bitno :? ....btw, sjenila nanosim aplikatorom.
Očekujem da ćete biti ljubazne :) pa me uputiti, jeli lakše sa četkama i po veličinama kako ih upotrebljavate, mislim koja veličina za koji dio??? :)
Pokusaj sa samo tri sigma cetkice umjesto aplikatora, E25, E40 i E45http://www.sigmabeauty.com/category_s/51.htm pa ces vidjeti koliko je lakse i zabavnije, a rezultat bolji.

Hvala ti na odgovoru :) .....stvarno izgleda dosta lakše :thumbup: :thumbup:
preporodices se, stvrno je bolje nego rukama i aplikatorima...ne treba ti odmah 50, kreni s ovima za puder i par za oci, ja sam dvije sto je bjb spomenula narucila sad za black friday, ovu E40 nisam
ice_tea

#14642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ice_tea »

_EMA_ wrote:Testeri za vichy puder - ZDRAVO :D
Juce sam pokusala u 4 apoteke da trazim tester...ma nema sanse, nisu mi dozvolile ni da zavrsim recenicu, odgovor je neeema.. :?
Jedina apoteka u kojoj sam dobila tester kada sam trazila je ona na -1 u BBI :) Probaj tamo, ja sam prije mjesec trazila tester Vichy pudera i dobila sam.. :)
lemniskata

#14643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

ice_tea wrote:
_EMA_ wrote:Testeri za vichy puder - ZDRAVO :D
Jedina apoteka u kojoj sam dobila tester kada sam trazila je ona na -1 u BBI :) Probaj tamo, ja sam prije mjesec trazila tester Vichy pudera i dobila sam.. :)
U BBI mojoj mami uvijek dadnu puno testera, na ljubaznost samo

manekenka u penziji

#14644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Ema požuri, sad ce pola grada u apoteku da zaduži tester :lol:

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
_EMA_

#14645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

@ice_tea, lemniskata, manekenko...HVALA VAM na pomoci! :kiss:
Nadam se da ce do sutra, jer danas nema sanse da stignem do BBI, jedan tester ostati za mene... ;-) ;-)
lemniskata

#14646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

_EMA_ wrote:@ice_tea, lemniskata, manekenko...HVALA VAM na pomoci! :kiss:
Nadam se da ce do sutra, jer danas nema sanse da stignem do BBI, jedan tester ostati za mene... ;-) ;-)
Sretno ti :-D moja mama uvijek sa istom pričom nastupi "voljela bih da probam prije kupovine. Imala sam puno neugodnih iskustava..." radila neka pokrivena djevojka, ljubazna jako. Čak nas je posavjetovala par puta da sacekamo sa kupovinom jer čekaju nove pakete sa poklonima. Ja sam uz kremu normaderm dobila dvije micelarne po 250 ml, a mami dala testera neke okoloocne kremice onoliko koliko u originalnoj kremi dodje uz dnevnu i noćnu kremu :)

boracha

#14647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ovaj hq hair je lud, ja par puta nesto kupila a stalno salju kodove od 20 % :D
ema_

#14648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Gdje kupiti onu četkicu za obrve? Tzv angle brush, tako sam čula da ju zovu.. Danas sam gledala u CM i DM i ništa... Jel onda samo online ostaje? :zoka:
Nisrin

#14649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

ema_ wrote:Gdje kupiti onu četkicu za obrve? Tzv angle brush, tako sam čula da ju zovu.. Danas sam gledala u CM i DM i ništa... Jel onda samo online ostaje? :zoka:

Meni se cini da sam vidjala essence angle brush...

Kad smo kod obrva vec, REVELIQUE olovka za obrve mi je otkrice, i to svjetlija nijansa, neka totalno prirodna boja---ima i u tamnijoj verziji sto je za mene "pregaravo" :) I kosta svega 5.45KM...:D
P.S. Ne izgledam ko klovn, nema nista gore nego kad cure povlace samo pune crte preko obrva, pa izgledaju smijesno...ja cisto popunim praznine, i ne vidi se da imam ista, inace su i moje malo punije obrve :D
ema_

#14650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Ja prevrnuh danas Essence štandove, ne izrovih... A imam njihov onaj set za obrve i tu je došla neka minijaturna četkica, a ja bih onu veliku kao što imaju one ženske na yt :D .
Post Reply