Irak
- atmel
#14626 Re: Irak
Samo po kratkom postupku.
- Point.
#14627 Re: Irak
Hvala na odgovoru @Kiki
Ja mislim da ukoliko dodje do nezavisnosti da ce biti belaja. Nije taj region spreman da demokratski i vecibski odluci, sta god odluce druga strana ce biti protiv i eto belaja. Kirkuk ce biti posebna prica. Pun nafte, nije bas da ce ga se Irak lako odreci.
Ja mislim da ukoliko dodje do nezavisnosti da ce biti belaja. Nije taj region spreman da demokratski i vecibski odluci, sta god odluce druga strana ce biti protiv i eto belaja. Kirkuk ce biti posebna prica. Pun nafte, nije bas da ce ga se Irak lako odreci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14628 Re: Irak
nezavisni sudatmel wrote:Samo po kratkom postupku.
vjesanje
robija
ili sloboda
- dječak sa šibicama
#14629 Re: Irak
Nema za njih milosti u Mosulu, sami su sebi presudu potpisali onim masovnim klanjem na Tigrisu prije 3 godine.
Ne znam ni zasto ocekuju milost, kad je nikome nisu dali.
Ne znam ni zasto ocekuju milost, kad je nikome nisu dali.
- Truba
#14630 Re: Irak
sta ce sad simpatizeri isisa u berlinu i parizu?
nastavit svoj zapadnjacki stil zivota?
oni su mi gadniji od ovih naivcina u zaroblejnistvu
nastavit svoj zapadnjacki stil zivota?
oni su mi gadniji od ovih naivcina u zaroblejnistvu
- Kikibombona
#14631 Re: Irak
Tesko ce biti veceg belaja. Kurdi su jaci vojno i nalaze se na svojoj zemlji. Suniti su prirodna tampon zona izmedju Kurda i siita. Ako bi siiti napali, najebali bi dobro. Ne mogu se boriti daleko od kuce protiv jaceg protivnika.Point. wrote:Hvala na odgovoru @Kiki![]()
Iracka vojska i iracki politicari ne navode vojnu akciju kao mogucnost. To jedino rade siitske paramilicije. Moze sa njima biti nekih okrsaja, ali nista znacajno.
A naravno da nece proci glat. Irak nece priznati Kurdistan. Bice dosta tenzija i zajebancija. Ukljucit ce se Iran i Turska.
Inace...
U Mosulu haos. ISILova je odbrana pukla i rasuli su se po gradu. Nije im proslo kao sa Kurdima, da se pod prijetnjom ubijanja civila izvuku iz grada. Iracani na to nisu pristali. Udarali su zestoko do kraja. ISIL se rasuo i pocela je bjezanija preostalih boraca na sve strane. Navodno, jos uvijek pruzaju otpor na nekoliko mini lokacija. Iracka armija ih hapsi, vadi iz rupa i rusevina, brutalno prebija i ubija...
Nije za one sa osjetljivim zelucom...
https://mobile.twitter.com/IvanSidorenk ... 45/video/1
Zarobljeni borci ISILa, jadna im majka...
https://mobile.twitter.com/iraqi_day/st ... 12/video/1
Strasne stvari su radili, ali ovo mucenje je odvratno, neljudski.
ISIL je zestoko ojadio sunite. Radi njih je izginuo veliki broj civila, poruseno bezbroj domova i protjerani milioni. I sto je najgore, posijana mrznja.
- Point.
#14632 Re: Irak
Citav taj region je barbarski. Siiti, Sunniti, kurdi, asirci vaki naki. Svi se ponasaju ko zivotinje prema zarobljenicima. Ja ne znam sta bi mene natjeralo da prebijam zarobljenog covjeka. Njima je zaklati covjeka ko zgaziti mrava. Kakav sumrak.
- Kikibombona
#14633 Re: Irak
Fakat ne kontam sta su mislili ovi ISILovci kada su se predali. Nakon svega, bolje im je bilo da su si pucali u glavu. Ovako ce u najboljem slucaju biti malo muceni i ubijeni a u najgorem puno muceni u ubijeni. Nema sanse da ce ijedan vise ikada biti slobodan.
Iracani ismijavaju ISILovce...

Kod siitskih milicija toga uglavnom nema, oni su bas brutalni.
Iracani ismijavaju ISILovce...
The "lions of the caliphate"  became SHEEPS of the caliphate today in #Mosul #Iraq.
Al' vidis i na ovim klipovima da ima vojnika koji u tome ne zele sudjelovati. Od 20 vojnika, udara max. 4-5. Vecina u tome ne zeli sudjelovati, ali ne zeli rizikovati veci incident i stati u odbranu ovih ISILovaca. Ako se suprostavis, vrlo lako moze ubiti tebe. Ove siledzije su psihopate/sociopate, nije mu nista ubiti svog vojnika ako mu se suprostavi. Ljudi se drze po strani, manijaci su agilniji od normalnih ljudi. I opet se na ovim klipovima moze vidjeti da neki iracki vojnici pokusavaju zaustaviti nasilje ali ne ide. Previse je zle krvi.Citav taj region je barbarski. Siiti, Sunniti, kurdi, asirci vaki naki. Svi se ponasaju ko zivotinje prema zarobljenicima. Ja ne znam sta bi mene natjeralo da prebijam zarobljenog covjeka. Njima je zaklati covjeka ko zgaziti mrava. Kakav sumrak.
Kod siitskih milicija toga uglavnom nema, oni su bas brutalni.
- madner
#14634 Re: Irak
Cuj ismijavaju ih Iracani. To kao da se Kurdi smiju Turcima na drzavi.
- ioannes
#14635 Re: Irak
ima onaj citat:Point. wrote:Citav taj region je barbarski. Siiti, Sunniti, kurdi, asirci vaki naki. Svi se ponasaju ko zivotinje prema zarobljenicima. Ja ne znam sta bi mene natjeralo da prebijam zarobljenog covjeka. Njima je zaklati covjeka ko zgaziti mrava. Kakav sumrak.
"rat u čovjeku izaziva sve najbolje ali i sve najgore"
- Kikibombona
#14636 Re: Irak
Ne kontam!??madner wrote:Cuj ismijavaju ih Iracani. To kao da se Kurdi smiju Turcima na drzavi.
Zar nije ovaj Islamski hilafet za ismijavanja? Koliko se ljudi upecalo na glupost. Mislili su da su neunistivi i da ce pokoriti svijet. Mislili su da su najbolji borci na svijetu i da uzivaju zastitu meleka. A vidi sad? Smijesno i zalosno.
- madner
#14637 Re: Irak
Pa dosli su im na vrata Bagdada, pomeli Iracke divizije i onda se digla MZ da spasava situaciju.Kikibombona wrote:Ne kontam!??madner wrote:Cuj ismijavaju ih Iracani. To kao da se Kurdi smiju Turcima na drzavi.
Zar nije ovaj Islamski hilafet za ismijavanja? Koliko se ljudi upecalo na glupost. Mislili su da su neunistivi i da ce pokoriti svijet. Mislili su da su najbolji borci na svijetu i da uzivaju zastitu meleka. A vidi sad? Smijesno i zalosno.
Jbt, godinu dana su vracali Mosul, kao da ga je drzala 6. armija a ne laka pjesadija koja je bila nadjacana u svakom segmentu MTSa.
Ona zlatna divizija 3 puta popunjavanja i sada se oni nekom smiju.
Ok pobjedili su, ali niko nece misliti da je ovo briljantna vojnicka pobjeda. Skupo su se prodali.
- Kikibombona
#14638 Re: Irak
Sve je to tacno. ISIL se evo godinama bori sam protiv svih. Tesko si to mogu objasniti. Kako im moral nije popustio nakon silnih avio bombi!? Srbima bilo mjesec dana previse, ovima vec godinama na glavu pada sve zivo.madner wrote:Pa dosli su im na vrata Bagdada, pomeli Iracke divizije i onda se digla MZ da spasava situaciju.
Jbt, godinu dana su vracali Mosul, kao da ga je drzala 6. armija a ne laka pjesadija koja je bila nadjacana u svakom segmentu MTSa.
Ona zlatna divizija 3 puta popunjavanja i sada se oni nekom smiju.
Ok pobjedili su, ali niko nece misliti da je ovo briljantna vojnicka pobjeda. Skupo su se prodali.
Ramadi od 400 000 stanovnika su zauzeli iako su protiv sebe imali brojniju iracku armiju, americke i iracke avione. Zauzeli su veliki grad za nekoliko dana. Dobro im je isao blitzkrieg.
Isto tako, mora se istaci da su sa lakocom osvajali iskljucivo sunijske gradove i predjele. Na siitska podrucja nisu mogli napredovati, ni u Iraku ni u Siriji. Borbeni motiv iracke armije da brani sunijske predjele je bio nikakav.
Smijesno je to sto su ludaci vjerovali da njihov projekt ima ikakve sanse. Uzalud su izginuli i ojadili cijelu regiju.
- General War
#14639 Re: Irak
Point. wrote:Citav taj region je barbarski. Siiti, Sunniti, kurdi, asirci vaki naki. Svi se ponasaju ko zivotinje prema zarobljenicima. Ja ne znam sta bi mene natjeralo da prebijam zarobljenog covjeka. Njima je zaklati covjeka ko zgaziti mrava. Kakav sumrak.
Ne znam kako dodje do tog zakljucka, ako si imalo informisan sta se kod nas desavalo
- dječak sa šibicama
#14640 Re: Irak
Cuveni geostrateg Madner
covjek koji se proslavio izjavom kako su nacisti u Njemackoj najvecu podrsku imali u katolickim podrucjima i kako je katolicka crkva stajala iza nacista

papir svasta trpi
covjek koji se proslavio izjavom kako su nacisti u Njemackoj najvecu podrsku imali u katolickim podrucjima i kako je katolicka crkva stajala iza nacista

papir svasta trpi
- Kikibombona
#14641 Re: Irak
Posljednji trenuci hilafeta u Mosulu!!
Nekako dojmljiv video u pm...
Nadrealno, kao da se radi i apokalipticnom filmu!
Tamna lica, nesto izmedju ljudi i zombija, veoma mirni i opusteni, a svuda okolo mrtva tijela, rusevine, nedaleko od njih borbe, dim i vatra od avio bombi!
I iracka armija dolazi po njih, armija koja ce ih ubiti u borbi, polomiti i strijeljati ako budu zarobljeni...
Totalna mizerija!
https://mobile.twitter.com/kroslav/stat ... 76/video/1
Moze li neko naci cijeli video?
Nekako dojmljiv video u pm...
Nadrealno, kao da se radi i apokalipticnom filmu!
Tamna lica, nesto izmedju ljudi i zombija, veoma mirni i opusteni, a svuda okolo mrtva tijela, rusevine, nedaleko od njih borbe, dim i vatra od avio bombi!
I iracka armija dolazi po njih, armija koja ce ih ubiti u borbi, polomiti i strijeljati ako budu zarobljeni...
Totalna mizerija!
https://mobile.twitter.com/kroslav/stat ... 76/video/1
Moze li neko naci cijeli video?
- Truba
#14642 Re: Irak
dječak sa šibicama wrote:Cuveni geostrateg Madner![]()
papir svasta trpi
mozda je nko zbog nacije bio odusevljen nacizmom
ali to su dvije nespojive stvari...ako nista onda zbog odnosa prema starim nemocnim i bolesim
da ne idemo u ubijanje drugih naroda
- Point.
#14643 Re: Irak
Cetnici su tu sa njima. I njima je bilo prebiti covjeka, zaklati maciji kasalj.General War wrote:Point. wrote:Citav taj region je barbarski. Siiti, Sunniti, kurdi, asirci vaki naki. Svi se ponasaju ko zivotinje prema zarobljenicima. Ja ne znam sta bi mene natjeralo da prebijam zarobljenog covjeka. Njima je zaklati covjeka ko zgaziti mrava. Kakav sumrak.![]()
Ne znam kako dodje do tog zakljucka, ako si imalo informisan sta se kod nas desavalo
- madner
#14644 Re: Irak
Odakle se sad ovaj pojavi sa ovom kartom.
Bilo bi normalno da se javi na toj temi, ako ga bas svrbi sto je Vatikan dao punu podrsku dobrom kriscanu Adolfu.
Bilo bi normalno da se javi na toj temi, ako ga bas svrbi sto je Vatikan dao punu podrsku dobrom kriscanu Adolfu.
- Truba
#14645 Re: Irak
da zakljucimo
isis nema veze s islamom
ali nacizam ima s katoličanstvom
sa svim svojim germanskim mitologijama i antikrscanskim stavovima 
isis nema veze s islamom
ali nacizam ima s katoličanstvom
- Truba
#14646 Re: Irak
http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=92828
evo za neuke
80 godina od osude nacizma
dakle 1937.
evo za neuke
80 godina od osude nacizma
dakle 1937.
- dječak sa šibicama
#14647 Re: Irak
Ma smijesan je ko bioskop.Black swan wrote:da zakljucimo
isis nema veze s islamom
ali nacizam ima s katoličanstvomsa svim svojim germanskim mitologijama i antikrscanskim stavovima
Pobacase li lavove Shama u Tigris, ili jos ima otpora?
- Čitalac
#14648 Re: Irak
Nije tema, ali izraelska filharmonija je u maju 1955. održala privatni koncert za papu Pija XII - "Hitlerovog papu" - u znak zahvalnosti za pomoć koju je crkva pružila Jevrejima tokom Drugog svetskog rata.
Conductor Paul Kletzky had requested that on the Israel orchestra’s first tour of Italy it be allowed to perform for the Pope as a gesture of gratitude for the help which the Roman Catholic Church gave to all persons persecuted by the Nazis and Fascists. The Vatican accepted promptly.
http://www.jta.org/1955/05/27/archive/i ... ic-concertConcertmaster Henry Haftel thanked the Pope for the opportunity of playing for him and added that “the Jewish people are happy to express through music their gratitude for the help the Church gave to persecuted people. Our orchestra is composed of musicians from 14 countries, most of them have suffered persecution,” he pointed out.
- Truba
#14649 Re: Irak
ma laz 1000 puta ponovljena postaje istzina
jos ako je komunisticka
na racun hrvata koji su najcesce katolici
to mora da je istina
naravno bilo je zwludjenika za nacizmom
ali i komunizmom
jos ako je komunisticka
to mora da je istina
naravno bilo je zwludjenika za nacizmom
ali i komunizmom
- NajdraziVodjaa
#14650 Re: Irak
Smije li se ko kladiti, siguran sam da Kurdi nemaju sanse da dobiju nezavisnost. Gledam sad ovu mapu smijesna teritorija nekompaktna, plus ovi isprekidani djelovi dje ima drugih naroda koji su protiv plus Irak, plus Turska i Iran, kako ce oni u mogucem sukobu sa Irakom kojeg ce podrzati sve regionalne sile? Drugo cak i da nekim cudom dobiju drzavu bez sukoba sa Irakom kako ce opstati na teritoriji okruzenoj drzavama koje je ne priznaju i koje ce je drzati u blokadi? Od te cetiri drzave Amerika po pitanju Kurda na nijednu ne moze uticati osim mozda Iraka a i toj e veliki upitnik. Iran, Turska i Sirija bas me zanima kako ce to Amerikanci ove tri da natjeraju da priznaju i da ne blokiraju Kurdistan.
Znaci mrka kapa za Kurda morace cekati neka bolja vremena za drzavom.
Znaci mrka kapa za Kurda morace cekati neka bolja vremena za drzavom.